PayTango permite platile doar cu ajutorul amprentei

Nu vi s-a întâmplat niciodată sa uitaţi portofelul acasă. Sau să ieşiţi să faceţi sport şi să nu doriţi să îl luaţi cu voi? Ei bine, PayTango este o soluţie eficientă la aceste mici probleme uzuale, şi dacă ar fi implementată pe scara largă ar putea deveni cea mai bună soluţie de plată.

PayTango

De câte ori s-a întâmplat să uităm cardul de credit, sau să uităm să ne asigurăm că avem bani pe el în momentul în care facem o plată? Sau să  luăm în calcul o situaţie destul de simplă şi probabil des întâlnită şi deranjantă, cea în care dorim să cumpărăm ceva şi vânzătorul nu are să ne dea restul complet? Toate aceste probleme pot fi rezolvate foarte uşor printr-o metodă extrem de simplă şi comună, mulţumită evoluţiei tehnologice. Amprenta umană este unică. Este probabil unul dintre puţinele elemente unice din corpul nostru, şi, pe de altă parte este şi una dintre cele mai sigure modalităţi de a parola un computer de exemplu. 

PayTango permite plata oricărui tip de serviciu sau produs folosind doar amprenta utilizatorului. Puteţi să uitaţi complet de metodele tradiţionale de plată. Proiectul este încă în fază de startup şi momentan este destinat unui număr restrâns de universităţi şi săli de gimnastică. Acesta face legătura dintre cardul bancar şi utilizator, permiţând ulterior plata în locaţiile in care ai fost inregistrat, doar cu amprenta.

PayTango este un startup creat de studenţii de la Universitatea Carnegie Mellon ce au dezvoltat un scanner special pentru acest lucru. Scanne-ul este gândit pentru a putea fi folosit rapid şi fără cunoştinţe speciale, şi integrează amprenta clientului alaturi de numărul de card bancar, în sistemul de plată al comerciantului.

Creatorii sistemului au început deja implementarea acestuia în câteva restaurante afiliate campusului şi acum sunt în discuţii sa il introducă altor universităţi din San Francisco. Braon Groudan, unul dintre co-fondatorii proiectului spune că ideea iniţială era aceea de a include toate cardurile sub unul singur, însă auzind de un proiect al altor studenţi care se jucau cu tehnlogia de recunoaştere a gesturilor au ajuns la concluzia ca este recomandat să elimine complet necesitatea unui card.

PayTango nu este singurul care a venit cu această idee, chiar si Discover sau MasterCard au testat tehnologia in cateva magazine din SUA, însă tinerii speră sa se diferenţieze cu o interfaţă şi un produs mai uşor de utilizat. Este totuşi o idee care ar putea fi adoptată uşor, şi, cu siguranţă ar facilita, si securiza şi mai mult sistemul de plăţi bancare.

Cele mai citite