Iti dau reducere 1% la PC Garage

Access Wi-Fi nelimitat, prin Orange Passpoint

Orange a lansat tehnologia Passpoint, introdusă în premieră pe piața din România. Acesta este un nou pas prin care Orange își continuă strategia de digitalizare, cu ajutorul căruia oferă acces facil, la internet, clienților săi.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din Europa compatibile Passpoint, în care autentificarea se realizează fără nume de utilizator și parolă, ci doar cu ajutorul cartelei SIM din telefon. Folosirea acestei tehnologii permite conectarea și autentificarea automată a utilizatorilor, în timp ce asigură un grad înalt de securitate a informației.

Astfel, clienții ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung, cu sistem de operare Android) se vor conecta automat și în mod securizat în orice hot spot Orange, dacă aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi.

Orange-logo

Accesul se realizează fără să fie necesară o configurare prealabilă, singura condiție ce trebuie îndeplinită este ca interfața Wi-Fi să fie deschisă. Utilizatorii ce nu dețin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare, la prima încercare de conectare la rețea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de rețeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primește prin SMS. Pentru clienții Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

 

ASUS a lansat routerul wireless RT-AC52U si adaptorul USB-AC50

ASUS a lansat mai multe echipamente de rețea wireless, incluzând routerul RT-AC52U cu adaptor USB-AC50, routerul AC750 dual-band și adaptorul AC450, ce oferă consumatorilor acces imediat la standardul Wi-Fi 802.11ac, cu viteze de până la 733Mbit/s. Dispozitivul RT-AC52U susține conexiuni Wi-Fi simultane, atât în banda de 2.4GHz, cât și în cea de 5GHz, printr-o antenă concepută special să crească semnalul wireless până la 150%.

Instalarea routerului RT-AC52U este extrem de simplă grație interfeței prietenoase ASUSWRT. Aceasta simplifică configurarea funcțiilor avansate cum ar fi prioritizarea QoS (quality-of-service), astfel încât utilizatorii să monitorizeze și să controleze lățimea de bandă pentru cele patru conexiuni Ethernet (LAN). Printre celelalte funcții ASUSWRT se numără: controlul parental, managementul dual WAN, maparea rețelei și partajarea imprimantei. RT-AC52U integrează chiar și un server VPN ușor de configurat prin ASUSWRT, astfel încât utilizatorii să poată configura accesul de la distanță.

Cele trei antene ale routerului RT-AC52U sunt interne și lucrează simultan în benzile de 2.4GHz, respectiv 5GHz. RT-AC52U este capabil să transmită și să recepționeze cu până la 300Mbit/s în banda de 2.4GHz și cu până la 433Mbit/s în banda de 5GHz – în mod simultan. Lățimea de bandă combinată, de 733Mbit/s, este un beneficiu major pentru transferul rapid de date. Prin includerea adaptorului USB-AC50, utilizatorii se pot baza pe banda de 2.4GHz pentru sarcini zilnice, cum ar fi navigarea pe internet și poșta electronică, și să se bucure de o transmisie fără latențe, pentru jocuri, în banda de 5GHz, mai puțin congestionată.

Asus RT-AC52U and USB AC50

ASUS RT-AC52U include amplificatoare de înaltă putere, pentru acoperire extinsă atât în interior cât și în exterior. Comparativ cu performanțele routerelor 802.11ac concurente, RT-AC52U crește semnalul wireless până la 150%, extinzând acoperirea.

Prin atașarea unui hard disk USB, RT-AC52U devine un server pentru fișiere – unul care se poate extinde în cloud prin tehnologia ASUS AiCloud. Alternativ, utilizatorii pot atașa o imprimantă USB, pentru a crea un server de imprimare prin partajarea dispozitivului. Portul USB este disponibil, de asemenea, pentru stick-urile 3G/4G ale operatorilor mobili, astfel încât utilizatorii să dețină două conexiuni (WAN) pe un singur router, balansând traficul și oferind totodată o conexiune de rezervă. Portul poate fi utilizat și pentru încărcarea dispozitivelor mobile, cum ar fi telefoanele sau tabletele.

