Iti dau reducere 1% la PC Garage

Noul server HP ProLiant DL385, bazat pe procesoare AMD EPYC

HPE Proliant DL385

AMD a anunțat noul server HP ProLiant DL385, bazat pe procesoare AMD EPYC, acestea aducând linia de produse HPE în vârful inustriei de profil, cu opt canale de memorie și suport fără precedent pentru conexiuni I/O integrate de mare viteză cu 128 de benzi PCIe 3.0 pe fiecare procesor EPYC.

Performanța AMD EPYC este livrată prin intermediul a până la 64 de nuclee, în configurația serverului HPE DL385 2P, și prin accesul la 4 terabytes de memorie și 128 de benzi PCIe. Combinația dintre numărulu de nuclee și funcțiile oferite ajută la atingerea unui cost cu până la 50% mai mic per mașină virtuală (VM), față de soluțiile server tradiționale HPE.

HPE DL385 a stabilit recorduri mondiale în SPECrate2017_fp_base și SPECfp_rate2006:

 • - Un sistem HPE DL385 Gen10 cu procesor AMD EPYC 7401 a înregistrat 257 pe SPECrate2017_fp_base, mai mare decât oricare alt scor publicat de SPEC pentru un sistem cu două socket-uri.
 • - Un sistem HPE DL385 Gen10 cu procesor AMD EPYC 7401 a înregistrat 1980 pe SPECfp_rate2006, mai mare decât oricare alt scor publicat de SPEC pentru un sistem cu două socket-uri.

Fiecare procesor EPYC integrează tehnologii de securitate hardware. ProLiant DL385 oferă securitate de neegalat prin intermediul HPE Silicon Root of Trust, permițând doar rularea firmware-ului validat. Tehnologiile HPE Silicon Root of Trust și AMD Secure Processor sunt legate și integrate in SoC-ul AMD EPYC pentru validarea firmware-ului înainte de boot-area serverului. 

AMD Secure Processor și HPE DL385 oferă, de asemenea:

 •      Secure Encrypted Memory − întreaga memorie sau o parte din memorie poate fi criptată pentru a proteja datele împotriva hack-urilor.
 •      Secure Encrypted Virtualization − VM-urile au chei separate de criptare, la fel ca și hypervisor-ul, izolînd astfel mașinile virtuale, atât între ele, cât si față de hypervisor.

“Compania AMD este mândră să livreze către HPE un echilibru excelent între nuclee de înaltă performanță, memorie și I/O, pentru performanță optimă, prin AMD EPYC,” a declarat Scott Aylor, Corporate VP și GM Enterprise Business Unit la Advanced Micro Devices.  “Cu AMD EPYC, HPE ProLiant DL385 Gen10 poate susține mai multe mașini virtuale pe server, procesează mai multe date în paralel, accesează direct mai mult spațiu de stocare local, protejând în același timp datele din memorie.”

Serverul  HPE ProLiant DL385 Gen10 cu procesor AMD EPYC va fi disponibil în Decembrie 2017.

Faceți cunoștință cu noile Moto E4 & Moto E4 Plus

Cu un aspect elegant și numeroase actualizări importante, noile smartphone-uri Moto E4 și Moto E4 Plus vă oferă lucrurile pe care le căutați – un acumulator care durează întreaga zi, un ecran extraordinar și capabilități avansate ale camerei – toate la prețul dorit.

Moto E4 integrează un ecran HD de 5 inch și un design metalic, elegant. Vă puteți actualiza rapid statusul și viziona clipuri video datorită procesorului quad-core și vitezei de conectivitate 4G. Mai mult, Moto E4 include și o cameră de 8MP cu autofocus, pentru ca dumneavoastră să nu mai pierdeți nicio oportunitate de a face fotografii. În plus, veți putea face selfie-uri, chiar și în condiții de luminozitate scăzută, cu camera frontală de 5MP.

Reîncărcarea telefonului nu va mai fi o problemă datorită acumulatorului de 2800mAh, integrat în Moto E4, care oferă o autonomie importantă, cu o singură încărcare.

Moto E4 

Alegeți dispozitivul Moto E4 Plus pentru a beneficia de și mai multe caracteristici de top, precum un display HD și o baterie cu autonomie impresionantă. Odată ce veți interacționa cu Moto E4 Plus, prevăzut cu display HD de 5.5 inch, care redă culori vibrante, și cu o carcasă de metal fin, va fi greu să-l mai lăsați deoparte. Datorită acumulatorului de 5000 mAh, puteți realiza mai mult, fără a vă face griji privind reîncărcarea. Dacă veți avea nevoie de încărcare, nu e nevoie să vă încetiniți ritmul, întrucât Moto E4 Plus funcționează cu un încărcător rapid de 10W, care oferă câteva ore de autonomie, după doar câteva minute de încărcare. 

Deblocați telefonul mult mai ușor cu ajutorul senzorului de amprente. Moto E4 Plus integrează o cameră de 13MP cu autofocus și o cameră frontală de 5MP cu flash pentru fotografii precise și uimitoare – chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Moto E4 Plus

Echipat cu un procesor quad-core și viteză 4G, Moto E4 Plus vă oferă puterea de care aveți nevoie pentru a naviga pe internet, a juca jocurile preferate și multe altele – toate fără întreruperi. Totodată, datorită Android 7.1, o versiune actualizată a celui mai popular sistem de operare la nivel mondial, aveți parte de cele mai bune experiențe alături de Moto E4 Plus.

Telefoanele Moto E4 și Moto E4 Plus sunt disponibile începând de astăzi în România. Smartphone-ul Moto E4 va fi disponibil în rețeaua Orange, la 45 euro, alături de abonamentul Orange Me 18, respectiv la prețul recomandat de 699 RON în magazinele eMAG și Flanco, iar Moto E4 Plus va fi disponibil la prețul recomandat de 999 RON în magazinele respective.

