MSI GTX 950 Gaming 2G review – rapida si silentioasa

 

Aspect si constructie

Coolerul MSI TwinFrozr V acopera complet placa, al carei PCB este mediu ca dimensiuni. Racirea este asigurata de 2 ventilatoare de 10cm diametru, ghidate de tehnologia ZeroFrozr, care le mentien oprite atunci cand GPU este in repaus si le activeaza la o anumita temperatura a acestuia. Mai mult, ventilatoarele sunt independente, astfel incat pot functiona separat, in functie de incalzirea procesorului grafic.

MSI GTX 950 Gaming

MSI nu a montat o plansa metalica pe spatele placii, iar acest aspect cred ca este acoperit de coolerul mare de pe partea frontala. Se pot observa insa 2 module de memorie.

MSI GTX 950 Gaming back

Alimentarea vine de la 1 conector cu 6 pini, in timp ce solutia multi-GPU este limitata la 2 placi.

MSI GTX 950 Gaming top

Interfețele video sunt toate digitale si sunt compuse din: 1x DVI, 1x HDMI v2.0 si 3x DisplayPort v1.2. Acestea pot controla 4 monitoare simultan.

MSI GTX 950 Gaming interfaces

Coolerul TwinFrozr este format dintr-un radiator mare, din aluminiu, ajutat de 2 conducte din cupru, care trec direct peste GPU. Una dintre acestea traversează ambele părți ale radiatorului, pentru o mai buna disipare a caldurii.

MSI GTX 950 Gaming cooler

VRM-ul plăcii are 4+1 faze (GPU+VRAM) si propriul radiator, care primește aer de la ventilatoarele celui de pe GPU. Memotiile sunt produse de Samsung si sunt impartite 2 pe partea frontala si 2 pe spatele placii.

MSI GTX 950 Gaming naked

 

MSI ofera utilitarul Gaming App, impreuna cu placa video. Acesta ofera 3 profile initiale: Silent, Gaming si OC Mode, fiecare setand placa la anumite frecvente, dupa cum urmeaza:

  Silent Mode Gaming Mode OC Mode
GPU Boost 1190 MHz 1279 MHz 1317 MHz
GDDR5 1653 MHz 1653 MHz 1663 MHz

Pentru teste, am folosit profilul OC Mode, deoarece nu cred ca le vor folosi multi pe celealalte. J

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite