MSI Clutch GM70 review - Mouse ptr toate situatiile

Software

MSI a inclus un software de gaming care ofera optiunile de customizare standard. Soft-ul nu este unul foarte complex, dar ofera customizarea setarilor de baza. Schimbarea DPI-ului, a iluminarii (cele doua zone sunt logo-ul MSI si in fata, chiar sub click-uri) si macro-uri, dar cam atat. Softul nu are finetea si constructia robusta pe care o gasesti in pachete software mai complexe precum cele de la Razer sau Logitech, sau chiar ceea ce a oferit ASUS recent.

Totusi, efectele de iluminare sunt destul de interesate, si poti configura viteza si intensitatea iluminarii.

Tracking

Senzorul optic Pixart PMW3360 este unul dintre cele mai performante tipuri de senzor de pe piata. Acesta este intalnit in modelele varf de gama de la Logitech (G502, G900), SteelSeries (Rival 700) sau Corsair M65 Pro.

Din testele efectuate, implementarea in Clutch GM70 nu difera foarte mult fata de celelalte oferte. Are o cantitate neglijabila de accelerare, aproape imposibile de observat daca te joci ceva. Alte deficiente precum jitter sau latenta, sunt aproximativ inobsevabile.

Folosit Wired, mouse-ul se comporta de-a dreptul exceptional.

Ergonomie

Cu acestea fiind spuse, vine intrebarea cum se potriveste pe grip si cat de comfortabila este utilizarea. Aici, MSI ofera doua tipuri de panouri laterale (doua extinse si doua mici)  si superioare (unul cu partea din spate mai ridicata si forma mai ascuti / altul cu un contur mai rotunjit, potrivit palm-grip) . Teoretic, ai putea sa folosesti mouse-ul atat cu un claw-grip si / sau palm-grip, cu foarte putina ajustare. Panourile nu au nici un fel de cauciuc, in schimb folosind regiuni texturate pentru degete. 

Astfel de aditii la un mouse ambidextru simplu sunt destul de comune, iar in implementarea celor de la MSI este destul de decenta. Panourile se prind prin intermediul unor magneti si sunt destul de stabile. Din nefericire, mouse-ul este destul de greu (143g cu panourile atasate – „doar” 129 fata) asta inseamna ca o sa fie un pic mai incet la folosinta decat alte oferte similare.

De asemenea, desi design-ul este in teorie construit pentru cele mai comune grip-uri, sunt cateva mici probleme. Pentru cineva cu mainile mai mari, marginea anterioara a ambelor panouri superioare intra in podul palmei si forteaza o schimbare a modului in care mouse-ul este tinut. Pe scurt, daca ai un palm grip, sau chiar si fingertip grip, este posibil sa ai dificultati la a tine mouse-ul in mana cum trebuie.

Gaming

In jocuri, GM70 nu are nici un fel de problema. Desigur, a fost un pic cam greoi si a trebui sa il tin diferit, dar in ceea ce priveste sensibilitatea si acuratetea senzorului, comportamentul a fost de-a dreptul exceptional. Pentru jocuri precum CS:GO, GM70 este excelent. Click dreapta si stanga sunt OMRON (cu o viata estimata la 50 milioane de click-uri) ceea ce inseamna ca au comportamentul si sunetul asteptat intr-un soarec varf de gama.

Wireless

In cele din urma, considerand ca mouse-ul este unul wireless - atunci trebuie sa discutam si de performanta fara fir / bateria. Din nefericire, nu pot spune cati mAh are bateria datorita faptului ca cei de la MSI nu au mentionat delocat acest mic detaliu - nici in pachet / nici in specificatii. Din teste, am observat ca acesta ramane fara baterie aproximativ dupa 7-8 ore de utilizare.

Performanta wireless poate fi imbunatatita pe alocuri, dar in mare, mouse-ul poate fi folosit si fara fir. Exista un pic de latenta intre miscarea de pe pad si ceea ce este inregistrat de PC, lucru care, in jocuri cel putin, m-a facut sa il folosesc cu cablu.

« Prev
3/4 Next »

Cele mai citite