Iti dau reducere 1% la PC Garage

Un robot programat sa se "indragosteasca" merge prea departe

Un robot programat să se "îndrăgostească" merge prea departe şi devine dezechilibrat sentimental, ataşându-se de oricine se apropie de el. 

Robot Sentimental

Cercetătorii de la Institutul de Cercetare Toshiba Akimu au fost încântaţi acum 10 luni când au reusit să programeze un robot pe nume Kenji să emuleze emoţiile umane. La momentul respectiv considerau că robotul este capabil de echivalentul iubirii la om. Acum, aceiaşi cercetători se tem că programarea robotului devine periculoasă şi se gândesc chiar să închidă proiectul. 

"Iniţial am fost foarte încântaţi să vedem un strop de suflet în această maşinărie, acesta a fost unul din ultimii paşi pentru noi la capitolul programare, şi înţelegerea singurătaţii." spune Dr. Akito Takahashi, unul dintre coordonatorii proiectului.

Kenji a fost parte a unui experiment ce a inclus mai mulţi roboţi, programaţi cu software personalizat, creat pentru a interacţiona la nivel aşa-zis emoţional la diverşi stimul externi. Kenji şi-a demonstrat "dragostea" către o păpuşă iniţial, pe care o îmbrăţişa timp de câteva ore. Cercetătorii au atribuit comportamentul său programării ce îi insuflase calităţi precum devotament şi empatie, şi au clasificat experimentul ca fiind un un success. 

Ce nu au realizat ei este faptul că în decurs de câteva luni, timp în care robotul a fost învăţat si alte segmente de cod iar acum, se ataşează de orice persoană care îi acordă mai multă atenţie şi cu care intră în contact. Totul a început în momentul în care unul dintre interni, o femeie, a început să petreacă o perioadă mai mare de timp cu robotul, introducând linii de cod si efectuând teste. La un moment dat, Kenji, nu a mai vrut să o lase să iasă din încăpere, blocând ieşirea şi îmbrăţisând-o cu braţele sale de 100 Kilograme. Femeia a reuşit să scape într-un final dupa câteva apeluri, când unul din colegii ei a venit şi a dezactivat robotul. 

De la acel incident robotul a fost dezactivat, însă ori de câte ori este pornit acesta se ataşează imediat de primul tehnician pe care îl vede. Dr. Takahashi admite că vor trebui cel mai probabil să închidă experimentul şi să dezactiveze robotul permanent. Este însă convins că experimentul daca va fi reluat în viitor, ar putea avea rezultatele dorite. Totul în numele ştiinţei nu?

Implementarea infrastructurilor de comunicaţii cu costuri minime

Asociaţia Naţională a Internet Service Providerilor (ANISP) susţine propunerea Comisiei Europene de introducere a unui regulament privind reducerea costurilor instalării reţelelor de comunicaţii electronice. Documentul, ce poate fi consultat pe site-ul Comisiei Europene, vizează sprijinirea implementării infrastructurilor de comunicaţii cu costuri minime, în contextul unei economii ce se bazează tot mai mult pe comunicarea online.

Obiectivele propunerii de regulament sunt reducerea costurilor şi creşterea eficienţei implementării reţelelor prin aplicarea celor mai bune practici existente în întreaga UE. Astfel, se urmăreşte îmbunătăţirea condițiilor pentru înfiinţarea şi funcţionarea pieţei unice interne, într-un sector care sprijină dezvoltarea tuturor celorlalte segmente economice.

Mihai Bătrâneanu, preşedinte ANISP: "Pe lângă scăderea costurilor, reglementarea utilizării elementelor de infrastructură asociată ca suport pentru dezvoltarea reţelelor de comunicaţii reprezintă şi o măsură împotriva practicilor monopoliste ale operatorilor de infrastructuri fizice. Concret, este o măsură împotriva practicilor şi tarifelor abuzive suplimentare practicate în Bucureşti, așa cum este cazul Netcity, un serviciu public, în parteneriat public-privat. Implementarea regulamentului este un pas înainte în sprijinirea unei pieţe libere şi competitive pe o zonă de interes pentru toate sectoarele economice."

