Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 review

 

Aspect si construcție

Z370 Gaming 7 beneficiază de un PCB negru mat, brăzdat, in jumătatea inferioara, de emblema seriei Aorus. Observ ca, in cea mai mare parte, producătorii de placi de baza au trecut la negru cu gri, lăsând iluminarea RGB sa aducă o coloristica produselor. In cazul de faţă, Gigabyte a ales o arie generoasa pentru a fi aprinsa, care cuprinde sloturile de memorie si PCI-E, radiatoarele de pe VRM si cipset, dar si o porțiune din marginea dreapta, care este interschimbabilă.

Gigabyte Z370 Gaming7

Procesorul primește curent de la o singura alimentare cu 8 pini, ceea ce înseamnă ca placa are capabilități pentru overclocking, însă limitate. VRM-ul este compus din 10 faze digitale, iar Gigabyte susține ca este comparabil cu unul de server, ceea ce înseamnă putere si stabilitate.

Gigabyte Z370 Gaming7 VRM

Gaming 7 oferă 4 sloturi de RAM, îmbrăcate in armura Ultra Durable, capabile de maxim 64GB DDR4, cu viteze de 4133MHz. Este asigurata compatibilitatea cu majoritatea producătorilor de memorii. Placa suporta si memorii ECC, însă acestea vor rula fără corecția de erori. Intre sloturi, Gigabyte a instalat benzi RGB.

Urmează, spre dreapta, butoanele de Power, Reset, OC si pentru mutarea intre cele 2 BIOS-uri. Găsim si 2 extensii RGB, una analogica si cealaltă digitala, precum si lamela RGB, care poate fi schimbata cu alta, pentru a personaliza placa.

Gigabyte Z370 Gaming7 top

Primul socket M.2, din cele 3 existente pe Z370 Gaming 7, se afla chiar sub procesor si beneficiază de un radiator pre-montat, care se încadrează perfect in peisaj, fiind parca o prelungire a răcirii de pe VRM.

Cele 3 sloturi PCI-E x16 rulează la vitezele x16, x8, x4, sunt protejate de armura Ultra Durable si oferă suport pentru SLI/mGPU, cu 2 placi grafice. Totodată, sloturile au primit si iluminare RGB.

Gigabyte a ales un cip audio Realtek ALC1220, căruia i-a adăugat un DAC ESS Sabre ESS9018Q2C, oferind o soluție excelenta pentru gameri.

Gigabyte Z370 Gaming7 bottom

Intre sloturile PCI-E, găsim încă 2 conectori M.2, protejați de armura, dar fără radiatoare. Soluțiile de stocare sunt completate de 6 posturi SATA3.

Gigabyte Z370 Gaming7 SATA

Pentru periferice, Gigabyte Z370 Gaming 7 oferă 1x PS/2 combo, 6x USB 3.1, 1x HDMI, 1x DisplayPort, 2x LAN, 5x jack-uri audio.

Gigabyte Z370 Gaming7 interfaces

Pe verso, placa nu are nici un conector, extensie, etc.

Gigabyte Z370 Gaming7 back

 

 

« Prev
3/9 Next »

Cele mai citite