Intel a lansat Meego 1.1

MeeGo 1.1 tocmai a fost lansat de catre Intel. Fata de versiunea precedenta, a fost introdus suportul pentru ecrane tactile (touch-screen). MeeGo 1.1 este oferit in 4 variante: MeeGo pentru Netbooks, MeeGo pentru Telefoane, MeeGo pentru Vehicule si MeeGo pentru Netbooks folosind Google Chrome ca browser.

Noua versiune include:

- Core OS 1.1 - baza sistemului de operare

- Netbook UX 1.1 - interfata si aplicatiile pentru netbook

- In-Vehicle Infotainment (IVI) UX 1.1 - interfata si aplicatiile pentru vehicule

- Handset UX 1.1 - interfata si aplicatiile pentru telefoane, tablete, etc

- SDK 1.1 Beta - necesar dezvoltatorilor pentru crearea de aplicatii.

 

MeeGo 1.1 contine Linux Kernel 2.6.35, X.org server 1.9.0, Web Runtime, Qt 4.5 si Qt Mobility 1.0.2, avand suport pentru contacte, GPS, mesagerie, multimedia, etc. Pe langa acestea, sunt incluse si tehnologii noi, precum oFono - pentru telefonie, ConnMan - manager de conexiuni, Tracker - index de date, Telepathy - comunicatii in timp real, Buteo - aplicatie pentru sincronizare - si multe altele. Versiunea Qt 4.7 aduce introducerea sistemului QML, modul usor de a dezvolta scripturi pentru ecranele tactile.

Dezvoltarea MeeGo este continua si are o cadenta de 6 luni. In aceasta ipoteza, MeeGo 1.2 va fi lansat in Aprilie 2011 si va include o noua interfata pentru mobile, cu un set complet de aplicatii si suport pentru mai multe echipamente.

 

MeeGo 1.1

Cele mai citite

Error: No articles to display