Asus GTX 980 Ti Matrix Platinum review - overclocking pur

 

Aspect si construcție

Noua Matrix are o coloristica diferita de variantele precedente. Rosul si negrul au fost înlocuite de portocaliu si gri, iar placa arata mai bine. Asus nu a schimbat arhitectura cooler-ului, astfel ca are tot 2 ventilatoare Wing-Blade, cu diametrul de 10cm, dar conține si numele produsului.

Asus 980 Ti Matrix

Totuși Asus a umblat puțin la aspectul backplate-ului, care are acum inscripționat numele plăcii.

Asus 980 Ti Matrix backplate

Coltul din partea stânga-sus oferă contactele VGA Hotwire si cele pentru activarea LN2 si Memory Defroster.

Avem la dispoziție 2 conectori pentru extensia SLI, lângă care se afla comutatorul de BIOS (Standard/LN2). Alimentarea se face prin 2 interfețe cu 8 pini, ceea ce ne arata un maxim de 375W.

Asus 980 Ti Matrix top

Logo-ul Republic of Gamers se aprinde in funcție de încărcarea GPU, in diverse culori.

In parte din spate a plăcii găsim butonul Safe Mode (care resetează frecventele la valorile inițiale, in caz de overclocking nereușit) si o alimentare MOLEX pentru Memory Defroster, precum si comutatorul pentru activarea acesteia din urma.

Asus 980 Ti Matrix rear

Interfețele video sunt 1x DVI, 1x HDMI si 3x DisplayPort.

Asus 980 Ti Matrix interfaces

Masivul cooler este similar cu cel de pe versiunile anterioare si este format dintr-un radiator, din aluminiu, si 5 conducte, din cupru. Numai 3 conducte ating procesorul grafic, celelalte 2 ajutând indirect la disiparea căldurii.

Asus 980 Ti Matrix cooler

Evident ca VRM-ul trebuie sa fie de top, pentru a susține overclockingul extrem, cu azot lichid. Așadar Asus a instalat o varianta cu 14 faze DIGI+ Super Alloy Power II, tehnologie care reduce zgomotul pe circuitul electric si îmbunătățește durabilitatea. In plus, producătorul a trecut la producerea 100% automata a plăcilor, prin tehnica Auto-Extreme. Pentru a trece simplu si rapid la sesiunile cu răcire pe lichid sau azot, VRM-ul vine cu radiator separat, care rămâne montat pe placa, in momentul eliminării cooler-ului pe aer.

Asus 980 Ti Matrix naked

Memoriile nu puteau fi decât Hynix, așa ca mă aștept la frecvente peste 2200MHz, cu ușurință.

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite