Iti dau reducere 1% la PC Garage

AMD a lansat driverul Radeon Crimson ReLive Edition 17.10.2

AMD a lansat un nou driver pentru seria Radeon, respectiv Crimson ReLive Edition 17.10.2, care promite sa îmbunătățească performantele in unele jocuri si sa ofere compatibilitate cu noul update pentru Windows 10.

amd crimson 17.10.2

Iată ce noutăți aduce driverul 17.10.2:

 

- Suport pentru Windows 10 Fall Creators Update

- Suport pentru maxim 12 placi grafice RX 400, RX 500 sau Vega, in Windows 10

- un nou buton in interfața Radeon Settings, care permite alegerea optimizării către grafica sau către computing

 

In materie de jocuri, performanta ar creste astfel:

 

Wolfenstein II: The New Colossus

- 8% mai rapid pe Vega 56 8GB, fata de 17.10.1, la rezoluție 2560x1440 (2K)

- 4% mai rapid pe RX 580 8GB, fata de 17.10.1, la rezoluție 2560x1440 (2K)

 

Destiny 2

- 43% mai rapid pe Vega 56 8GB, fata de 17.10.1, la rezoluție 2560x1440 (2K)

- 50% mai rapid pe RX 580 8GB, fata de 17.10.1, la rezoluție 2560x1440 (2K)

 

Assassin’s Creed: Origins

- 16% mai rapid pe Vega 56 8GB, fata de 17.10.1, la rezoluție 2560x1440 (2K)

- 13% mai rapid pe RX 580 8GB, fata de 17.10.1, la rezoluție 2560x1440 (2K)

 

 

Probleme anterioare, rezolvate:

- driverul nu apărea in Apps and Features pentru dezinstalare

- in PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS apăreau artefacte in unele părți din joc, atunci când se foloseau setările Ultra.

- Radeon Wattman nu aplica voltajele setate de utilizator, pe anumite configurații

- configurațiile AMD XConnect nu mai erau detectate la trezirea din Hibernare

- Hearts of Iron V experimenta blocări sau erori, in unele scenarii

- tab-ul Gaming nu detecta automat jocurile instalate

Kaspersky dezvăluie noua versiune Internet Security for Android

Kaspersky Internet Security for Android

Kaspersky Lab dezvăluie noua versiune Internet Security for Android care, în plus față de îmbunătățiri în materie de viteză a sistemului și de calitate a protecției, include opțiunea de control prin intermediul dispozitivelor Android Wear. 

În afară de protecția împotriva programelor malware și a site-urilor compromise, soluția include instrumente prin care dispozitivul poate fi controlat de la distanță, în caz de pierdere sau furt, care filtrează apelurile sau mesajele nedorite și ascund informațiile personale de ochii curioșilor. De asemenea, produsul poate fi controlat de la distanță prin intermediul portalului My Kaspersky, de exemplu, pentru a activa funcția anti-furt, pentru a activa sau dezactiva funcția de Privacy Protection sau pentru a updata bazele de date antivirus.

In 2015, Kaspersky Lab a înregistrat aproximativ 17 milioane de atacuri cu programe malware pentru dispozitive mobile. Acestea au inclus programe create pentru supraveghere, șantaj, furturi de bani și alte activități infracționale. Kaspersky Internet Security for Android protejează împotriva tuturor acestor amenințări, iar noua versiune include opțiunea de control prin intermediul ceasurilor inteligente Android Wear.

Ceasurile inteligente pot afișa acum notificări din partea Kaspersky Internet Security for Android, instalat pe un smartphone sau o tabletă conectată la ele. Notificările se pot referi la o amenințare detectată pe dispozitiv. Utilizatorul poate, de asemenea, să dea comenzi de la distanță, prin intermediul unui ceas, apăsând tastele de pe ecran sau prin intermediul vocii. Aceste comenzi pot să activeze o alarmă sonoră pentru a găsi un telefon pierdut, să facă un scan care să detecteze programele malware pentru Android și să updateze bazele de date antivirus.

În plus, noua versiune a soluției de securitate este compatibilă cu Android 6.0, ceea ce oferă o protecție eficientă împotriva amenințărilor online unui număr mai mare de utilizatori de dispozitive cu Android.

