Iti dau reducere 1% la PC Garage

ASRock a anunțat primele sale placi grafice

Cunoscuta pentru plăcile de baza excelente, compania ASRock si-a anunțat intrarea pe piața plăcilor grafice, cu seria Phantom Gaming, ceea ce indica direcția pe care o urmează, spre câștigarea unui procent mai mare de utilizatori ai pieței de jocuri.

ASRock se arunca in lupta prudent, pornind la drum, inițial, cu placi bazate pe cip-urile AMD Radeon RX 500. Personal, mi se pare o strategie excelenta sa debutezi cu placi grafice Radeon, pe o piață ahtiata după minat cripto-monede, într-un moment in care prețul de vânzare este mai mare decât cel normal.

ASRock Phantom Gaming set

Primele modele lansate sunt Phantom Gaming X Radeon RX580 8G, Radeon RX570 8G, Phantom Gaming Radeon RX560 4G/2G si Radeon RX550 4G/2G. Nu este menționat nimic despre Vega, însă.

Plăcile sunt dotate cu ventilatoare cu 2 rulmenți (Dual Ball Bearing) pentru filabilitate crescuta si zgomot redus. Cooler-ele sunt create de la zero si beneficiază de o baza consistenta si si conducte speciale, care accelerează disiparea căldurii de la GPU.

ASRock este un nume in overclocking, iar acest aspect este susținut si de noile placi grafice, prin versiuni care poarta emblema OC Certified. Acestea sunt supra tactate din fabrica, oferind performanta crescuta fata de variantele de referință. In plus, utilizatorii au posibilitatea sa le crească frecventele si mai mult, prin aplicația Phantom Gaming Tweak. Acolo exista profile predefinite, printre care si OC Mode, care oferă frecvente mai ridicate.

ASRock Phantom Gaming Tweak

Iată cum arata primele placi grafice ASRock, împreuna cu specificațiile aferente:

ASRock Phantom Gaming placi

ADATA lansează SSD-ul XPG SX8200 PCIe 3.0 x4 NVMe 1.3

ADATA anunță lansarea XPG SX8200, cel mai rapid SSD produs de companie. Acesta are formatul M.2 2280 și utilizează interfața PCIe 3.0 x4, pentru a oferi o viteză la citire de până la 3200MB/s și la scriere de 1700MB/s, ideal pentru gameri, overclockeri și entuziaștii PC DIY în căutarea unor performanțe de neegalat! SX8200 utilizează generația 2-a a tehnologiei 3D NAND Flash, cu 64 straturi, și este oferit cu capacități de 240GB, 480GB și 960GB.

Folosind interfața PCIe Gen3 x4 și protocolul NVMe 1.3, SX8200 oferă o îmbunătățire extraordinară a performanței. Este echipat cu o magistrala pe 32 de biți, SLC Caching inteligent și un buffer DRAM, accelerând astfel viteza secvențială și 4K la citire și scriere. Noul SSD atinge viteze de până la 3200/1700MB/s (citire/scriere), respectiv 310K/280K IOPS, oferind încărcări rapide ale sistemului de operare si jocurilor, precum și timp de răspuns accelerat.

ADATA SX8200

Utilizând generația a 2-a 3D NAND Flash, cu  64 straturi, SX8200 este mai fiabil, are performanțe mai rapide și poate funcționa mai mult decât oricând. De asemenea, acesta suportă RAID Engine și Data Shaping, un rating MTBF de 2 milioane de ore (Mean Time Between Failures) și suport pentru corectarea a erorilor LDPC (Low-Density Parity Check).

Vitezele și toleranțele ridicate, ale modelului SX8200, îl fac o alegere excelentă pentru jucătorii care caută viteză, pentru overclockeri și pentru profesioniști, cum ar fi artiștii grafici și compozitorii. În plus, pachetul include și un radiator XPG, cu design elegant, pe care utilizatorii il pot instala rapid și ușor.

La fel ca toate SSD-urile XPG, SX8200 este susținut de o garanție extinsă de 5 ani, potrivită calității sale premium. Prețul recomandat de vânzare al noului model este de 449 lei pentru modelul de 240GB și 729 lei pentru cel de 480GB.

