Iti dau reducere 1% la PC Garage

ANISP sesizează ANCOM despre nereguli în proiectul Netcity

Asociaţia Naţională a Internet Service Providerilor (ANISP) din România a sesizat, la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), nereguli în realizarea proiectului Netcity – reţeaua metropolitană de fibră optică, pentru telecomunicaţii, a municipiului Bucureşti.

ANISP semnalează public riscurile apariţiei de disfuncţionalităţi în piaţa serviciilor de comunicaţii electronice, cauzate de poziţia de monopol în care se află Netcity Telecom şi de lipsa unui control prin care să fie verificate serviciile auxiliare şi tarifele suplimentare. Compania încalcă chiar valorile de bază, enumerate încă de la înfiinţarea sa: punerea la dispoziţie a infrastructurii în mod egal, transparent şi nediscriminatoriu a tuturor operatorilor telecom, ce activează sau doresc să ofere servicii specifice în Bucureşti.

Prin dreptul de concesiune pe o perioadă de 49 de ani, Netcity Telecom apelează la practici abuzive, de monopol, precum: perceperea de preţuri diferenţiate pentru elemente de infrastructură de reţea identice; aplicarea în mod nejustificat de tarife abuzive pentru servicii suplimentare, incluse în mod normal în serviciul de închiriere a infrastructurii Netcity şi încălcarea legilor şi a obligaţiei de consultare prealabilă cu autorităţile competente; impunerea de condiţii şi clauze restrictive şi lipsa de transparenţă şi a unui acord cu industria.

ANISP consideră că este necesară intervenţia autorităţilor, în scopul clarificării situaţiei si a aspectelor legate de reglementarea tarifelor practicate de către Netcity Telecom şi aplicarea, după caz, a eventualelor corecţii, în măsura competenţei care revine fiecărei autorităţi conform legii. În acest context, ANISP consideră importantă elaborarea unor reguli obiective, nediscriminatorii şi transparente, emise de autorităţile competente, pentru a permite furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice să îşi poată furniza în mod competitiv serviciile.

Totodată, ANISP apreciază că se impune anularea oricăror taxe abuzive care nu au fost reglementate în mod concret în contractul de concesiune, respectând procedurile şi condiţiile legale.

Această intervenţie nu ar trebui să împiedice Netcity Telecom să obţină profit si să îşi recupereze investiţia, ci să ajusteze mijloacele folosite de Netcity Telecom în acest sens, prin raportarea la perioada de concesiune de 49 de ani instituită prin Contractul de Concesiune.

ANISP-logo

 

D-Link prezintă soluţii 4G/LTE, la MWC 2013

În cadrul Mobile World Congress 2013 Barcelona, D-Link prezintă o serie de soluții ce permit utilizatorilor să beneficieze de întreaga viteză și flexibilitate a conexiunilor 4G/LTE, în multiple moduri. Locuința conectată LTE devine realitate cu DWR-926, un dispozitiv de acces integrat (IAD). Noțiunea de router LTE personal este ilustrată acum cu Routerul portabil NAS 4G, cu performanțe sporite mulțumită serviciilor cloud. D-Link 4G‐VDSL Hybrid Gateway este de asemenea de mare ajutor, oferind conectivitate și capabilități de load balancing.

D-Link-DWR-926

Atunci când utilizatorii au nevoie de LTE pentru aplicații solicitante, dispozitivele DWR-855 și DWR-955 de tip gateway VPN industriale machine-to-machine (M2M) redefinesc standardele de securitate și fiabilitate. Indiferent că sunt utilizate acasă, la birou sau în deplasare, soluțiile D-Link ajută clienții să depășească limitele conectivității și să obțină mult mai mult de la conexiunile lor 4G/LTE.

D-Link-DWR-855-DWR-955

Dispozitivul DWR-926 LTE 11ac DECT IAD face posibilă conectarea de acasă la tehnologia modernă LTE. Suportă până la patru dispozitive DECT pentru apeluri VoIP și oferă conectivitate wireless 11ac de mare viteză în întreaga locuință, pentru redare video high definition, apeluri VoIP și online gaming pe multiple dispozitive wireless. De asemenea, DWR-926 funcționează perfect cu Camerele de Supraveghere compatibile mydlink-Cloud, media playere, dispozitive de stocare, astfel că este mai simplu ca oricând să beneficiați acasă de avantajele unui stil de viață modern, bazat pe mobilitate.

Routerul NAS 4G Portabil de la D-Link permite utilizatorilor să se bazeze pe potențialul maxim al conexiunii lor practice oriunde, cu ajutorul cloud-ului personal. Este disponibil în două configurații: o versiune pentru acasă și una cu baterie cu durată mare de viață, ideal pentru conectarea în afara casei. Prin simpla apăsare a unui buton, routerul creează un hotspot Wi-Fi, extinde acoperirea rețelei wireless existente sau se conectează cu un NAS pentru a efectua file sharing.

4G-VDSL Hybrid Gateway constituie o soluție ce integrează perfect 4G & VDSL în locuința dumneavoastră. De la video streaming live la transfer de fișiere foarte mari și funcționare în timp real, producătorii din industria telecom din ziua de azi se bazează pe cele mai avansate tehnologii. D-Link 4G‐VDSL Hybrid Gateway este soluția ce oferă conectivitate fiabilă și capabilități eficiente de load balancing. Atunci când este necesar, furnizează load sharing dinamic și control QoS pentru traficul IP.

Noile routere DWR-855 Coolbox HSPA+ și DWR-955 Coolbox VPN 4G LTE/HSPA sunt special proiectate pentru aplicații foarte solicitante. Ele prezintă capabilități integrate 4G LTE WAN și WLAN, dar și caracteristici avansate cum ar fi conectivitate permanentă, legături WAN redundante, și conectivitate VPN avansată, totul într-o carcasă metalică rezistentă. Atunci când condițiile presupun fiabilitate și securitate maxime, soluția perfectă o reprezintă DWR-855 și DWR-955.

Cele mai citite

Error: No articles to display