"Statisticile arată că Androidul continuă să fie pe locul al doilea în topul celor mai atacate platforme, după Microsoft Windows, de aceea este recomandat ca proprietarii de dispozitive cu Android să folosească soluții de securitate. În același timp, piața electrocasnicelor conectate la Internet (Internet of Things) se dezvoltă rapid, atrăgând din ce în ce mai mulți utilizatori. Acest lucru înseamnă că producătorii de soluții de securitate trebuie să le dea clienților posibilitatea să folosească aceste obiecte conectate la Internet împreună cu soluțiile lor de protecție”, spune Alexey Chikov, Product Manager la Kaspersky Lab.

Noul Kaspersky Internet Security for Android este acum disponibil în Google Play, pe site-ul Kaspersky Lab și e parte din Kaspersky Internet Security – Multi-Device și Kaspersky Total-Security – Multi-Device. În 2015, Kaspersky Lab a primit premiul Top Developer din partea Google, pentru abordarea sa inovatoare și produsele de calitate.

AMD lansează noua suita software - Radeon Software Crimson Edition

AMD a anunțat lansarea noii suite software pentru plăcile grafice Radeon, denumita Radeon Software Crimson Edition, prin care sa ofere utilizatorilor o nouă experiență vizuală. Suita cuprinde 12 funcții noi, până la 20% mai multă performanță grafică, moduri ajustabile pentru o eficiență energetică de două ori mai bună și stabilitate solidă, dealungul intregii game de plăci grafice AMD. Este prima lansare sub umbrela Radeon Technologies Group, ce a anunțat de curând noile obiective în ceea ce privește platformele software, plasând-o la același nivel de importanță cu inițiativele hardware.

“Fiind primul contact pe care utilizatorii îl iau cu produsele noastre, pachetul nostru software merită cea mai mare atenție și asta este exact ceea ce facem, livrăm software ușor de folosit, echipat cu beneficii directe pentru utilizatori,” a spus Raja Koduri, vicepreședinte senior și șef arhitect, Radeon Technologies Group.

Radeon Crimson

Radeon Software Crimson Edition include:

 • - Radeon Settings – O nouă interfață pentru utilizatori:  Creeată pentru a oferi cele mai bune performanțe pentru plăcile grafice Radeon, pornește de 10 ori mai rapid și inițializează monitorul de 3 ori mai repede în comparație cu driverul AMD Catalyst™
 • - 12 funcții noi, îmbunătățite: Un set nou și avansat de capabilități ce ajută utilizatorii în a se bucura de cea mai bună experiență posibilă pe toate tipurile de aplicații, jocuri, filme și productivitate.
 • - Noi performanțe și eficiență energetică: Radeon Software Crimson Edition asigură o încărcare a jocurilor cu 33% mai rapidă si de până la 1,8 ori mai multe capabilități de economisire a energiei consumate
 • - Primul pachet software public cu suport AMD LiquidVR technology: Motorul GCN Asynchronous Compute ajută la îmbunătățirea dramatică a ratei de fps-uri, latențe și reacție în aplicații Virtual Reality
 • Iata cum arata noua interfata:
 • View the embedded image gallery online at:
  https://www.techzone.ro/stiri-software/#sigProIdedd96812be
 • Radeon Software Crimson Edition este disponibil pentru descărcare începând de astăzi.

Windows 10 va fi disponibil pe 29 iulie

Astăzi Microsoft a anunțat că Windows 10 va fi disponibil pe 29 iulie în 190 de țări. Windows 10 va oferi în mod continuu funcționalități inovatoare, precum și actualizări de securitate. Utilizatorii de dispozitive cu Windows 7 și Windows 8.1 vor avea posibilitatea de a face upgrade gratuit la noul sistem de operare, astfel că sute de milioane de oameni din întreaga lume vor putea trece la Windows 10 în mod gratuit.

