Iti dau reducere 1% la PC Garage

Lasă-te descoperIT in cea de-a XI-a editie ITFest!

Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (www.sisc.ro) este prima organizație studențească din ASE, având ca scop reprezentarea studenților din CSIE, precum și crearea de oportunități care să susțină dezvoltarea personală și profesională a acestora. SiSC reunește și anul acesta persoanele pasionate de IT, în cadrul unui eveniment care se diferențiază prin modul în care participanții au ocazia de a-și valorifica abilitățile, distrându-se totodată.

ITFest este un proiect cu tradiție, un mediu optim pentru a descoperi noutățile din domeniul informatic, de a lua contact cu firmele și chiar potențialii angajatori, oferind tinerilor oportunitatea de a-și completa cunoștințele teoretice și practice acumulate, într-un mod interactiv. ITFest cunoaște, de la an la an, un succes din ce în ce mai mare.

SiSC logo transparent wide scrisBlack

Dacă gândirea logică, atenția și stăpânirea limbajului C/C++ fac parte din atuurile tale, atunci cu siguranță vei fi interesat să participi la Concursul de Algoritmică. Acesta se va desfășura în data de 3 noiembrie și presupune rezolvarea unei serii de probleme cu diferite niveluri de dificultate. Eficiența soluției și încadrarea în timp sunt criterii esențiale în alegerea echipei câștigătoare, a cărei componență poate fi de maxim trei persoane.

În perioada 6-9 noiembrie se va desfășura o serie de Workshopuri, susținute de reprezentanții companiilor partenere. În cadrul acestora, temele abordate vor fi diverse, iar tu vei putea dobândi o multitudine de cunoștințe. Seria lor va fi precedată de Open Day, în cadrul căreia, prin intermediul standurilor cu informații, se vor prezenta firmele partenere. Depune-ți CV-ul și, participând, vei avea oportunitatea de a te face remarcat în cadrul acestor evenimente.

Seria evenimentelor continuă cu maratonul programării, cea mai mare provocare ITFest, ce se va desfășura în data de 10 noiembrie. În cadrul Hackathonlui, echipele, alcătuite din cel mult trei membri, vor avea la dispoziție 12 ore pentru a dezvolta soluții pentru problemele propuse de către parteneri, accentul fiind pus, anul acesta, pe conceptul de Web, Mobile și Progressive Web. Dacă ești cu adevărat pasionat de noile tehnologii și poți lucra ore în șir fără să te plictisești, aici este locul tău!

 

LAN Party este evenimentul ITFest pe care niciun student pasionat cu adevărat de gaming nu ar trebui sa îl rateze: desfășurat în data de 24 noiembrie, acesta presupune organizarea unor competiții de League of Legends (LoL), FIFA 19, PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), Hearthstone, Clash Royale și Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Distracția, ambiția și abilitățile de jucător te pot face unul dintre câștigătorii competiției! În minutele de pauză, vei avea ocazia să interacționezi cu partenerii noștri, care îți vor prezenta noile gadget-uri.

 

La finalul fiecărui eveniment, participanții care se vor face remarcați în cadrul competițiilor vor fi premiați pe măsură de către partenerii noștri. Participarea este gratuită, singurele condiții fiind respectarea regulamentului și înscrierea în prealabil, pe site-ul https://itfest.sisc.ro/, astfel:

15 octombrie – 29 octombrie, perioada înscrierilor pentru Concursul de Algoritmică

22 octombrie , start perioadă de depunere a CV-urilor și a înscrierilor pentru Workshopuri

15 octombrie – 4 noiembrie, perioada de înscriere pentru Hackathon

1 noiembrie – 23 noiembrie, perioada de înscriere pentru LAN Party

 

Pentru mai multe detalii sau clarificarea eventualelor nelămuriri, te așteptăm pe site-ul https://itfest.sisc.ro/ sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/it.fest.sisc/, unde echipa de organizare îți stă la dispoziție.

 

Esports Media revine cu prima ediție a turneului Spring Championship

După succesul înregistrat la evenimentul Winter Championship, din luna decembrie a anului trecut, Esports Media revine cu o competiție de Dragobete. Astfel, pe 24 februarie 2018, pasionații de esports și gaming se vor întâlni la prima ediție a turneului „Spring Championship”.

