MSI Aero, Gaming, Sea Hawk, Lightning – cum alegi placa grafica potrivita

 

MSI Aero

Mezinul trupei este seria Aero, construita după modelul de referință, numit Founders Edition, căruia MSI i-a stilizat capacul cooler-ului. Astfel, placa arata diferit de originalul NVIDIA, dar păstrează prețul apropiat, fiind soluția de buget.

Este mai potrivita pentru integratorii de sisteme, însă eu as menționa si avantajul de a fi in prima linie la construcția de waterblock-uri compatibile, toți producătorii de componente de răcire cu lichid oferind cate o soluție, unii chiar din ziua lansării acestor placi.

Plăcile Aero sunt, in general, negre, dar au primit diverse imprimeuri pe capac, pentru a le îmbunătăți aspectul. In plus, beneficiază de un LED, care poate fi controlat prin aplicația GeForce Experience.

MSI Aero set

MSI a ales componente de nivel Military Class 4, pentru a asigura stabilitate si fiabilitate produselor sale. Așadar, chiar daca plăcile Aero sunt mai ieftine, dai banii pe ceva de calitate.

 

O derivata interesanta este Aero ITX, orientată spre carcasele mini-ITX. PCB-ul este construit de MSI, NVIDIA neavând aceasta mărime. Nu toate cip-urile grafice se pretează la ITX, așa ca găsim doar GTX 1030-1070, respectiv RX 550-560.

MSI Aero itx

Deși mici ca dimensiuni, plăcile beneficiază de inovații tehnologice care le ajuta sa iasă in fata: ventilator de tip TORX (silentios si performant), conducta de răcire (diametru 8mm), Zero Frozr (ventilatorul se oprește când GPU ajunge sub 50C).

In cadrul seriei Aero/Aero ITX, găsim cip-uri grafice NVIDIA GTX 1030 - 1080 Ti, respectiv AMD RX 550 - 570. Exista si variante overclockate din fabrică, pentru cine-si dorește niște MHz in plus.

 

« Prev
2/7 Next »

Cele mai citite