“Windows 10 reprezintă o noua generație de Windows, fiind conceput pentru a îl ajuta pe utilizator să realizeze tot mai mult,” a spus Terry Myerson, Corporate Vice President, Microsoft. “Windows 10 începe să dea formă viziunii Microsoft în ceea ce privește conceptul de “personal computing”, definit prin încrederea în modul în care protejam si respectăm informațiile personale ale clienților noștri, prin mobilitatea experienței de la un dispozitiv la altul, precum și prin interacțiunile naturale pe care utilizatorii le au cu dispozitivele lor Windows, incluzând vocea, funcționalitățile tactile, cerneala și hologramele.”

Windows 10 upgrade

Windows 10 aduce înapoi meniul Start, cunoscut și apreciat de utilizatori, ajutându-i in același timp să își găsească cu ușurință fișierele, aplicațiile selectate si ceea ce au adăugat la Favorite. Windows 10 pornește repede, revine în modul de lucru repede și ajută bateriile să dureze mai mult decât oricând. Windows 10 vine cu Windows Defender, care protejează de malware în mod gratuit, dar și cu angajamentul de a oferi actualizări gratuite pe parcursul întregului ciclu de viață al dispozitivului. Optimizat atât pentru tastatură cat și pentru touch, upgrade-ul la Windows 10 este conceput astfel încât să fie compatibil cu dispozitivele și aplicațiile Windows.

Fiind flexibil, Windows 10 oferă fiecăruia o experiență mai personalizată. Cortana, prima asistentă personală digitală veritabilă din întreaga lume, îi ajuta pe utilizatori în activitatea lor zilnică indiferent de dispozitivul utilizat. Cortana memorează preferințele fiecăruia, pentru a oferi recomandări relevante, acces rapid la informații și notificări importante, prin voce sau text. Windows Hello îi salută pe utilizatori folosind numele fiecăruia și le permite să se autentifice fără parolă – asigurând accesul instantaneu și în mod mai sigur la sistemul Windows 10, prin intermediul autentificării biometrice. Windows 10 permite, de asemenea, utilizatorilor să interacționeze cu dispozitivele lor cu ajutorul tradiționalelor tastaturi și mouse-uri, dar și în modalități mai naturale, folosind vocea, stylus-ul sau gestica.

Microsoft Edge, noul browser, conceput pentru a putea lucra online în moduri noi, vine cu funcționalități incorporate, precum cerneala, funcția de share sau afișarea adaptată pentru citit (reading view). Cortana este integrată în noul Microsoft Edge, astfel încât browser-ul oferă rezultate și conținut în mod rapid, pe baza preferințelor și intereselor individuale. Rapid, operativ și adaptabil, Microsoft Edge ii ajută pe oameni să se concentreze doar pe conținutul care îi interesează și să aibă o interacțiune activă cu web-ul.

Windows 10, cu versiuni noi pentru Word, Excel, PowerPoint, OneNote si Outlook, oferă o experiență unitară între PC și tabletă, adaptată pentru modul tactil. Conceput de la zero pentru a opera pe Windows, Office ii ajută pe oameni să creeze și să editeze cu ușurință documente Word, să facă notări în slide-urile PowerPoint, în timp real, cu ajutorul funcțiunilor de cerneală, precum și să le prezinte mai ușor, să creeze si să actualizeze tabele Excel, fără tastatură sau mouse, având comenzi adaptate pentru ecran tactil. De asemenea, si suita Office 2016 va funcționa foarte bine pe Windows 10.

Funcționalitatea Continuum permite dispozitivelor să se transforme, făcând posibile tranziții elegante de la tableta la PC și invers, permițând telefoanelor Windows să ofere o experiență de tip desktop. Xbox pe Windows 10 aduce vasta rețea de jocuri Xbox Live, atât pe PC, cat și pe tabletele cu Windows 10. Oamenii pot comunica cu prietenii lor pe PC-urile cu Windows 10 si pe Xbox One, în timpul oricărui joc și pot partaja conținut prin intermediul Gaming DVR. De asemenea, jocurile pot fi redate direct din consola Xbox One pe PC-urile sau tabletele cu Windows 10. Jocurile, dezvoltate pentru interfața de programare DirectX 12, vor cunoaște îmbunătățiri în ceea ce privește viteza, eficienta și capabilitățile grafice.