Evenimentul va avea loc pe parcursul unei singure zile, sâmbătă, 24 februarie, începând de la ora 11:00. Acesta va cuprinde competiții atât pe PC, cât și pe console (Playstation 4). Jocurile în care vor concura participanții în zona de calculatoare sunt League of Legends, PlayerUnknown's Battlegrounds, respectiv Tekken 7 și Dragon Ball Fighter Z în zona de console.

Premiile de anul acesta depășesc suma de 3500 $ și includ periferice de gaming, componente PC, jocuri și merchandise pentru colecționari. De asemenea, Spring Championship oferă vizitatorilor o serie de jocuri surpriză pe care le pot testa pe console, de-a lungul întregii zile.

Înscrierile pentru turnee sunt deschise și, cei care doresc să participe, sunt invitați să completeze formularele online.

ESM SPRING CHAMPIONSHIP

Competiția de League of Legends are deja 3 echipe invitate, iar cea de-a patra va fi desemnată în urma calificărilor. Meciurile vor avea loc online, duminica aceasta, 18 februarie, de la ora 16.

Pentru PlayerUnknown's Battlegrounds, adepții unui „chicken dinner” au posibilitatea de a se înscrie în echipe de câte 4. Evenimentul este de tip „Invitational”, motiv pentru care nu toate echipele înscrise vor avea, garantat, un loc asigurat. Competiția se dorește a fi cât mai echilibrată, de aceea vor fi selectate cele mai bune 8 echipe dintre cele înscrise.

În cele din urmă, pentru turneele pe Playstation 4 de Tekken 7, respectiv Dragon Ball FighterZ, înscrierile pot fi făcute atât online, cât și la fața locului, cu maximum 20 de minute înainte de începerea primei confruntări.

Îi așteptăm pe toți cei care vor să concureze, dar și pe cei care vor doar să se joace împreună cu prietenii sau partenerii lor.

Articolul cu toate informatiile: https://goo.gl/XPUC6U
Pagina despre PUBG: https://goo.gl/N4yP6q
Pagina despre console https://goo.gl/RU5QtZ
Eveniment Facebook:  https://goo.gl/zSAq2E

Winter Championship 2017 este aproape

Comunitățile de gaming sunt tot mai numeroase, iar odată cu creșterea numărului de membri si participant, observam si o accentuare a evenimentelor de profil.

Am plăcerea sa va înștiințez despre o astfel de adunare, respectiv Winter Championship 2017, organizat de eSports Media si care va reuni turnee de League of Legends, PlayerUnknown’s Battlergrounds, Hearthstone, FIFA si Mortal Kombat.

Parteneriatul cu SSIG (Societatea Secreta a Iubitorilor de Gameriţe) este un adaos interesant, iar evenimentul încurajează socializarea si colaborarea intre gameri.

Fiecare joc are propriul turneu, care se termina cu premii, oferite de Trust Gaming.

WINTER CHAMPIONSHIP 2017

 

League of Legends

4 echipe vor concura intr-un turneu, de tip single elimination, best of 3. Doua echipe vor merge in semifinale, iar celelalte doua vor trece prin calificarea online.

Cele două semifinale vor începe la ora 11 și se vor juca în paralel, cel mai aprins meci fiind comentat live, de la IDM Esports. În pauzele meciurilor vă invităm să urmăriți atât interviuri cu jucătorii participanți la eveniment, cât și discuții, pe diverse subiecte, între administratorii turneului și comentatori.

Premiile vor fi oferite de Trust Gaming si vor fi distribuite astfel:

Locul 1: 1000 RON + 5x tastaturi

Locul 2: 5x căști

Locul 3: 5x mouse

Locul 4: 5x tricouri

 

PlayerUnknown’s Battlegrounds

Prin parteneriatul cu Bluehole, Esports Media organizează 3 concursuri de PUBG, adresate atât profesioniștilor, cat si fanilor genului, participanții câștigând la final o cină cu pui.

PUBG SQUAD – 8 echipe

Echipele sunt de 4 membri. Primele 4 echipe merg in semifinale, celelalte 4 trec prin calificări.

Premii:

1. 4x tastaturi

2. 4x beri si Crispy Chicken Bucket

 

PUBG Solo – 32 de jucători

Jucătorii celor 8 echipe pot concura si la stilul individual.