RT-AC52U oferă suport ASUS AiCloud pentru sincronizare, partajare și streaming, fiind însoțit de USB-AC50, un adaptor wireless 802.11ac, ce lucrează în banda de 5GHz pentru conexiuni fără interferențe, la viteze de până la 433Mbit/s (AC450). Fișierele stocate în rețea, pe unitatea USB atașată sau în ASUS WebStorage pot fi sincronizate fără efort utilizând ASUS Smart Sync. Acestea pot fi partajate prin simpla trimitere a link-ului prin email, mesaj text sau rețelele sociale. Utilizatorii pot accesa datele prin interfața web AiCloud sau prin intermediul aplicației gratuite AiCloud pentru Android și iOS. AiCloud dispune de un nou mod de sincronizare router-către-router, care sincronizează automat unitatea USB conectată către alte routere compatibile ASUS, pentru partajarea ușoară a fișierelor.

 

 

VONINO ofera tuturor clientilor sai 512GB spatiu in Cloud

Serviciul Vstorage, oferit de VONINO impreuna cu ArpaCloud, este un sistem nou, lansat de curand, care preia ideea de cloud si o aplica la streaming-ul multimedia. Practic, in acest fel puteti incarca oricare dintre filmele sau melodiile disponibile in calculatorul vostru, serverele noastre convertindu-le imediat intr-un format suportat de dispozitivele mobile, iar cu ajutorul aplicatiei ArpaCloud le puteti vizualiza pe orice dispozitiv care ruleaza sisteme de operare Android.

Serviciul Vstorage este disponibil cu 512 GB de spatiu de stocare gratuit in care va puteti incarca toate datele personale, pe buna dreptate fiind denumit "Hard Disc-ul tau din Cloud".

Vonino Cloud

ArpaCloud este primul serviciu de acest gen, disponibil GRATUIT in Romania, pentru tabletele si telefoanele VONINO, folosind tehnologia SurePlay, putand sa converteasca filmele in formatele acceptate de catre device-urile cu sistem de operare Android. Ideea ar putea fi atractiva pentru foarte multi utilizatori, avand in vedere ca majoritatea sistemelor cloud nu fac altceva decat sa stocheze datele fara a putea face "streaming" .

Aplicatia ArpaCloud este disponibila gratuit in Play Store si este compatibila cu toate tabletele si telefoanele VONINO cu sistem de operare Android. Daca te inregistrezi de pe un dispozitiv mobil VONINO ( telefon sau tableta), vei beneficia de un cont gratuit Vstorage 512GB, pentru o perioada de 6 luni.

TRENDnet anunta nou router portabil - N150 Travel Router

Cunoscutul producator american de echipamente de retea TRENDnet a anuntat un nou produs din gama sa, routerul wireless N150 Travel Router, model TEW-714TRU. Routerul permite mai multor utilizatori sa acceseze o singura conexiune de internet si este proiectat pentru portabilitate. 

TRENDnet TEW-714TRURouterul compact TEW-714TRU se instaleaza direct in priza, si poate folosi trei modele diferite de stecher: american, european si britanic respectiv, putand fi folosit prin urmare aproape in intreaga lume.

Modul de router al lui TEW-714TRU permite utilizatorilor sa foloseasca o conexiune cu cablu Ethernet, si functioneaza ca hotspot wireless, distribuind conexiunea catre prieteni, familie sau colegi. TEW-714TRU poate de asemenea redistribui o conexiune wireless prin modul WISP. DAca introduceti usernameul si parola unei conexiuni wireless, TEW-714TRU o va propaga catre alte dispozitive cu WiFi.

Routerul de asemenea dispune si de un port de file sharing in care puteti introduce orice dispozitiv USB ale carui fisiere pot fi accesate in retea. TEW-714TRU include de asemenea si un port de incarcare, permitand reincarcarea dispozitivelor mobile fara a scoate routerul din priza. 