Pe 29 iulie utilizatorii pot trece la Windows 10 profitând de oferta de upgrade gratuit pentru PC-uri și tablete sau prin intermediul retailer-ilor care vând dispozitive cu Windows 10. Dispozitivele noi care vin cu Windows 8.1 vor face foarte ușor upgrade-ul in mod gratuit la Windows 10. Începând de astăzi se poate rezerva upgrade-ul gratuit. Mai multe informații sunt disponibile pe Windows.com.

Windows 10 pentru alte dispozitive va fi disponibil mai târziu anul acesta.

Lenovo anunță lansarea noii aplicații software WRITEit

Lenovo anunță lansarea noii aplicații software WRITEit, care îmbunătățește experiența scrisului de mână pe dispozitivele compatibile cu „pen". WRITEit transformă scrisul de mână, cu ajutorul unui „pen", într-o soluție optimă, permițând utilizatorilor să scrie în aproape orice câmp. Soluția software funcționează pe dispozitivele Lenovo cu sistem de operare Windows 8, cu digitiyer, pen activ sau cu tehnologie AnyPen, oferind feedback și corecție în timp real. Toate aceste avantaje încurajează utilizatorii să folosească un pen în loc să folosească o tastatură, având parte de o experiență de scriere mai rapidă și mai precisă.

WRITEit permite utilizatorilor să scrie în aproape orice câmp care permite inserarea de text, chiar dacă acest lucru se întâmplă într-o aplicație care nu are suport nativ pentru stilou. Această capabilitate duce scrisul de mână pe dispozitivele mobile de la o noutate specifică și limitată la un instrument viabil. WRITEit deschide o nouă lume de posibilități de scriere în afara aplicațiilor specifice de luat notițe sau pentru desenat. De exemplu, utilizatorii pot scrie cuvinte de căutare direct în browser-ul web, în loc să folosească tastatura tactilă care apare pe ecranul tabletei. WRITEit își dovedește eficiența și în cazul e-mailurilor, postărilor din social media sau în cazul formularelor online.

lenovo logo

WRITEit rulează în background în timp ce utilizatorii scriu, convertind în timp real scrisul de mână în caractere de text. Cei care folosesc aplicația vor fi surprinși de instrumentul de sugestii automate, care oferă o alternativă pentru cuvintele necunoscute, ajutând la evitarea greșelilor. O colecție de comenzi prin gesturi ușurează, de asemenea, și editarea.

"Dacă tehnologia touch a schimbat fundamental modul în care consumatorii folosesc un PC sau alte dispozitive în prezent, tehnologia scrisului de mână a avut o întârziere până acum, când a apărut WRITEit," spune Mark Cohen, vicepreședinte, Ecosystem and Monetization Business Group, Lenovo. "Utilizatorii ne-au transmis că vor o experiență mai naturală, intuitivă și corectă, iar WRITEit oferă exact aceste lucruri."

WRITEit este disponibil pentru următoarele dispozitive cu stilou: ThinkPad® YOGA™, ThinkPad Helix, ThinkPad 10 și YOGA Tablet 2 8-in cu sistem de operare Windows și tehnologie AnyPen™. Utilizatorii acestor dispozitive pot descărca WRITEit gratuit începând cu 15 aprilie pe link-ul următor: http://www.getwriteit.com. Lenovo va aduce tehnologia WRITEit pe alte produse până la finalul anului.

Adaptxt 3.0 dă mult mai multă importanță contextului

Adaptxt este o aplicație pentru introducerea de text, ce îmbunătățește această experiență pentru dispozitivele smartphone și alte aparate mobile. Pe măsură ce utilizatorul scrie, Adaptxt oferă sugestii precise bazate pe predicția cuvântului următor și corecție de erori; în plus aplicația învață stilul de scriere al utilizatorului, pentru a oferi sugestii personalizate.

Adaptxt 3.0 dă mult mai multă importanță contextului, cu funcționalități precum Sugestii bazate pe Locație și pe Aplicație, create să facă introducerea de text mai eficientă și mai personalizată decât alte tastaturi.

Această funcționalitate vă permite să salvați o locație pentru a primi sugestii precum nume de străzi sau locuri importante în timp ce scrieți.

