NVIDIA a lansat GeForce GTX 1080 si GTX 1070

Nvidia GeForce GTX 1080

NVIDIA a lansat GeForce GTX 1080, prima unitate de procesare vizuală (GPU) de gaming, construită pe noua arhitectură Pascal, care oferă o performanță de până la 2 ori mai bună în realitatea virtuală, comparativ cu GeForce GTX TITAN X. Pascal permite salturi uriașe în ceea ce privește performanța, lățimea de bandă a memoriei și eficiența energetică, față de precedenta arhitectură, Maxwell. Totodată, introduce funcții grafice inovatoare și tehnologii care redefinesc PC-ul drept cea mai bună platformă de gaming pentru titluri de top și pentru realitatea virtuală.

NVIDIA a proiectat arhitectura Pascal pentru a veni în întâmpinarea puterii de procesare extrem de ridicate cerute de tehnologii precum realitatea virtuală. Arhitectura încorporează cinci tehnologii inovatoare:

• O nouă generație de arhitectură GPU. Pascal este optimizată pentru peformanță per watt. GTX 1080 este de trei ori mai performantă din punct de vedere al consumului de energie decât arhitectura Maxwell.
• Proces 16nm FinFET. GTX 1080 este primul GPU de gaming proiectat pentru procese 16nm FinFET, care folosește tranzistori mai mici și mai rapizi, care pot fi asamblați mai dens. Cei 7,2 miliarde de tranzistori oferă o creștere radicală a performanțelor și a eficienței.
• Memorie Avansată. GPU-urile Pascal sunt primele care beneficiază de puterea chipurilor de memorie GDDR5X de 8GB de la Micron. Interfața de memorie 256-bit are o frecvență de 10Gb/secundă, ceea ce ajută la o creștere a eficienței lățimii de bandă de 1,7 ori comparativ cu standardul normal GDDR5.
• Performanțe tehnice. Îmbunătățirile aduse lățimii de bandă și eficienței energetice permit GPU-ului GTX 1080 să ruleze la frecvențe standard nemaiîntâlnite până acum, de peste 1700 MHz, cu un consum energetic de doar 180 de wați. Noile progrese de calcul asincron îmbunătățesc performanțele de gaming și eficiența energetică, iar noua tehnologie GPU Boost 3 oferă funcționalități avansate de overclocking.
• Tehnologie de gaming inovatoare. NVIDIA schimbă gamingul, de la dezvoltare la experiențe împărtășite. Noul software NVIDIA VRWorks permite dezvoltatorilor de jocuri să aducă o profunzime fără precedent în decorurile jocurilor. Tehnologia NVIDIA Ansel le oferă gamerilor posibilitatea de a-și distribui experiențele de joc și de explora lumi virtuale în moduri noi.

Pentru a integra complet utilizatorii în lumea virtuală, kitul de dezvoltare a software-ului NVIDIA VRWorks imbină ceea ce utilizatorul vede, aude și atinge cu mișcarea fizică a mediului, pentru a-l convinge că experiența este reală.

• Performanță Grafică superioară în VR: VRWorks Graphics include acum capabilități de proiecție multiplă redată nativ la dimensiunea unică a display-urilor VR, în locul monitoarelor tradiționale 2D. De asemenea, redă geometria pentru ochiul stâng și ochiul drept simultan, într-o singură trecere
• Enveloping Audio: VRWorks Audio folosește un motor NVIDIA OptiX pentru ray-tracing, pentru a identifica traseul sunetelor din mediul înconjurător în timp real, în concordanță cu dimensiunile, formele și materialele din lumea virtuală.
• Interactive Touch and Physics: NVIDIA PhysX pentru VR detectează interacțiunea dintre un controller și un obiect virtual, permițându-i motorului jocului să genereze un răspuns vizual și haptic precis. De asemenea, tehnologia modelează răspunsul mediului virtual înconjurător, astfel că interacțiunile precum exploziile sau o mână care lovește apa să genereze un răspuns similar celui din lumea reală.

NVIDIA a mai lansat Ansel, o unealtă performantă de captare in-game care le permite gamerilor să exploreze, capteze și să partajeze imagini artistice din jocuri, într-un mod revoluționar.

Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care și le doresc, poziționând camera în orice direcție, din orice unghi, în mediul jocului. Aceștia pot capta screenshot-uri cu rezoluție de până la 32 ori mai mare decât cea a ecranului și pot face zoom pe fiecare element, fără a pierde fidelitatea imaginii. Filtrele foto permit adăugarea de efecte în timp real. De asemenea, utilizatorii pot capta fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o cască de VR sau un cardboard Google.

NVIDIA GeForce GTX 1080 “Founders Edition” va fi disponibilă începând cu 27 mai. De asemenea, unitatea de procesare vizuală va fi disponibilă de la ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac.

NVIDIA GeForce GTX 1070 “Founders Edition” va fi disponibilă începând cu 10 iunie.

Cele mai citite