Regulamentul Comisiei Europene adresează patru domenii principale de probleme ce trebuie rezolvate: ineficienţele sau obstacolele ce nu permit utilizarea infrastructurilor fizice existente (conducte, piloni, antene, construcţii de susţinere etc.), blocaje legate de co-implementare, proceduri administrative ineficiente de acordare a permiselor, blocaje privind accesul în clădiri/elemente construite.

Potrivit documentului, lucrările de construcţii necesare creării infrastructurii reprezintă majoritatea costurilor estimate, în funcţie de tehnologiile folosite, chiar şi până la 80% din totalul cheltuielilor. Printre soluţiile pentru reducerea acestora se numără utilizarea mai intensivă a unor elemente de infrastructură fizică existentă, cooperarea consolidată pentru lucrările planificate, îmbunătăţirea procedurilor de acordare a autorizaţiilor şi eliminarea obstacolelor din calea construirii infrastructurilor de comunicaţii de mare viteză (bandă largă).

Conform estimărilor Comisiei Europene, luarea măsurilor necesare pentru rezolvarea acestor probleme va genera economii ale operatorilor de până la 30% din investiţia totală în infrastructură. Regulamentul se adresează atât furnizorilor de reţele de comunicaţii electronice, cât şi proprietarilor de infrastructuri fizice, precum cele de energie electrică şi termică, gaze, apă şi canalizare etc., care se pretează pentru a susţine o infrastructură de comunicaţii.

ANISP-logo

 

PayTango permite platile doar cu ajutorul amprentei

Nu vi s-a întâmplat niciodată sa uitaţi portofelul acasă. Sau să ieşiţi să faceţi sport şi să nu doriţi să îl luaţi cu voi? Ei bine, PayTango este o soluţie eficientă la aceste mici probleme uzuale, şi dacă ar fi implementată pe scara largă ar putea deveni cea mai bună soluţie de plată.

PayTango

De câte ori s-a întâmplat să uităm cardul de credit, sau să uităm să ne asigurăm că avem bani pe el în momentul în care facem o plată? Sau să  luăm în calcul o situaţie destul de simplă şi probabil des întâlnită şi deranjantă, cea în care dorim să cumpărăm ceva şi vânzătorul nu are să ne dea restul complet? Toate aceste probleme pot fi rezolvate foarte uşor printr-o metodă extrem de simplă şi comună, mulţumită evoluţiei tehnologice. Amprenta umană este unică. Este probabil unul dintre puţinele elemente unice din corpul nostru, şi, pe de altă parte este şi una dintre cele mai sigure modalităţi de a parola un computer de exemplu. 

PayTango permite plata oricărui tip de serviciu sau produs folosind doar amprenta utilizatorului. Puteţi să uitaţi complet de metodele tradiţionale de plată. Proiectul este încă în fază de startup şi momentan este destinat unui număr restrâns de universităţi şi săli de gimnastică. Acesta face legătura dintre cardul bancar şi utilizator, permiţând ulterior plata în locaţiile in care ai fost inregistrat, doar cu amprenta.

PayTango este un startup creat de studenţii de la Universitatea Carnegie Mellon ce au dezvoltat un scanner special pentru acest lucru. Scanne-ul este gândit pentru a putea fi folosit rapid şi fără cunoştinţe speciale, şi integrează amprenta clientului alaturi de numărul de card bancar, în sistemul de plată al comerciantului.

Creatorii sistemului au început deja implementarea acestuia în câteva restaurante afiliate campusului şi acum sunt în discuţii sa il introducă altor universităţi din San Francisco. Braon Groudan, unul dintre co-fondatorii proiectului spune că ideea iniţială era aceea de a include toate cardurile sub unul singur, însă auzind de un proiect al altor studenţi care se jucau cu tehnlogia de recunoaştere a gesturilor au ajuns la concluzia ca este recomandat să elimine complet necesitatea unui card.

PayTango nu este singurul care a venit cu această idee, chiar si Discover sau MasterCard au testat tehnologia in cateva magazine din SUA, însă tinerii speră sa se diferenţieze cu o interfaţă şi un produs mai uşor de utilizat. Este totuşi o idee care ar putea fi adoptată uşor, şi, cu siguranţă ar facilita, si securiza şi mai mult sistemul de plăţi bancare.