Allied Telesis lansează switch-ul SwitchBlade x908 Generation 2

Allied Telesis a lansat switch-ul modular, scalabil, SwitchBlade x908 Generation 2. Rearanjarea unei reţele de date pentru acceptarea numărului, în creştere constantă, de dispozitive IoT conectate, poate fi complexă şi costisitoare, din punct de vedere financiar, pentru directorii IT, care au nevoie de rezolve creşterea reţelei, fără implicarea unor schimbări majore de arhitectură. Datorită capacităţii sale de peste 100.000 de conexiuni IP şi de a gestiona peste 30.000 de fluxuri video, echipamentul x908 GEN2 reprezintă soluţia actuală pentru era IoT şi pentru industriile inteligente de pretutindeni.

x908 GEN2 beneficiază de un șasiu 3RU, cu sloturi pentru opt module, și incorporează ventilatoare interschimbabile şi surse de tensiune AC şi DC. Gama de module de expansiune interschimbabile constă in:

Model

Configuraţie

XEM2-12XS

12 x 1G/10G SFP+

XEM2-12XT

12 x 1G/10G RJ45

XEM2-4QS

4 x 40G QSFP+

XEM2-1CQ

1 x 100G CFP

Modulele XEM2-12XS şi -12XT oferă 12 conexiuni 1G/10G cu porturi SFP sau RJ45, permiţând până la 96 de porturi 10G per şasiu. Pentru aplicaţii de bandă largă, precum virtualizarea serverelor şi cloud computing, XEM2-4QS oferă patru porturi 40G QSFP+ per modul, permiţând până la 32 de porturi 40G per şasiu. Atunci când compania are nevoie de o magistrală de date si mai rapida, modelul XEM-1CQ incorporează un port 100G CFP.

Allied Telesis SwitchBlade x908

Se pot stivui patru switch-uri x908 GEN2 prin folosirea Virtual Chassis Stacking (VCStack), cu o lăţime de bandă de până la 320Gbps pentru fiecare legătură. O stivă de patru unităţi x908 GEN2 poate furniza până la 128 porturi 40G sau 384 porturi 10G. VCStack oferă un sistem de înaltă disponibilitate în care resursele de reţea sunt diseminate pe întinderea unităţilor stivuite, reducând impactul căderii unei legături sau a unei unităţi. Agregarea porturilor de switch, pe cuprinsul unor unităţi diferite din stivă, oferă o rezistenţă excelentă reţelei. Stivuirea la mare distanţă permite crearea unui VCStack pe legături de fibră optică, la o distanţă de până la 10 kilometri, perfectă pentru medii de reţea distribuite. Stivuirea va fi disponibilă într-o versiune software în viitor.

Atunci când e nevoie de o magistrală de date de înaltă performanţă şi rezistentă, switch-urile x908 GEN2 folosesc Ethernet Protection Switched Ring (EPSR) pentru maximizarea disponibilităţii reţelei. EPSR generează un inel, care poate utiliza conexiuni 10G, 40G sau 100G, cu timpi de recuperare de sub 50 milisecunde, în caz de cădere a unui nod sau a unei legături, astfel încât experienţa utilizatorului nu are de suferit – nici măcar în cazul celor mai solicitante aplicaţii video sau de voce.

Echipamentele x908 GEN2 oferă management de reţea prin intermediul Allied Telesis Autonomous Management Framework (AMF). AMF satisface cerinţele de management în creştere, ale reţelelor convergente moderne, prin automatizarea multor sarcini de rutină, incluzând aici managementul configurării. Switch-ul x908 GEN2 poate opera ca master al reţelei AMF, pentru a oferi caracteristici de management centralizat puternice şi pentru a gestiona o reţea completă ca un singur dispozitiv virtual. Reţeaua poate fi extinsă cu simplitate de tip plug-and-play, iar recuperarea nodurilor reţelei se face integral fără intervenţie manuală. AMF Guestnode permite ca dispozitive terţe, precum telefoanele IP şi camerele de securitate, să facă parte integrantă din reţea.

Alimentat de AlliedWare Plus şi incorporând AMF, echipamentul modular SwitchBlade x908 Generation 2 permite organizaţiilor să construiască magistrale de date de mare capacitate, securizate, care suportă management simplificat, eficienţă operaţională crescută şi un cost total de deţinere mai mic.

Nokia 8 a fost lansat

HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia, a anunţat astăzi lansarea modelului Nokia 8, un smartphone performant, cu o construcţie specială, proiectat anume pentru creatorii de conţinut. Nokia 8 vine cu trei premiere mondiale, incluzând o colaborare iniţiată cu producătorul de optică Zeiss. Având la bază performanţa şi sistemul Android pur, precum şi cel mai avansat design de carcasă monobloc din aluminiu până în acest moment, Nokia 8 are toate elementele unui smartphone Nokia cu adevărat de vârf de gamă.

Mai puţine selfie-uri, mai multe bothie-uri: Nokia 8 introduce o premieră mondială, permițând transmiterea livestream de video Dual-Sight către reţele sociale, precum Facebook şi YouTube. Prin Dual-Sight se afișează simultan imagini filmate, atât prin camera frontală, cât și prin cea din spate, putându-se utiliza modul de afişare split screen, pentru fotografii și pentru video. Printr-o singură atingere, această capabilitate oferă, pentru prima dată în lume, posibilitatea celor cărora le place să creeze şi să împărtășească amintiri speciale, de a se bucura de experiențe mai intense. Orice poveste are două părți, iar caracteristica Dual-Sight, a terminalului Nokia 8, este gândită să vă ajute să creați şi să împărtășiți toate experiențele, în întregime. Cele două camere - frontală și principală, au fost dezvoltate prin folosirea opticii Zeiss, care să poată asigura o experiență optimă oriunde. Astfel, cei care urmăresc crearea de conţinut își pot transmite imediat și firesc poveştile unice pe care le creează - #Bothie - către reţelele sociale, folosind Dual-Sight, din aplicația pentru cameră. De asemenea, fanii se pot bucura de un număr nelimitat de încărcări de materiale foto şi video pe Google Photos.

Nokia 8 Bothie

Nokia 8 este, de asemenea, primul smartphone care încorporează Nokia OZO Audio, tehnologie exclusivistă folosită la Hollywood. OZO spațial 360° oferă o experienţă audio intensă pentru materialele video 4K, create chiar de dumneavoastră. Această soluţie asigură retrăirea momentelor înregistrate, la aceeaşi intensitate cu cea a celor trăite pe viu, astfel încât amintirile dumneavoastră să nu se estompeze niciodată. Nokia 8 combină trei microfoane cu algoritmii acustici exclusivi Nokia, pentru a reţine elementele audio prin intermediul sunetului surround spaţial de 360°. Împărtășiți materialele dumneavoastră video 4K, cu OZO Audio, oriunde, codec-urile existente permitand rularea de înaltă fidelitate, chiar şi pe dispozitive fără OZO Audio.

