Allied Telesis lansează switch-ul SwitchBlade x908 Generation 2

Allied Telesis a lansat switch-ul modular, scalabil, SwitchBlade x908 Generation 2. Rearanjarea unei reţele de date pentru acceptarea numărului, în creştere constantă, de dispozitive IoT conectate, poate fi complexă şi costisitoare, din punct de vedere financiar, pentru directorii IT, care au nevoie de rezolve creşterea reţelei, fără implicarea unor schimbări majore de arhitectură. Datorită capacităţii sale de peste 100.000 de conexiuni IP şi de a gestiona peste 30.000 de fluxuri video, echipamentul x908 GEN2 reprezintă soluţia actuală pentru era IoT şi pentru industriile inteligente de pretutindeni.

x908 GEN2 beneficiază de un șasiu 3RU, cu sloturi pentru opt module, și incorporează ventilatoare interschimbabile şi surse de tensiune AC şi DC. Gama de module de expansiune interschimbabile constă in:

Model

Configuraţie

XEM2-12XS

12 x 1G/10G SFP+

XEM2-12XT

12 x 1G/10G RJ45

XEM2-4QS

4 x 40G QSFP+

XEM2-1CQ

1 x 100G CFP

Modulele XEM2-12XS şi -12XT oferă 12 conexiuni 1G/10G cu porturi SFP sau RJ45, permiţând până la 96 de porturi 10G per şasiu. Pentru aplicaţii de bandă largă, precum virtualizarea serverelor şi cloud computing, XEM2-4QS oferă patru porturi 40G QSFP+ per modul, permiţând până la 32 de porturi 40G per şasiu. Atunci când compania are nevoie de o magistrală de date si mai rapida, modelul XEM-1CQ incorporează un port 100G CFP.

Allied Telesis SwitchBlade x908

Se pot stivui patru switch-uri x908 GEN2 prin folosirea Virtual Chassis Stacking (VCStack), cu o lăţime de bandă de până la 320Gbps pentru fiecare legătură. O stivă de patru unităţi x908 GEN2 poate furniza până la 128 porturi 40G sau 384 porturi 10G. VCStack oferă un sistem de înaltă disponibilitate în care resursele de reţea sunt diseminate pe întinderea unităţilor stivuite, reducând impactul căderii unei legături sau a unei unităţi. Agregarea porturilor de switch, pe cuprinsul unor unităţi diferite din stivă, oferă o rezistenţă excelentă reţelei. Stivuirea la mare distanţă permite crearea unui VCStack pe legături de fibră optică, la o distanţă de până la 10 kilometri, perfectă pentru medii de reţea distribuite. Stivuirea va fi disponibilă într-o versiune software în viitor.

Atunci când e nevoie de o magistrală de date de înaltă performanţă şi rezistentă, switch-urile x908 GEN2 folosesc Ethernet Protection Switched Ring (EPSR) pentru maximizarea disponibilităţii reţelei. EPSR generează un inel, care poate utiliza conexiuni 10G, 40G sau 100G, cu timpi de recuperare de sub 50 milisecunde, în caz de cădere a unui nod sau a unei legături, astfel încât experienţa utilizatorului nu are de suferit – nici măcar în cazul celor mai solicitante aplicaţii video sau de voce.

Echipamentele x908 GEN2 oferă management de reţea prin intermediul Allied Telesis Autonomous Management Framework (AMF). AMF satisface cerinţele de management în creştere, ale reţelelor convergente moderne, prin automatizarea multor sarcini de rutină, incluzând aici managementul configurării. Switch-ul x908 GEN2 poate opera ca master al reţelei AMF, pentru a oferi caracteristici de management centralizat puternice şi pentru a gestiona o reţea completă ca un singur dispozitiv virtual. Reţeaua poate fi extinsă cu simplitate de tip plug-and-play, iar recuperarea nodurilor reţelei se face integral fără intervenţie manuală. AMF Guestnode permite ca dispozitive terţe, precum telefoanele IP şi camerele de securitate, să facă parte integrantă din reţea.

Alimentat de AlliedWare Plus şi incorporând AMF, echipamentul modular SwitchBlade x908 Generation 2 permite organizaţiilor să construiască magistrale de date de mare capacitate, securizate, care suportă management simplificat, eficienţă operaţională crescută şi un cost total de deţinere mai mic.

Cele mai citite