Asus ROG Maximus XI Apex review

Ca overclocker, am folosit toate variantele de Apex apărute, înainte de acestea fiind in voga Gene si Impact. De la Maximus V Gene încoace, am dat cu azot pe toate cele enumerate. Cu fiecare noua serie, Asus a adus îmbunătățiri plăcilor, in special celor dedicate pentru overclocking extrem.

Astăzi ne vom ocupa de Asus ROG Maximus XI Apex, amiralul flotei ROG, placa orientată să extragă și ultimul strop de performanță din procesor si memorii, mai ales când acestea sunt răcite cu nitrogen lichid (LN2).

O puteți folosi si ca placa de gaming, dar anumite caracteristici au fost eliminate pentru a face loc performantei extreme, un exemplu fiind lipsa unui canal de memorie, Apex având doar 2 sloturi pentru RAM. Implicit, suporta doar jumătate din cantitatea oferita de alte placi.

Asus Maximus XI Apex set

Haideți sa vedem împreuna cum arata Maximus XI Apex si cum s-a comportat in teste, comparativ cu celelalte placi Z390 testate de mine.

 

Overclocking

Ei bine, Apex înseamnă overclocking, din toate punctele de vedere. Am folosit suita obișnuită, prin care au trecut toate plăcile Z390 testate, pentru a le putea compara intre ele.

Folosind profilul XMP, Apex configurează memoriile cam așa:

Asus Maximus XI Apex XMP

Apoi, am căutat frecvența maxima, stabila la 1.5V. Rezultatul este urmatorul:

Asus Maximus XI Apex OC

Apex a reușit 4400MHz la memorie, cu 1.5V, ceea ce o situează direct in fruntea plutonului. Profilul din imagine poate fi folosit 24/7, pentru cei care doresc ceva performanta in plus de la sistemul lor.

 

Preț

Maximus XI Apex costă aproximativ 1900 lei, situându-se intre XI Hero Wi-Fi (1600lei) si XI Code (2000lei). Astfel, Apex oferă un foarte bun raport performanta/preț.

 

Concluzie

Asus a păstrat ce e mai bun la sfârșit, lansând Maximus XI Apex mai târziu fata de celelalte placi din seria ROG, bazate pe cipsetul Z390. Am testat amiralul si s-a dovedit a fi cea mai performanta din serie, in special in ceea ce privește capabilitățile de overclocking, ceea ce era de așteptat.

Partea si mai frumoasa este la costuri, Apex fiind mai ieftina decât XI Code, oferind un excelent raport performanta/preț.

 

PRO

CONTRA

 

- aspect extraordinar

- BIOS complex

- performanta

- overclocking

- VRM de top

 

 

 

Evaluare

Aspect & Construcție

10

9.63

Performanta

10

BIOS

10

Overclocking

10

Capabilități & Tehnologii

10

Consum

9.5

Accesorii

9.5

Preț

8.5

 

Premii

best performance 10.0   best overclock 10   editors choice

 

Cele mai citite