Corpul monobloc subţire, de doar 4,6 mm la margini şi 7,3 mm în centru, al Nokia 8, este construit dintr-un singur bloc de aluminiu seria 6000, iar designul a fost rafinat cu ajutorul unui proces complex de prelucrare mecanică, electrochimică şi şlefuire. Modelele includ o finisare prin şlefuire fină, cu o durată de 20 de ore, pentru dobândirea aspectului ireproşabil. Telefonul beneficiază de platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 835, care, asociată cu experiența unui Android pur, securizat și actualizat, asigură o performanță remarcabilă.

Echipele de design, inovare şi inginerii au lucrat împreună pentru a furniza rezultate deosebite, în termeni de creştere a performanţelor şi timpilor de funcţionare ai dispozitivului. Rezultatul constă într-o conductă de răcire din cupru, acoperit cu grafit, care disipă căldura generată de sistem, pe întreaga lungime şi lăţime a dispozitivului. Telefonul operează la niveluri mai reduse de căldură generată, chiar şi în cele mai solicitante situaţii.

Nokia 8 este compatibil Qualcomm Quick Charge 3.0, aceasta însemnând că, atunci când bateria este aproape în întregime descărcată, aveți la îndemână o soluție alternativă pentru a continua să vă înregistrați momentele care vă interesează.

Smartphone-urile Nokia oferă întotdeauna o experienţă de Android pur, fără aplicaţii inutile, care să încetinească performanţele dispozitivului. Și cu Nokia 8, sistemul de operare Android, combinat cu procesele noastre inovatoare de inginerie, descătuşează întregul potenţial al platformei mobile Snapdragon 835. Prin intermediul actualizărilor lunare de securitate, Nokia 8 este mereu în siguranţă. Dispozitivul este securizat prin autentificarea biometrică a amprentei, fapt care sporește securitatea şi face din Nokia 8 un însoţitor versatil, oricare ar fi nevoile dumneavoastră.

Nokia 8 funcţionează perfect cu Nokia Active Wireless Headset - o cască premium uşoară, protejată contra apei, a transpiraţiei şi a prafului. Construită din aluminiu, pentru o potrivire perfectă, această cască se bucură de un design elegant în formă de diamant. Portofoliul complet de accesorii pentru telefoanele Nokia include un set de căşti, difuzoare portabile, încărcătoare de maşină şi protectoare de ecran.

Nokia 8 va fi disponibil în patru culori: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue şi Steel, şi va fi disponibil la un preţ mediu global de vânzare cu amănuntul de 599 euro, lansarea pe piață fiind programată pe parcursul lunii septembrie.

 

 

Specificaţii tehnice pentru Nokia 8 (2)

 • Reţele:
  • GSM: 850/900/1800/1900
  • WCDMA: 1, 2, 5, 8
  • TDS-CDMA: 34, 39
  • LTE:1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 39, 40, 41
 • Viteza reţelei: LTE Cat. 9, 3CA, 450Mbps DL/50Mbps UL
 • Disponibil în variante single SIM şi dual SIM
 • OS: Android Nougat 7.1.1
 • Chipset: Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform
  • MSM8998 (4* 2.45GHz Qualcomm Kryo + 4* 1.8GHz Kryo)
 • RAM: 4GB
 • Capacitate de stocare: Memorie internă de 64GB(3) cu slot extern pentru card MicroSD (suportă până la 256 GB)
 • Factor de formă: Splashproof IP54 touch monobloc cu chei capacitive de sistem
 • Ecran: 5.3” IPS LCD QHD 2560 x 1440, 700nts luminozitate ecran, Corning Gorilla Glass 5, 2.5D Glass
 • Cameră cu optică ZEISS:
  • Camera principală: 13MP (Colour + OIS) + 13MP (Mono), 1.12um, f/2.0, 76.9˚, PDAF, IR range finder, dual tone flash
  • Camera frontală: 13MP PDAF, 1.12um, f/2.0, 78.4˚, display flash
 • Conectivitate şi senzori: Type C, USB3.1 Gen 1 (5Gbps), 3.5mm headphone jack, senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, accelerometru, e-busolă, giroscop, senzor de amprentă digitală, senzor Hall, barometru, 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), BT 5.0, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+
 • Baterie: Baterie integrată de 3090 mAh (4) cu Qualcomm Quick Charge 3.0 compatibilă (18W, 5V/2.5A, 9V/2A, 12V/1.5A)
 • Audio: MP3,M4A, AAC,OGG,WAV,AMR,AWB(AMR-WB),FLAC,MIDI(MID,MIDI,XMF, MXMF,IMY,RTTTL,RTX,OTA)
 • Video: MP4, 3GP, 3G2, AVI, MKV, WEBM
 • Dimensiuni: 151.5 x 73.7 x 7.9mm (camera bump 0.4mm)
 • Greutate: 160g

Huawei a lansat noile smartphone, P9 și P9 Plus

Huawei P9

Huawei a lansat modelul Huawei P9, precum și modelul Huawei P9 Plus, în cadrul unui eveniment exclusivist, care a avut loc la Londra. Creat în colaborare cu Leica, P9 are camera duală și stabilește un nou standard în materie de fotografii realizate cu smartphone-ul. Noul Huawei TalkBand B3 și-a făcut deasemenea debutul global.

Un moment surprinzător pentru invitații la eveniment a fost prezentarea unui trailer care precede noul spot TV pentru Huawei P9 și care îi are în rolurile principale pe Henry Cavill și Scarlett Johansson, Ambasadorii Globali de Produs pentru seria P9. Trailerul simbolizează parteneriatul dintre Huawei și Leica și întrepătrunderea dintre culoare și alb-negru.

P9 aduce laolaltă superlativele în materie de hardware și software, de la lentile optice, la senzori, și până la algoritmi de procesare a imaginii, permițându-le utilizatorilor să surprindă imagini de cea mai bună calitate. Cheia capabilităților foto este camera duală, care exploatează la maximum potențialul lentilelor optice Leica, renumite pentru precizia și atenția la detalii.

