Iti dau reducere 1% la PC Garage

ADATA lansează SSD-ul XPG SX8200 PCIe 3.0 x4 NVMe 1.3

ADATA anunță lansarea XPG SX8200, cel mai rapid SSD produs de companie. Acesta are formatul M.2 2280 și utilizează interfața PCIe 3.0 x4, pentru a oferi o viteză la citire de până la 3200MB/s și la scriere de 1700MB/s, ideal pentru gameri, overclockeri și entuziaștii PC DIY în căutarea unor performanțe de neegalat! SX8200 utilizează generația 2-a a tehnologiei 3D NAND Flash, cu 64 straturi, și este oferit cu capacități de 240GB, 480GB și 960GB.

Folosind interfața PCIe Gen3 x4 și protocolul NVMe 1.3, SX8200 oferă o îmbunătățire extraordinară a performanței. Este echipat cu o magistrala pe 32 de biți, SLC Caching inteligent și un buffer DRAM, accelerând astfel viteza secvențială și 4K la citire și scriere. Noul SSD atinge viteze de până la 3200/1700MB/s (citire/scriere), respectiv 310K/280K IOPS, oferind încărcări rapide ale sistemului de operare si jocurilor, precum și timp de răspuns accelerat.

ADATA SX8200

Utilizând generația a 2-a 3D NAND Flash, cu  64 straturi, SX8200 este mai fiabil, are performanțe mai rapide și poate funcționa mai mult decât oricând. De asemenea, acesta suportă RAID Engine și Data Shaping, un rating MTBF de 2 milioane de ore (Mean Time Between Failures) și suport pentru corectarea a erorilor LDPC (Low-Density Parity Check).

Vitezele și toleranțele ridicate, ale modelului SX8200, îl fac o alegere excelentă pentru jucătorii care caută viteză, pentru overclockeri și pentru profesioniști, cum ar fi artiștii grafici și compozitorii. În plus, pachetul include și un radiator XPG, cu design elegant, pe care utilizatorii il pot instala rapid și ușor.

La fel ca toate SSD-urile XPG, SX8200 este susținut de o garanție extinsă de 5 ani, potrivită calității sale premium. Prețul recomandat de vânzare al noului model este de 449 lei pentru modelul de 240GB și 729 lei pentru cel de 480GB.

ADATA a lansat SSD-ul NVMe XPG SX9000

ADATA a lansat SSD-ul NVMe XPG SX9000, cel mai rapid SSD pentru uz personal din portofoliu, adresat gamerilor și overclockerilor. Produsul este de tip M.2 2280 și utilizează interfața PCIe Gen3 x4 pentru a livra până la 2800MB/s la citire și 1450MB/s la scriere. ADATA a selectat un controler Marvell, pentru a asigura o performanță optimizată, în timp ce producția, asamblarea și controlul calității ADATA au ca rezultat o fiabilitate de 1000TB TBW (total bytes written = total bytes scriși). Modelul SX9000 utilizează cip-uri NAND de tip MLC și vine cu capacități de 256GB, 512GB și 1TB.

SSD-ul isi depășește predecesorul, pe XPG SX8000, datorită integrării unui controler Marvell. Acesta atinge viteze de citire de 2800 MB/s și de scriere de 1450 MB/s, , respectiv 310K/240K IOPS 4K.

Modelul nou apărut este evaluat la un TBW de până la 1000TB, cu cel puțin 20% mai mult decât cele mai fiabile SSD-uri de 2,5" SATA, disponibile în prezent. În mod similar, are un timp mediu de viata (MTBF = mean time between failures) de 2 milioane de ore. Pe partea de integritate a datelor, SX9000 suportă corectarea erorilor și uniformizarea uzurii, printre alte caracteristici de îmbunătățire a performanțelor.

Adata XPG SX9000 back

Viteza mare și toleranțele modelului SX9000 îl fac o alegere excelentă pentru gamerii care caută viteză, pentru overclockeri și pentru profesioniști, precum graficienii. Clienții pot alege dintre versiunile de 256GB, 512B și 1TB. În plus, pachetul de retail include un radiator negru, cu logo XPG, pe care utilizatorii pot alege să și-l monteze singuri, acesta având deja conductorul termic aplicat. SSD-ul poate fi folosit cu sau fără scut termic, în funcție de preferințe și de condițiile specifice ale sistemului.

