ASUS Designo MX27AQ review - Un monitor polizat si capabil

La prima vedere

ASUS Designo MX27AQ a sosit intr-o cutie premium, cu o imagine frumos stilizata pe partea frontala si detalii / specificatii pe laturi. In interior am gasit toate accesoriile necesare, inclusiv materialul standard de citit, un power-brick, cablu HDMI si DisplayPort. In mare, pachetul obisnuit.

Baza din aluminiu solid este usor de montat cu ajutorul surubului tool-less la baza. Desi este usor de aranjat, fara sa ai nevoie de vreo unealta, constructia pare sa fie destul de solida in cele din urma.

ASUS Designo MX27A Stand  

Din nefericire, baza nu pare sa aiba prea multe optiuni de ajustare. Monitorul nu poate fi rotit in Portrait Mode, nu are optiuni de ajustare a inaltimii, si poate fi ajustat doar fata spate la un unghi de +20°~ -5° si atat.

Fiind dedicat 100% la design, ASUS a decis sa renunte la suportul VESA, asa ca poti folosi monitorul doar cu standul inclus.

Conectivitate

Intorcandu-ne la partea anterioara, gasim 3 porturi HDMI (unul cu MHL 2.0 activ), un DisplayPort 1.2, un socket de 3.5mm pentru casti si in cele din urma, un socket DC-IN pentru alimentare.

ASUS Designo MX27A IO

Control OSD

Asa cum te-ai astepta, ASUS a decis sa foloseasca butoane fizice pe marginea anterioara a monitorului. Sunt usor de folosit, odata ce fiecarui buton ii corespunde un item din meniu.

ASUS Designo MX27A Controls  

Un mic LED indica activitatea monitorului, portocaliu insemnand standby iar albastru reprezentand activitatea.

In cele din urma, desi meniul este usor de navigat, avand acelasi standard intuitiv pe care l-am intalnit la PG278Q, doar ca nu mai are bonusurile dedicate gamerilor.

ASUS Designo MX27AQ GUI  

Audio

Pe cutie, un sticker Bang & Olufsen este vizibil. B&O este un brand stabilit, cu cateva decenii de operare in departamentul audio. Sunt profesionisti la producerea dispozitivelor audio extrem de polizate care de obicei au un sunet echivalent cu design-ul lor (si produsele lor arata foarte interesant). Sunt considerati un brand premium, ceea ce inseamna ca nu prea vand produse de buget.

Designo MX27AQ este echipat cu 2 difuzoare de 25mm si 3W. Nu sunt menite sa inlocuiasca o pereche standard de boxe de birou, dar sunt cel putin un nivel deasupra optiunilor audio integrate. Desi volumul nu e destul cat sa-ti zguduie plamanii, sunetul este clar si nu e distorsionat, chiar si la volum de 100%.

Display-ul

In cele din urma, avem display-ul insasi. MX27AQ are un panou semi-glossy cu o rama de numai 0.1cm grosime. Partea tehnica este reprezentata de un AH-IPS capabil sa livreze o rata de contrast inteligenta de 100M:1, 100% sRGB gama de culori si un unghi de vizualizare de 178 de grade. Nu este chiar un monitor profesional, dar in lipsa de fonduri, poate fi folosit ca unul.

« Prev
2/4 Next »

Cele mai citite