Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Campionatul Mondial de Sport Electronic a luat startul, la Sala Polivalentă

Campionatul Mondial de Sport Electronic, eveniment organizat de Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF), de Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL) și susţinut de Romtelecom, în calitate de partener principal, a luat startul, la Sala Polivalentă. Competiția durează trei zile și este transmisă în direct pe canalul TV Dolce Sport 3 și online pe www.dolcesport.ro, iar la ea participă peste 200 de jucători profesioniști și delegați ai federațiilor de sport electronic din mai bine de 50 de țări.

Printre țările care au trimis jucători la Campionatul Mondial de Sport Electronic și care fac parte din Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) se numără Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Israel, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, China, Coreea de Sud, Mongolia, Filipine, Vietnam, Canada, Africa de Sud, în timp ce din țările non-membre au sosit la București gameri din Thailanda, Japonia și Tunisia.

IeSF 2013

Pe lângă țările menționate mai sus, care au trimis jucători profesioniști, s-au alăturat și delegații formate din oficiali, presă sau publisheri din Turcia, Bangladesh, Malaysia, Maldive, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Brazilia, Mexic, SUA, Georgia, Germania, Norvegia, Egipt, Macedonia, Ucraina, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Tadjikistan sau Namibia.

"La Campionatului Mondial avem discipline pentru bărbați și femei. Astfel, la competițiile de League of Legends (LOL) și Alliance of Variant Arms (A.V.A.) vor participa doar bărbați, iar valoarea premiilor este de 20.000 euro și, respectiv, 13.000 euro, iar la StarCraft 2 şi la Tekken Tag Tournament 2 vor juca femei, premiile oferite fiind de câte 2.000 de euro", a declarat Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionişti.

De asemenea, cei prezenți la Sala Polivalentă pentru a urmări campionatul vor avea ocazia să câștige premii în valoare de peste 7.000 de euro, dacă se înscriu la concursurile organizate de partenerii evenimentului. În total, premiile Campionatului Mondial de Sport Electronic ajung la valoarea de 44.000 de euro.

Țara noastră concurează la campionat cu o echipă formată din 10 băieți (cinci la League of Legends – LOL și cinci la Alliance of Variant Arms – A.V.A.) și două fete, ce vor juca la disciplinele StarCraft 2 şi Tekken Tag Tournament 2.

La competiția de League of Legends s-au calificat cei de la Like A Sir (Stoian Ovidiu – Cliqque, Neagu Bogdan – imsoleet, Enut Andrei – King XéMO, Matei Gheorghe – Sir GocuXV, Teca Mircea – Mirciu), iar băieții care ne reprezintă la A.V.A. sunt Vlaconi Tudor – ZoOmL3sS, Ciprian Iacob – Toteu4ever, Petcu Adrian – AdyIRONIQ, Ghindea Gabriel – Me1998, Vasile Leonard – TheNubDude. Cele două fete care participă la Campionatul Mondial de Sport Electronic au 25 de ani și sunt Corina Lixandru (StarCraft 2) și Elena Surdu (Tekken Tag Tournament 2).

"România, ca țară organizatoare, s-a calificat automat la toate cele patru jocuri, iar pentru celelalte locuri s-au realizat calificări continentale. Țara noastră are deja un start, având calificați la fiecare joc, ceea ce înseamnă și mai multe puncte pentru noi. Totuși, șansele noastre cele mai mari vin de la concursul de League of Legends", a precizat Silviu Stroie.

În cadrul campionatului, pentru prima oară în istoria gaming-ului românesc, se vor efectua teste antidoping în colaborare cu laboratorul antidoping de la București.

România este membră a Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci, cu susţinerea ligii, reprezentanţii ţării noastre au participat la toate Campionatele Mondiale, plasând România an de an între primele trei din lume, în clasamentele pe naţiuni.

