MSI GS65 Stealth Thin 8RF Gaming Notebook review

In lumea gaming-ului, PC-ul este cel mai bun aliat, iar aici includem atât desktop-urile, cat si laptop-urile. Primele asigura configurații mai puternice si posibilitatea de upgrade, iar cele din urma oferă portabilitate si ocupa mai puțin spațiu.

Testam astăzi notebook-ul de gaming MSI GS65 Stealth Thin 8RF, care ne întâmpină cu o configurație cel puțin interesanta.

MSI GS65 Stealth Thin 8RF

Am sintetizat prezentarea si testarea in clipul următor.

 

Tastele au cursa scurta, astfel ca se poate tasta rapid, in plus fiind si silențioase. Ecranul este capabil de rezoluție 1920x1080 la 144Hz, fiind excelent pentru jocurile care necesita vizualizarea cadrelor rapide.

 

Consum si răcire

Am măsurat consumul in timpul testelor si am înregistrat 14.1W,in repaus, respectiv 131.9W maxim, in lucru.

Zgomotul maxim produs de GS65 a fost de 41.2dB, ceea ce este audibil si poate deveni deranjant, daca nu exista alta sursa de zgomot, mai puternica, precum sunetul jocului. Mai exact, când cipul grafic era încărcat, zgomotul ajungea pana la 38.6dB, ceea ce este audibil, dar poate fi ignorat. Partea mai zgomotoasă apare la încălzirea CPU.

Problema este ca procesorul intra in Throtlling (reduce viteza de lucru si alimentarea) aproape tot timpul, astfel ca nu va rula la frecventa maxima decât atunci când încărcarea nu este prea mare si implicit, nu se încălzește.

 

Preț

MSI GS65 Stealth Thin 8RF se poate cumpăra din Romania la un preț aproximativ de 9400lei. Consider ca raportul performanta/preț este mare, mai ales ca exista alte laptop-uri concurente, care pornesc de la 8200lei. MSI are avantajul de a fi mai subțire, însă posibil ca acest fapt sa se reflecte in dimensiunea cooler-ului, care am văzut ca nu se descurca prea grozav.

 

Concluzie

MSI GS65 Stealth Thin 8RF este un notebook de gaming cu o configurație puternica, atât pe partea de CPU, cat si pe partea de accelerare grafica. Este un laptop subțirel, data fiind configurația, însă are probleme la răcire, procesorul ajungând la 93C si stand mai mult la jumătatea frecventei nominale de lucru.

Prețul este prea mare, concurenta costând cu un maxim de 19% mai puțin.

 

PRO

CONTRA

 

- aspect extraordinar

- configurație puternica

- grosime redusa

- 144Hz

 

- probleme la răcire

- preț mare

 

Evaluare

Aspect & Construcție

9.8

8.57

Performanta

9.0

Temperatura & zgomot

7.0

Consum

9.0

Dimensiuni & greutate

9.5

Preț

7.0

 

Cele mai citite