AMD extinde optiunile de grafica embedded, cu Radeon E9170

AMD a anunțat lansarea procesorului grafic (GPU) AMD Embedded Radeon™ E9170. Noul procesor este primul GPU discret din seria AMD Embedded bazat pe arhitectura Polaris” şi este disponibil atât în format MCM (multi-chip module) cu memorie integrată, pentru sisteme de dimensiuni mici cu consum redus, dar şi în variantele PCI Express® şi MXM, pentru sisteme standard. Procesorul E9170 este ideal pentru dispozitive care necesită grafică premium şi capacităţi extinse de display, îndeplinind în acelaşi timp cerințe exigente de eficiență energetică și termică. AMD își extinde tehnologia grafică de bază, oferind o rezoluție clară și o experiență 4K uimitoare, pe display-uri multiple, către un număr tot mai mare de aplicaţii, inclusiv jocuri digitale de cazino, sisteme “thin client”, afișaje medicale, panouri comerciale digitale și sisteme industriale.

Procesorul AMD Embedded Radeon E9173, bazat pe arhitectura Polaris”, are la bază un proces de fabricație de 14nm FinFET care asigura o performanţă per watt triplă faţă de generaţiile precedente de GPU-uri AMD Embedded. Oferind sub 40W TDP într-un pachet de dimensiuni reduse, AMD permite accesul unei game mai largi de produse, adaugând un nou nivel de scalabilitate portofoliului de procesoare grafice AMD Radeon™ Power-Efficient Embedded GPUs. Suportând simultan pana la cinci display-uri 4K, GPU-ul  E9170 elimină practic nevoia de procesoare suplimentare şi componente duplicat pentru a crea o experienta multimedia captivantă. În plus, posibilitatea de a alege între modulele MCM, MXM si PCI Express, mărește flexibilitatea designului, minimizând complexitatea.

amd radeon e9170  

„Dezvoltatorii continuă să împingă granițele cu privire la ceea ce este posibil pentru sistemele integrate, cerând performanță marita, mai multe caracteristici și mai multe opțiuni de design, dar toate acestea cu un consum semnificativ redus de energie. La nivel de GPU, este esențial să oferim soluții versatile care să nu compromită performanța grafică sau capacitățile multi-display 4K”, a declarat Colin Cureton, director de management al produselor, AMD Enterprise Solutions. „Noua serie de GPU-uri AMD Embedded Radeon E9170 nu numai că atinge performanța per watt de până la 3 ori față de soluțiile anterioare, ci este primul GPU încorporat, bazat pe Polaris, disponibil în forma MCM, care permite un design elegant într-o varietate de dimensiuni, obţinând echilibrul optim între performanță și eficiență energetică.

 

Beneficii cheie pentru aplicații ale Seriei E9170

 • Jocurile digitale de cazino: seria de procesoare grafice E9170 reduce costurile de operare pentru sistemele de jocuri entry-level și midrange, atat datorita consumului redus de energie, dar si prin prisma amprentei termice mici, reducând disiparea termică, care afectează costurile instalațiilor de aer condiționat. Suportul pentru cinci display-uri independente simultan ajuta companiile sa creeze experiente care atrag privirile, cu mai mulți pixeli si mai multă acţiune.Suportul pentru DirectX® 12 permite o rata FPS mai mare cu latență redusă, pe când suportul cross-platform Vulkan® API ajută la asigurarea unei calități mai bune a imaginii, reducând în același timp blocajele procesării procesorului.
 • Sistemele “Thin client”: Sistemele “Thin client” alimentate de GPU-uri E9170 pot avea o amprentă hardware mai mică decât sistemele tradiționale PC, pot degaja mai puţină caldura și pot oferi spații mai fiabile de lucru în medii dense, limitate ca spaţiu, precum birourile de tranzacționare la bursă. În plus, rezoluția grafică 4K oferă o claritate perfectă atunci când sistemele “thin client” rulează în split-screen, îmbunătățind experiența utilizatorilor.
 • Afișaje medicale: Rezoluția grafică 4K de înaltă performanță redată de GPU-urile seria E9170 ajută la îmbunătățirea preciziei diagnosticelor la aparatura cu raze X și ultrasunete si oferă o claritate mare la analiza ţesutului osos, ajutând profesioniștii din domeniul medical să îmbunătățească îngrijirea pacientului.
 • Panouri comerciale digitale: Companiile de publicitate preocupate de costuri care integrează procesoare grafice din seria E9170 Series pot folosi până la cinci display-uri 4K simultan, pentru o experiență vizuală uimitoare care menține atenția privitorilor, fără a implica un preț premium.
 • Sisteme industriale: Pe lângă posibilitatea folosirii display-urilor multiple, în formatul consacrat MCM, seria Radeon E9170 permite stabilitatea necesară pentru cele mai stricte teste de șoc și vibrații în medii averse, specifice industriei, precum cockpiturile avioanelor.

 

Caracteristicile principale ale Seriei E9170

 • Putere a plăcii de pana la 1.25 TFLOPi la sub-40W TDP, stabilind un nou punct de referință în cadrul portofoliului de procesoare grafice AMD Radeon™ Power-Efficient Embedded, oferind o performanţă per watt triplă faţă de generaţiile anterioare.
 • Optimizare 4K și configurabilitate flexibilă multi-display, care permit un design versatil si complexeitate multimedia.
 • Decodare și codare 4K HEVC/H.265 și AVC/H.264 și până la cinci ieșiri HDMI® 2.0 și/sau DisplayPort 1.4.
 • Disponibil în format compact MCM, standard MXM si PCI Express.
 • Disponibilitatea planificată până în 2024 pentru a asigura continuitatea suportului pentru produsele cu durată de viață lunga și modelele de generație următoare.
 • Suportul 4K și 3D asigură o imersiune vizuală de neegalat.
 • Memorie video 4GB GDDR5 (128bit) pentru nevoi de înaltă performanță.

 

Disponibilitate

Seria AMD Embedded Radeon E9170 GPU în configurații PCI Express și MXM este planificată să fie disponibilă în Octombrie 2017, iar configurațile MCM sunt planificate pentru Noiembrie 2017.

Cele mai citite