Campionatul Mondial de Sport Electronic este susţinut de Romtelecom, AMD, Coca Cola, D-Link, Eaton, Jerry's Pizza, Kingston, LikeIT, Logitech, MadCatz, RIN Grand Hotel, Sony.

Campionatul Mondial de Sport Electronic strânge la București peste 200 de jucători

La mai puțin de două luni de la DreamHack București 2013, România este din nou gazda unui eveniment de gaming de talie mondială, la care vor participa peste 200 de jucători profesioniști și delegați ai federațiilor de sport electronic din mai bine de 50 de țări. Campionatul Mondial de Sport Electronic se va desfășura în perioada 1 – 3 noiembrie, la Sala Polivalentă din București, este organizat de Federaţia Internaţională de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF), de Liga Gamerilor Profesionişti (Professional Gamers League – PGL) și este susţinut de Romtelecom, în calitate de partener principal. Competiția va fi transmisă în direct pe canalul TV Dolce Sport 3 și online pe www.dolcesport.ro.

La evenimentul programat la începutul lunii noiembrie vor participa delegați din 51 de țări, 42 dintre acestea fiind membre ale Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic, în timp ce restul, de 9, sunt națiuni care au aderat la IeSF și care, dacă îndeplinesc criteriile necesare, vor fi primite în federație. IESF

Afilierea noilor țări membre la federație se va face prin votul statelor care fac parte deja din IeSF, la Adunarea Generală, ce va avea loc pe data de 1 noiembrie.

"Tot în ziua respectivă vor începe și competițiile între națiuni. Vedetele Campionatului Mondial de Sport Electronic sunt diversele jocuri – de la shooter-ul Alliance of Variant Arms (A.V.A.), la jocurile de strategie League of Legends și StarCraft 2 și fighting action-ul Tekken Tag Tournament 2", a declarat Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionişti.

Un diferențiator al Campionatului Mondial este acela că numărul disciplinelor jucate de bărbați este egal cu cel al turneelor la care vor participa femei. La competițiile de League of Legends și A.V.A. vor participa doar bărbați, iar valoarea premiilor este de 20.000 euro și, respectiv, 13.000 euro. Celelalte două discipline din competiția feminină, unde s-au înscris 13 jucătoare la StarCraft 2 şi 10 la Tekken Tag Tournament 2 , oferă premii de câte 2.000 euro.

În plus, spectatorii de la Sala Polivalentă vor avea ocazia să câștige și ei diverse premii în valoarea de peste 7.000 de euro, dacă vor participa la concursurile organizate special de către partenerii evenimentului. În total, premiile evenimentului ajung la valoarea de 44.000 de euro.

Biletele pentru spectatori au fost puse în vânzare pe ComputerGames și au prețul de 25 de lei sau de 5 euro, dacă sunt achiziționate prin SMS.

Liga Gamerilor Profesionişti a fost înfiinţată în 2002 cu scopul de a susține și promova dezvoltarea sportului electronic. România este membră a Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci, cu susţinerea ligii, reprezentanţii ţării noastre au participat la toate Campionatele Mondiale, plasând România an de an între primele trei din lume, în clasamentele pe naţiuni (http://www.ie-sf.com/).

Silviu Stroie, președintele Ligii Gamerilor Profesionişti, este membru în board-ul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic. Poziția de președinte al Comisiei Internaționale de Arbitri din cadrul federaţiei, pe care acesta a obţinut-o la finalul anului trecut, vine ca o confirmare a eforturilor sale şi ale ligii, de formare și educare a pieței de gaming din România, din ultimii 10 ani.

Campionatul Mondial de Sport Electronic este susţinut de Romtelecom, AMD, Coca Cola, D-Link, Eaton, Jerry's Pizza, Kingston, LikeIT, Logitech, MadCatz, RIN Grand Hotel, Sony.

