Asus Strix Z270G Gaming review – nu e Gene

 

Aspect si Construcție


Strix Z270G Gaming este o placa de baza  micro-ATX pentru gameri, așa cum sugerează și numele. Placa dispune de un model cu dungi albe pe PCB și radiatoare gri închis peste VRM și cipset. Radiatoarele au un aspect nou si modern.

Asus Strix Z270G

Există 4 sloturi de memorie care suportă 64GB de memorie DDR4-3866 +. Asus a optimizat layout-ul PCB-ului astfel încât circuitul de memorie este izolat, reducându-se astfel diafonia interferențelor electrice de la semnalele vecine. Design-ul de tip T-topology este de asemenea îmbunătățit, pentru a asigura o mai bună performanță a RAM-ului. O nouă prezență este șurubul 3D Mount, care permite utilizatorului să instaleze un gadget imprimat 3D, pentru a personaliza aspectul platformei sale.

3D mount

Doi conectori pentru ventilatoare (CPU_Fan și CPU_Fan_Opt) sunt prezenti între radiatorul VRM-ului și solturile de RAM, un al treilea este aproape de baterie, al patrulea este pe marginea din dreapta și al cincelea se afla in partea de jos a plăcii. Toti conectorii detecteaza automat modurile DC/PWM, pentru a controla viteza ventilatoarelor.

VRM-ul contine 10 faze digitale, care ar trebui să păstreze sistemul stabil în timpul sesiunilor gaming și overclocking. ASUS PRO Clock Technology este un generator dedicat pentru frecventa de baza (BCLK), proiectat pentru procesoarele Intel din generatia a 7-a. Această soluție personalizată funcționează în tandem cu ASUS Turbo Processor Unit (TPU), pentru a controla voltajele și overclock-ul BCLK, ca un nou mod de a crește performanța.

Asus Strix Z270G VRM

Strix 270G prezinta 2x PCI-E x16, care lucrează efectiv la x16 și x8. Pentru SLI / CrossFireX, acestea vor rula x8-x8. Asus le-a imbunatatit cu SafeSlot technology, adică sloturile sunt învelite in metal, mărindu-le rezistenta, astfel încât nu poate aparea nici un pericol de la plăcile grafice grele. De asemenea, placa ofera si 2x PCI-E x1, pentru alte echipamente adiacente.

Partea audio este reprezentată de Asus SupremeFX, integrat în placa de bază, insa circuitele sale sunt separate de restul PCB-ului, pentru a evita interferențele. Acesta este condus de un cip Realtek S1220A, capabil de 113dB SNR-line și 120dB line-aut, sustinut de condensatori Nichicon audio, amplificator pentru căști cu dublă capacitate de 600ohm, și tehnologie de ecranare. Pe partea de software, Sonic Radar III ajută utilizatorii in vederea obtinerii sunetului pe care si-l doresc.

Marginea inferioara a plăcii oferă 2x extensii USB 2.0 și una pentru benzi RGB. Un socket de tip M.2(M2_1) este prezent sub al doilea slot PCI-e X16, în timp ce un altul (M2_2) se află pe partea din spate a plăcii. Ambele sunt Intel Optane ready. Trebuie să știti că slotul frontal suporta dispozitive PCI-E și SATA, dar cel din spate doar PCI-E. Mai mult decât atât, portul M.2_1 împarte modul SATA cu portul SATA 1, iar M.2_2 împarte lățimea de bandă PCIe x4 cu porturile SATA 5,6.

Asus Strix Z270G back

Partea de stocarea continuă, pe partea dreaptă a plăcii, cu 6x SATA3, dar fără porturi SATA Express.

Asus Strix Z270G sata

Interfețele integrate încep cu conectorii de antenă Wi-Fi, urmați de 2x USB 3.1 (A și C), 1x DisplayPort, 1x HDMI, 2x USB 2.0, 4x USB 3.0, 1x PS / 2 Combo, 1x RJ45 Gigabit, 1x SPDIF out și 5 jack-uri analogice.

Asus Strix Z270G interfaces

Strix Z270G nu are nici un buton sau ecran LED, desi seria Gene a avut, ceea ce face mare diferență pentru overclockeri. O altă problemă este că Maximus IX Formula suporta DDR4-4133+, in timp ce Strix numai 3866+ (conforma specificațiilor Asus), si după cum Gene a fost mai buna pentru overclocking decât Formula, nu poate avea specificații mai slabe. Acest fapt m-a determinat sa-mi schimb părerea cum ca  Strix este un înlocuitor al lui Gene, rezultând ca este o soluție mai ieftină, micro-ATX, de la Asus, așa că sper sa vad Maximus IX Gene în curând, oferind toate funcțiile cu care suntem obișnuiți.

 

« Prev
2/8 Next »

Cele mai citite