Premii:

1. tastatura Trust Gaming + tricou LeTrico

2. mouse de gaming Trust Gaming + tricou LeTrico

3. powerbank + tricou LeTrico

 

PUBG Solo #2– 32 de jucători

Cei prezenți la eveniment pot sa-si arate calitățile individuale de jucător de PUBG, poate veni la acest turneu. Se pot face rezervări de locuri, in avans, trimitand un email, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu numele.

Premii:

1. tastatura Trust Gaming + tricou LeTrico

2. mouse de gaming Trust Gaming + tricou LeTrico

3. powerbank + tricou LeTrico

 

 

Hearthstone

Vor exista 2 competiții:

1. Pro

8 jucători vor fi invitați, meciurile vor fi double elimination, standard, conquest best of 5, iar comentariile vor fi susținute de Proti & Charzuull. Cei doi finaliști vor câștiga cate un produs de gaming, marca Trust Gaming.

2. Amatori

Va fi pe sistem single elimination, standard, conquest, best of 3. Meciurile se vor susține de pe dispozitivele mobile personale. Înscrierile se vor efectua la locul faptei, după ora 18.

 

FIFA

Competiția de FIFA 18 se va desfășura sub forma 1v1. Înscrierile încep la ora 21.00.

Premii:

1. 500 RON voucher la Emag (gaming/console) + Rucsac de plaja Trust Gaming + bere Timișoreana

2. Tricou de gamer + bere Timișoreana

 

Mortal Kombat

Competiția de Mortal Kombat X este dedicată atât participanților care au avut primul contact cu jocurile de tip fighting pe mașinăriile arcade din copilărie, cât și celor mai tineri, ce caută să demonstreze că stăpânesc, fără probleme, seriile de lovituri. Înscrierile pentru competiția de Mortal Kombat X se vor efectua în cadrul evenimentului, începând cu ora 22:00. Fiecare jucător are mână liberă spre a-și alege luptătorul preferat!

Câștigătorii vor pleca acasă cu:

Locul 1: 500 RON voucher de cumpărături la eMAG (zona gaming/console) + Rucsac de plaja Trust Gaming + Bere Timișoreana

Locul 2: Tricou de gamer + Bere Timișoreana

 

Nota: Băuturile alcoolice vor fi oferite numai după ora 18.00 și numai persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Minorii pot opta pentru băuturi non-alcoolice.

Lenovo lansează, la DreamHack 2016, noi produse de gaming

Lenovo lansează, la DreamHack 2016, noi produse din seria Y pentru gaming: Ideacentre Y900 Razer Edition și monitoarele curbate din seria Y27. Dispozitivele sunt rezultatul colaborării dintre Lenovo și Razer, lider în tehnologie imersivă și furnizor de soluții hardware și software complementare.

Ideacentre Y900 RE integrează tehnologia Razer și efectele de lumină Chroma, ușor recognoscibile, promițând o experiență de gaming captivantă. Noul dispozitiv preia capabilitățile de actualizare și performanța înaltă, pe care utilizatorii le apreciază la modelul actual Y900, și le combină cu un procesor overclockabil, quad core Intel Core i7 K-series de a 6-a generație, cea mai puternică placă video Nvidia GTX 1080 și opțiuni de stocare SSD și HDD. În afară de acestea, desktopul Ideacentre Y900 RE oferă acum utilizatorilor și un stil specific al edițiilor speciale Razer: pachetul de tastatură și mouse Razer Chroma și efectele de iluminare multicolore Razer Chroma. Simplu de actualizat și menținut, desktop-ul ideacentre Y900 RE are un mâner care deschide un panou lateral, semi-transparent, care accentuează rutarea curată a cablurilor interne și permite adăugarea de noi componente în viitor.

Lenovo ideacentre Y900 RE

Pentru a ajuta pasionații de jocuri să se lase complet captivați și să forțeze limitele experiențelor de joc, Lenovo a creat monitoare curbate de 27” din seria Y27. Acestea sunt disponibile în trei variante: Y27f cu freesync, Y27g cu gsync și Y27g RE cu gsync și customizabil în stilul Razer. Monitorul curbat Y27g Gaming este unul dintre primele ecrane curbate disponibile la nivel global dedicate pasionaților de jocuri, cu o rată de actualizare de 144 Hz și timp de răspuns de 8 ms. Acesta este disponibil și în ediție specială Razer, integrând efectele de iluminare Chroma.