Adaptxt 3.0

Sugestiile bazate pe Locație pot fi activate din Setările Adaptxt. Puteți fie introduce numele locației dorite sau puteți lăsa Adaptxt să identifice locația dumneavoastră pentru a vă oferi sugestii relevante.

Fie că vizitați un oraș nou sau doar doriți să primiți sugestii pentru orașul dumneavoastră, Adaptxt va ușura scrierea mesajelor și comunicarea.

Sugestiile bazate pe Aplicație pot fi activate din Setările Adaptxt. Adaptxt va identifica aplicația folosită și va oferi sugestii relevante bazate pe uzul anterior al aplicației.
Activarea acestei funcționalități permite aplicației Adaptxt să învețe vocabularul specific și stilul de scriere folosit în rețelele sociale, mesaje, emailuri și alte aplicații pentru a oferi sugestii mai relevante.

Ce e Nou în Adaptxt 3.0

 • Sugestii bazate pe Locație
 • Sugestii bazate pe Aplicație
 • 12 noi limbi: Azeră, Igbo, Kurdă, Punglish, Sesotho LS, Sesotho ZA, Sundaneză, Turkmenă, Uzbecă, Xhosa, Yoruba și Zulu
 • 5 noi dicționare de divertisment: Fotbal (BR & UK), Muzică,Tenis,TV & Film
 • Predicție de cuvinte îmbunătățită și învățare din contextul utilizatorului
 • Dicționarele se actualizează automat cu cele mai populare cuvinte
 • 12 teme noi sau îmbunătățite
 • Personalizarea indicatorilor de execuție
 • Înlocuire de Text Automatică (ATR) pentru a crea propriile scurtături
 • Glide – trasați cuvinte pe deasupra tastelor pentru a le introduce în text
 • Personalizarea Tastaturii
 • Creați propriile Gesturi pentru a lansa aplicații si website-uri

 

 

Atacuri cibernetice care țintesc datele tale personale

Pentru că majoritatea afacerilor se desfășoară astăzi pe Internet, website-urile sunt ținta preferată a infractorilor cibernetici. Și, cu toate că atacurile cibernetice sunt cel mai adesea bine-cunoscute, pentru multe dintre companii protejarea datelor rămâne o problemă incertă, cu rezolvări de compromis.

Complexitatea spațiului virtual, în asociere cu punctele slabe ale infrastructurii, face ca multe website-uri să fie încă vulnerabile, iar amenințările la adresa lor sunt în continuă creștere. Potrivit celui mai recent raport de securitate informatică, Symantec Internet Security Threat Report, în 2013 au fost înregistrate 6.787 de vulnerabilități, în comparație cu 2012, când numărul acestora a fost de 5.291. Mai îngrijorător este faptul că 1 din 8 website-uri a avut vulnerabilităţi critice, cunoscute, dar nerezolvate, astfel că 67% dintre site-uri au distribuit, în necunoștință de cauză, programe Malware percepute ca fiind legitime, depistate abia ulterior.

De-a lungul ultimilor ani, volumul programelor Malware a luat amploare în lumea virtuală și asta se datorează instrumentării anumitor kit-uri de automatizare şi exploatare a vulnerabilităţilor. Hackerii se folosesc de aplicații software „preambalate", care presupun numeroase riscuri și vulnerabilități şi care declanșează o serie de atacuri informatice, prin care sunt distribuie automat programe Malware, cu scopul de a infecta ținte nebănuite. Astfel, infractorii cibernetici pot creşte dimensiunea atacurilor și pot încerca diferite tactici de hacking pentru a exploata vulnerabilitățile identificate.

Symantec-logo

Astăzi, orice website poate fi compromis de către infractorii cibernetici şi folosit pentru a accesa date personale. Iată cinci dintre cele mai comune metode de atac, considerate în continuare devastatoare pentru multe website-uri, prezentare în detaliu de către Open Web Application Security Project (OWASP):

1. SQL Injection

SQL Injection este o tehnică de injectare de coduri, care introduce comenzi SQL, având ca rezultat faptul că un server va retransmite informaţii pe care nu ar trebui să le trimită. Prin urmare, însuși server-ul pune la dispoziția atacatorului date, precum numele și parolele utilizatorilor.