Routerul TEW-714TRU va fi disponibil mai tarziu luna aceasta de la surse online si magazine, si va avea un pret recomandat de $59.99.

Router 3G/4G de buzunar - TP-Link TL-MR3080

TP-LINK a lansat routerul 3G/4G de buzunar - TL-MR3080, care permite partajarea de conținut, de pe stick-uri USB sau carduri SD, către dispozitivele conectate la rețeaua Wi-Fi, dar care poate fi folosit și ca încărcător pentru tablete și smartphone-uri, datorită unei baterii încorporate de 5200mAh.

Acesta este primul model dintr-o nouă serie de routere portabile numită AmiGo, adresată utilizatorilor care călătoresc mult.

TL-MR3080 este un router wireless cu design compact şi rezistent (97x56x30 mm), conceput pentru a partaja o conexiune 3G/4G prin USB atunci când vă aflați în concediu ori în deplasări, sau o conexiune standard prin cablu la viteze de până la 300 Mbps (802.11n) când vă aflați acasă ori la hotel. Utilizatorii cu nevoi crescute de mobilitate (activitate de teren) au posibilitatea de a partaja prin Wi-Fi cu alți utilizatori conținutul de pe un flash USB sau un card SD.

TP-Link TL-MR3080

TL-MR3080 oferă, de asemenea, o baterie de mare capacitate, care poate alimenta dispozitivul pentru 15-17 de ore, în funcție de condiţiile de utilizare, dar poate fi, de asemenea, folosit ca încărcător pentru alte dispozitive mobile, cum ar fi tablete și smartphone-uri.

Caracteristici

• Permite parajarea unei conexiuni mobile 3G/4G. Este compatibil cu modemuri USB LTE/HSPA+/HSUPA/HSDPA/UMTS/EVDO
• Baterie reîncărcabilă de mare capacitate (5200mAh) încorporată, care asigură o autonomie de 15 – 17 ore
• Încărcător pentru smartphone-uri și tablete
• Permite partajarea în rețeaua Wi-Fi de conținut de pe cardul SD sau hard disk-uri externe cu conectare prin USB
• Moduri multiple de operare: router 3G/4G, router client WISP, router wireless
• Viteze wireless de până la 300Mbps

Specificații

Interfaţă
1 port WAN/LAN de 10/100Mbps
1 port USB 2.0 pentru modemuri 3G/4G și dispozitive externe de stocare
1 port micro USB pentru alimentare
1 slot pentru card SD

Butoane
Buton Power, buton WPS/Reset, switch Operation Mode, buton de afișare a nivelului de încărcare a acumulatorului

Indicatori LED
Indicator LED de afișare a statusului de activitate a dispozitivului
Indicator LED de afişare a gradului de încărcare a bateriei pe patru nivele

Antena
Antenă internă

Dimensiuni
3,2x1,8x0,9 in. (97x56x30 mm)

Alimentare
Baterie internă reîncărcabilă (5200mAh) sau alimentator extern 5VDC/1.0A

Standarde wireless
IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n

Frecvente de funcţionare
2,4-2,4835GHz

 

Folosind tehnologia Beamforming, noul TRENDnet TEW-800MB măreşte viteza de transfer

TRENDnet lansează noul său media bridge wireless pe standard AC1200, model TEW-800MB. Folosind cele patru porturi Gigabit din dotare, noul produs îţi permite să introduci, în reţeaua wireless AC de acasă, dispozitive precum televizorul (dotat cu placă de reţea), consola de joc sau media player-ul. Prezenţa standardului AC garantează o conexiune rapidă şi stabilă, capabilă să gestioneze simultam mai multe stream-uri video HD.

Odată realizată conexiunea cu reţeaua wireless AC, accesul la internet se face legând dispozitivele la unul dintre cele patru porturi Gigabit aflate pe spatele modelului TEW-800MB.

Trendnet TEW-800MB

Folosind tehnologia Beamforming, noul media bridge de la TRENDnet măreşte viteza de transfer prin direcționarea celui mai puternic semnal wireless, înapoi către router-ul AC.

