Asus ROG Maximus XI Formula review

Am început cu vârful de gama, Maximus XI Extreme si coboram gradual, pe scara ROG, cu ceilalți membri ai seriei. Astăzi, Asus ROG Maximus XI Formula review.

Cei pasionați, precum si fanii Asus, știu ca Formula are integrata răcire cu lichid pentru partea de VRM. Este caracteristica speciala a plăcii, fiind îmbunătățită cu fiecare noua versiune.

Asus Maximus XI Formula set

Vizionați clipul cu prezentare si rezultatele la teste.

 

Overclocking

Formula s-a comportat extraordinar la partea de overclocking. VRM-ul are 10 faze digitale, care au oferit stabilitate perfecta pentru i9-9900K, ridicat la 5.2GHz. Însă acest fapt a fost similar pe mai toate plăcile Z390, testate de mine, anterior.

Partea la care Formula a strălucit a fost overclocking-ul la memorii, unde 4266MHz nu a fost nici o problema, concurând, de la egal la egal, cu Asus Maximus XI Extreme si ASRock Phantom Gaming 9.

Pentru 5.2GHz la procesor, Formula a avut nevoie de 1.32V, cu LLC Level 8. Mai exact, cei 1.32V, setați in BIOS, au fost 1.32V si in timpul testelor.

Pentru memorii, 1.5V au fost limita impusa de procedura de testare, astfel încât sa puteți si voi compara diverse kituri de RAM, pornind de la setările din testele mele.

 

Preț

Maximus XI Formula se poate achiziționa la aproximativ 2300lei, mai ieftina cu 500lei fata de Maximus XI Extreme, însă mai scumpa cu aproape 1000lei fata de ASRock Phantom Gaming 9.

Am spus ca Extreme are un preț nejustificat de mare, însă, din păcate, nici Formula nu sta mai bine. Prezenta bloc-ului de răcire cu lichid contribuie la costul plăcii, însă comparând Formula cu Hero, cei 800 lei diferență au sens doar pentru aceia care vor folosi răcire cu lichid in sistem, având posibilitatea sa integreze si VRM-ul in circuit.

 

Concluzie

Asus ROG Maximus XI Formula a trecut prin suita mea de teste si mi-a lăsat o impresie excelenta, începând cu aspectul extraordinar, VRM-ul puternic si terminând cu stabilitatea in overclocking. Totuși, costul prea mare trage in jos nota finala a plăcii, dezechilibrând raportul performante/preț.

PRO

CONTRA

 

- aspect extraordinar

- BIOS complex

- performanta

- overclocking

- răcire cu lichid pe VRM

 

- preț mare

 

Evaluare

Aspect & Construcție

9.9

8.96

Performanta

9.9

BIOS

9.9

Overclocking

9.5

Capabilități & Tehnologii

9.9

Consum

9.1

Accesorii

9.5

Preț

6.0

 

Premii

best performance 9.9   excellent overclock 9.5

 

Cele mai citite