AMD Ryzen 7 2700U si Ryzen 5 2500U, cu grafica Radeon, invadeaza ultra-portabilele

AMD a anuntat lansarea de notebook-uri cu procesoare AMD Ryzen si grafica Radeon Vega, oferind astfel performanta de top si o experienta de entertainment completa, cu eficienta optima pentru notebook-uri 2-in-1, convertibile si ultraportabile. Cu un TDP configurabil de 15 Wati, procesoarele AMD Ryzen 7 2700U si Ryzen 5 2500U combina arhitectura Zen cu grafica AMD Radeon Vega, intr-un design System-on-Chip care obtine performante fara precedent pentru notebook-urile ultraportabile.

Procesorul AMD Ryzen, cu grafica Radeon, oferă rapiditate in comparație cu procesoarele mobile AMD din generația precedenta:

 • pana la de 3 ori performanta CPU
 • pana la de 2,8 ori performanta GPU
 • consum mai mic cu pana la 58%
 • noua tehnologie Precision Boost 2, care accelerează performanta procesorului in sarcina ridicata, folosind unul sau mai multe nuclee CPU.
 • tehnologie mXFR (Mobile Extended Frequency Range) care oferă performanta ridicata pentru notebook-uri, prin soluții uimitoare de răcire si certificare "Ultimate XFR Performance"

 

AMD Ryzen with Vega

 

Procesorul Ryzen  cu grafica Radeon oferă performanta GPU de top:

 • 1080p la rularea titlurilor populare din categoria eSports, precum League of Legends, Overwatch, CS:GO si DOTA 2.
 • este pregătit sa lucreze cu cele mai avansate si frumoase display-uri, inclusiv HDR, Radeon FreeSync 2 si monitoare 4K.

AMD face salturi uriașe, in inițiativa sa 25x20, cu ajutorul procesorului AMD Ryzen 7 2700, care aduce o eficienta energetica de 5,86 ori mai mare fata de soluțiile de la începutul inițiativei.

Procesorul Ryzen cu grafica Radeon țintește la dublarea eficientei bateriei fata de generația precedenta.

Având pana la 4 nuclee si 8 thread-uri, procesoarele Ryzen cu grafica Radeon si tehnologie AMD SenseMI sunt proiectate sa se adapteze perfect nevoii de performanta si putere, intr-un pachet de dimensiuni reduse.

In săptămânile următoare este programata disponibilitatea primelor sisteme, dotate cu procesoare Ryzen cu grafica Radeon, la producători de top, inclusiv Acer, HP si Lenovo, cu si mai multe nume așteptate in 2018.

Noi notebook-uri cu procesoare Ryzen cu grafica Radeon sunt deja disponibile sau vor fi in curând:

 • Acer Swift 3 va fi disponibil de la $749.99 in America de Nord si 899 inEMEA;
 • HP Envy x360 cu procesor Ryzen cu grafica Radeon este așteptat in Noiembrie;
 • Lenovo IdeaPad 720S va fi disponibil in Ianuarie 2018, incepand de la $799.99.

ZOTAC GTX 1080 Ti ArcticStorm Mini – miniatura cu waterblock

ZOTAC a lansat o noua placa grafica, bazata pe cip-ul NVIDIA GTX 1080 TI, si denumita GTX 1080 Ti ArcticStorm Mini.

Caracteristica cea mai importanta a acestui produs este mărimea, fiind cea mai mica placa video, care folosește acest cip grafic. Dimensiunile sunt 212mm x 164mm x 41mm.

In plus, este beneficiara unui sistem de răcire cu lichid, ZOTAC instalând un waterblock si nu un cooler pe aer.

Zotac GTX 1080Ti ArcticStorm Mini set

In detaliu, vorbim despre un PCB de 212mm lungime, foarte compact pentru capabilitățile oferite. Placa este acoperita in întregime de blocul de răcire, care este construit din cupru nichelat.

Capacul waterblock-ului este din acrilic transparent, astfel încât se poate vedea lichidul circulând.