"Instalarea şi configurarea modelului TEW-800MB se realizează în mai puţin de cinci minute", a declarat Sonny Su, director al departamentului tehnolologic, TRENDnet. "Noul media bridge wireless, oferă internet oricărui dispozitiv multimedia dotat cu o placă de reţea, accesând revoluţionara conexiune wireless bazată pe standardul AC".

Caracteristici principale:

• Wireless AC: streaming video HD fără întreruperi şi viteze de până la 867 Mbps
• Dual Band: poate accesa atât reţele wireless AC, cât şi pe cele bazate pe standard N

TEW-800MB va fi disponibil începând cu luna Iulie, la un preţ recomandat de 149.99 €.

ANCOM a emis avizul privind condiţiile tehnice şi economice pentru Netcity

ANCOM a emis avizul privind condiţiile tehnice şi economice în care se realizează accesul furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice la Reţeaua metropolitană de fibră optică, pentru telecomunicaţii, a municipiului Bucureşti - „Netcity", condiţionat de implementarea anumitor măsuri. Aceste măsuri au fost propuse deoarece analiza efectuată de ANCOM a relevat faptul că ansamblul condiţiilor tehnice şi economice de acces la reţeaua Netcity nu întruneşte cerinţele legale de nediscriminare, proporţionalitate şi obiectivitate.

Avizul stabileşte un termen de 4 luni pentru realizarea modificărilor şi completărilor solicitate de Autoritate în cuprinsul Ofertei cadru generale şi al Contractelor Cadru pentru acces la reţeaua Netcity.

Astfel, pentru a îndeplini obligaţia de nediscriminare, este necesară publicarea unei oferte de referinţă pentru accesul la infrastructură, care va conţine cel puţin elementele specificate de ANCOM. De asemenea,trebuie să se elimine restricţiile privitoare la instalarea unui singur tip de mediu fizic (fibră optică) în tubete şi să se stabilească în mod clar faptul că accesul poate fi refuzat doar în baza unor criterii obiective. Oferta nu trebuie să conţină prevederi care să oblige beneficiarii să achiziţioneze servicii de care nu au nevoie şi pe care nu le-au solicitat, cum ar fi, de exemplu, închirierea a minim două tubete pe o perioadă de minim cinci ani sau condiţionarea furnizării serviciilor de acces, de achiziţionarea şi plata serviciului de supraveghere a instalării.

ANCOM-logo

Pentru ca tarifele serviciilor de acces la infrastructura Netcity să fie stabilite pe baze obiective, proporţional cu resursele cheltuite în vederea furnizării serviciilor de acces, este necesară fundamentarea tarifelor în funcţie de costuri, pe baza unui sistem de contabilitate a costurilor, realizat în conformitate cu un set minim de criterii. ANCOM a stabilit un termen maxim de şase luni pentru realizarea acestui model de calculaţie a costurilor şi comunicarea sa către Autoritate. Cu caracter tranzitoriu, de la modificarea ofertei şi contractelor cadru şi până la avizarea de către ANCOM a condiţiilor economice de acces pe baza modelului de calculaţie a costurilor, tarifele practicate de Netcity Telecom nu vor depăşi:
• 85 de euro/km/lună, fără TVA, pentru serviciul de închiriere tubetă, inclusiv pentru serviciile furnizate până acum de Netcity Telecom sub denumirea de „racord";
• 22 de euro/km/lună, fără TVA, pentru serviciul de închiriere fibră optică neechipată (dark fiber), inclusiv pentru serviciile furnizate până acum de Netcity Telecom sub denumirea de „branşament FTTB".

De asemenea, îndeplinirea cerinţelor legale de nediscriminare şi proporţionalitate implică practicarea unui singur tip de contract pentru aceeaşi categorie de servicii, indiferent de etapa de dezvoltare a proiectului.