2. Cross Site Scripting (XSS)

Cross Site Scripting este cea mai răspândită vulnerabilitate, foarte întâlnită în aplicațiile web. Apare atunci când o aplicație preia date neverificate și le transmite mai departe către un browser web, fără o validare sau o ieșire corespunzătoare. Acest lucru le permite atacatorilor să execute script-uri în browser-ele victimelor, atunci când aceștia vizitează un website, pentru a deturna, vandaliza sau chiar redirecționa utilizatorul către alte site-uri riscante din punct de vedere al securităţii.

3. CSRF (Cross-Site Request Forgery)

Un atac CSRF fură un cookie de sesiune de browsing și alte informații de autentificare ale victimei sale, spre a le folosi pentru înregistrarea pe alte website-uri. După terminare, atacatorul poate prelua controlul asupra sesiunii victimei, spre exemplu pe un site bancar, având control complet asupra contului. Cu toate acestea, fiindcă website-ul consideră că un utilizator legitim este conectat, este foarte dificil de detectat un astfel de atac.

4. Folosirea unor componente cu vulnerabilități cunoscute

Componentele precum biblioteci de date informatice, frameworks și alte module de aplicații software, care au vulnerabilități cunoscute, sunt o pradă ușoară pentru atacatorii informatici. Totuși, așa cum s-a experimentat odată cu recentul bug HeartBleed, managementul eficient al securităţii și securizarea codurilor pot fi dificile, în special în cazul aplicațiilor web complexe. Aplicațiile care folosesc componente cu vulnerabilități cunoscute pot submina protejarea datelor, permițând o serie de posibile atacuri și efecte.

5. Atacuri de tipul „Man in The Middle"

Atacurile de tipul „man-in-the-middle" interceptează comunicarea dintre două sisteme. Spre exemplu, într-o tranzacție HTTP ținta este conexiunea TCP dintre utilizator și server. În anumite circumstanțe, unele site-uri transferă informații importante, fără o criptare puternică.

Toate aceste vulnerabilități există în mare parte, pentru că aplicațiilor web le lipsesc elementele care asigură protejarea datelor. Teoretic, acest lucru înseamnă că ele pot fi prevenite, odată cu punerea în aplicare a celor mai bune practici de securitate, din etapele de dezvoltarea a ciclurilor de viață ale unui software - Software Development Life Cycle (SDLC). Pentru multe dintre companii, securitatea continuă să fie reactivă, fiind deseori aplicată după ce un atacator a adus deja un prejudiciu. Recomandarea este ca soluțiile de securitate să fie parte din procesul de dezvoltare propriu-zis, pentru a fi proiectate încă de la început în aplicațiile web. Costul unui proces de dezvoltare probabil mai lent, necesar pentru producerea codului de securitate, este mai mic decât riscurile așteptării, până când atacul asupra organizaţiei devine public, parte a unei campanii avansate, care țintește datele tale confidențiale.

Nu în ultimul rând, este recomandat ca mediile, în care se dezvoltă și se produc aplicații, să fie de asemenea monitorizate împotriva amenințărilor din exterior. Cele mai multe dintre aceste atacuri comune și-au stabilit semnături IDS/IPS, astfel detectarea lor este facilă pentru serviciile de securitate Symantec Managed Security Services, putând fi semnalate şi remediate rapid.

 

AVerMedia HomeFree TV - recepţie TV pentru iOS şi Android

AVerMedia a anunţat o nouă soluţie software din gama AVerTV: HomeFree TV. Fiind o aplicaţie dezvoltată special pentru iOS/Android, HomeFree TV poate redefini experienţa recepţiei TV, prin redarea celor mai importante evenimente sportive, ştiri şi emisiuni de divertisment ale anului, direct pe ecranele dispozitivelor mobile.

Complet dotat, eficient şi intuitiv, setul de instrumente a fost proiectat astfel încât să permită transformarea dispozitivului mobil într-un accesoriu TV la îndemână. Interfaţa prietenoasă afişează fiecare funcţie cheie şi permite mai multor utilizatori să se conecteze simultan, aceştia putând împărtăşi recepţia TV cu prietenii sau familia.