Lenovo Y27

Noile dispozitive completează seria Y de produse pentru gaming, lansată în România în martie 2016 și care include modelele Ideacentre Y700 și Y900 și Ideapad Y700 și Y900. Acestea pot fi testate în cadrul DreamHack 2016, eveniment de proporții care adună în fiecare an mii de gameri și pasionați de eSports. În perioada 16 – 18 septembrie, în cadrul standului Lenovo de la Sala Polivalentă sunt așteptați atât cei mai pasionați dintre gameri, cât și cei interesați de cultura pop a gaming-ului, pentru a lua parte la activitățile și concursurile cu premii Lenovo:

- 16 echipe a câte 5 jucători se vor înfrunta pe durata festivalului pentru titlul de campioni League of Legends.
- Membrii cunoscutei echipe de eSports XPC Gaming îi vor aștepta pe fanii lor în cadrul standului Lenovo cu o provocare surpriză.
- Lenovo, alături de DreamHack, organizează în acest an competiția oficială de cosplay, unde toți amatorii sunt așteptați costumați în personajele lor preferate, având șansa să câștige premiile oferite pentru primele trei locuri.

Castigatorii celor 20 invitatii pentru Dreamhack sunt...

Dreamhack 2016 public

Am tras la sorti cele 20 invitatii pentru Dreamhack 2016, iar castigatorii sunt:

Alex Bogdan
Andrei Flusha
Andrei Razvan
Bianca Medeea
Bidx Tibix
Bobe
Bogdan Bebereche
Claudiu Mihai
Dragos Pehash
Edi Mihaita
Fitera Emanuel
Gabriel Paraschiv
Gabriel Răzvan
George Buhaianu
Mihai Cristian
Mihai Macarie
R von Ruben
Robert Andrei
Sirbu Alexandru-Gabriel
Stefan Constantin

 

Invitația are un cod unic de bare, iar la prima scanare a acestuia, codul este introdus în baza de date, iar deținătorul primește o brățară de acces 3 zile la DreamHack Bucharest 2016. 

 

A doua scanare a aceluiași cod de bare va fi respinsă de sistem, iar deținătorului nu-i va fi permis accesul la festivalul DreamHack Bucharest 2016. Prin urmare, responsabilitatea ca invitația să nu ajungă la altă persoană este a castigătorului.

 

Va rog sa-mi trimiteti mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cu adresele voastre de e-mail, pentru a va putea trimite invitatiile.

 

Partenerii DreamHack Bucharest 2016 anunță evenimentele de la standuri

De azi într-o săptămână, la Sala Polivalentă se deschid porțile celui mai mare festival de gaming din România, DreamHack Bucharest 2016. Ajuns la cea de-a 7a ediție în România, DreamHack va avea și în acest an zeci de evenimente pentru toți fanii tehnologiei digitale și jocurilor video. Partenerii anunță că la standurile lor vor avea loc zeci de evenimente în cele 3 zile ale festivalului, de la testări de produse, la tombole și chiar un concurs de Cosplay, dar și alte surprize.

Dreamhack 2016 public

Telekom, partenerului principal și deja tradițional al festivalului gamerilor, a pregătit întreaga infrastructură de rețea, asigurând și conexiunea la internet de mare viteză de la Dreamhack. Totodată, Telekom a pregătit experiențe speciale pe tot parcursul evenimentului. Încă de la intrare, cei care au instalat jocul Sea Hero Quest beneficiază automat de reduceri la achiziționarea biletelor de la Casa de Bilete de la Sala Polivalentă. La stand, situat chiar la intrarea principală, gamerii sunt așteptați să testeze la prima mână cea mai intensă experiență VR cu HTC Vive, iar cei care joacă Sea Hero Quest și obțin punctaje mari au ocazia de a câștiga zilnic un smartphone HTC Desire 628Pentru cei care doresc să-și susțină creativ favoriții, Telekom oferă bâte gonflabile și pancarte. Tot la stand, vizitatorii vor găsi brățări, stickere, cartele preplatite, dar și un spațiu special amenajat pentru a-și încărca telefonul. De asemenea, aici sunt disponibile gratuit pliantele cu harta și programul evenimentului.