Zotac GTX 1080Ti ArcticStorm Mini waterblock

Exista si un LED acolo, iluminarea acestuia oferind un plus vizual in carcasa. Fitingurile suportate sunt cele cu filet G1/4. In pachet sunt incluse 2 bucăți, compatibile cu furtun cu diametrul interior de 10mm.

Pentru o răcire si mai eficienta, ZOTAC a adăugat si un backplate, care preia căldura de la PCB.

Zotac GTX 1080Ti ArcticStorm Mini backplate

AMD extinde optiunile de grafica embedded, cu Radeon E9170

AMD a anunțat lansarea procesorului grafic (GPU) AMD Embedded Radeon™ E9170. Noul procesor este primul GPU discret din seria AMD Embedded bazat pe arhitectura Polaris” şi este disponibil atât în format MCM (multi-chip module) cu memorie integrată, pentru sisteme de dimensiuni mici cu consum redus, dar şi în variantele PCI Express® şi MXM, pentru sisteme standard. Procesorul E9170 este ideal pentru dispozitive care necesită grafică premium şi capacităţi extinse de display, îndeplinind în acelaşi timp cerințe exigente de eficiență energetică și termică. AMD își extinde tehnologia grafică de bază, oferind o rezoluție clară și o experiență 4K uimitoare, pe display-uri multiple, către un număr tot mai mare de aplicaţii, inclusiv jocuri digitale de cazino, sisteme “thin client”, afișaje medicale, panouri comerciale digitale și sisteme industriale.

Procesorul AMD Embedded Radeon E9173, bazat pe arhitectura Polaris”, are la bază un proces de fabricație de 14nm FinFET care asigura o performanţă per watt triplă faţă de generaţiile precedente de GPU-uri AMD Embedded. Oferind sub 40W TDP într-un pachet de dimensiuni reduse, AMD permite accesul unei game mai largi de produse, adaugând un nou nivel de scalabilitate portofoliului de procesoare grafice AMD Radeon™ Power-Efficient Embedded GPUs. Suportând simultan pana la cinci display-uri 4K, GPU-ul  E9170 elimină practic nevoia de procesoare suplimentare şi componente duplicat pentru a crea o experienta multimedia captivantă. În plus, posibilitatea de a alege între modulele MCM, MXM si PCI Express, mărește flexibilitatea designului, minimizând complexitatea.

amd radeon e9170 

„Dezvoltatorii continuă să împingă granițele cu privire la ceea ce este posibil pentru sistemele integrate, cerând performanță marita, mai multe caracteristici și mai multe opțiuni de design, dar toate acestea cu un consum semnificativ redus de energie. La nivel de GPU, este esențial să oferim soluții versatile care să nu compromită performanța grafică sau capacitățile multi-display 4K”, a declarat Colin Cureton, director de management al produselor, AMD Enterprise Solutions. „Noua serie de GPU-uri AMD Embedded Radeon E9170 nu numai că atinge performanța per watt de până la 3 ori față de soluțiile anterioare, ci este primul GPU încorporat, bazat pe Polaris, disponibil în forma MCM, care permite un design elegant într-o varietate de dimensiuni, obţinând echilibrul optim între performanță și eficiență energetică.

 

