ASRock Q2900-ITX si Intel Pentium J2900 review - Pachet HTPC

La prima vedere

Odata ce combo-ul procesor / placa de baza este mai mic decat o consola si nu are nici un fel de racire activa, le-am instalat intr-o carcasa mini-ITX AKASA Crypto VESA.

  ASRock Q2900 ITX In chassis

Crypto Vesa este o carcasa subtire pe care o poti atasa monitorului, daca acesta suporta VESA. In carcasa este un ventilator de 40mm (4000RPM), dar nu este unul zgomotos (inregistrat doar 23dBA pe sonometru). Am construit un sistem de baza folosind un SSD ADATA SP610, si 8GB RAM DDR3.

ASRock Q2900 Mini ITX Rear IO panel  

Testare

Pentru a testa sistemul, am preparat o serie de benchmark-uri, verificand latimea de banda a memoriei, si performanta inaplicatii, gaming si video. In cele din urma, am notat si consumul electric.

Odata ce placa de baza / procesorul nu au sisteme de racire active, nu exista nici un motiv pentru a masura zgomotul, iar daca temperatura ajunge sa faca probleme, o sa detaliez cum, si la ce temperatura sistemul a avut probleme.

Pentru aplicatii am folosit sistemul de pe o zi pe alta, dar odata ce asta nu este o metodologie de testare pe care ma pot baza, am folosit si FutureMark pentru Aplicatii si Video.

« Prev
2/4 Next »

Cele mai citite