Asus ROG Fusion 300 review - Design reinnoit

La prima vedere

In cutie, alaturi de casti si documentatie, vom gasi inclus si doua cabluri (unul cu terminate USB / micro-USB, celalalt cu capete de 3.5mm) dar si un set aditional de pernite hibride (alaturi de perechea de pernite acoperita de piele proteica) din material si piele in zona interioara.

Castile sunt destul de interesante din punct de vedere al design-ului. In mare parte seria Fusion imbina perfect design-ul angular specific gamerilor cu ceva simplist, si care nu iese foarte mult in evidenta.

Cupe

Cupele din plastic sunt destul de masive, si relativ greoaie pe urechi. In mare parte acestea sunt simple fara nici un fel de elemente sau trasaturi speciale care sa sara in ochi, cu exceptia catorva linii de contur angulare si unor zone dedicate iluminarii RGB (care nu sunt disponibile decat prin conexiunea cu micro-USB).

Fusion 300 Earcups

Fiecare cupa are un conector diferit, una avand un slot pentru cablul de 3.5mm, iar cealalta pentru micro-USB. De asemenea, la baza cupei drepte se afla un buton micut pentru a opri / porni sunetul surround 7.1.

Fusion 300 Inner Cups

Driverele sunt inclinate, lucru destul de rar intalnit in lumea castilor de gaming, dar destul de comun la castile over-ear pentru muzica.

 

Fusion 300 Cushions

Pernitele sunt destul de usor de schimbat si au o forma destul de generica incat daca vei avea nevoie de inlocuirea acestora, cu siguranta vei gasi o alternativa pe piata.

Headband

Slider-ul pentru headset este facut din plastic destul de solid, acoperit apoi cu o fasie metalica care adauga un pic de rigidate si rezistenta. Headband-ul in genere pare a fi destul de solid – iar pernita care intra in contact cu capul, desi nu foloseste pernite cu spuma memorizanta, este relativ comfortabila.

Fusion 300 Headband

Singura mea problema cu acest design este faptul ca este destul de greu si solid. In cele din urma adauga cateva zeci de grame in plus modelului, care de multe ori oboseste urechile dupa numai cateva ore de folosinta.

Microfon

Design-ul microfonului este acela care, daca nu il folosesti, nu il vei vedea. In mod normal se inchide in cupa, si nu este deloc observabil daca nu este scos.

Acesta este facut dintr-un material cauciucat, si are un pick-up pattern unidirectional. Calitativ vorbind, acesta este destul de sensibil si inregistreaza vocea relativ ok. Cu acestea fiind spuse, nu este cel mai performant microfon gasit la o pereche de casti, si este surclasat de modele precum Logitech G433 sau SteelSeries Arctis Pro.

Cablu

Strix Fusion 300 pune intrebarea daca sa folosesti castile prin USB sau folosind cablul de 3.5mm inclus. Prin USB acesta va permite utilizarea procesorului audio virtual 7.1mm si evident iluminare.

Fusion 300 Cables

Desigur, in cazul in care ai o placa de sunet performanta, sau folosesti un DAC & AMP setup, atunci poti folosi cablul analog de 3.5mm.

« Prev
2/5 Next »

Cele mai citite