ASRock a anunțat primele sale placi grafice

Cunoscuta pentru plăcile de baza excelente, compania ASRock si-a anunțat intrarea pe piața plăcilor grafice, cu seria Phantom Gaming, ceea ce indica direcția pe care o urmează, spre câștigarea unui procent mai mare de utilizatori ai pieței de jocuri.

ASRock se arunca in lupta prudent, pornind la drum, inițial, cu placi bazate pe cip-urile AMD Radeon RX 500. Personal, mi se pare o strategie excelenta sa debutezi cu placi grafice Radeon, pe o piață ahtiata după minat cripto-monede, într-un moment in care prețul de vânzare este mai mare decât cel normal.

ASRock Phantom Gaming set

Primele modele lansate sunt Phantom Gaming X Radeon RX580 8G, Radeon RX570 8G, Phantom Gaming Radeon RX560 4G/2G si Radeon RX550 4G/2G. Nu este menționat nimic despre Vega, însă.

Plăcile sunt dotate cu ventilatoare cu 2 rulmenți (Dual Ball Bearing) pentru filabilitate crescuta si zgomot redus. Cooler-ele sunt create de la zero si beneficiază de o baza consistenta si si conducte speciale, care accelerează disiparea căldurii de la GPU.

ASRock este un nume in overclocking, iar acest aspect este susținut si de noile placi grafice, prin versiuni care poarta emblema OC Certified. Acestea sunt supra tactate din fabrica, oferind performanta crescuta fata de variantele de referință. In plus, utilizatorii au posibilitatea sa le crească frecventele si mai mult, prin aplicația Phantom Gaming Tweak. Acolo exista profile predefinite, printre care si OC Mode, care oferă frecvente mai ridicate.

ASRock Phantom Gaming Tweak

Iată cum arata primele placi grafice ASRock, împreuna cu specificațiile aferente:

ASRock Phantom Gaming placi

Cele mai citite