 

Lenovo participă în premieră la DreamHack Bucharest, iar la această ediție gamerii vor putea testa pe viu toate avantajele sistemelor de gaming din seria Y, de la performanța fără compromisuri și setări de calitate înaltă, până la confortul oferit de gamele de laptop-uri și PC-uri. Lenovo pregătește și o aplicație AR special realizată cu ocazia DreamHack care va permite vizitatorilor să apară în poze alături de eroii lor.

Lenovo organizează o competiție de League of Legends cu 16 echipe ce se vor putea înscrie la stand, cu premii în produse. Fanii LoL se vor putea întâlni cu membri organizației esports XPC Gaming, dar și cu o provocare supriză. Tot la standul partenerului Lenovo, va avea loc un concurs de cosplay, vor putea face poze AR în care cele mai bune trei costume vor fi premiate. Show-urile de overclocking cu azot lichid nu vor lipsi din programul standului Lenovo, de data aceasta mai spectaculoase decât oricând.

 

La standul HP, participanții pot testa în premieră desktop-ul OMEN X, cel mai nou echipament de gaming lansat la nivel mondial, împreună cu accesoriile de gaming realizate în colaborare cu Steelseries.  Gamerii care vin la standul HP se pot juca Hearthstone 1v1 cu Radu "RDU" Dima, dar pot participa și la o competiție de Overwatch, cu premii atractive. Pentru că HP este partenerul turneului internațional de Hearthstone PGL Bucharest Tavern Tales 2016, la standul HP va exista o zona de viewing unde se va transmite turneul live, pe un ecran seamless HD de 5m x 2,3m. Vizitatorii DreamHack Bucharest 2016 vor putea să-și ia amintire o fotografie tiparită cu cea mai mică imprimantă din lume.

 

La standul BenQ vor avea loc competiții de CS:GO și Street Fighter V. Echipa neXtPlease! va avea meciuri demonstrative la stand, cu premii, tombole și multă distracție. Noile monitoare ZOWIE by BenQ, precum și seria de gaming gears (mousi, mousepad-uri, CAMADE, VITAL) se vor găsi și ele la standul BenQ de la DreamHack Bucharest 2016.

 

TP-Link este partener tehnic al PGL pentru a patra ediție consecutivă DreamHack, asigurând și de aceasta data soluția de rețea pentru competițiile de gaming din cadrul festivalului. TP-Link, continuă tradiţia de a susţine gamerii și pasionații de tehnologie şi pregăteşte și pentru această ediție Dreamhack un stand dedicat cu multe surprize, competiții și premii. Astfel, cei care vizitează standul TP-Link vor putea participa la un concurs inedit cu droizi și vor putea câştiga premii importante participând la competiţiile de League of Legends 1v1 și HearthStone 1v1 organizate zilnic la standul TP-Link, dar și la concursul de Cosplay. Gazda evenimentelor de gaming va fi și de această dată Lucian “IceMan Lucky” Dinescu.

TP-Link prezintă la Dreamhack primele trei modele de telefoane și primul router AD din lume. Tot în cadrul Dreamhack Bucharest 2016, TP-Link prezintă în premieră publicului larg din România prima serie de smartphone-uri Neffos, dar și primul router multi-band din lume bazat pe tehnologia wireless 802.11ad, cea mai puternică tehnologie wireless disponibilă la ora actuală.

 

Prezent pentru a VI-a oară la DreamHack, standul Maguay va oferi vizitatorilor săi posibilitatea de a concura în cadrul miniturneelor de joc, disponibile tuturor participanților la festival – fiecare vizitator având șansa de a testa „cele mai tari sistemele de gaming din România”, de a se distra și de a câștiga un premiu. La stand se vor prezenta cele mai noi sisteme bazate pe procesoarele Intel din generația a VI-a, Skylake, precum și noile plăci video NVIDIA Pascal. Dintre produsele expuse, enumerăm: sistemul Maguay GamePower AiO, un PC de tip All-in-One destinat gaming-ului fără compromis, cu un ecran curbat de 34" și configurat cu cele mai performante componente standard ale momentului, ce va impresiona la toate capitolele; Sistemul Maguay GamePower X99, bazat pe platforma X99, cel mai nou procesor Intel din gama Extreme și cea mai dorită placă video a momentului; Mezinul gamei Maguay GamePower, în ediția specială League of Legends – cu un design compact și configurat special pentru a rula jocurile de tip MOBA la calitate maximă – dar la un cost minim. Acesta va avea un preț promoțional pe perioada festivalului și va avea inclus și un monitor Full HD de 21”, Maguay MyWay View. 