Totodată, trebuie stabiliţi indicatorii de performanţă pentru serviciile de acces la infrastructura Netcity, printre care un termen maxim de negociere şi încheiere a contractelor pentru serviciile de acces la canalizare (două luni), un termen maxim de procesare/confirmare a comenzii (maxim două zile lucrătoare de la transmiterea comenzii), un termen maxim de punere la dispoziţie a serviciului comandat (maxim patru zile lucrătoare de la transmiterea comenzii) şi termene maxime de remediere a deranjamentelor pentru toate tipurile de servicii de acces furnizate.

Măsurile cuprinse în acest aviz urmăresc să asigure realizarea accesului deschis la infrastructura metropolitană, pentru furnizorii de reţele de comunicaţii electronice, în condiţii nediscriminatorii, proporţionale şi obiective, în vederea dezvoltării unei concurenţe sustenabile la nivelul pieţelor cu amănuntul, asigurând astfel furnizarea de servicii competitive, în beneficiul utilizatorilor din capitală.

 

Cele mai noi extendere video HDMI, prin fibră optică, de la ATEN

ELKOTech anunţă disponibilitatea, pe piaţa locală, a noilor extendere video ATEN VE882 şi VE982, cu conectivitate HDMI prin fibră optică, care pot oferi imagini full HD şi conţinut video 3D, dar care transmit şi aplicaţii video, pe distanţe lungi.

Seria de produse include extenderul VE882, care suportă distanţe de până la 600 de metri şi VE892 pentru distanţe de 20 de kilometri. Ambele sunt ideale pentru diferite aplicaţii care necesită transmisie de la distanţă pentru conţinut, ideale pentru guverne, aeroporturi, armată sau campusuri universitare, aplicaţii industriale sau conferinţe.

ATEN-VE882-VE982

ATEN VE882 şi VE892 folosesc un singur cablu de fibră optică pentru unităţile de transmisie şi recepţie, oferind o instalare uşoară şi rapidă, dar şi distanţă lungă pentru semnalele HDMI. Prin forma compactă, ambele produse simplifică procesul de mentenanţă şi reduc costurile de administrare.

Produsele dispun de configurarea FPGA, care oferă performanţă video mare. Construite pentru fiabilitate crescută, VE882 şi VE892 folosesc tehnologii care elimină pierderile de semnal dintre unităţile de transmisie şi recepţie şi sunt rezistente la interferenţe electromagnetice.

"Fibrele optice oferă un nivel ridicat de securitate faţă de cablarea Cat 5, în special pe distanţe lungi", a declarat Kevin Chen, Preşedinte al ATEN International. "Odată cu VE882 şi VE892, ATEN oferă două soluţii sigure şi eficiente din punct al costurilor, fără a compromite performanţa. În plus, aceste noi produse depăşesc restricţiile de limite pentru cablurile HDMI standard, folositoare în reţelele cu date importante", a adăugat el.

Caracteristici tehnice:

• Extinde distanţa de transmisie de date HDMI, în IR şi RS-232 cu ajutorul unui singur cablu de fibră optică
• Transmisie de date de lungă distanţă – până la 600 de metri pentru VE882 şi 20 de kilometri pentru VE892
• Compatibilitate HDCP
• Calitate video superioară – până la 1080p
• Cablu de fibră optică pentru conectarea unităţilor locale cu cele aflate la distanţă
• Suport pentru ecranele mari
• Protecţie 8KV/15KV
• Port RS-232 pentru conectarea perifericelor precum ecrane tactile, scanere de coduri de bară etc
• Montabile în rack

Cele două produse de la ATEN vor fi disponibile în oferta partenerilor ELKOTech începând cu luna iunie 2013.

Contractul standard de acces pe proprietatea privată a furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat, pe pagina sa de internet, Contractul standard de constituire a dreptului de servitute pentru realizarea accesului pe proprietatea privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor publice de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, conform atribuţiilor care îi revin potrivit Legii nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice.

