ASRock Z390 Phantom Gaming 9 review

Începem noul an relaxați, continuând avalanșa de review-uri pe care am întrerupt-o odată cu sărbătorile de Craciun. Astăzi, avem in vizor placa de baza ASRock Z390 Phantom Gaming 9, cea mai puternica soluție din clasa de mijloc a producătorului.

Z390 Phantom Gaming 9 set

Vorbim despre o placa de gaming, care are si veleități de overclocking. Urmăriți clipul, pentru evaluarea completa.

 

Overclocking

Profilul XMP nu a prezentat nici o problema si menționez acest aspect deoarece folosesc un kit care nu este in QVL-ul plăcii.

Overclocking-ul pentru procesor s-a oprit la 5.2GHz, ca si la celelalte placi din comparație, dar cu VCore la 1.34V si LLC la nivel 1. Măsurat, voltajul efectiv a fost 1.36V, puțin mai mare decât la Taichi si Maximus XI Extreme.

Specificațiile ASRock susțin ca Phantom Gaming 9 suporta viteze de 4266+ pentru memorii. Totuși, placa nu a pornit cu RAM-ul mai sus de 4200, însă este suficient.

Profilul din clip rulează cu voltaj 1.5V, ceea ce înseamnă ca-l puteți folosi si in lucrul de zi cu zi.

 

Preț

Nu am găsit ASRock Z390 Phantom Gaming 9 in Romania, dar prețul din Europa este aproximativ 290EURO, ceea ce s-ar traduce in 1350lei. Pentru aceasta suma, placa se comporta extraordinar, oferind performante de top si overclocking excelent. Este mai ieftina si puțin mai buna la overclocking decât Taichi Ultimate, ceea ce-i oferă un raport mai bun performanta/preț.

 

Concluzie

Am remarcat ca Phantom Gaming 9 este un produs robust si puternic, capabil de overclocking puțin mai bun ca Taichi, in ceea ce privește memoria RAM. De fapt, si specificațiile releva acest fapt, însă testul este dovada vie. 

PRO

CONTRA

 

- aspect

- BIOS complex

- performanta

- overclocking

- raport performanta/preț

 

 

 

Evaluare

Aspect & Construcție

9.6

9.45

Performanta

9.7

BIOS

9.9

Overclocking

9.6

Capabilități & Tehnologii

9.7

Consum

9.2

Accesorii

9.5

Preț

8.8

 

Premii

best performance 9.7   best overclock 9.6

 

Cele mai citite