SX9000 beneficiază de 5 ani garanție, care susține declarația privind calitatea premium a produsului.

Synology DS216j, NAS pentru streaming si cloud personal

Synology DS216j

Synology lansează modelul DS216j, un echipament NAS perfect pentru streaming, file sharing şi backup. Dotat cu două bay-uri HDD şi alimentat de un CPU dual-core, noul echipament este perfect pentru cei ce caută un home server fiabil, puternic şi eficient, atât din perspectiva performanţelor, cît şi a consumului de energie.  NAS-ul vine echipat cu un procesor dual-core şi cu motor de criptare, oferind viteze excelente de transfer, back-up rapid, precum şi o sincronizare cloud uşoară.

"Folosind o interfaţă de utilizare intuitivă, multiple posibilităţi de upgrade şi caracteristici versatile, sperăm să facem din DS216j cel mai bun home server pentru utilizatorii ce doresc să redea conţinut multimedia, să partajeze fişiere sau să facă back-up de date," a declarant Jason Fan, Product Manager Synology Inc. 

Procesorul său dual-core este îmbunătăţit cu o unitate floating-point (FPU), capabilă să accelereze generarea de thumbnail-uri. Oferă viteze de transfer de până la 112.75 MB/s la citire şi peste 97.6 MB/s la scriere şi are un consum de energie, de doar 14.85 W în timpul utilizării şi de 6.95 W în modul de hibernare.

DS216j este compatibil şi cu alte dispozitive (PC-uri, mobile, televizoare şi dispozitive DLNA), oferindu-ţi libertatea de a te folosi de acestea pentru a reda conţinutul digital. Astfel, Synology oferă cel mai nou suport pentru streaming TV, incluzând smart TV-uri Samsung, playere Roku, precum şi dispozitive Apple TV şi Google Chromecast.

Ca şi sistem de operare, DS216j foloseşte DiskStation Manager (DSM). Datorită gamei sale extinse de aplicaţii, de la partajare de conţinut multimedia, la backup, DSM reuşeşte să satisfacă toate cerinţele în materie de home entertainment, backup şi file sharing.

Intel si Micron au dezvoltat un nou tip de memorie non-volatila: 3D XPoint

Intel si Micron au dezvoltat un nou tip de memorie non-volatila: 3D XPoint. Tehnologia vine sa revolutioneze orice echipament, aplicatie sau serviciu care are nevoie de acces rapid catre seturi mari de date. Aflata deja in productie, 3D XPoint aduce un nou tip de memorie, de la aparitia NAND in 1989, si este un pas important in dezvoltarea solutiilor de stocare.

In prezent, necesarul de transfer de date este foarte mare. Pentru ca aceste date sa fie folositoare, ele trebuie prelucrate si analizate foarte rapid, fiind o provocare pentru integratori/producatori, care trebuie sa balanseze costurile, consumul si performanta solutiilor de stocare. 3D XPoint combina avantajos performanta, densitatea, consumul si costul pentru a oferi o solutie completa si accesibila. Tehnologia este de 1000 de ori mai rapida si de 1000 de ori mai rezistenta decat NAND, plus de 10 ori mai densa.

3D XPoint

 Avand in vedere cresterea rapida a experientei digitale - de la 4.4 zetabytes in 2013 la 44 zetabytes in 2020 - 3D XPoint poate procesa aceasta cantitate de date in cateva nanosecunde. Ca exemplu, comerciantii pot folosi 3D XPoint pentur a identifica mai rapid fraudele digitale in timpul tranzactiilor financiare; cercetatorii pot procesa si analiza seturi mari de date, accelerand sarcinile complexe, precum analiza genetica si depistarea unor virusi.

Sporul de performanta, adus de noua tehnologie, poate imbunatati si experienta pe PC, permitand utilizatorilor o interactiune mai rapida in comunicarea din mediile sociale, dar si in jocuri sau multimedia. Deasemenea, 3D XPoint este o alegere excelenta pentru o mare varietate de aplicatii de stocare, care necesita latente reduse, intrucat datele nu sunt sterse la oprirea sistemului.