Beneficii cheie pentru aplicații ale Seriei E9170

 • Jocurile digitale de cazino: seria de procesoare grafice E9170 reduce costurile de operare pentru sistemele de jocuri entry-level și midrange, atat datorita consumului redus de energie, dar si prin prisma amprentei termice mici, reducând disiparea termică, care afectează costurile instalațiilor de aer condiționat. Suportul pentru cinci display-uri independente simultan ajuta companiile sa creeze experiente care atrag privirile, cu mai mulți pixeli si mai multă acţiune.Suportul pentru DirectX® 12 permite o rata FPS mai mare cu latență redusă, pe când suportul cross-platform Vulkan® API ajută la asigurarea unei calități mai bune a imaginii, reducând în același timp blocajele procesării procesorului.
 • Sistemele “Thin client”: Sistemele “Thin client” alimentate de GPU-uri E9170 pot avea o amprentă hardware mai mică decât sistemele tradiționale PC, pot degaja mai puţină caldura și pot oferi spații mai fiabile de lucru în medii dense, limitate ca spaţiu, precum birourile de tranzacționare la bursă. În plus, rezoluția grafică 4K oferă o claritate perfectă atunci când sistemele “thin client” rulează în split-screen, îmbunătățind experiența utilizatorilor.
 • Afișaje medicale: Rezoluția grafică 4K de înaltă performanță redată de GPU-urile seria E9170 ajută la îmbunătățirea preciziei diagnosticelor la aparatura cu raze X și ultrasunete si oferă o claritate mare la analiza ţesutului osos, ajutând profesioniștii din domeniul medical să îmbunătățească îngrijirea pacientului.
 • Panouri comerciale digitale: Companiile de publicitate preocupate de costuri care integrează procesoare grafice din seria E9170 Series pot folosi până la cinci display-uri 4K simultan, pentru o experiență vizuală uimitoare care menține atenția privitorilor, fără a implica un preț premium.
 • Sisteme industriale: Pe lângă posibilitatea folosirii display-urilor multiple, în formatul consacrat MCM, seria Radeon E9170 permite stabilitatea necesară pentru cele mai stricte teste de șoc și vibrații în medii averse, specifice industriei, precum cockpiturile avioanelor.

 

Caracteristicile principale ale Seriei E9170

 • Putere a plăcii de pana la 1.25 TFLOPi la sub-40W TDP, stabilind un nou punct de referință în cadrul portofoliului de procesoare grafice AMD Radeon™ Power-Efficient Embedded, oferind o performanţă per watt triplă faţă de generaţiile anterioare.
 • Optimizare 4K și configurabilitate flexibilă multi-display, care permit un design versatil si complexeitate multimedia.
 • Decodare și codare 4K HEVC/H.265 și AVC/H.264 și până la cinci ieșiri HDMI® 2.0 și/sau DisplayPort 1.4.
 • Disponibil în format compact MCM, standard MXM si PCI Express.
 • Disponibilitatea planificată până în 2024 pentru a asigura continuitatea suportului pentru produsele cu durată de viață lunga și modelele de generație următoare.
 • Suportul 4K și 3D asigură o imersiune vizuală de neegalat.
 • Memorie video 4GB GDDR5 (128bit) pentru nevoi de înaltă performanță.

 

Disponibilitate

Seria AMD Embedded Radeon E9170 GPU în configurații PCI Express și MXM este planificată să fie disponibilă în Octombrie 2017, iar configurațile MCM sunt planificate pentru Noiembrie 2017.

ADATA a lansat SSD-ul NVMe XPG SX9000

ADATA a lansat SSD-ul NVMe XPG SX9000, cel mai rapid SSD pentru uz personal din portofoliu, adresat gamerilor și overclockerilor. Produsul este de tip M.2 2280 și utilizează interfața PCIe Gen3 x4 pentru a livra până la 2800MB/s la citire și 1450MB/s la scriere. ADATA a selectat un controler Marvell, pentru a asigura o performanță optimizată, în timp ce producția, asamblarea și controlul calității ADATA au ca rezultat o fiabilitate de 1000TB TBW (total bytes written = total bytes scriși). Modelul SX9000 utilizează cip-uri NAND de tip MLC și vine cu capacități de 256GB, 512GB și 1TB.

SSD-ul isi depășește predecesorul, pe XPG SX8000, datorită integrării unui controler Marvell. Acesta atinge viteze de citire de 2800 MB/s și de scriere de 1450 MB/s, , respectiv 310K/240K IOPS 4K.

Modelul nou apărut este evaluat la un TBW de până la 1000TB, cu cel puțin 20% mai mult decât cele mai fiabile SSD-uri de 2,5" SATA, disponibile în prezent. În mod similar, are un timp mediu de viata (MTBF = mean time between failures) de 2 milioane de ore. Pe partea de integritate a datelor, SX9000 suportă corectarea erorilor și uniformizarea uzurii, printre alte caracteristici de îmbunătățire a performanțelor.

