Eveniment pentru dezvăluirea următorului Xbox pregătit pentru 21 Mai

Zvonurile au avut [parţial] dreptate: Microsoft plănuieşte să dezvăluie succesorul la Xbox 360 în mai puţin de o lună.

Xbox Unveiling Evenimentul, susţinut pe data de 21 Mai, cu trei săptămâni înainte de E3, va avea loc în campusul Microsoft Redmond, Washington şi va fi găzduit de către Don Mattrick, preşedintele Interactive Entertainment Business în cadrul Microsoft.

Invitaţii au fost trimise către presă, pregătind-ui pentru "o nouă generaţie de jocuri, TV şi entertainment." Aparent, Microsoft se străduie să fure lumina reflectoarelor de pe Nintendo şi Sony, în săptămânile spre E3. Evenimentul va fi valabil online prin Xbox.com, Xbox Live şi Spike TV, pentru cei care nu vor putea [nu vor avea acces] la conferinţă în persoană.

În acea zi, o să împărtăşim viziunea noastră pentru viitor, şi va vom oferi o bucată din viitor," scrie directorul executiv Xbox Live, Larry „Major Nelson" Hryb. Apoi, 19 zile mai târziu, în cadrul Electronic Entertainment Expo (E3) din Los Angeles, vom continua conversaţia şi vom sublinia linia noastră completă de jocuri blockbuster"

Deşi nu este cunoscut ce pregăteşte Microsoft, evenimentul va fi transmis global, ceea ce înseamnă că prezentarea se va baza mai degrabă pe specificaţiile tehnice, probabil funcţiile adiţionale [mai ales când Microsoft a avut nişte patente destul de grozave ce pot fi asociate cu următorul Xbox]. Desigur, Microsoft va trebui să repare pagubele publicitare suferite în urma zvonurilor recente. Mai ales acum, când dezvăluirea Playstation 4 a mers destul de bine.

Nu mă aştept la gameplay-footage, sau o prezentare obiectivă a hardware-ului. În cel mai bun caz, pe 21 Mai o să avem de-a face cu încercarea celor de la Microsoft de a promova platforma într-un mediu pe cât se poate de inofensiv. Cu puţin noroc, vom avea şi un nume final pentru consolă, fiindcă "următorul Xbox" a început să devină iritant.

Este un pic cam prea devreme în acest moment să speculăm ceva despre consolă. Tot ce ştim este că Microsoft va fi nevoit [la un anumit moment] să adreseze şi să infirme [sau să confirme] acele zvonuri despre blocarea jocurilor la mâna a două, sau consolă permanent online, mai ales când acum câteva săptămâni, un director creativ, Adam Orth a „apărat" public conceptul de consolă totdeauna online.

Cine ştie poate că Microsoft vor schimbă lumea jocurilor, iar prezentarea de pe 21 Mai va fi începutul unei "noi generaţii de jocuri." Totuşi, eu rămân sceptic.

Cele mai citite