Camera RGB, pe care P9 o integrează, este specializată în capturarea culorilor, pe când camera monocromă este dedicata pentru surprinderea detaliilor din imagini. Astfel, cele două camere principale, ale lui P9, lucrează în tandem, pentru a permite utilizatorilor să creeze imagini cu detalii superioare, având profunzime și culori vii. P9 excelează cu adevărat în condiții de iluminare scăzută, întrucât designul camerei duale garantează că mai multă lumină poate fi captată.

Ca semne distinctive ale Leica, utilizatorii pot alege între trei Moduri film: Standard, Culori Vii și Culori Discrete, în funcție de preferințele personale. Printr-o calibrare meticuloasă a parametrilor camerei, fiecare Mod redă fidel stilul autentic și coloristica Leica. Prin selectarea modului monocrom, utilizatorii P9 își pot folosi smartphone-urile pe post de adevărate camere alb-negru, pentru a captura imagini expresive, de o calitate superioară.

Utilizând tehnologia Huawei, Hybrid Focus, P9 capturează imagini cu o viteză superioară, cu acuratețe și stabilitate. P9 suportă focalizarea bazată pe trei metodologii – laser, depth calculation și contrast – și o selectează automat pe cea care oferă cel mai bun rezultat în orice mediu.

Funcția de fotografiere cu diafragmă deschisă a obiectivului, integrată în P9, permite utilizatorilor să experimenteze efecte vizuale inovatoare și să creeze imagini unice. Astfel, P9 permite ajustarea aperturii camerei pentru a crea bokeh – blurul din spatele obiectului focalizat, precum și alte efecte legate de adâncimea de câmp, în timp ce obiectul principal rămâne focalizat clar.

Smartphone-ul P9 este o construcție realizată din sticlă 2,5D, de calitate superioară, și aluminiu, folosit în industria aerospațială, cu margini rotunjite. Cu un ecran de 5.2 inch, P9 integrează noul procesor Kirin 955, cu nuclee de 2,5GHz și 64 biti, pentru performanțe de top în industrie. Bateria de 3000mAh oferă utilizatorilor mai multă mobilitate.

Huawei a prezentat deasemenea și P9 Plus, care integrează un ecran de 5.5 inch, cu tehnologia Press Touch și o baterie de 3400mAh. P9 Plus oferă deasemenea încărcare rapidă dual-IC, oferind 6 ore de convorbiri, cu o încărcare de doar 10 minute.

Ilustrând expertiza Huawei în domeniul telecomunicațiilor, P9 și P9 Plus dispun de o arhitectură care incorporează 3 antene, concepută pentru utilizatorii care au nevoie de conectivitate fără întreruperi în rețele mobile și Wi-Fi, pentru a se bucura din plin de Internet mobil, oriunde s-ar afla în lume.

P9 și P9 Plus protejează informațiile utilizatorilor datorită tehnologiei inovatoare Huawei de recunoaștere biometrică a amprentei. Senzorul îmbunătățit de recunoaștere a amprentei le permite utilizatorilor să personalizeze și să își protejeze dispozitivele, astfel că posibilitatea accesului fraudulos sau accidental scade în mod semnificativ. Totuși, aceștia pot sa își acceseze smartphone-ul într-un mod rapid și sigur.

Huawei P9 va fi disponibil în versiunea de 32GB cu 3GB RAM, având prețuri începând de la 599€. Modelul P9 Plus va fi disponibil în varianta de 64GB cu 4GB RAM având prețuri pornind de la 749€.

Noile modele vor fi disponibile inițial în peste 25 de țări, printre care Austria, China, Franța, Germania, Portugalia, Belgia, Italia, Spania, Emiratele Arabe Unite și Anglia. Ulterior, smartphone-urile vor fi disponibile și pe alte piețe.

ASUS a prezentat în România telefoanele ZenFone Zoom, ZenFone 2 Deluxe Special Edition și ZenFone Max

ASUS a prezentat în România telefoanele ZenFone Zoom, ZenFone 2 Deluxe Special Edition și ZenFone Max, disponibile în România începând din luna martie 2016. Cele trei modele extind și mai mult oferta companiei, ASUS având acum în portofoliu telefoane inteligente cu tehnologii și performanțe remarcabile. ZenFone Zoom încorporează o cameră foto cu zoom optic 3x și lentile HOYA, ZenFone 2 Deluxe Special Edition este un telefon foarte performant cu finisaje de lux și o capacitate de stocare extinsă, în timp ce Zenfone Max integrează o baterie puternică pentru o autonomie de până la cinci zile.

ZenFone Zoom este cel mai subțire smartphone cu zoom optic 3x și cameră PixelMaster de 13 megapixeli, măsurând numai 5mm la margini. Sistemul optic cu 10 elemente a fost creat de experții japonezi de la Hoya. Sticla, lentilele sintetice și cele prismatice sunt configurate meticulos într-un aranjament cu două prisme, de tip periscop, pentru a maximiza cantitatea de lumină și pentru a captura fotografii la cea mai bună calitate posibilă. Stabilizatorul de lumină (OIS) asigură cadre clare de fiecare dată, chiar și atunci când zoom-ul optic este folosit la valoarea maximă. Acestea sunt surprinse la viteze de declanșare cu 4 stopuri sub cele oferite de camerele fără OIS.

Asus Zenfone Zoom white

Camera principală este asistată de un bliț Real Tone dual-LED ce creează o iluminare cât mai naturală, combinând perfect lumina galbenă cu cea albă. Focalizarea laser asigură un cadrul clar în numai 0,03 secunde, utilizatorul având posibilitatea să încadreze și să fotografieze rapid. 

În proiectarea celui mai subțire smartphone din lume cu zoom optic 3X, inginerii ASUS au rotit mecanismul cu lentile pentru a obține forma compactă. Sistemul optic este cuplat cu un senzor de imagine Panasonic SmartFSI, ZenFone Zoom capturând mai multă lumină și mai multă culoare, dezvăluind detalii atât în lumină naturală, cât și în condiții de iluminare redusă.

