Asus ROG Maximus XII Formula review

Intel a lansat, de curând, generația a 10-a de procesoare Intel Core, însoțite de chipset-ul Z490. In mare, diferența față de Z390 este socketul LGA1200, iar față de procesoarele 9000, noii veniți au 2 nuclee in plus. In rest, preturi mai mari pentru o platforma refresh. Parerea mea!

Am primit la review placa de baza Asus ROG Maximus XII Formula, bazata pe noul chipset Intel Z490, iar detaliile le puteți regăsi in acest articol.

Asus Max XII Formula set

Placa are format ATX si beneficiază de răcire cu lichid integrata, pentru VRM, construita de compania EKWB, cu care Asus colaborează de câteva generații ale Formula.

Asus Max XII Formula

Formula face parte din seria ROG si arta ca atare. Spatele plăcii este acoperit de un backplate solid, cu rol de răcire, care contribuie si la greutatea produsului.

Asus Max XII Formula backplate

Formula suporta 128GB DDDR4, cu viteze de peste 4800MHz. Asus a inclus tehnologia OptiMem III, care folosește trasee îmbunătățite pentru comunicare, ceea ce generează semnal mai stabil si suport pentru frecvente mai mari, comparativ cu alte placi.

Pe partea de stocare, aveți la dispoziție 3x porturi M.2 si 6x SATA3, iar pentru conectarea la rețea, Formula oferă 2 porturi, unul de 2.5Gbps, celălalt de 10Gbps, astfel ca este asigurat suportul pentru viitor. Totodată, placa beneficiază de Wi-Fi 6, noul standard wireless.

Asus Max XII Formula interfete

Trecem la proba practica...

 

Prev
1/4 Next »

Cele mai citite