Adata XPG SX9000 back

Viteza mare și toleranțele modelului SX9000 îl fac o alegere excelentă pentru gamerii care caută viteză, pentru overclockeri și pentru profesioniști, precum graficienii. Clienții pot alege dintre versiunile de 256GB, 512B și 1TB. În plus, pachetul de retail include un radiator negru, cu logo XPG, pe care utilizatorii pot alege să și-l monteze singuri, acesta având deja conductorul termic aplicat. SSD-ul poate fi folosit cu sau fără scut termic, în funcție de preferințe și de condițiile specifice ale sistemului.

SX9000 beneficiază de 5 ani garanție, care susține declarația privind calitatea premium a produsului.

HyperX lansează 2 tastaturi mecanice: HyperX Alloy FPS Pro și Alloy Elite

HyperX lansează 2 tastaturi mecanice: HyperX Alloy FPS Pro și Alloy Elite. HyperX Alloy dispune de switch-uri Cherry MX Mechanical, efecte de iluminare, funcționalitate 100% anti-ghosting, un cadru din aliaj de oțel pentru un feedback tactil și un nivel de performanță solicitat de gameri.

”Ridicăm standardele în materie de pesonalizare și confort, cu lansarea noii tastaturi Alloy Eite, cu switch-uri mecanice Cherry MX, suport detașabil pentru palmă  și caracteristici de iluminat personalizate. De asemenea, Noua tastatură Alloy FPS Pro a fost creată de specialiștii HyperX special pentru fanii tastaturilor de tip TKL”, a declarat Gabriel Gîdea, director de dezvoltare Kingston Technology România și Bulgaria. ”Asigurând conectarea imediată pentru gaming, opțiunile de personalizare ale tastaturii pot fi accesate fără asistența vreunui software, prin funcțiile tastaturii.”

HyperX Alloy Elite

Cu un design complet nou, tastatura mecanică de gaming Alloy Elite include iluminare din spate, cu LED roșu HyperX, o bară cu 18 LED-uri, cu moduri de iluminare personalizate, și 6 profile presetate. Tastatura dispune de un cadru din aliaj de oțel, taste media, o roată de volum, împreună cu taste cu acces rapid pentru luminozitate, efecte de iluminare și game mode. Alloy Elite include, de asemenea, un port USB 2.0, taste HyperX de culoarea titaniului, taste WASD cu textură și funcționalități complete N-Key rollover. Nu este necesar niciun software, Alloy Elite este plug-and-play și oferă suport detașabil pentru palme, pentru un confort sporit în timpul jocului.

Noua tastatură mecanică HyperX Alloy FPS Pro Gaming se adresează utilizatorilor care doresc o opțiune de tastatură keyless. Tastatura oferă jucătorilor FPS posibilitatea să meargă mai departe, în gaming, spre un nivel profesional, prin formatul care permite salvarea de spațiu pe birou, oferind loc pentru mișcările mouse-ului.

 

”Tastaturile mecanice de gaming HyperX mi-au oferit dintotdeauna un adevărat avantaj competitiv. Calitatea și caracteristicile tastaturii îi dau echipei noastre consistența necesară pentru a juca la cel mai înalte standard de fiecare dată,” a declarat Gabriel “FalleN” Toledo, CSGO team leader, SK Gaming. ”Fiecare tastă apăsată pe tastaturile noastre mecanice de gaming HyperX produce cantitatea necesară de tensiune și eliberare. Tastaturile HyperX au un nivel superior de confort, stil și de comoditate care ne ajută să mergem spre un nivel superior în gaming.”

 

Caracteristici și specificații ale tastaturii HyperX Alloy Elite Mechanical Gaming.

