Panasonic LUMIX DMC-GF2

Panasonic lanseaza modelul DMC-GF2, o noua camera-sistem din gama LUMIX G Micro System, bazata pe standardul Micro Four Thirds. LUMIX DMC-GF2, cea mai mica si mai usoara camera-sistem din lume, cu obiectiv interschimbabil, are dimensiuni cu 19% mai  reduse fata de modelul DMC-GF1 si este cu 7% mai usoara fata de camera din generatia anterioara. DMC-GF2 vine echipata totodata cu un flash intern ce incorporeaza un nou mecanism de declansare, capabil sa elimine efectul de vigneta cauzat de distanta foarte mica intre flash si sistemul de lentile interschimbabile.

Noul model este echipat cu un sensor ultra-rapid Live MOS cu rezolutia de 12,1 megapixeli si cu un sistem de procesare Venus  Engine FHD ce permit utilizatorilor sa obtina imagini de o calitate deosebita atat la fotografiile cat si la clipurile video pe care le realizeaza cu GF2. Inregistrarea video se face acum la o rezolutie full HD de 1920 x 1080 la 60i (NTSC)/50i (PAL) in format AVCHD. Filmele full-HD (1920x1080) sunt emise de catre senzorul de imagine la 30p (NTSC)/25p (PAL) si inregistrate la 60i (NTSC)/50i (PAL). Cele HD (1280x720) sunt emise la 30p (NTSC)/25p (PAL) si sunt inregistrate la 60p (NTSC)/50p(PAL).

Operarea aparatului este foarte facila si intuitiva pentru orice utilizator gratie noii interfete GUI (Graphic User Interface) si a capabilitatilor de touch control. Focalizarea subiectului se realizeaza imediat, doar prin atingerea acestuia pe ecranul LCD de mari dimensiuni (460.000-dot), iar utilizatorul poate declansa aproape instantaneu, dupa focalizare. Meniul Touch Q poate fi configurat de catre fiecare utilizator conform functiilor si setarilor pe care le foloseste cel mai frecvent,  iar o serie de butoane dedicate cum ar fi cel pentru pornirea filmarii si cel pentru modul Intelligent Auto (iA), fac din noul model DMC-GF2 o camera-sistem extrem de prietenoasa. Carcasa este fabricata din aluminiu, iar modelul va fi disponibil pe piata in culorile negru, argintiu, alb, rosu si roz.

DMC-GF2 este cu 19% mai mica decat predecesoarea sa, DMC-GF1 si cu 7% mai usoara, fiind cea mai mica si mai usoara din lume la categoria sa. Atingerea unor asemenea dimensiuni nu ar fi fost posibila fara a apela la cateva inovatii precum reducerea dimensiunilor flash-ului si reducerea numarului partilor componente prin integrarea de circuite electrice. DMC-GF2 vine cu un flash intern construit pe baza unui nou mecanism de declansare ce elimina efectul de vigneta. 

Focalizarea subiectului prin simpla atingere a ecranului LCD face ca operarea camerei-sistem ultra-compacte sa fie si mai facila. Odata fixat subiectul, camera este capabila sa il urmareasca si sa il autofocalizeze continuu chiar daca acesta se misca, gratie functiei de tracking AF. Selectarea 1-area AF si a functiei de Face Detection permite utilizatorului sa focalizeze cu mai multa finete chipurile umane, punand accentul, spre exemplu, pe ochii subiectului din imagine.

Multe alte functii ce pot fi operate manual, prin simpla atingere a ecranului tactil usureaza extrem de mult sarcina utilizatorului.

 

Panasonic LUMIX DMC-GF2

Cele mai citite