Designul modelului ZenFone Zoom este inspirat de camerele foto DSLR, având butoane dedicate pentru declanșator și înregistrare. Carcasa internă este de tip unibody fiind fabricată cu ajutorul mașinilor de prelucrat cu comandă numerică (CNC), sablată și anodizată pentru protecția anticorozivă. În total sunt 201 de procese tehnologice prin care trece o carcasă de Zenfone Zoom înainte de a primi placa de bază și celelalte componente electronice.

ZenFone Zoom excelează și în fotografia macro, permițând apropierea la 5 centimetri de subiect, dezvăluind detalii incredibile. Utilizatorii experimentați pot folosi setările manuale pentru a regla viteza declanșatorului, valoarea expunerii, balansul de alb, sensibilitatea ISO și alte setări de nivel avansat.

În pachetul ZenFone Zoom este inclus și blițul miniatural ZenFlash.

Procesorul Intel Atom quad-core montat pe ZenFone Zoom echilibrează cu atenție balanța dintre performanță și eficiență, fiind bazat pe sofisticata arhitectură Silvermont pe 22nm. Cei 4GB de memorie RAM DDR3 și spațiul de stocare de până la 64GB completează specificațiile de top. 

ZenFone Zoom integrează un modem LTE Category 4 cu viteze de download de până la 150Mbit/s. Împreună cu timpul de răspuns la atingere de numai 60ms, oferă o experiență fluidă în orice moment. Utilizatorii care folosesc intens telefonul se pot baza pe o baterie litiu-polimer de 3000mAh, dar și pe tehnologia exclusivă ASUS BoostMaster, care poate reîncărca bateria de la zero la 60% în numai 39 de minute.

Imaginile generate de ZenFone Zoom sunt afișate pe un ecran IPS Full HD cu diagonala de 5.5 inci. Unghiul de vizualizare de până la 178 de grade și densitatea de 403ppi ajută la redarea fiecărei imagini cu detalii precise. 

 

ASUS Zenfone 2 Deluxe Special Edition exprimă eleganța tehnologiei. Având un design inspirat de automobilele de curse, ZenFone 2 Deluxe Special Edition completează stilul utilizatorilor activi. Cele două versiuni, Silver Polygon și Carbon Night sunt motorizate de procesoarele Intel Atom Z3590 quad-core, tactate la frecvența de 2.5GHz. Memoria RAM de 4GB oferă suficient spațiu de lucru pentru rularea aplicațiilor pretențioase, incluzând aici și jocurile cu grafică avansată. ASUS a instalat pe acest telefon 128GB de memorie flash, la care se adaugă un card microSD de aceeași capacitate, obținându-se un total de 256GB. Astfel, utilizatorul va putea să stocheze o mulțime de filme și fotografii, realizate cu ajutorul camerei PixelMaster de 13 megapixeli, fără să-și facă griji în privința spațiului liber.

Asus Zenfone 2 Deluxe Special edition

Tehnologia din interior este evidențiată prin finisajele de lux ale carcasei. Modelul cu multiple fațete este creat prin desenarea a 500 de poligoane, ce oferă un aspect deosebit dar și o bună prindere. ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition este alimentat de o baterie litiu polimer de 3000mAh, ce poate fi încărcată rapid cu ajutorul tehnologiei BoostMaster.

Pachetul ZenFone 2 Deluxe Special Edition include ambele carcase, Silver Polygon și Carbon Night.

ASUS Zenfone Max este un telefon construit pentru cei care au nevoie de autonomie extinsă. Cadrul subțire al telefonului (de până la 10.55mm) ascunde o baterie litiu polimer de 5000mAh, ce înmagazinează energia necesară pentru mai multe zile de utilizare. Mai mult, telefonul se poate transforma într-o baterie portabilă, reîncărcând la nevoie alte dispozitive mobile. Zenfone Max poate funcționa până la 914 ore în regim de așteptare, adică nu mai puțin de 38 de zile. În regim de convorbire 3G, bateria de 5000mAh rezistă cu succes timp de 37.63 ore. ZenFone Max este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 410 și 2GB RAM, asigurând puterea necesară pentru aplicațiile zilnice. Pe lângă acesta, modemul LTE Cat4 atinge viteze de download de până la 150Mbit/s.

Asus Zenfone Max

Utilizatorii care folosesc frecvent telefonul pentru a realiza fotografii se pot baza pe o camera PixelMaster de 13MP cu diafragmă f/2.0, bliț LED și focalizare laser. Ecranul cu diagonala de 5.5 inci este acoperit cu sticlă de protecție Corning Gorilla Glass 4. 

Cele trei telefoane vor fi disponibile pe piața românească începând din luna martie 2016, prețurile aproximative fiind următoarele: 2499 lei (TVA inclusiv) pentru ZenFone Zoom, 949 lei (TVA inclusiv) pentru ZenFone Max și 2249 lei (TVA inclusiv) pentru ZenFone 2 Deluxe Special Edition.
Specificații ZenFone Zoom
(ZX551ML)

 • Platforma: Android 5.0 Lollipop cu interfață ASUS ZenUI
 • Culoare: Negru/Alb
 • Dimensiune telefon: 158.9 x 78.84 x 5 ~ 11.95 mm
 • Greutate telefon: 185 g (cu baterie)
 • Chipset: Intel Atom Quad Core Z3580 64-bit (2.3GHz), PowerVR G6430, cu suport OpenGL 3.0
 • Memorie: 4GB LPDDR3 RAM
 • Stocare: 64GB Flash, 5GB ASUS Webstorage gratuit pentru restul vieţii
 • Slot de memorie: Card Micro-SD (până la 128 GB)
 • Wireless: WLAN 802.11 a/b/g/n/ac
 • USB, Bluetooth V4.0+EDR , NFC
 • Micro SIM, 2G/3G/4G
 • Navigaţie: GPS/GLONASS/BDS
 • Ecran: IPS 5.5 inci, Full HD 1920x1080/403 PPI, Corning Gorilla Glass 4, rezistent la zgârieturi cu tratament anti-amprente, Full Lamination, Supports GloveTouch input
 • Baterie: 3000 mAh Li-Polimer (nedetaşabilă), BoostMaster (încărcare 60% în 39 min)
 • Cameră frontală: 5 MP
 • Cameră principală: 13 MP, Focalizare Automată Laser 0.03 secunde, Bliţ LED bi-color, OIS, lentile HOYA cu 10 elemente, zoom optic 3X, senzor Panasonic
 • Conector Audio: 3.5mm
 • Senzori: Accelerometru/Busolă/Giroscop/Proximitate/Senzor de Lumină Ambientală/Senzor magnetic
 • Bliț ZenFlash inclus în pachetSpecificații ZenFone 2 Deluxe Special Edition