Switch: CHERRY MX

Tip: Mecanic

Iluminare din spate: O singură culoare, roșu

Efecte de iluminare: 6 moduri LED și 4 niveluri de iluminare

Tip de conexiune: USB 2.0 (2 USB connectors)

Port USB 2.0: Da

Polling rate: 1000Hz

Anti-ghosting: 100% anti-ghosting

Key Rollover: mod N-key

Media Control: Da

Game Mode: Da

Compatibilitate cu sisteme de operare: Windows10, 8.1, 8.7

Tip cablu: cablu atașat, împletit

Lungime cablu: 1.8m

Dimensiuni: 444.00mm x 226.8mm x 36.30mm

Greutate (tastatură și cablu): 1467g

 

Caracteristici și specificații ale tastaturii mecanice de gaming HyperX Alloy FPS Pro

Switch: CHERRY MX

Tip: Mecanic

Iluminare din spate: O singură culoare, Roșu

Efecte de iluminare: 6 moduri LED și 5 niveluri de iluminare

Tip de conexiune: USB 2.0 (1 conector USB)

Polling rate: 1000Hz

Anti-ghosting: 100% anti-ghosting

Key Rollover: mod N-key

Media control: Da

Game Mode: Da

Compatibilitate cu sisteme de operare: Windows® 10, 8.1, 8, 7

Cablu: Detașabil împletit

Lungime: 1.8m

Dimensiuni: Lățime: 359.00mm x Grosime: 130.00mm x Înălțime: 34.50mm

Greutate (tastatură și cablu): 900g

 

Tastatura mecanică de gaming Alloy Elite ((£119.99/€139.99) în versiunile de switch Cherry MX albastru, maro și roșu va fi disponibilă începând de azi, 21 august, prin intermediul rețelei de magazine partenere HyperX. Tastatura mecanică HyperX Alloy FPS Pro (£89.99/€99.99) este disponibilă în versiunea cu switch-uri roșii.

Tastaturile HyperX includ o garanție de doi ani și suportul și serviciile pentru clienți oferite de HyperX. Tipurile de switch disponibile variază în funcție de țară.

 

Specificații Cherry MX Switch:

Valori tipice

Maro

Albastru

Roșu

Forțe de operare           

45 cN

50cN

45 cN

Travel             

4.0mm

4.0mm

4.0mm

Forța tactilă

55 cN

60 cN

N/A

Ciclu de viață

50M

50M

50M

 

 

 

ASUS a lansat VivoBook 14 (X405)

ASUS a lansat VivoBook 14 (X405), un notebook ce dispune de un ecran NanoEdge de 14", cu o ramă de 7,8 mm, conferindu-i un raport ecran/corp de 78%. Designul NanoEdge le-a permis inginerilor ASUS să încorporeze un ecran FullHD, cu diagonala de 14", într-o ramă comparabilă, ca dimensiuni, cu cea a unui laptop de 13". Ecranul redă 100% spectrul de culoare sRGB și 72% din NTSC, iar unghiurile de vizualizare urcă până la 178°, asigurând utilizatorul că nuanțele își vor păstra densitatea, chiar și atunci când ecranul este privit din unghiuri extreme.

ASUS VivoBook 14 dispune de cele mai noi procesoare Intel Core de generația a 7-a și de până la 16GB memorie RAM DDR4. Acesta beneficiază, de asemenea, de Wi-Fi 802.11ac dual-band 2x2, pentru conexiuni rapide la Internet. Designul, ce suportă prezența a două unități de stocare (opțional), oferă tot ce-i mai bun din două medii diferite, combinând vitezele ridicate ale SSD-ului (de până la 512GB), cu spațiul generos al hard disk-ului de 1TB. Utilizatorii pot instala aplicațiile pe SSD pentru un răspuns rapid și pot folosi hard disk-ul pentru stocarea filmelor, a albumelor foto și a melodiilor.

Asus VivoBook 14 X405 dreapta

Supraîncărcarea unei baterii poate duce la scurtarea duratei de viață și poate cauza umflarea bateriei și apariția oxidărilor, ce deteriorează laptopul. Notebook-urile ASUS VivoBook dispun de baterii premium litiu-polimer, ce oferă o durată de viață de trei ori mai mare decât bateriile standard cilindrice, litiu-ion. Tehnologia de încărcare rapidă permite atingerea unei capacități de 60% în numai 49 de minute. Autonomia este completată cu noua tehnologie ASUS Battery Health Charging, ce prelungește durata de viață și reduce posibilitatea de umflare a bateriei.