Tehnologia 3D XPoint a fost creata de la zero, pentru a inlocui variantele actuale si a oferi un nou nivel de performanta, anduranta si capacitate de stocare, la un pret competitiv. Arhitectura 'fara tranzistori' creeaza o tabla de sah tri-dimensionala, unde celulele de memorie sunt asezate la intersectia dintre magistrale, permitand accesarea individual a fiecarei celule. Ca rezultat, datele pot fi scrise si citite in calupuri mici, rezultand viteza mai mare si un proces mai eficient.

3D XPoint va fi pe piata spre sfarsitul anului, in produse dezvoltate de Intel si Micron, dar si ale altor producatori.

Samsung a lansat unitățile SSD 850 PRO și 850 EVO, de 2 TB

Samsung a lansat unitățile SSD 850 PRO și 850 EVO, cu capacitate de 2 TB. Gama de SSD-uri Samsung, cu tehnologia 3D Vertical NAND (V-NAND), cuprinde acum 20 de modele diferite, cu o gamă largă de opțiuni de capacitate, de la 120 de GB la 2 TB. Disponibile în 50 de țări, lansarea unităților de 2TB vine ca răspuns la cererea tot mai mare a consumatorilor pentru memoriile performante, cu capacitate mare de stocare.

„Cererea pentru SSD-uri cu capacitate de 500 GB și mai mare a crescut odată cu lansarea unităților Samsung cu tehnologie V-NAND. Lansarea SSD-urilor de 2 TB este un pas important în era soluțiilor SSD multi-terabyte,” a declarat Un-Soo Kim, vicepreședinte senior, Branded Marketing Product, Memory Business, Samsung Electronics. „Vom continua să ne extindem portofoliul de unități SSD extrem de performante și să oferim o noi experiențe pentru utilizatorii din întreaga lume.”

Samsung 850 Evo 2TB SSD

Noile SSD-uri 850 PRO și EVO, cu capacitate de 2 TB, au aceleași dimensiuni de 0,7cm, într-o carcasă de aluminium de 6,3cm, precum modelele anterioare. Echipate cu cipuri Samsung, incluzand 128 de chipuri de memorie NAND, cu tehnologie pe 32 de straturi 128Gb 3D V-NAND, un controller îmbunătățit MHX de mare performanță, cu suport pe capacitatea de 2TB și memoria cache 4Gb LPDDR3 DRAM pe tehnologia de 20nm ,modelele 850 oferă performanță și eficiență energetică. Cu o capacitate de stocare mai mare, atât experții în domeniu, cât și utilizatorii obișnuiți se pot bucura de o experiență de utilizare mai bună, potrivită cerințelor tot mai mari de conținut, cum ar fi editarea video și vizualizarea în format 4K UHD.

SSD-urile Samsung 850 PRO dispun de 10 ani garanție sau 300 TB scriși, iar modele 850 EVO de 5 ani garanţie sau 150 TB scriși.

Samsung 850 Pro 2TB SSD

Odată cu lansarea modelelor 850 de 2 TB, Samsung își va extinde portofoliul de SSD-uri cu tehnologie 3D V-NAND pentru a include modelele mSATA și M.2, pentru piața SSD-urilor extrem de performante.

Samsung a lansat SSD-urile 850 EVO M.2 și 850 EVO mSATA

Samsung a lansat SSD-urile 850 EVO M.2 și 850 EVO mSATA. Modelele sunt echipate cu tehnologia Samsung 3D V-NAND, pentru performanță și rezistență. Având o zecime din greutatea unui SSD format 2.5 inch, noile M.2 şi mSATA sunt ideale pentru utilizatorii care doresc să își upgradeze computerele, sau laptopurile subțiri, cu unități de stocare performante.

„Oferind modelul 850 EVO în mai multe versiuni, Samsung le oferă utilizatorilor de PC-uri posibilitatea de a-și upgrada dispozitivul cu viteza, rezistența și durabilitatea modelului 3D V-NAND," a declarat Unsoo Kim, vicepreședinte senior în cadrul echipei branded product marketing, Samsung Electronics. „Cererea pentru unități de stocare performante este în creștere, iar aceste modele noi vor contribui la adopția SSD-urilor și vor consolida statutul de lider pe care Samsung îl are pe piața unităților de stocare dedicate utilizatorilor."

