ASUS ROG Gladius gaming mouse review - Sabii, sabii oriunde!

La prima vedere

Desfacand pachetul, primul lucru care m-a intampinat a fost mausul invelit de plastic. Pe langa acesta mai e si un manual de instalare, un saculet pentru transport, o pereche de switch-uri OMRON, 2xstick-ere ROG, 4x picioruse PTFE, si in cele din urma, doua seturi de cabluri, unul invelit in nylon, si altul traditional.

Asta este probabil cel mai accesorizat maus pe care l-am deschis in ultimul an. Tot ce pot spune e, 'Bravo ASUS!' cel putin in departamentul asta.

ASUS Gladius - Package contents  

Cu totul imprastiat pe masa, am in sfarsit ocazia sa ma uit mai bine la surprinzatorul de subtil mouse Gladius. Acesta foloseste un cadru gri / negru, cu butoane separate pentru click dreapta si stanga, un grill inutil infata, si un logo ROG iluminat in spate.

ASUS Gladius - Front Shot

ASUS Gladius - Back Shot  

Partea anterioara

Soarecul foloseste o baza din plastic cu 4-picioruse PTFE amplasate-n fiecare colt. Senzorul optic este pozitionat fix in mijloc, iar in partea din fata e un lock-in slider pentru cablul micro-SD detasabil.

  ASUS Gladius - Underside

Odata ce nu sunt optiuni pentru customizarea greutatii, mouse-ul cantareste numai 116 grame (fara cablu), ceea ce il face relativ usor considerand marimea sa.

Am testat mouse-ul pe un numar de mouse-pad-uri, de la unele mai rugoase precum SteelSeries QCK Heavy si QPAD UC, la cele mai fine precum Logitech G240, CM Storm Speed RX, sau pad-ul ASUS ROG. Mouse-ul glideaza foarte frumos pe aproximativ orice suprafata.

Iar daca vorbim de tracking, folosind Gladius necalibrat se observa o diferenta intre suprafata fina si cea rugoasa, dar nu este vizibil decat daca o cauti. Totusi, ASUS a adaugat o optiune de calibrare in software, care curata o parte din zgomotul inregistrat (desi nu tot).

Laterale

Ambele laterale folosesc un grip cauciucat texturat excelent, un pic superior fata de cel al lui Logitech G502 Proteus Core. 

  ASUS Gladius - Left Side

Atunci cand vine vorba de design, Gladius este un mouse pentru mana dreapta, cu doua butoane laterale aproape perfect pozitionate pentru fingertip si clawgrip, desi nu tocmai la fel pentru palm-grip.

  ASUS Gladius - Right Side

Pe partea dreapta este un mica creasta sculptata pentru degete, ceva ceea ce se gaseste de obicei la mausii tip palm-grip.

Cablu

Destul de interesant este faptul ca ASUS a optat pentreu folosirea unui cablu detasabil pentru un maus wired. In pachet sunt doua cabluri, unul de 1.2 metri captusit in nylon, si inca unul de 1 metru lungime clasic.

  ASUS Gladius - Cable

Cablul se termina intr-un plug micro-USB care se conecteaza cu mouse-ul. Desi as fi vrut sa vad un mini-USB in loc, nu pot spune ca am probleme prea serioase cu conexiunea. Slot-ul are un mic slider care securizeaza conexiunea, iar daca printr-un accident bizar distrugi ambele cabluri, cu siguranta poti gasi ceva cu care sa le inlocuiesti.

« Prev
2/6 Next »

Cele mai citite