Având o greutate totală de numai 1,3 kg și un profil de 18,75mm, ASUS VivoBook 14 este un laptop recomandat activităților de zi cu zi. Acesta va fi disponibil în culoarea gri închis, cu finisaje metalice. Portabilele ASUS VivoBook 14 (X405) vor fi in magazinele din România la sfârșitul lunii august, la prețuri ce pornesc de la 2899 lei (TVA inclusiv), în funcție de configurație.

Asus VivoBook 14 X405 spate

 

Specificații

ASUS VivoBook 14 (X405)

Procesor

Intel Core i7-7500U
Intel Core i5-7200U
Intel Core i3-7100U

Sistem de operare

Windows 10 Pro / Windows 10 Home / Windows 10

Ecran

Panou 14” Full HD cu unghi larg de vizualizare de 178°
NanoEdge, ramă subțire de 7,8 mm
Raport ecran corp 78%

Memorie

Până la 16GB RAM

Stocare

Model cu dublă stocare:
HDD 1TB / 500GB 5400rpm sau 7200rpm cu M.2 SSD 512GB / 256GB / 128GB Model cu stocare simplă:
SATA HDD 5400rpm: 1TB / 500GB
SDD: 512GB / 256GB / 128GB

Conectivitate

2 x USB 2.0 Type A
1 x USB 3.1 Type A
1 x USB 3.1 Gen 1 Type-C
1 x Combo Audio
1 x  LAN RJ-45
1 x HDMI
1 x Kensington Lock
1 x Cititor carduri SD

Wireless

Wi-Fi 802.11b/g/n
Wi-Fi Dual-band 2x2 802.11ac
Bluetooth 4.2

Baterie

3 celule, 42Wh

Culoare

Gri

Dimensiuni

326.4  x  225.5 x 18.75-20.15 mm

Greutate

1.3 kg (model SSD)
1.4 kg (model HDD+SSD)

AMD a anunțat lansarea plăcilor grafice Radeon RX Vega

AMD a anunțat lansarea plăcilor grafice Radeon RX Vega, oferind celor 4 milioane de gameri acces către cea mai bună experiență de joc din segmentul entuziast. Pentru cei care deja dețin un PC din acest segment, impreuna cu un monitor pe măsură, și doresc să treacă la următorul nivel în ceea ce privește capabilitățile grafice, plăcile Radeon RX Vega 64 sunt disponibile începând de astăzi la prețuri ce pornesc de la $499. Plăcile grafice Radeon RX Vega 56 vor fi disponibile începând cu data de 28 August la un preț recomandat de $399.

Anterior disponibilă doar pentru produse grafice high-end, seria RX Vega include tehnologii pionier, precum High Bandwidth Cache, 8GB memorie HBM2, de ultimă generație, Rapid Packed Math, High Bandwidth Cache Controller și noi motoare pentru Geometrie and Pixelare, pentru o integrare completă cu jocuri ce folosesc DirectX 12 și Vulkan.

AMD RX Vega64 Liquid

AMD RX Vega64 Black

Pentru mai multe informații și partenerii unde produsele Radeon Packs și Radeon RX Vega sunt disponibile, vizitați http://radeon.com/RXVega.

NVIDIA a lansat GeForce GTX 1080 si GTX 1070

Nvidia GeForce GTX 1080

NVIDIA a lansat GeForce GTX 1080, prima unitate de procesare vizuală (GPU) de gaming, construită pe noua arhitectură Pascal, care oferă o performanță de până la 2 ori mai bună în realitatea virtuală, comparativ cu GeForce GTX TITAN X. Pascal permite salturi uriașe în ceea ce privește performanța, lățimea de bandă a memoriei și eficiența energetică, față de precedenta arhitectură, Maxwell. Totodată, introduce funcții grafice inovatoare și tehnologii care redefinesc PC-ul drept cea mai bună platformă de gaming pentru titluri de top și pentru realitatea virtuală.