În decembrie, Samsung a lansat modelul 850 EVO, cu tehnologia 3D V-NAND, care a adus o importantă îmbunătățire experienței de folosire a computerelor, depășind limitele de densitate ale arhitecturii NAND convenționale. Modelul 3D V-NAND dispune de 32 de straturi de celule, așezate vertical una peste alta, iar dimensiunile celulelor nu au fost micșorate pentru a fi așezate orizontal, astfel că densitatea este mai mare, performanța mai bună și amprenta mai mică.

Samsung 850 EVO M2 3D V NAND

Modelul Samsung 850 EVO mSATA este disponibil în versiunile de 1TB, 500GB, 250GB și 120GB, și este echipat cu aceeași tehnologie ca și modelul 850 EVO de 2.5 inch, şi anume viteza de citire de până la 540 MB/s și viteză de scriere de până la 520 MB/s. Modelul 850 EVO M.2 va fi disponibil în versiunile de 500GB, 250GB și 120GB, și oferă viteze de citire de până la 540 MB/s și scriere de până la 500 MB/s.

Fiecare unitate este capabilă să ofere un transfer mare de date, precum și operații muti-tasking complexe, datorită tehnologiei Samsung TurboWrite. Folosind această tehnlogie, versiunile de 500Gb și 1TB au viteze de scriere până la 88K Input/Output operații per secundă (IOPS) și viteze de citire de până la 97K IOPS.

Similare modelului 850 EVO de 2.5 inch, modelele M.2 și mSATA oferă rezistență sporită și performanță îmbunătățită, precum și criptare hardware AES, pe 256 de biți, pentru asigurarea securității datelor.

Unitățile de stocare Samsung M.2 și mSATA 850 EVO au o garanție de 5 ani și pot scrie minim 150 TBW (150 TBW / Terabytes written) pentru versiunile de 500GB și 1TB.

Samsung SSD SM951 - extrem de rapid pentru notebook

Samsung a început producerea în masă a modelului SSD SM951, acesta fiind extrem de performant și având un consum redus de energie, pentru laptopuri ultra-slim și sisteme desktop.

Modelul SM951 suportă interfețele PCIe 3.0 și PCIe 2.0. Dezvoltat pentru cele mai noi ultra-slim laptopuri, SSD-ul poate citi și scrie la viteza de 1.600 MB/s, respectiv 1.350 MB/s pentru interfața PCIe 2.0. Această viteză este de aproximativ trei ori mai mare decât SSD-ul anterior cu interfață SATA și de 30 de ori mai mare decât cea a predecesorului Samsung XP941. În plus, vitezele de citire și scriere random ale SSD-ului ajung până la 130.000, respectiv 85.000 IOPS (inputs/outputs pe secundă).

Pentru utilizatorii de notebook-uri ultra-slim și sisteme desktop, care vor să treacă la interfața PCIe 3.0, modelul SM951 poate citi și scrie la 2.150 MB/s, respectiv 1.550 MB/s, viteze de aproximativ patru ori mai mari comparativ cu SSD-urile SATA de pe piaţă. Cu o interfață PCIe 3.0, SSD-ul are un consum redus de energie, având nevoie de doar 450 MB/s per watt pentru citirea secvențială și 250 MB/s per watt pentru scrierea secvențială. Astfel, performanța a fost îmbunătățită cu peste 50% în comparație cu modelul SSD XP941.

Samsung SSD SM951

În plus, modelul SM951 este primul SSD cu L1.2 low power standby mode (care permite ca toate circuitele de mare viteză să fie oprite atunci când un PC se află în modul sleep sau hibernation), definit de PCI-SIG (PCIe standards body). Prin nivelul L1.2 de operare în standby, consumul de energie al modelului SM951 este redus sub 2mW, cu aproximativ 97% mai puțin decât cei 50mW consumați folosind un SSD cu L1.