Cum sa creezi un computer dintr-o celula vie

Dacă biologii ar putea introduce o serie de senzori într-o celula vie, ar programa această celula vie să detecteze şi să raporteze apariţia unor boli precum cancerul, să creeze medicamente pe loc după necesităţi, sau să optimizeze producţia de medicamente, modificându-le pentru fiecare pacient în parte.

Computer Celula Vie

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au dezvoltat o cale pentru a crea elemente genetice ce pot efectua calculele genetice necesare unei astfel de activitati pe viitor. "Poarta Logică" cum o numesc cercetătorii, poate fi folosită pentru alerte de genul celor menţionate mai sus, şi posibil şi pentru a stoca o cantitate minimă de informaţie. Aceste informaţii vor putea fi citite pe viitor analizând structura ADN a organismului respectiv şi prin observarea modificărilor făcute de acesta la nivelul celulelor. 

"Dorim sa creăm uneltele necesare implementării puterii de calcul într-o celulă vie, o cantitate mică de stocare şi a unei căi de comunicare cu acestea." spune Drew Endy, profesorul de Bioinginerie de la Stanford, care conduce echipa de cercetare. 

"Nu poţi implementa cipuri de silicon în corpul biologic, aşadar trebuie să construieşti circuite asemănătoare din ADN şi proteinele aferente. Scopul nu este să înlocuim computerele externe ci să deschidem noi căi de comunicare pe care computerele existente nu le pot adresa" menţionează Timothy Lu, directorul Grupului de Biologie Sintetică de la MIT

Biologii pot oferi celulelor funcţii noi folosind genetica tradiţională însa Drew Endy, Timothy Lu şi alţi cercetători ce lucrează în domeniul biologiei sintetice doresc să creeze elemente modulare, care combinate să rezulte în sisteme computaţionale organice. Celulele programate cu o astfel de "Poartă Logică" de la început, pot fi folosite pentru a detecta şi a trata cancerul şi pot de exemplu să declanşeze, sau să administreze medicamente în corpul uman, direct în locul in care acesta are cea mai mare nevoie de ele, atunci când afecţiunea este doar în stadiul incipient.

Asemănarea se poate face cu o serie de celule create pentru a detecta agenţii poluanţi din apa potabilă, acestea devenind fluorescente în contactul cu celulele periculoase, semnalând prezenţa acestora. Aceste celule ar putea să treacă peste faza de semnalare a problemei, şi să administreze singure medicamentul necesar, prin "motivarea" altor celule care să genereze enzimele necesare.

Scopul este aşadar crearea unor microorganisme care să răspundă atât biologic cât şi computerizat, care să poate semnala şi eventual vindeca cele mai grave afecţiuni existente. Aşteptăm să vedem în cât timp putem beneficia şi noi de această abordare a problemei, interesantă de altfel, care ar putea exclude simtomele nefaste ale unui tratament pentru cancer.

D-Link lansează routerul LTE DWR-921 - 4G pentru acasă

Cea de a patra generație de internet mobil (4G) este aici. LTE provine de la Long Term Evolution și asigură viteze de upload și download comparabile cu cele oferite doar de conexiunile super rapide VDSL. Sunt posibile viteze de download de 100 Mbps și viteze ridicate de upload de 50Mbps. Tot mai multe țări din estul Europei beneficiază de avantajele LTE, iar expansiunea este încă departe de a lua sfârșit. Routerul LTE DWR-921, de la D-Link, promite să fie partenerul perfect pentru utilizatorii care doresc să obțină maximum de performanță de la această nouă oportunitate de navigare, cu mare viteză pe Internet. Acest dispozitiv multifuncțional asigură acces internet cu ajutorul 3G, 4G sau cu o conexiune prin cablu și apoi distribuie conectivitate tuturor utilizatorilor din locuință. Este extrem de ușor de instalat și folosit.

Modulul LTE al DWR-921 este compatibil cu benzile de frecvență de 800, 900/1800 și 2600 MHz. Modulul adițional 3G permite și acces UMTS și HSDPA/HSUPA. Acest router mic și elegant poate fi instalat rapid și simplu aproape oriunde, chiar și cu conexiune DSL sau prin cablu.

Poate fi conectat la Internet prin metode tradiționale, precum DSL sau modem prin cablu, și transferat la serviciul LTE dacă apar problem de conexune. Tehnologiile stateful inspection firewall (SPI), network address translation (NAT) și criptarea WPA/WPA2 – sunt încorporate, pentru a oferi securitate sporită PC-urilor, notebook-urilor, tabletelor și smartphone-urilor conectate la router.