 • Platforma: Android 5.0 (Lollipop) cu ASUS ZenUI
 • Culoare: Silver Polygon (Argintiu)/Carbon Night (Negru)
 • Dimensiune telefon: 77.2 x 152.5 x 3.9 ~ 10.9 mm
 • Greutate telefon: 170 g (cu baterie)
 • Chipset: Intel Atom Quad Core Z3590 64-bit (2.5GHz), PowerVR G6430, cu suport OpenGL 3.0
 • Memorie: 4GB RAM LPDDR3
 • Stocare: 256GB (128GB eMMC Flash + 128GB MicroSD card), 5GB ASUS Webstorage gratuit pentru restul vieţii
 • Slot de memorie: ocupat
 • Wireless: WLAN 802.11 a/b/g/n/ac
 • Micro USB (support OTG), Bluetooth V4.0, NFC
 • Două cartele Micro SIM, SIM1 Permite 2G/3G/4G, SIM2 Permite 2G (numai convorbiri), Suport Dual SIM cu Funcţie Dual Active
 • Navigaţie: GPS/GLONASS/BDS
 • Ecran: IPS 5.5inci, Full HD 1920x1080, Corning Gorilla Glass 3, rezistent la zgârieturi cu tratament anti-amprente, Full Lamination, Supports GloveTouch input
 • Baterie: 3000 mAh Li-Polimer (nedetaşabilă), BoostMaster (încărcare 60% în 39 min)
 • Cameră frontală: 5 MP, focalizare fixă, diafragmă F2.0
 • Cameră principală: 13 MP, focalizare automată, bliţ bi-color Real Tone, lentile cu 5 elemente
 • Senzori: Accelerometru/Busolă/Giroscop/Proximitate/Senzor de Lumină Ambientală
 • Asphalt 8 de la Game-loft este furnizat împreună cu 24000 monede gratuite.Specificații ZenFone Max

 • Platforma: Android 5.0 Lollipop cu ASUS ZenUI
 • Culoare: Negru/Alb
 • Dimensiune: 77.5 x 156 x 10.55 mm
 • Greutate: 202 g (cu baterie)
 • Chipset: Qualcomm MSM8916 QuadCore 1.2GHz
 • GPU: Adreno 306
 • Memorie: 2GB RAM LPDDR3
 • Stocare: 16GB eMMC Flash, 5GB ASUS Webstorage gratuit pentru restul vieţii
 • Slot de memorie: Micro-SD (până la 64 GB)
 • Wireless: WLAN 802.11 b/g/n, Wi-Fi direct
 • Micro USB (support OTG)
 • Bluetooth V4.0+EDR +A2DP
 • Două cartele Micro SIM, SIM1 Permite 2G/3G/4G, SIM2 Permite 2G/3G/4G, Dual SIM, Dual Stand By
 • Navigaţie: GPS, GLONASS, AGPS & BDS
 • Ecran: IPS, 5.5inci, HD 1280x720, Corning Glass Glass 4, rezistent la zgârieturi cu tratament anti-amprente, luminozitate 450nits, Full Lamination,
 • Supports GloveTouch input
 • Baterie: 5000 mAh Li-Polimer (nedetaşabilă), functie de Power Bank
 • Timp de Standby: 914 ore
 • Timp de convorbire: 37.63 ore
 • Cameră frontală: 5 MP, diafragmă F2.0
 • Cameră principală: 13 MP, focalizare automată laser în 0.03 secunde, diafragmă F2.0, bliţ LED Real Tone
 • Conector Audio: 3.5mm
 • Senzori: Accelerometru/Busolă/Proximitate/Senzor de Lumină Ambientală/Senzor magnetic

ASUS prezintă 2 routere Wi-Fi cu modem 4G LTE integrat

ASUS a lansat modelele 4G-AC55U și 4G-N12, două routere Wi-Fi, cu modem 4G LTE încorporat, ce oferă viteze ridicate pentru conexiuni de date prin intermediul rețelelor mobile. Aceste routere sunt ideale pentru locațiile unde liniile cablate sunt lente sau inexistente. Modelele au dimensiuni compacte și suportă conexiunile 4G LTE sau Ethernet WAN, fiind extrem de flexibile. Pot fi utilizate ca o soluție de backup, acasă sau la birou, în cazul întreruperii rețelei cablate.

4G-AC55U folosește standardul Wi-Fi dual-band 802.1ac (AC1200), în timp ce 4G-N12 suportă doar 802.11n (N300), pentru partajarea convenabilă a conexiunii la internet. Antenele externe maximizează acoperirea și oferă un semnal wireless puternic și stabil pentru toate dispozitivele conectate. Pentru a accesa internetul, utilizatorii trebuie să introducă în slot un SIM 4G LTE sau un micro-SIM, să alimenteze routerul, iar dispozitivul se va conecta automat la rețeaua mobilă prin antena externă dedicată. Pentru evitarea unor costuri suplimentare, utilizatorul are posibilitatea să limiteze volumul de date mobile. Ambele modele sunt ușor de administrat, oferind o procedură simplă, în trei pași, prin intermediul interfeței grafice ASUSWRT, cu indicatoare pentru semnal, ajutor la instalare și diagnosticare.

ASUS 4G-AC55U suportă conexiuni 4G LTE de până la 150Mbit/s pentru download și până la 50Mbit/s pentru upload, de cinci ori mai rapid ca HSPA+. Acesta beneficiază de cele mai noi standarde Wi-Fi dual-band 802.11ac pentru viteze cumulate de până la 1167Mbit/s în benzile de frecvență de 2.4GHz și 5GHz. Antena externă Wi-Fi și frecvențele radio reglate cu finețe oferă o acoperire extinsă. 4G-AC55U are două porturi WAN, conexiunea Internet - Ethernet fiind disponibilă prin intermediul unui port Gigabit Ethernet WAN dedicat.

asus 4g ac55u 4g lte router

Suportul pentru tratarea întreruperilor și a erorilor de conexiune presupune că odată ce o legătură este indisponibilă, 4G-AC55U va trece automat pe conexiunea secundară, oferind fluiditate în activitate.

