Apple iPhone interzice sms-urile explicit sexuale

Creat pentru copii, util celebritatilor? Apple a aprobat un "control al comunicarii in scris pentru dispozitive de comunicare personale" care s-ar traduce ca: un mijloc de a opri, dezactiva sau sterge mesajele text explicit sexuale.

Brevetul, care a fost depus in 2008, va permite parintilor sa-si protejeze copiii de sms-uri nepotrivite. Descrierea acestuia spune: "Daca sms-ul contine text nepotrivit, utilizatorul sau administratorul va fi avertizat de prezenta acestuia. Aplicatia va solicita inlocuirea textului sau va sterge automat intregul sms."

"Aplicatia de control pentru parinti verifica daca sms-ul contine text care indeplineste criterile de varsta ale utilizatorului", inainte de a initia una dintre actiunile prezentate mai sus.

Apple admite ca la momentul actual "nu exista niciun mod de a monitoriza si controla sms-urile pentru ca acestea sa fie adecvate utilizatorilor" De exemplu, "utilizatorii copii pot primi sau trimite (intentionat sau nu) sms-uri cu limbaj interzis de catre parinti."

O mutare buna facuta de Apple sau doar o alta dovada a foamei de control?

 

smss logo iphone

Cele mai citite