Un simplu proces rapid de configurare este necesar înainte de a putea folosi HomeFree TV. Fie că este vorba despre un meci de fotbal sau de cel mai nou episod din serialul preferat, vă puteţi bucura de ele direct pe smartphone, tabletă sau dispozitive mobile. Puteţi urmări programele TV, în deplasări, oricând şi oriunde.

Avermedia HomeFree TV

Cu HomeFree TV puteţi controla toate canalele folosind interfaţa meniului, ce va indica informaţii despre emisiuni şi programul de difuzare. Alte funcţii ale HomeFreeTV includ revocarea canalului şi opţiunea pentru introducere: prima permite utilizatorului să revină la canalul anterior cu o simplă glisare pe ecran, în timp ce a doua include alternativa scrisului de mână pentru o navigare mai rapidă.

HomeFreeTV oferă şi o funcţie de ajustare a rezoluţiei, garantând astfel o calitate optimă a imaginii, ce va îmbunătăţi experienţa fiecărui utilizator. Rezoluţia ecranului, variabilă în funcţie de setările dispozitivului şi sistem, poate fi reglată pe 3 niveluri, pentru o redare mai clară.

O altă funcţie oferită de HomeFree TV este redarea simultană. Chiar dacă un singur utilizator poate deţine controlul asupra selectării canalelor sau a emisiunilor, până la 5 utilizatori pot urmări simultan aceeaşi emisiune, ceea ce transformă aplicaţia într-un element perfect pentru familii şi prieteni.

Kaspersky Safe Browser protejează Windows Phone

Kaspersky Lab a lansat aplicaţia gratuită Kaspersky Safe Browser pentru Windows Phone, menită să protejeze navigarea pe internet, de pe smartphone-urile care utilizează sistemul de operare Microsoft, pentru dispozitive mobile.

Noua soluție asigură protecție împotriva activităţilor de phishing, o ameninţare larg răspândită, care afectează PC-urile și dispozitivele mobile deopotrivă. Phishing-ul implică tentative ale infractorilor cibernetici de a crea site-uri și e-mailuri frauduloase, cu scopul de a înşela utilizatorii naivi să le furnizeze informaţii cu caracter personal. Potrivit unui studiu efectuat de B2B International, pe parcursul anului trecut, unul din trei utilizatori de internet au primit mesaje cu link-uri de phishing.

Kaspersky Safe Browser blochează link-urile către un conținut cu potenţial dăunător. Aplicaţia primește informații despre site-urile malware, în timp real, de la baza de date anti-phishing, din cloud-ul Kaspersky Security Network. Acest lucru permite soluţiei să blocheze chiar și acele pagini de phishing care au apărut recent pe internet.

KasperskyLab logo

Pe lângă blocarea link-urilor de phishing, aplicația permite filtrarea resurselor web, în funcție de conținutul lor. Utilizatorii pot alege ce categorii de site-uri trebuie blocate, cum ar fi site-urile pornografice, paginile care conțin cuvinte obscene sau scene de violență, site-urile de jocuri, site-urile de socializare etc.

De asemenea, această funcție îi ajută pe părinții să își protejeze copiii împotriva conținutului dăunător. Kaspersky Safe Browser ar trebui să fie inclus în Kid Corner, o secțiune specială pentru copii, de pe smartphone-urile Windows Phone, care găzduiește conținut și aplicații selectate de către părinți.

Safe Browser extinde portofoliul de produse Kaspersky Lab pentru platforme mobile, care include în prezent soluția de securitate Kaspersky Internet Security for Android, concepută pentru smartphone-urile şi tabletele cu Android, și soluţia Kaspersky Safe Browser for iOS, lansată în luna octombrie 2013.

Aplicaţia este acum disponibilă pentru a fi descărcată direct din Windows Phone Store.

Raportul Symantec cu privire la Amenințările de Securitate pe Internet

Activitatea infractorilor cibernetici a fost restrânsă în primele 10 luni ale anului 2013. În schimb, în perioada imediat următoare a fost înregistrată una dintre cele devastatoare serii din istorie. Raportul Symantec cu privire la Amenințările de Securitate pe Internet (Internet Security Threat Report (ISTR)), Volumul 19, indică o schimbare de paradigmă în comportamentul infractorilor cibernetici: aceștia își plănuiesc acțiunile cu multe luni înaintea marilor atacuri, spre deosebire de trecut, când executau lovituri mai rapide, cu recompense mai mici.