4G-AC55U integrează patru porturi Gigabit Ethernet LAN pentru mai multă flexibilitate. Indicatoarele LED informează utilizatorii despre starea routerului și permit diagnosticarea facilă, inclusiv verificarea puterii semnalului rețelei mobile pentru poziționarea mai bună a routerului. 4G-AC55U include și un port USB 2.0 pentru partajarea convenabilă a imprimantelor și a dispozitivelor de stocare.

ASUS 4G-N12 beneficiază de o mulțime de funcții, ce le permit utilizatorilor să se bucure de rețelele mobile de mare viteză, atât acasă, cât și la birou. Dispunând de viteze 4G LTE de până la 100Mbit/s (download) și 50Mbit/s (upload), plus viteze Wi-Fi 802.11n de până la 300Mbit/s, 4G-N12 este recomandat celor care doresc o alternativă entry-level la conexiunile cablate.

asus 4g n12 4g lte

Pe lângă integrarea modemului 4G LTE, unul dintre cele patru porturi LAN poate fi configurat ca Ethernet WAN, utilizatorii având flexibilitate în alegerea conexiunii preferate.

Specificații ASUS 4G-AC55U

4G LTE Cat. 4 (150Mbit/s download, 50Mbit/s upload)
Wi-Fi concurent dual-band 802.11ac
802.11ac: 5GHz - pană la 867Mbit/s
802.11n: 2.4GHz - pană la 300Mbit/s
1 x Gigabit Ethernet WAN
4 x Gigabit Ethernet LAN
Antene 2 x 4G LTE
Antene 2 x Wi-Fi
Slot SIM
Indicator LED cu 10 segmente pentru intensitatea semnalului
1 x USB 2.0
Consolă ASUSWRT web
220 x 160 x 83mm
640g

Specificații ASUS 4G-N12

4G LTE Cat. 3 (100Mbit/s download, 50Mbit/s upload)
802.11n 2.4GHz, Wi-Fi MIMO 2x2
4 porturi x 100Mbit/s Ethernet LAN (1 configurabil ca WAN)
Antene 2 x LTE
Antene 2 x Wi-Fi
Slot SIM
Indicator LED cu 4 segmente pentru intensitatea semnalului
Consolă ASUSWRT web
172 x 125 x 32mm
500g

TP-LINK prezintă cel mai puternic router al său, Archer C3200

TP-LINK prezintă cel mai puternic router din portofoliul său, Archer C3200, în cadrul celui mai important eveniment de gaming din România, Dreamhack, ediția din Cluj-Napoca, la care este partener tehnic pentru a treia ediție consecutivă.

Routerul C3200 creează trei benzi separate, una de 2,4GHz și alte două de 5GHz, fiecare asigurând viteze de transfer de 600Mbps, respectiv 2x1300Mbps, pentru conectarea simultană a cât mai multor dispozitive. Tehnologia încorporată, Smart Connect, permite dispozitivelor conectate atingerea performanței maxime, alocându-le benzile optime. Astfel, traficul este echilibrat între cele trei rețele, evitând congestionarea, reducerea performanței sau intreruperea. Cu o viteză, combinată, de 3200Mbps, pe cele trei benzi Wi-Fi, Archer C3200 permite utilizatorului să se joace online și să facă streaming-uri 4K Ultra HD pe multiple dispozitive, fără lag.

TP Link Archer C3200

Totodată, cele șase antene externe, din care trei dual band – de 2,4GHz și 5GHz – și trei dedicate exclusiv benzii de 5GHz, îmbunătățesc raza de acoperire, dar și stabilitatea semnalului. Cu ajutorul tehnologiei beamforming, semnalul este trimis direct către dispozitive, pentru conexiuni mai puternice și mai stabile. 

Routerul se bazează pe o arhitectură Broadcom XStream, cu procesor dual-core, tactat la 1GHz și două procesoare secundare, pentru a gestiona conexiuni simultane. Dispune de două porturi USB, unul 3.0 și unul 2.0, pentru partajarea rapidă de fișiere, muzică și clipuri video în rețea. Totodată are patru porturi Ethernet Gigabit, pentru viteze de 10 ori mai mari față de Fast Ethernet, pentru conectarea de console de joc, PC-uri și smart TV-uri.

Interfața intuitivă permite instalarea în doar câteva minute a routerului, inclusiv de pe telefon, cu ajutorul aplicației Tether App, care permite, de asemenea, administrarea rețelei, setarea funcției „Control Parental” sau media sharing, de pe orice dispozitiv Android sau iOS. Nu în ultimul rând, routerul oferă opțiuni avansate de securizare a rețelelor prin criptarea WPA/WPA2.

TP Link Archer C3200 back

Routerul Archer C3200 va fi disponibil în magazinele din România din primul trimestru al anului viitor, la prețuri începând de la 1099 de lei.

Pe lângă prezentarea routerulului Archer C3200, în cadrul Dreamhack Cluj Napoca 2015, TP-LINK România va organiza la standul său turnee de HearthStone și League of Legends 1v1 cu premii, meciuri demonstrative de LoL cu invitați surpriză din categoria gamerilor profesioniști și concurs de Cosplay. Totodata, TP-LINK România va participa la PGL Adventure. Gazda evenimentelor de gaming va fi Lucian Dinescu aka IceMan Lucky.

Dreamhack Cluj-Napoca se derulează în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie a.c. la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Synology a lansat router-ul wireless RT1900ac

Synology a lansat RT1900ac, un router wireless, de mare viteză, ce oferă o conectivitate excelentă, atât pentru acasă cât şi pentru birou, instrumente de reţea avansate, un software performant, precum şi o interfaţă uşor de folosit.

Synology Router RT1900ac este dotat cu sistemul de operare Synology Router Manager, oferind performanţe profesionale la un pret adresat segmentului de consumer. Este capabil să monitorizeze şi să controleze lăţimea de bandă a conexiunii, ţinând cont nu doar de necesităţile dispozitivelor conectate, ci şi de cele ale aplicaţiilor instalate. Echipat cu o bază de date vastă în materie de pagini web ce pot fi restricţionate, filtrul DNS şi opţiune de Parental Control, permite cu un singur click blocarea a sute de pagini web, sau crearea unui anumit interval de timp în care dispozitivele conectate pot accesa reţeaua.