 

La standul evoMAG, participanții DreamHack Bucharest 2016 pot testa în premieră tastaturile mecanice Trust Gaming GXT 870 și GXT 880, dar și ochelarii de realitate virtuală (VR) pentru smartphone GXT 720. evoMAG pregătit concursuri tematice de CS: GO și DOTA 2 cu invitați surpriză și premii pe masură. Fii pe fază la tombolele surpriză anunțate la standul evoMAG – Trust Gaming pe toata durata evenimentului. Cele mai noi și diversificate calculatoare de gaming de la Dell așteaptă să fie testate.

 

PC-coolers, unul dintre principalii importatori și distribuitori de periferice de gaming din România, va fi prezent cu următoarele branduri: SteelSeries, Genesis, Mionix, Thrustmaster, Playseat și Marvo. În cele 5 standuri, pe lângă testarea celor mai noi produse, vizitatorii vor avea posibilitatea de a participa la multiple concursuri atât între ei cât și împotriva unor invitați surpriză: echipe titrate din esport-ul romanesc (XPC, Cool Gaming) și streameri consacrați (COLO, Bobospider, EpicShorty). Premiile puse în joc pentru aceste concursuri sunt în valoare de 8.500 de Euro.

 

Biletele DreamHack Bucharest 2016 sunt disponibile pe shop.computergames.ro și în rețeaua bilete.ro: Oficiile Poștei Române, magazinele Germanos, Inmedio, Casieria Palatul Național al Copiilor București, Casieria Metrou Unirii 1 București).

Campionatul National de League of Legends Sezonul 4

ACL LoL 2

ACL Esports in parteneriat cu Flanco Romania, Razer si HyperX invita comunitatea de League of Legends si sustinatorii sai din intreaga tara la Campionatul National de League of Legends Sezonul 4.

Competitia se va desfasura pe durata a doua zile, respectiv 14-15 Mai 2016 si va avea loc în magazinul Flanco - AFI Cotroceni ( Adresa: Bulevardul Vasile Milea 4, Bucuresti ) incepand cu ora 10:30.

Va invitam sa participati la un nou eveniment incendiar, cu scoruri stranse, un concurs unde va puteti intalni cu membrii celei mai dinamice comunitati de gaming din tara si unde veti putea testa si calitatea noilor casti de gaming marca HyperX.

Premiile:

• 1st place: 9600 RP + Triumphant Ryze / player + 5 x Razer Goliathus + 600 Lei

• 2nd place: 7200 RP / player + 300 Lei

• 3rd place: 4800 RP / player + 100 Lei

• 4th place: 2400 RP / player

• 5th place – 8th place: 800 RP / player

Cei care nu pot ajunge la eveniment pot urmari de acasa evenimentul pentru ca ACL TV va transmite evenimentul integral de la fata locului: www.twitch.tv/aclgamestv.

Flanco Romania este unul din marii sustinatori ai Sportului Electronic din Romania si in parteneriat cu ACL Esports doreste formarea unei comunitati de gameri profesionisti.

Acest concurs face parte dintr-un sir lung de evenimente, organizate de ACL Esports si Flanco Romania, si are ca scop promovarea sportului electronic.

Mai multe detalii despre competitiile de esports gasiti pe site-ul ACL Esports: http://acleague.ro

ACL Esports si Flanco Romania va asteapta sa facem atmosfera si sa va sustineti echipele favorite!

Gaming la un nou nivel! Cand faci upgrade la PC?

La un moment dat, in timp, PC-ul are nevoie de un upgrade, adica schimbarea unora dintre componente sau a intregului sistem, in vederea cresterii performantelor pentru alinierea acestora cu programele noi aparute.

De obicei ne gandim la procesor, ca prim pas in directia upgrade-ului, asa incat hai sa vedem, impreuna, cam care ar fi diferentele un CPU de generatie noua si unul mai vechi. As lua ca exemplu Intel Core i7-2700K, un procesor aparut in la finalul anului 2011 si care a dominat piata in perioada imediat urmatoare, datorita performantei si temperaturii scazute, la care opera.

Intel Gaming la un nou nivel 

Daca am inceput cu un varf de gama, sa continuam in aceeasi maniera si sa aducem in comparatie Intel Core i7-4790K, aparut anul trecut si care ofera un bun raport performanta/pret.