Un asistent de configurare, integrat, conectează rapid utilizatorii generației a patra. Routerul D-Link DWR-921 este compatibil cu toți operatorii majori de telefonie mobilă. Doar introduceți cardul sim 4G în lăcașul din spatele routerului și urmați instrucțiunile de configurare. Nu este necesară experiență tehnică specializată pentru aceasta. Dați doar câteva click-uri și veți naviga pe Internet.

Puteți conecta dispozitive wireless cu 802.11n b/g/n, la viteze de transfer de până la 150 Mbps. Media playere și smart TV-uri pot fi conectate la Internet mulțumită celor patru porturi 10/100. Routerul este compatibil cu toate sistemele de operare, precum Windows 8 și Mac OS X.

DWR-921 va fi disponibil din luna aprilie a acestui an și în România, prin distribuitorii D-Link: ElkoTech România, Lasting System, Network One Distribution și SCOP Computers. Prețul recomandat de vânzare în retail este aproximativ 725 RON + TVA.

D-Link-DWR-921

Router LTE DWR-921 - caracteristici principale
- Modulul wireless LTE cu viteze de download de până la 100 Mbps și de upload de până la 50 Mbps
- Modul wireless 3G pentru UMTS, HSDPA și HSUPA
- Access point Wi-Fi cu 802.11 b/g/n
- Criptare Wi-Fi via WEP/WPA/WPA2
- Patru porturi Ethernet 10/100
- Conexiune de mare viteză pentru DSL sau modem prin cablu
- Integrated stateful inspection firewall (SPI) și network address translation (NAT)
- Design compact, elegant.

 

Facebook s-a inrosit pentru a sustine mariajul persoanelor de acelasi sex

Activiştii ce suportă egalitatea in faţa legii a persoanelor de acelaşi sex care doresc să se casătorească, protestează în faţa Curţii Supreme din Statele Unite iar Facebook are şi el rolul său. De câteva ore profilele unui număr mare de utilizatori s-a înroşit mai rău ca fundul unui babuin, iar mişcarea de pe social media continuă să câştige adepţi. 

Facebook s-a inrosit pentru a sustine mariajul persoanelor de acelasi sex

Mişcarea era de aşteptat să ia amploare şi pe canalele de social media, însă nimeni nu se aştepta să ia amploare atât de repede, utilizatorii schimbându-şi imagina de profil cu o versiune roşie a logo-ului Campaniei pentru Drepturi Umanitare. HRC (Human Rights Campaign) a lansat pe pagina sa de facebook în cursul zilei de luni, această versiune cu roşu şi roz a logo-ului.

"Urmăreşte @HRC pe Twitter precum si blogul hrc.org-blog pentru update-uri live începând cu prima zi ale audierilor Curţii Supreme. Fii sigur că porţi culorile roşu şi roz pentru a demonstra că susţii egalitatea mariajului între sexe. Şi fă-ţi şi profilul de Facebook tot roşu." aşa suna mesajul celor de la HRC pe parcursul zilei de ieri. 

Logo-ul a fost uşor de observat după postarea lui George Takei care a strâns un feedback impresionant până acum. HRC a pornit de asemenea şi o petiţie pe un site securizat ce îndeamnă adepţii să o semneze pentru a susţine cauza.

Totul a plecat de la susţinerea unor senatori din Statele Unite care au declarat în mod public că sunt în favoarea mariajului între sexe şi iar guvernul nu ar trebui să fie în măsură să restricţioneze acest lucru. Alţi senatori şi-au schimbat şi ei opinia legată de acest subiect declarând în mod public că acum sunt de acord cu acest concept.

Interesant este faptul că discuţiile pe această temă se poartă din ce în ce mai des in Statele Unite, iar următoarea mişcare ar putea proveni chiar din Europa dacă ţinem cont de cât de repede circulă informaţia pe internet.

Ba chiar şi Microsoft susţine această cauză, fapt demonstrat din ultima lor reclamă la Outlook în care sunt înfăţişate două femei care se mărită. Nu mă credeţi? Reclama e mai jos.