NVIDIA a proiectat arhitectura Pascal pentru a veni în întâmpinarea puterii de procesare extrem de ridicate cerute de tehnologii precum realitatea virtuală. Arhitectura încorporează cinci tehnologii inovatoare:

• O nouă generație de arhitectură GPU. Pascal este optimizată pentru peformanță per watt. GTX 1080 este de trei ori mai performantă din punct de vedere al consumului de energie decât arhitectura Maxwell.
• Proces 16nm FinFET. GTX 1080 este primul GPU de gaming proiectat pentru procese 16nm FinFET, care folosește tranzistori mai mici și mai rapizi, care pot fi asamblați mai dens. Cei 7,2 miliarde de tranzistori oferă o creștere radicală a performanțelor și a eficienței.
• Memorie Avansată. GPU-urile Pascal sunt primele care beneficiază de puterea chipurilor de memorie GDDR5X de 8GB de la Micron. Interfața de memorie 256-bit are o frecvență de 10Gb/secundă, ceea ce ajută la o creștere a eficienței lățimii de bandă de 1,7 ori comparativ cu standardul normal GDDR5.
• Performanțe tehnice. Îmbunătățirile aduse lățimii de bandă și eficienței energetice permit GPU-ului GTX 1080 să ruleze la frecvențe standard nemaiîntâlnite până acum, de peste 1700 MHz, cu un consum energetic de doar 180 de wați. Noile progrese de calcul asincron îmbunătățesc performanțele de gaming și eficiența energetică, iar noua tehnologie GPU Boost 3 oferă funcționalități avansate de overclocking.
• Tehnologie de gaming inovatoare. NVIDIA schimbă gamingul, de la dezvoltare la experiențe împărtășite. Noul software NVIDIA VRWorks permite dezvoltatorilor de jocuri să aducă o profunzime fără precedent în decorurile jocurilor. Tehnologia NVIDIA Ansel le oferă gamerilor posibilitatea de a-și distribui experiențele de joc și de explora lumi virtuale în moduri noi.

Pentru a integra complet utilizatorii în lumea virtuală, kitul de dezvoltare a software-ului NVIDIA VRWorks imbină ceea ce utilizatorul vede, aude și atinge cu mișcarea fizică a mediului, pentru a-l convinge că experiența este reală.

• Performanță Grafică superioară în VR: VRWorks Graphics include acum capabilități de proiecție multiplă redată nativ la dimensiunea unică a display-urilor VR, în locul monitoarelor tradiționale 2D. De asemenea, redă geometria pentru ochiul stâng și ochiul drept simultan, într-o singură trecere
• Enveloping Audio: VRWorks Audio folosește un motor NVIDIA OptiX pentru ray-tracing, pentru a identifica traseul sunetelor din mediul înconjurător în timp real, în concordanță cu dimensiunile, formele și materialele din lumea virtuală.
• Interactive Touch and Physics: NVIDIA PhysX pentru VR detectează interacțiunea dintre un controller și un obiect virtual, permițându-i motorului jocului să genereze un răspuns vizual și haptic precis. De asemenea, tehnologia modelează răspunsul mediului virtual înconjurător, astfel că interacțiunile precum exploziile sau o mână care lovește apa să genereze un răspuns similar celui din lumea reală.

NVIDIA a mai lansat Ansel, o unealtă performantă de captare in-game care le permite gamerilor să exploreze, capteze și să partajeze imagini artistice din jocuri, într-un mod revoluționar.

Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care și le doresc, poziționând camera în orice direcție, din orice unghi, în mediul jocului. Aceștia pot capta screenshot-uri cu rezoluție de până la 32 ori mai mare decât cea a ecranului și pot face zoom pe fiecare element, fără a pierde fidelitatea imaginii. Filtrele foto permit adăugarea de efecte în timp real. De asemenea, utilizatorii pot capta fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o cască de VR sau un cardboard Google.

NVIDIA GeForce GTX 1080 “Founders Edition” va fi disponibilă începând cu 27 mai. De asemenea, unitatea de procesare vizuală va fi disponibilă de la ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac.

NVIDIA GeForce GTX 1070 “Founders Edition” va fi disponibilă începând cu 10 iunie.

Cele mai citite

Error: No articles to display