Modelul Samsung SM951 este disponibil în mărimea M.2 (80mm x 22mm), fiind de șapte ori mai mic decât un SSD de 2,5 inci. De asemenea, acesta are o greutate de aproximativ șase grame. SSD-ul este extrem de compact, potrivit pentru cele mai multe laptopuri, lăsând destul spațiu liber pentru alte componente, inclusiv pentru baterie. Gama SM951 include modele de 512, 256 și 128 de GB.

Prin modelul SM951 și alte SSD-uri Samsung PCIe care folosesc platforma de producție 10-nanometer class** MLC NAND flash, Samsung vrea să extindă piața globală de SSD-uri PCIe. De asemenea, Samsung se va concentra pe introducerea următoarelor generații de SSD-uri PCIe care suportă interfața NVMe***, ceea ce va permite o performanță sporită.

QNAP a colaborat cu AMD pentru lansarea noilor Turbo vNAS

QNAP a colaborat cu AMD pentru lansarea seriilor Turbo vNAS TS-863+ 10GbE-ready și Turbo vNAS TVS-x63 cu 4/6/8 sertare, echipate cu procesoare AMD quad-core la 2.4GHz și memorii RAM extensibile până la 16GB. Oferind criptare hardware, accelerare cache pe SSD și grafică avansată Radeon, seriile TVS-x63 sunt soluții de stocare pe rețea, capabile de 10GbE, ce securizează tot conținutul stocat și procesează sarcini solicitante și fișierele multimedia cu rezoluții mari.

Seriile TVS-x63 suportă ieșiri 4K (Ultra HD) pentru a fi utilizate cu tehnologia QvPC Technology. Utilizatorii pot conecta serverul NAS la un monitor 4K UHD prin HDMI, pentru a profita de avantajul detaliilor impecabile ale imaginilor 4K. Seriile TVS-x63 includ funcții pentru îmbunătățirea experienței vizuale, cum ar fi:

 • - transcodarea hardware ce permite transcodare video FullHD în timp real, pentru conversia filmelor și rularea lor fluidă pe un PC, dispozitiv mobil sau TV Smart;
 • - transcodarea offline pentru a păstra filmele la rezoluție mai mică, pentru a fi redate atunci când lățimea de bandă este insuficientă;
 • - două ieșiri HDMI ce permit utilizatorilor să conecteze două monitoare sau televizoare pentru afișaj simultan.
 • QNAP TVS x63

Seria TVS-x63 integrează tehnologia de virtualizare AMD-V pentru servere virtuale Windows, Linux, UNIX și Android, cu tehnologia exclusivă Virtualization Station de la QNAP. De asemenea, sunt suportate soluțiile de virtualizare VMware, Microsoft și Citrix, pentru a simplifica managementul virtual al stocării și pentru a facilita virtualizarea aplicațiilor. Seria scalabilă TVS-x63 le permite utilizatorilor să conecteze până la două unități de extensie QNAP (UX-500P sau UX-800P) pentru creșterea totală a capacității de stocare la 192TB (în funcție de model) cu multiple volume și containere de stocare. Unitățile de extensie turn UX-500P și UX-800P oferă opțiuni de buget pentru afacerile mici și mijlocii care au posibilitatea să-și extindă capacitatea de stocare pentru a îndeplini cererile aplicațiilor avide de spațiu.

Specificații principale și prețuri aproximative

Denumire Specificații Preț aproximativ
TVS-863+ Model turn cu 8 sertare, procesor AMD® quad-core 2.4 GHz, RAM DDR3L 8GB (extensibilă la 16GB), un port preinstalat 1-port 10GbE PCI-E NIC, 2 x HDMI; panou LCD; sursă certificată 80 Plus® 1.159 Euro
TVS-863 Model turn cu 8 sertare, procesor AMD® quad-core 2.4 GHz, RAM DDR3L 4GB (extensibilă la 16GB), slot PCI-E, 2 x HDMI; panou LCD; sursă certificată 80 Plus® 939 Euro
TVS-663 Model turn cu 6 sertare, procesor AMD® quad-core 2.4 GHz, RAM DDR3L 4GB (extensibilă la 16GB), slot PCI-E, 2 x HDMI; LCD panel; sursă certificată 80 Plus® 799 Euro
TVS-463 Model turn cu 4 sertare, procesor AMD® quad-core 2.4 GHz, DDR3L 4GB RAM (extensibilă la 16GB), slot PCI-E, 2 x HDMI; panou LCD; sursă certificată 80 Plus® 659 EuroQNAP a lansat noua unitate Silent NAS HS-251

QNAP a lansat noua unitate Silent NAS HS-251, echipată cu hardware puternic, o gamă largă de aplicații multimedia, transcodare video Full HD și conectivitate HDMI. Cu o carcasă stilată și compactă, fără ventilator, HS-251 este alegerea perfectă pentru cei care doresc un NAS silențios pentru acasă.