ZyXEL lansează noul NBG2105 Wireless Mini Travel router

ZyXEL lansează noul NBG2105 Mini Router, pentru călătorii. Dispozitivul mic şi robust permite celor ce călătoresc să partajeze conexiunea Internet wireless cu mai mulţi utilizatori. Acest router permite utilizatorilor, cazaţi la hotelurile unde accesul la Internet este posibil doar prin fir, să creeze o rețea disponibilă pentru mai multe laptop-uri, ultrabook-uri, console de jocuri, telefonane mobile şi tablete.

Aspectul compact şi elegant este perfect pentru călătorii de toate felurile – de afaceri sau vacanțe. De asemenea, împărţirea unei conexiuni între mai multe dispozitive este o soluție mult mai economică decât utilizarea mai multor conexiuni separate, mai ales în cazuri în care acestea sunt contra cost.

NBG2105 Wireless Mini Travel dispune de 3 profiluri (Router/Client/WISP+UR), cu ajutorul cărora utilizatorii pot profita la maxim de fiecare situaţie. Router-ul dispune de un buton pentru clonarea adresei MAC şi unul Wi-Fi Protected Setup (WPS), cu ajutorul căruia se poate configura ușor și rapid o conexiune fără fir, securizată.

ZyXEL-NBG2105-Wireless-Mini-Travel

În plus, router-ul poate fi folosit drept adaptor USB-to-Ethernet, pentru acele dispozitive care nu dispun de un port Ethernet. Astfel, utilizatorii pot profita de flexibilitate maximă, oricând, oriunde.

Noul router vine echipat cu o serie funcționalități proprietare ZyXEL. Acesta se livrează împreună cu un adaptor USB de priză (la mai multe standarde) şi un cablu micro-USB, pentru a se adapta la toate condiţiile, indiferent de regiune. Acest pachet nu numai că oferă mobilitate maximă pentru conectarea la Internet, dar rezolvă şi problema reîncărcării bateriilor pentru dispozitivele mobile.

NBG2105 dispune de funcţii pentru protejarea mediului şi reduce în acelaşi timp costurile - reglează automat consumul de putere în funcţie de starea conexiunii şi de lungimea cablurilor Ethernet; atunci când nu se detectează niciun transfer de date activ, dispozitivul intră automat în modul power-saving, pentru a nu consuma inutil energie electrică. În plus, NBG2105 măsoară lungimea cablurilor Ethernet şi îşi adaptează consumul de curent în mod corespunzător. Cu cât este cablul mai scurt, cu atât mai mic consumul de curent şi implicit, factura la electricitate.

i-Rewind a introdus un serviciu inovator pentru schiori

i-Rewind a introdus un serviciu inovator pentru schiori, bazat pe arhitectura Cisco® Borderless Networks. Soluția i-Rewind, numită după compania care a creat-o, a fost dezvoltată de o echipă de ingineri software din România, în colaborare cu Bittnet Systems, partener Premier local certificat Cisco.

Soluţia este compusă din echipament hardware şi software, combinat cu o aplicaţie pentru smartphone-uri, care permite pasionaţilor de sporturi de iarnă să își revadă coborârea pe pârtie. Înregistrarea coborârii este filmată la calitate HD, din unghiuri diferite şi este furnizată utilizatorului direct pe smartphone. O rețea pe fibră optică, de mare viteză, conectează camere video instalate pe pârtie, switch-uri, routere, servere și puncte de acces wireless cu întreaga infrastructură, toate având la bază arhitectura Cisco Borderless Networks. Această soluţie este operaţională din luna decembrie 2012, pe una din pârtiile de schi din Predeal.

i-rewind-colaj

Detalii ale soluţiei:

• Cum funcţionează? Atunci când un utilizator deschide aplicaţia dedicată, disponibilă gratuit, sistemul îl identifică și îl urmărește cu ajutorul semnalului GPS din telefon. În timpul coborârii, mai multe camere montate de-a lungul pârtiei înregistrează, din mai multe unghiuri, utilizatorul identificat. Schiorii pot descărca videoclipurile HD editate, odată ce ajung la baza pârtiei. De asemenea, ei pot accesa documentele din aplicație, prin intermediul unei conexiuni 3G sau wireless, pentru o perioadă de două săptămâni de la înregistrare. Înregistrările pot fi folosite pentru ca utilizatorul să își analizeze tehnica de schiat sau pentru a fi partajate cu prietenii. Sistemul poate fi folosit de asemenea de către instructorii de schi sau părinţi, pentru a-şi urmări cursanţii sau copiii pe pârtie.