Iata cateva din cifrele comparative intre aceste 2 procesoare:

Intel Gaming la un nou nivel infografic

Este evident ca procesoarele moderne aduc imbunatatiri semnificative, dar saltul peste generatii schimba radical situatia, in favoarea utilizatorului. Este recomandat sa schimbati PC-ul odata la 3-4 ani, exact din aceste motive. Luati in calcul numai faptul ca Microsoft lanseaza o noua versiune de Windows cam odata la 3 ani, uneori chiar mai rapid, iar necesarul de resurse creste, de obicei, deci aveti nevoie de calculatoare mai puternice.

Fata de Intel Core i7-2700K, actualul i7-4790K are o frecventa crescuta, de la 3.5GHz (3.9GHz Boost) la 4.0GHz (4.4GHz Boost), adica 13% mai mare, in plus fata de o arhitectura net superioara, care aduce singura un spor semnificativ de performanta, iar aici putem da ca exemplu multitasking-ul (rularea simultana a mai multor aplicatii).

Ca sa nu-i uitam nici pe entuziasti, mentionam si partea de overclocking. Si am sa trec direct la racirea extrema, cu azot lichid, pentru a evidentia diferenta completa dintre Intel Core i7-2700K, care a putut rula teste la maxim 5.6GHz, in timp ce Intel Core i7-4790K a reusit acelasi lucru la 6.5GHz.

Daca aveti de gand sa treceti la a 4-a generatie de procesoare Intel Core, ar fi bine sa verificati si oferta urmatoare. Promotiile sunt binevenite mereu.

 

Procesoarele pentru entuziasti, la un pret special

Odata cu venirea toamnei, vremea se mai raceste si ce motiv mai bun aveti sa va asezati in fata PC-ului si sa rulati jocurile preferate? Dar, uneori, apare situatia, neplacuta, in care una sau mai multe dintre componentele sistemului nu mai fac fata avalansei de texturi, din ce in ce mai mari, ale jocurilor moderne si atunci aveti nevoie de imbunatatiri ale sistemului. Pe scurt: upgrade!

Intel si PC Garage s-au gandit la voi si au initiat o campanie in acest sens. Mai exact, este vorba despre oferte (adica preturi) speciale la anumite procesoare. V-am facut curiosi?

intel

Daca da, atunci urmati link-ul de mai jos si aflati detaliile promotiei.

Gaming la un nou nivel!

ACL Romania va invita la finala campionatului national de League of Legends

ACL Romania in parteneriat cu Flanco, va invita la Finala Campionatului National de League of Legends. Pe data de 19 Septembrie 2015, in magazinul Flanco din AFI Palace Cotroceni, cele mai bune echipe de League of Legends din Romania, vin sa faca un spectacol memorabil, spectacol care va fi transmis LIVE pe internet, pentru cei care nu pot participa, dar vor sa vada un show de zile mari, al gaming-ului romanesc.

Anuntam pe aceasta cale, intrarea companiei ACER in primul rand al sustinatorilor gaming-ului din Romania. Acer detine pozitia a 2-a in segmentul Notebooks. Flanco este unul din marii sustinatori ai Sportului Electronic din Romania si, in parteneriat cu ACL, doreste formarea unei comunitati de gameri profesionisti, care sa faca fata cu brio, la competitiile internationale.

ACL LoL

Opt echipe de top din Romania se vor califica pentru Finala de sambata.

Premiile oferite de partenerii nostrii:

• 1st place: 6400 RP + Triumphant Ryze + 5 tablete Acer Iconia One 7

• 2nd place: 4800 RP / player

• 3rd place: 3200 RP / player

• 4th place: 1800 RP / player

• 5th place – 8th place: 800 RP / player

 

Evenimentul va fi transmis si comentat LIVE pe site-urile: www.acleague.ro si www.twitch.tv/aclgamestv .

Vino in magazinul Flanco din Afi Palace Cotroceni, pe 19 Septembrie 2015, incepand cu ora 11:00, inscrie-te la tombola Acer si poti castiga o tableta de ultima generatie Acer Iconia One 7.

Evenimentul va incepe pe 19 Septembrie 2015 la ora 11:00 si se va incheia la ora 22:00.

Cele mai citite

Error: No articles to display