Odată cu HS-251, QNAP oferă un NAS modern și silențios, ce se integrează perfect lângă consolele de jocuri și televizoarele de ultimă generație. Având ieșire HDMI și un procesor Intel dual-core, Silent NAS HS-251 este un server complet pentru stocarea datelor în rețea, oferindu-le utilizatorilor putere, conectivitate și aplicații, ce pun în valoare un adevărat centru de divertisment digital. Silent NAS HS-251 dispune de o ieșire HDMI ce permite conectarea la televizoarele de ultimă generație sau la amplificatoarele Hi-Fi, iar utilizarea HD Station oferă cea mai bună experiență multimedia.

HD Station transformă modelul HS-251 într-un centru de divertisment, beneficiind de un player XBMC. Utilizatorii se pot bucura de filmele, muzica și fotografiile stocate pe HS-251, pot urmări materiale de pe YouTube și să navigheze pe internet, cu ajutorul aplicației mobile Qremote sau a perifericelor compatibile MCE. Grație capacităților de transcodare online și offline, NAS-ul silențios devine cel mai bun partener pentru divertismentul multimedia.

Qnap Silent NAS HS-251

HS-251 poate converti fișierele video, în formate ce pot fi rulate fluid pe dispozitivele mobile și televizoarele smart, permițând totodată mai multor echipamente să ruleze diferite filme stocate pe unitate. Utilizatorii pot accesa filmele selectând rezoluția potrivită prin intermediul aplicațiilor File Station, Video Station sau Qfile, chiar și atunci când se află în locații cu acces limitat la internet.

Împreună cu sistemul de operare QTS 4.1, HS-251 este ușor de instalat și administrat pentru utilizarea zilnică. Având o interfață intuitivă, organizarea, partajarea, sincronizarea și salvarea fișierelor este ușoară și nu necesită un proces de învățare. Gama largă de aplicații mobile permite accesarea datelor de pe HS-251, de oriunde și oricând.

HS-251 are o carcasă din aluminiu, iar arhitectura fără ventilator îi păstrează interiorul curat, fără praf și fără probleme de fiabilitate, pe parcursul utilizării de lungă durată. Unitatea permite instalarea a două unități de stocare, cele mai bune performanțe fiind obținute cu SSD-uri sau cu hard diskurile din seriile WD R și Seagate NAS.

Specificații Silent NAS HS-251:

 1. Design Set-top
 2. două sertare
 3. procesor Intel Dual-Core 2.41 GHz
 4. memorie RAM 1GB DDR3L
 5. SATA HDD/ SSD, hard disk-uri hot-swappable
 6. 2 porturi USB 3.0
 7. 2 porturi LAN Gigabit
 8. ieșire HDMI

 

QNAP a lansat noua generație NAS TS-x51, cu funcții cloud

QNAP a lansat noua generație de echipamente NAS TS-x51, cu funcții cloud, pentru utilizatorii individuali. Noile servere oferă transcodare video Full HD, în timp real, conținutul video stocat fiind mai accesibil pentru dispozitivele mobile conectate. Recomandată atât pentru acasă, cât și pentru birou, gama TS-x51 rulează sistemul de operare QTS 4.1, având mai multe aplicații preinstalate. Modelele TS-x51 cu 2, 4, 6 sau 8 sertare de hard disk-uri sunt motorizate de procesoare Intel Celeron dual-core, tactate la frecvența de 2.41GHz.