• Infrastructura are la bază arhitectura Cisco Borderless Network. Astfel, trei switch-uri din seria Catalyst® 2960, cu funcționalitate Power over Ethernet (PoE), sunt instalate de-a lungul pârtiei, acestea având rolul de a conecta camerele video la server. Patru puncte de acces Cisco Aironet® 1552 sunt localizate în zona de sosire și oferă utilizatorilor acces la internet wireless. Aceste puncte de acces sunt bazate pe standardul 802.11n și sunt configurate să creeze o reţea wireless capabilă să se adapteze, să se optimizeze şi să atenueze interferenţele din mediul în care funcţionează, astfel încât să menţină o calitate ridicată a conexiunii. Soluţia este completată de un router pentru servicii integrate Cisco 1921 şi de un switch cu eficienţă energetică ridicată Cisco Catalyst 3560, care conetează camerele de filmare, router-ul şi server-ul.

• Pentru a oferi o experiență unică utilizatorului, rețeaua trebuie să susțină transferul în timp real a unei cantități mare de date. O coborâre durează în medie aproximativ un minut. În tot acest timp camerele de filmat HD furnizează conţinut video către serverul central care colectează, procesează și editează clipul până când utilizatorul ajunge la baza pârtiei. Astfel, tehnologiile Cisco, integrate în această soluţie, permit furnizarea unei experienţe unice, fără întârzieri şi la o calitate ridicată.

• Soluţia instalată este capabilă să reziste la variaţii mari ale temperaturii şi condiţii meteo extreme, oferind de asemenea o foarte bună scalabilitate.

TRENDnet anunţă disponibilitatea noului adaptor Powerline 200 AV Nano

TRENDnet anunţă disponibilitatea noului adaptor Powerline 200 AV Nano, model TPL-308E, şi a kit-ului format din două astfel de adaptoare, model TPL-308E2K.

Noul adaptor realizează transferul de date prin infrastructura reţelei de energie electrică, fiind un dispozitiv ideal pentru extinderea soluţiei de conectare locale, în clădirile cu interferenţe puternice asupra soluţiei wireless, sau locuri unde accesul cablurilor este dificil. Faţă de alte adaptoare din clasa sa, TPL-308E este mult mai compact (cu aproape 50% mai mic), reuşind să se integreze perfect în spaţiile aglomerate.

Din perspectiva securităţii, adaptoarele sunt prevăzute cu un sistem de criptare eficient(128-bit AES) şi un buton de sincronizare, ce permite schimbarea imediată a cheii de criptare. De asemenea, noile echipamente pot comunica cu alte adaptoare TRENDnet Powerline AV, fără nici o instalare în prealabil.

TRENDnet TPL-308E beneficiază şi de un modul de eficientizare a energiei, reducând consumul de curent cu până la 70%, atunci când adaptorul este în repaus.

TPL-308E2K Powerline 200 AV Nano Adapter Kit = $74.99

TPL-308E Powerline 200 AV Nano Adapter = $39.99

TrendNet-TPL-308E

 

 

Trei noi routere Linksys: Smart Wi-Fi Router AC1200, AC1600 și AC1750

ELKOTech anunță lansarea de către Linksys a trei noi routere 802.11ac Smart Wi-Fi, cu viteze mai mari, care oferă utilizatorilor control ridicat asupra rețelei wireless de acasă și asupra dispozitivelor conectate.

Routerele au fost lansate împreună cu un adaptor compact USB 802.11ac, cu noi capabilităţi şi o serie largă de aplicaţii (accesibile în Smart Wi-Fi Apps), care îmbogățesc gama de produse Linksys® Smart Wi-Fi.

Prin utilizarea noilor routere Smart Wi-Fi, utilizatorii vor avea viteze wireless foarte ridicate. Ele se instalează uşor şi pun la dispoziție mai multe instrumente de monitorizare și control, precum și noi aplicații mobile pentru accesarea documentelor personale și a conținutului multimedia de oriunde și oricând.