Synology RT1900ac

Cu o selecţie bogată de pachete software de tip add-on, disponibile pe centru de download Synology, utilizatorii pot transforma foarte uşor router-ul într-un server VPN, RADIUS sau DNS, ori pot opta pentru opţiune unui hub de download sau a unui server media.

Interfaţa sa prietenoasă oferă o modalitate fluidă şi intuitivă de a gestiona setările de reţea, în timp ce aplicaţia DS router disponibilă pe Android şi iOS permite monitorizarea şi accesul la setările router-ului, din orice locaţie.

"Router-ul este un element critic pentru orice rețea modernă, deşi de cele mai multe ori este un echipament nu tocmai uşor de folosit. Prin valorificarea expertizei noastre în materie de echipamente NAS, vrem să oferim utilizatorilor o soluție eficientă, avansată şi uşor de folosit, ce se poate adresa atât entuziaștilor cât şi profesioniștilor." a declarat Derren Lu, CEO Synology Inc.

Synology RT1900ac back

În plus, faţă de cele patru porturi standard Gigabit Ethernet LAN, Synology Router RT1900ac este dotat cu trei antene ajustabile şi o tehnologie wireless 802.11ac, ce permite viteze de transfer combinate de până la 1900 Mbps. Pe lângă un procesor dual core de 1.0 GHz, Synology Router RT1900ac vine echipat cu un port USB 3.0 şi un slot SD (SDXC), perfecte pentru ataşarea unor dispozitiv externe de stocare, ce pot transforma router-ul într-un dispozitiv de tip NAS.

Samsung Galaxy S6 edge+ a fost lansat

Samsung anunță lansarea internațională a noului smartphone Samsung Galaxy S6 edge+. Acesta are un ecran de 5,7 inch și păstrează design-ul lui Galaxy S6 edge, fiind creat din sticlă și metal. Galaxy S6 edge+ reconfirmă angajamentul Samsung de a dezvolta piața de smartphone-uri cu ecran de dimensiuni mari, creată în anul 2011 prin lansarea modelului Galaxy Note.

Galaxy S6 edge+ îmbină designul elegant cu specificații tehnice avansate: tehnologie display, bazată pe designul curbat creat de Samsung și cameră foto pentru fotografii și înregistrări video la calitate superioară. În plus, smartphone-ul se încarcă mai rapid, atât wireless, cât și prin cablu, și are un procesor de top. Cu o memorie RAM de 4 GB, noul dispozitiv oferă utilizatorilor posibilitatea de multi-tasking, de a rămâne mereu la curent cu cele mai noi mesaje și notificări de pe rețelele de socializare și de a utiliza jocuri video de ultimă generație, într-un mod fluid.

Samsung Galaxy S6 edge plus

Samsung Galaxy S6+ continuă linia de design inaugurată de Galaxy S6 edge. Acesta are integrat noul Apps edge, care le oferă utilizatorilor acces rapid la aplicațiile lor preferate, printr-o simplă atingere a ecranului de pe margine. În același timp, People edge oferă acces la contactele favorite, prin opțiunile rapide de apel sau trimitere mesaj, ajutându-i pe utilizatori să rămână mai ușor conectați cu cei dragi. Noul Galaxy S6 edge+ are capabilități multimedia superioare, susținute de ecranul Quad HD Super AMOLED de 5,7 inch.

Samsung ajută utilizatorii să împărtășească momentele importante pe rețelele de socializare prin fotografii și înregistrări video, oferind noi opțiuni pentru înregistrările video. Printre acestea se numără funcția Steady Video, ce oferă stabilizare video digitală integrată pe ambele camere foto, pentru înregistrarea de imagini clare chiar și în mișcare, și modul Video Collage, care le permite utilizatorilor să înregistreze și să editeze videoclipuri scurte cu ușurință, adăugându-le numeroase rame și efecte. Galaxy S6 edge+ are capacitate de înregistrare video 4K și posibilitate de Live Broadcast, astfel că utilizatorii pot trimite conținut video Full HD în timp real, de pe telefon, către orice contact sau grup de contacte din agendă, sau chiar către publicul larg, prin YouTube Live. Orice utilizator, care primește link-ul YouTube de la un utilizator Galaxy S6 edge+, se poate bucura de conținut video în timp real pe propriul smartphone, tabletă, PC sau Smart TV, prin conexiune YouTube.

Samsung Galaxy S6 edge plus spate

Galaxy S6 edge+ introduce inovații și pentru tehnologia Samsung de încărcare rapidă. Tehnologia integrată de încărcare wireless este compatibilă cu orice dispozitiv de încărcare wireless disponibil în momentul actual pe piață. Smartphone-ul se încarcă în totalitate în aproximativ 90 de minute prin cablu și în aproximativ 120 de minute, cu cel mai nou dispozitiv de încărcare wireless Samsung. De asemenea, Galaxy S6 edge+ suportă funcția SideSync, care conectează smartphone-ul la PC atât prin cablu, cât și wireless. Datorită funcției de autorecunoaștere și setării rapide, utilizatorii își pot conecta dispozitivul Samsung la un computer sau o tabletă, pentru acces ușor la fișiere și date, de pe toate platformele și sistemele de operare.

Utilizatorii Galaxy S6 edge+ vor beneficia și de o cameră foto avansată, ce include funcțiile Quick launch (printr-o apăsare dublă a butonului principal, camera foto se lansează în 0,6 secunde), Auto Realtime High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) și filtre noi.

În plus, funcțiile de securitate au fost îmbunătățite pe Samsung Galaxy S6 edge+ cu KNOX Active Protection (integrat în dispozitiv) și My KNOX (aplicație cu setare simplă și rapidă) pentru protejarea informațiilor personale sau de business.

Galaxy S6 edge+ va fi disponibil în România, începând cu 4 septembrie, în rețeaua partenerilor oficiali Samsung. Dispozitivul va fi prezent în versiunile de 32 GB sau 64 GB capacitate de stocare.

Cele mai citite

Error: No articles to display