„Un mega atac poate valora cât 50 de atacuri mai mici", declară Kevin Haley, director Symantec Security Response. „Nivelul de sofisticare al tehnicilor atacatorilor cibernetici crește simțitor, iar surprinzător este faptul că răbdarea acestora devine un mod de operare: în așteptarea unui atentat informatic este pusă în slujba unei recompense mai mari."

În 2013, numărul breșelor de securitate a crescut cu 62% față de anul anterior, iar rezultatul a dus la expunerea datelor confidențiale a peste 552 de milioane de persoane din toată lumea. Astfel criminalitatea cibernetică rămâne o amenințare reală pentru utilizatori și companii.

Symantec-logo

Dimensiunea atacurilor și raza de acțiune a infractorilor a crescut notabil, ducând la compromiterea reputației companiilor și a datelor personale. Infractorii au vizat numere de carduri de credit, registre medicale, parole și date privind conturile bancare. Fiecare dintre cele 8 mega atacuri informatice, din topul atacurilor din 2013, a dus la pierderea a zeci de milioane de registre personale. În comparație cu anul 2012, numai o singură mare breșă informatică a înregistrat astfel de recorduri.

Atacurile cu țintă specifică au crescut cu 91% la nivel mondial și au durat, în medie, de trei ori mai mult decât în anul 2012. Asistenții executivi și persoanele care lucrează în relații publice reprezintă două dintre cele mai vizate profesii. Infractorii îi utilizează drept pârghii pentru accesarea unor ținte mai importante, precum celebrități sau directori de companii.

Odată cu volumul sporit de date partajate prin intermediul dispozitivelor inteligente, aplicațiilor și serviciilor online (ținte preferate de infractorii cibernetici), există câteva acțiuni pe care o companie sau un utilizator le poate întreprinde ca măsuri de securitate, fie împotriva unui mega atac, fie împotriva atacurilor cu țintă fixă sau împotriva spam-ului.

Symantec recomandă utilizarea următoarelor bune practici pentru companii:

Înțelege datele informatice: Securitatea trebuie centrată asupra informației – nu asupra dispozitivului sau centrului de date. Cunoaște locațiile de stocare ale datelor confidențiale, fii vigilent în legătură circuitul de utilizare a datelor, identifică cele mai bune politici de confidențialitate și procedurile de protejare ale datelor personale.

Educă proprii angajați: Oferă îndrumarea necesară pentru securitatea informațiilor, elaborează și notifică angajații despre politicile și procedurile de securitate a datelor personale pe dispozitivele organizației.

Adoptă o conduită verticală de securitate: Consolidează infrastructura securității datelor cu soluții software de securitate a rețelei, de prevenire a pierderilor de date, endpoint security (securitate a terminalelor), criptare de date, politici solide de autentificare și măsuri defensive, adoptă tehnologii de securitate care filtrează și protejează datele în funcție de reputație (reputation based-technology).

..., dar si pentru utilizatori:

Fii în temă cu tehnologia: Parolele sunt cheia domeniilor proprii. Folosește aplicații software de management al parolelor pentru a defini parole unice și puternice pentru fiecare website în parte și actualizează dispozitivele – inclusiv smartphone-urile – cu soluții software de securitate.

Fii vigilent: Analizează documentele bancare și extrasele de cont pentru neregularități, tratează cu precauție mesajele e-mail neașteptate sau nesolicitate, fii circumspect în legătură cu ofertele online care sună prea bine pentru a fi adevărate – de cele mai multe ori sunt reclame false.

Cunoaște-i pe cei cu care lucrezi: Familiarizează-te cu politicile magazinelor și serviciilor online care îți solicită datele personale sau bancare. Vizitează website-urile oficiale ale companiilor în mod direct (nu prin intermediul unui click pe link-ul primit pe e-mail), dacă este necesar să oferi informații de natură sensibilă.

Cele mai citite

Error: No articles to display