Noile produse lansate de Linksys includ trei modele: Linksys Smart Wi-Fi Router AC1200, AC1600 și AC1750. Toate trei sunt echipate cu tehnologia 802.11ac - care oferă performanţe deosebite cu viteze Wi-Fi de până la 450+1300 Mbps - fiind compatibilă cu dispozitivele wireless 802.11b/g/n.

Linksys-Smart-WiFi-AC1750-EA6700

• Routerul Linksys Smart Wi-Fi AC 1750 HD, EA6700 – este cel mai puternic din portofoliul Linksys Smart Wi-Fi, routerul fiind ideal pentru utilizatorii cu până la 10 sau mai multe dispozitive. Routerul dual-band oferă viteze Wi-Fi de până la 1300 Mbps în bandă de 5 GHz și până la 450 Mbps în bandă de 2.4 GHz. Routerul este compatibil cu cele mai noi dispozitive, precum smartphone-uri, tablet PC-uri, e-readere, notebook-uri, console de jocuri, Smart TV-uri, playere Blu-ray și camere wireless.

• Routerul Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1600, EA6400 – este o alegere potrivită pentru locuințele cu cinci până la șapte dispozitive conectate. Atinge o viteză de până la 1300 Mbps în bandă de 5 GHz și până la 300 Mbps în 2.4 GHz.

• Routerul Linksys Smart Wi-Fi Router AC 1200, EA6300 – oferind viteze de 867 Mbps în bandă de 5 GHz și de 300 Mbps în bandă de 2.4 GHz, routerul dual-band AC1200 este potrivit pentru locuințele care au până la cinci dispozitive conectate, precum PC, smartphone și Smart TV.

Toate cele trei routere sunt echipate cu porturi Gigabit Ethernet și USB 3.0, care permit transferul rapid de fișiere între dispozitivele conectate. De asemenea, adaptorul Linksys AC 580 USB Wi-Fi le permite utilizatorilor să își actualizeze rețeaua wireless a PC-ului la 802.11ac și să folosească noua tehnologie pe dispozitive.

Pentru a permite utilizatorilor să monitorizeze şi să controleze mai uşor reţelele de acasă, Linksys a lansat o hartă inteligentă de reţea, care va fi gratuită pentru noile routere Smart Wi-Fi. Harta oferă o reprezentare a reţelei şi a tuturor dispozitivelor conectate, astfel încât utilizatorii pot afla informaţii importante despre conectivitate şi lăţimea benzii folosite. În același timp, le oferă control şi posibilitatea de a rezolva rapid problemele.

Noile routere Smart Wi-Fi pot fi instalate uşor, de pe majoritatea tablet PC-urilor şi smartphone-urilor sau chiar de pe un browser, fără a fi nevoie de un CD de instalare. Utilizatorii se conectează aşadar rapid la router cu ajutorul PC-ului, tablet PC-ului sau smartphone-ului, apoi urmăresc instrucţiunile de instalare. Un cont opţional Linksys Smart Wi-Fi poate fi creat după instalare pentru a avea control, de oriunde şi oricând, asupra reţelei de acasă.

Printre aplicaţiile pentru routerele Linksys Smart Wi-Fi, care vor fi disponibile din primăvară se numără:

Nume

Dezvoltator

Descriere

FileFinch

Fresh Consulting

FileFinch ajută utilizatorii să îşi creeze propria soluţie cloud, mai sigură, cu ajutorul propriului hardware. Tot ce este necesar să facă este să conecteze un drive USB flash sau HDD la un router Linksys Smart Wi-Fi şi să îşi acceseze contul. Astfel, ei au acces la fişierele lor oriunde.  

Qnext pentru Facebook

 Qnext Corp.

Qnext le permite utilizatorilor să acceseze şi să partajeze fişiere foarte mari cu prietenii de pe Facebook, fără a le uploada, cu ajutorul unui router Linksys Smart Wi-Fi.

HipPlay

Axentra Corporation

HipPlay le permite utilizatorilor să acceseze, să se joace şi să partajeze conţinut multimedia din reţeaua de acasă de oriunde cu ajutoul unui device mobil.

save@home

Xoriant

Cu ajutorul save@home utilizatorii pot, cu un singur click, să salveze fotografiile de pe un smartphone în reţeaua de acasă, prin cloud.

 

 

Cele mai citite

Error: No articles to display