Finala Campionatului Naţional de Sport Electronic - ACL - Sezonul 11

ACL Romania anunţă organizarea celui mai mare eveniment de gaming din Romania, în data de 29 iunie 2013 - Finala Campionatului Naţional de Sport Electronic - ACL - Sezonul 11, în cadrul căruia sunteţi invitaţi să participaţi în calitate de începători sau profesionişti, sau ca şi consumator de produse IT, hardware şi software.

Ȋn cadrul acestui eveniment, producători consacraţi, din piaţa românească de IT, vă aşteaptă să testaţi cele mai noi produse lansate, la standurile cu vânzare, la preţuri promoţionale. Ȋn plus, vă aşteaptă zeci de tombole şi concursuri cu premii.

banner acl 2103

Evenimentul va avea loc la Crystal Palace Ballrooms, pe 29 Iunie 2013, între orele 09:00 – 02:30, în sălile Londra şi Bucureşti. Sunt aşteptaţi 572 de jucători profesionişti şi aproximativ 2000 de spectatori – jucători ocazionali şi consumatori de IT, veniţi să afle noutăţile din domeniul IT, atât hardware, cât şi software. Ȋn cadrul evenimentului vor fi organizate standuri cu vânzare, la preţuri promoţionale, ale celor mai reprezentative companii din industria IT. De asemenea vor fi organizate tombole şi concursuri care îi vor ţine în priză pe toţi cei prezenţi, fie ei jucători sau vizitatori, astfel încât nimeni să nu plece acasă fără un premiu.

O alta mare atracţie a evenimentului este o premieră pentru ACL Romania, şi anume organizarea unui concurs de Cosplay, în cadrul căruia vă invităm să participaţi, fie în calitate de concurenţi, fie ca vizitatori.

FII Competition - Concursul Național de Informatică și Artă Digitală

Asociația Studenților Informaticieni Ieșeni, în colaborare cu Facultatea de Informatică Iași, duce mai departe tradiția prin organizarea celei de-a cincea ediții a FII Competition, Concursul Național de Informatică și Artă Digitală, în perioada 31 martie - 2 iunie 2013. Concursul se adresează tuturor elevilor și studenților pasionați de IT din România și Republica Moldova.

Concursul va fi împărțit în patru secțiuni - Tehnologii Web, Algoritmică și Programare, Securitatea Informației și Artă Digitală - și se va desfășura în două etape: etapa online de calificare, în urma căreia, din totalul participanților, se va alege un număr de 80 de finaliști și etapa finală, la care vor lua parte aceștia, la Facultatea de Informatică din Iași, între 31 mai și 2 iunie. Concurenții au posibilitatea să participe în echipe de maxim 3 membri. În funcție de secțiune, etapa finală va consta în prezentarea unui proiect sau parcurgerea unor probe. Evaluarea va fi realizată de o comisie științifică alcătuită din profesori ai Facultății de Informatică sau a liceelor de informatică din Iași și reprezentanți ai partenerilor concursului FII Competition. Evenimentul include, pe lângă concurs, cursuri introductive susținute de profesori universitari, în special pentru elevi, training-uri susținute de reprezentanții companiilor partenere, în special pentru studenți, și activități de recreere și dezvoltare personală. FII-Competition

FII Competition reprezintă o oportunitate de dezvoltare pe plan profesional adresată tinerilor pasionați de IT și artă digitală. Concursul urmărește crearea oportunităților pentru tinerii pasionați de acest domeniu, prin facilitarea contactului dintre participanți și firmele partenere și prin stimularea acumulării de cunoștințe de către concurenți.

Informații legate de concursul FII Competition '13, detalii despre înscriere, despre fiecare secțiune, despre calendarul activităților și despre firmele IT partenere pot fi găsite pe pagina oficială a competiției www.fiicompetition.ro , sau urmărind pagina de Facebook, http://www.facebook.com/fiicompetition și de Twitter, https://twitter.com/fiicompetition .

Cele mai citite

Error: No articles to display