Panasonic lanseaza camera foto LUMIX FT3

Panasonic lanseaza noua camera foto hibrid LUMIX DMC-FT3, special conceputa pentru amatorii de activitati extreme si iubitorii de adrenalina, incorporand multiple functii de ultima generatie intr-un design provenit parca din scenariul unui film de actiune. Noul model cu rezolutie de 12,1-megapixeli este rezistent la praf, dar si la scufundari pana la o adancime de 12m, caderi de la 2m si ger de pana la -10 grade C. Utilizatorii pasionati de activitati in aer liber se vor putea bucura pe deplin de experientele traite, gratie noilor instrumente pe care FT3 le incorporeaza precum functia GPS, compasul, altimetrul si barometrul.

Obiectivul LEICA DC VARIO-ELMAR capteaza imagini superangulare la 28mm si poate apropia subiectul fotografiat cu 4,6x in modul telefoto, conferind astfel utilizatorului flexibilitate in toate situatiile – mai ales la fotografierea sub apa unde miscarea este deseori mai dificila iar unghiul de vizionare devine foarte important pentru a obtine imagini bune. Echipat cu un senzor de ultima generatie Hi-Speed CCD de 12,1-megapixeli, DMC-FT3 inregistreaza clipuri video full-HD la 1920 x 1080 in format AVCHD. Procesorul de imagine Venus Engine FHD asigura obtinerea unor imagini de o calitate exceptionala, atat foto cat si video. Tehnologia Intelligent Resolution optimizeaza procesarea imaginilor pe parti astfel incat sa confere acestora claritate si detaliile cele mai fine.

Panasonic DMC-FT3

Zoom-ul optic 4,6x poate fi extins pana la un echivalent de 6x cu ajutorul functiei Intelligent Zoom, fara ca imaginea sa piarda din calitate la utilizarea zoom-ului digital, tocmai datorita tehnologiei Intelligent Resolution. Sonic Speed AF si timpul redus de pornire confera posesorului unui model DMC-FT3 posibilitatea de a captura cele mai surprinzatoare imagini. Modul iA (Intelligent Auto) a fost si el imbunatatit. Pentru o mai eficienta corectare a imaginii in timpul inregistrarii video, la stabilizatorul de imagine POWER O.I.S. a fost adaugat Active Mode. Acesta elimina efectul de blurare a imaginii video in special atunci cand filmarea este efectuata in miscare, la deschidere mare. Astfel, DMC-FT3 previne blurarea imaginilor in orice situatie, atat pe modul foto cat si video.

Modul Motion Deblur, un update la functia de detectare a miscarilor (Intelligent ISO Control) si la cea de control a luminozitatii (Intelligent Exposure), permite obtinerea de imagini clare la o expunere mica. Functiile automate Face Recognition, Face Detection, AF Tracking, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector si Intelligent Exposure functioneaza imediat ce modul iA este activat.

Cu ajutorul noului Lumix Image Uploader utilizatorul poate incarca direct fotografii pe Facebook sau clipuri video pe YouTube, de la orice calculator. Imaginile 3D realiste obtinute cu ajutorul noului mod 3D Photo sunt usor de vizionat cu un televizor VIERA 3D HDTV sau alt echipament compatibil. Datorita tuturor tehnologiilor incorporate, DMC-FT3 este camera potrivita pentru numeroase activitati in aer liber - de la scufundari, pana la snorkeling, surf, catarari, ski sau snowboard ori pur si simplu pentru camping.

Caracteristici:

1. Design ranforsat si multiple functii avansate pentru amatorii de adrenalina

FT3 este rezistenta la scufundari pana la 12m si la praf, iar datorita sticlei ranforsate din interior si a protectiei de cauciuc, camera este rezistenta si la nisip. La modelele anterioare, bateria/cardul de memorie si cablurile erau protejate prin doua sisteme de protectie separate. La noul FT3, acestea au fost relocate in aceeasi parte a camerei si sunt protejate printr-o usita speciala. FT3 este rezistenta la caderi de la o inaltime de maximum 2m si, in afara invelisului rezistent la socuri, aflat la exterior, FT3 utilizeaza un sistem de lentile care se pliaza. Obiectivul este protejat suplimentar cu un amortizor care absoarbe forta generata de impact. Dupa ce au trecut toate testele, componentele camerei, inclusiv obiectivul, sunt reexaminate pentru a vedea daca rezista la temperaturi de pana la -10 grade C.

Noul DMC-FT3 integreaza pentru prima data functia GPS, populara la camerele din seria LUMIX TZ. Astfel, pe ecran, camera afiseaza tara/regiunea, statul/provincia/judetul, orasul si punctele de interes, utilizatorul avand acces permanent la informatii despre locul unde se afla. Informatiile acopera 203 tari sau regiuni de pe tot intinsul Globului. Totodata, utilizatorii pot afla date despre mai mult de un milion de puncte de interes din 78 de tari sau regiuni. Fotografiile sau filmele cu numele locatiei in care au fost realizate sunt triate automat si stocate in directoare aranjate in ordine alfabetica.

Camera este echipata si cu compas, altimetru si barometru utilizatorii putand nu doar afisa pe ecran dar si inregistra altitudinea, presiunea, latitudinea si longitudinea. Barometrul functioneaza, de asemenea, ca indicator pentru adancimea apei.

2. Sistemul avansat de procesare a imaginii cu noul senzor Hi-Speed CCD de 12,1-megapixeli, procesorul Venus Engine FHD si obiectivul superangular de 28mm LEICA DC cu zoom inteligent 6x

Noul senzor CCD de 12,1-megapixeli transfera datele la viteze mari pentru operatiuni precum inregistrarea de clipuri video full-HD la 1920x1080. Calitatea imaginii a fost imbunatatita si ea prin cresterea senzitivitatii cu ajutorul noilor tehnologii.

Procesorul de imagine Venus Engine FHD reduce in mod optim zgomotul imaginilor astfel incat fotografiile obtinute sunt clare si frumoase, chiar si in conditii de luminozitate mai scazuta cand sunt utilizate niveluri ISO mai mari. Tehnologia Intelligent Resolution confera o claritate mai mare imaginilor, detalii mai fine si o textura a culorilor mai bogata.

Cele mai citite