QNAP TS-x51 oferă atât o soluție puternică de stocare, cât și un instrument de transcodare video în timp real. Utilizatorii pot accesa filmele din propriul cloud, în orice rețea doresc, fără grija limitărilor de bandă. Spre exemplu, TS-251 permite redarea imediată a videoclipurilor pe mai multe dispozitive - chiar dacă acestea nu au suficientă putere de procesare sau recunosc un număr limitat de formate video. Utilizatorii nu mai sunt nevoiți să convertească local fișierele video, câștigând astfel timp.

Qnap TS-851

Beneficiind de transcodarea video offline, filmele Full HD, stocate pe NAS, pot fi urmărite la rezoluții mai mici atunci când conexiunea de rețea este limitată. Vizionarea streamingului video prin aplicațiile mobile File Station, Video Station sau Qfile, pentru iOS & Android, nu afectează performanța celorlalte servicii găzduite pe NAS.

Unitățile Turbo NAS suportă diverse configurații RAID, pentru o mai bună protecție a datelor. În funcție de model și de numărul hard disk-urilor disponibile, utilizatorul poate alege o configurație RAID 0, 1, 5, 6, 10, 5+hot spare, 6+hot spare și 10+hot spare. Fiecare configurație poate aduce un plus de performanță sau mai multă siguranță pentru stocarea informațiilor. Alegerea unei configurații RAID reduce semnificativ riscul pierderilor de date, cauzate de defectarea unui hard disk. Hard disk-urile dintr-o configurație RAID pot fi înlocuite oricând cu unele mai mari. Toate operațiunile pentru înlocuirea hard disk-urilor, păstrarea datelor și extinderea spațiului de stocare pot fi făcute online, fără a opri serverul.

Seria TS-x51 este compatibilă cu unitățile de extensie UX-500P sau UX-800P, pentru creșterea spațiului de stocare până la 80TB (în funcție de model). Noile unități UX-500P și UX-800P oferă utilizatorului mai multe opțiuni și un plus de flexibilitate pentru stocarea datelor (în scenarii precum: backup, servicii multimedia și monitorizare video).

TS-x51 este prima unitate de stocare în rețea (NAS) care oferă suport pentru Intel VT-x și aplicațiile pentru mașini virtuale. Cu ajutorul aplicației Virtualization Station, disponibilă în App Center, utilizatorul poate instala și folosi mai multe sisteme de operare precum Windows, Linux și UNIX. Pentru a instala Virtualization Station este recomandat modelul TS-x51-4G cu 4GB memorie RAM.

Aplicația Qfile permite utilizatorilor de dispozitive mobile să acceseze de la distanță unul sau mai multe servere Turbo NAS. Aplicația oferă funcții pentru managementul și partajarea conținutului aflat pe NAS și încărcarea fișierelor pe dispozitivul mobil. Persoanele aflate la birou pot accesa fișierele de acasă, având posibilitatea de a crea linkuri de download de pe QNAP, atunci când vor să partajeze informațiile cu alți colaboratori. Mai mult, fotografiile și filmele, realizate cu diverse dispozitive, vor putea fi salvate direct pe unitatea QNAP de acasă, prin Internet sau WiFi. Aplicația Qfile poate fi instalată pe dispozitive mobile cu Android, iOS sau Windows Phone 8.

Specificațiile seriei TS-x51:

 1. Procesor Intel Dual-core, 2.41GHz
 2. Memorie RAM 1GB DDR3L
 3. Viteze de scriere și citire de până la 220MB/s
 4. Transcodare video în timp real
 5. Tehnologie integrată pentru mașini virtuale
 6. Sunet pe 7.1 canale cu ajutorul HD Station, a portului HDMI și playerului XBMC v12
 7. Cloud personal pentru librării multimedia cu suport DLNA, AirPlay și Plex
 8. Scalare ergonomică cu unitatea de extensie QNAP UX
 9. Support IEEE Wi-Fi 802.11ac cu USB dongle
 10. Aplicații disponibile în QNAP App CenterSpecificațiile unităților de extensie:

 1. UX-500P: 5 sertare de hard disk
 2. UX-800P: 8 sertare de hard disk
 3. Interfață SATA 6Gbps pentru discuri de 3.5”și 2.5”, hard disk hot-swappable, 1 port USB 3.0, ecarn LCD, slot Kensington

Cele mai citite

Error: No articles to display