Kaspersky dezvăluie noua versiune Internet Security for Android

Kaspersky Internet Security for Android

Kaspersky Lab dezvăluie noua versiune Internet Security for Android care, în plus față de îmbunătățiri în materie de viteză a sistemului și de calitate a protecției, include opțiunea de control prin intermediul dispozitivelor Android Wear. 

În afară de protecția împotriva programelor malware și a site-urilor compromise, soluția include instrumente prin care dispozitivul poate fi controlat de la distanță, în caz de pierdere sau furt, care filtrează apelurile sau mesajele nedorite și ascund informațiile personale de ochii curioșilor. De asemenea, produsul poate fi controlat de la distanță prin intermediul portalului My Kaspersky, de exemplu, pentru a activa funcția anti-furt, pentru a activa sau dezactiva funcția de Privacy Protection sau pentru a updata bazele de date antivirus.

In 2015, Kaspersky Lab a înregistrat aproximativ 17 milioane de atacuri cu programe malware pentru dispozitive mobile. Acestea au inclus programe create pentru supraveghere, șantaj, furturi de bani și alte activități infracționale. Kaspersky Internet Security for Android protejează împotriva tuturor acestor amenințări, iar noua versiune include opțiunea de control prin intermediul ceasurilor inteligente Android Wear.

Ceasurile inteligente pot afișa acum notificări din partea Kaspersky Internet Security for Android, instalat pe un smartphone sau o tabletă conectată la ele. Notificările se pot referi la o amenințare detectată pe dispozitiv. Utilizatorul poate, de asemenea, să dea comenzi de la distanță, prin intermediul unui ceas, apăsând tastele de pe ecran sau prin intermediul vocii. Aceste comenzi pot să activeze o alarmă sonoră pentru a găsi un telefon pierdut, să facă un scan care să detecteze programele malware pentru Android și să updateze bazele de date antivirus.

În plus, noua versiune a soluției de securitate este compatibilă cu Android 6.0, ceea ce oferă o protecție eficientă împotriva amenințărilor online unui număr mai mare de utilizatori de dispozitive cu Android.

"Statisticile arată că Androidul continuă să fie pe locul al doilea în topul celor mai atacate platforme, după Microsoft Windows, de aceea este recomandat ca proprietarii de dispozitive cu Android să folosească soluții de securitate. În același timp, piața electrocasnicelor conectate la Internet (Internet of Things) se dezvoltă rapid, atrăgând din ce în ce mai mulți utilizatori. Acest lucru înseamnă că producătorii de soluții de securitate trebuie să le dea clienților posibilitatea să folosească aceste obiecte conectate la Internet împreună cu soluțiile lor de protecție”, spune Alexey Chikov, Product Manager la Kaspersky Lab.

Noul Kaspersky Internet Security for Android este acum disponibil în Google Play, pe site-ul Kaspersky Lab și e parte din Kaspersky Internet Security – Multi-Device și Kaspersky Total-Security – Multi-Device. În 2015, Kaspersky Lab a primit premiul Top Developer din partea Google, pentru abordarea sa inovatoare și produsele de calitate.

Cele mai citite