Pentru instalarea, întreţinerea, înlocuirea sau mutarea reţelelor publice de comunicaţii electronice, furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice vor avea acces pe o proprietate privată numai după încheierea unui contract în acest scop, în formă autentică, cu titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu asociaţia de proprietari (în cazul clădirilor cu mai multe locuinţe) sau cu titularii dreptului de folosinţă cu titlu gratuit/închiriere/concesiune asupra imobilului respectiv.

ANCOM-logo

Contractul standard de acces pe proprietatea privată vine atât în sprijinul furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice, cât şi al titularilor dreptului de proprietate/administrare/folosinţă cu titlu gratuit/închiriere/concesiune asupra imobilelor proprietate privată, constituind o garanţie legală suplimentară în etapele de negociere a acordurilor de acces pe proprietatea privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor de comunicaţii electronice ori a elementelor de infrastructură.

Contractul standard elaborat de ANCOM reflectă prevederile Legii nr. 154/2012 cu privire la condiţiile de acces pe proprietatea privată şi cuprinde, printre altele, prevederi legate de drepturile şi obligaţiile părţilor implicate în contract, durata contractului şi modalităţile de încetare a acestuia, tarife şi modalităţile de plată etc.

În vederea exercitării dreptului de acces pe proprietatea privată furnizorii vor solicita în scris încheierea unui contract, solicitarea urmând a cuprinde datele de identificare şi de contact ale solicitantului, elementele de reţea şi de infrastructură ce urmează a fi amplasate pe respectiva proprietate, durata estimativă a lucrărilor şi condiţiile în care se vor realiza lucrările de întreţinere şi reparaţii ale elementelor de reţea şi de infrastructură ce urmează a fi instalate.

Legea prevede că titularul dreptului de proprietate/administrare/folosinţă cu titlu gratuit/închiriere/concesiune asupra unui imobil proprietate privată nu poate refuza accesul unui furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice, în condiţiile în care sunt îndeplinite cumulativ condiţiile prevăzute la art. 5 alin. (1) din Legea nr. 154/2012, cu excepţia existenţei unor motive temeinic justificate. Termenul maxim de negociere este de 2 luni de la data primirii solicitării. În cazul în care contractul de acces pe proprietatea privată nu se poate încheia în acest termen ori în cazul refuzului de acordare a dreptului de acces, oricare dintre părţi se poate adresa instanţei competente, care poate pronunţa o hotărâre ce ţine loc de contract între părţi.

Contractul standard elaborat de ANCOM are caracter de recomandare şi urmăreşte, în principal, structurarea şi popularizarea drepturilor şi obligaţiilor furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice în ceea ce priveşte accesul pe proprietatea privată, în condiţiile respectării principiilor ce guvernează dreptul de proprietate privată.

TrendNET TEW-805UB — primul adaptor wireless cu port USB 3.0 şi standard AC

TRENDnet anunţă disponibilitatea noului său adaptor USB, de reţea, model TEW-805UB — primul adaptor wireless cu port USB 3.0 şi standard AC.

Datorită standardului AC, noul echipament este capabil să ofere o viteză de transfer de până la 867 Mbps. Procesul de instalare este intuitiv şi permite utilizatorului să fie funcţional în mai puţin de cinci minute. De asemenea, prezenţa butonului WPS (Wi-Fi Protected Setup) simplifică procedura de conectare la reţeaua wireless, configurarea realizându-se printr-o simplă apăsare de buton.

TEW-805UB deţine şi un soft integrat, ce permite stocarea datelor de logare pentru mai multe reţele şi permite prioritizarea conexiunilor, în funcţie de nevoia utilizatorului.

TrendNET-TEW-805UB

"Folosind avantajele oferite de prezenta portul USB 3.0 integrat, TEW-805UB nu va limita niciodată vitezele record ce pot fi obţinute de adaptor prin standardul wireless AC1200," a declarat Sonny Su, director al departamentului tehnologic la TRENDnet.
Adaptorul este în curs de livrare catre partenerii TRENDnet din regiune.

Cele mai citite

Error: No articles to display