Iti dau reducere 1% la PC Garage

Country Cup 2018 - review

S-a mai încheiat un an in calendar, însă pentru o mana de entuziaști din Romania, ultima zi din 2018 a adus o satisfacție enorma si un motiv memorabil de mândrie. Despre ce este vorba? Va explic in rândurile următoare.

Ca in fiecare an, site-ul pentru overclocking, HWBot.org, a organizat concursul intre tari, denumit simplu, Country Cup 20XX.

COUNTRYCUP2

 

Istoric

Prima tura a avut loc in 2009, deci anul acesta va avea loc a 10-a ediție. Dar pana acolo mai sunt 11 luni, așa ca punem așteptarea deoparte si ne ocupam de prezent.

In ordinea numerelor de pe tricou, câștigătorii fiecărui an au fost:

2009 – Romania

2010 – Federația Rusa

2011 – Polonia

2012 – Grecia

2013 – Australia

2014 – Australia

2015 – Australia

2016 – Australia

2017 – Australia

2018 – Australia

 

După cum vedeți, prima ediție a fost câștigată de Romania, însă, de 6 ani încoace, nimeni nu reușește sa doboare Australia de pe prima poziție.

Eu am intrat in joc in 2014, anul in care am si trecut de la răcirea cu lichid, la cea sub-zero, făcând pasul direct către azot lichid (LN2). Pana atunci nu aflasem de HWBot, așa ca făceam overclocking acasă, pe sistemele mele, fără sa păstrez scoruri sau alte rezultate. Era, pur si simplu, un hobby. Unul care a început in 1996, pe un i486 DX4 la 100MHz, pe care l-am urcat la 120Mhz. Apoi, cu fiecare noua generație Intel, AMD si Cyrix, am continuat sa ridic frecventele, însă la un nivel perfect stabil, deoarece le foloseam in sistemul de zi cu zi, neavând mai mult platforme.

In Iunie 2014 am aflat despre HWBot, mi-am făcut cont si mi-am schimbat perspectiva despre overclocking, având un nou punct de reper, in scorurile postate de alții. Pe scurt, am început sa am platforme diferite pentru acest hobby, lăsând sistemul de zi cu zi in pace. Azotul mi-a deschis noi orizonturi, astfel ca, in mai puțin de un an, respectiv odată cu prima mea vizita la Computex, in mai 2015, am reușit sa ajung #1 in Romania. Asta înseamnă ca aveam cele mai multe puncte, nu ca eram cel mai bun, pentru ca „cel mai bun” nu exista in overclocking. Cei care se cred „cei mai buni” au capul adânc înfipt in propriul fund egocentric si au impresia ca rahatul lor miroase frumos.

Overclocking-ul este o știință, nu un talent, deci oricine poate învăța si deveni #1. Trebuie doar sa-si dorească!

In Taiwan, am cunoscut foarte multi overclockeri, din diverse tari, oameni cu care păstrez si astăzi legătura, si de la care am învățat foarte multe lucruri noi, extrem de utile. Practic, am intrat in comunitatea mondiala de overclocking, fapt care oferă noi perspective.

Pe HWBot, fiecare își poate crea propria echipa, ceea ce am făcut si eu, iar mai apoi au apărut si coechipieri. Unii au rămas, alții au plecat, însă exista 2 persoane care au păstrat colaborarea, GGI78 si AugustinPRIME, de la care am învățat o grămadă de trucuri (tweaks) si cu care am făcut echipa, in fiecare an, la Country Cup.

Dădeam scoruri pentru Romania, simultan cu alți overclockeri locali, dar fără o organizare comuna.

 

Country Cup 2018

Ei bine, la asta am vrut sa ajung. Pentru Country Cup 2018, ne-am strâns mai multi entuziaști, chiar daca nu facem parte din aceeași echipa pe HWBot. Am vrut sa participam pentru tara, si ne-am organizat in consecință.

Primul contact a fost pe WhatsApp, pe 21 Noiembrie, unde Suzuki a creat un grup de discuție. Pe 25 Noiembrie, AugustinPRIME m-a introdus si pe mine in grup, precum si pe GGI78. Mai erau acolo, [Wanted], Pirat, sammurai, BotSkill, Darky, John7up, Darco_2, rodarkone, pasatoiutd si Kobro. Acestea sunt poreclele lor de pe HWBot.

Așadar, eram 14 împielițați, gata sa urce Romania cat mai sus, in clasamentul Country Cup 2018. Am trecut la organizare, astfel ca fiecare a știut ce are de făcut, din timp, si cu ce hardware avea sa participe in concurs. Am trecut totul intr-un tabel, la care aveam toți acces, si-l modificam după caz.

Apoi s-au convenit câteva întâlniri, după posibilități, pentru ca răcirea sub-zero este mai ușoară, când ai mai multe mâini, iar scorurile mai bune, când ai mai multe capete. Astfel, ne-am văzut unii in Bucuresti, alții in Iași, si așa au apărut primele scoruri pentru echipa. Exista si coechipieri care nu sunt in Romania, dar care ne-au ajutat de pe unde locuiesc, WhatsApp fiind de mare ajutor pentru comunicare in timp real.

La Bucuresti, eu, GGI78 si AugustinPRIME, am consumat peste 100L azot lichid, in vreo 4 întâlniri, plus sesiuni private, fiecare pe acasă. La Iași, Suzuki, [Wanted], sammurai si Pirat, intr-un week-end, au topit vreo 30Kg de gheata carbonica (dry ice), apoi au adăugat si ei sesiuni personale, utilizând unități Single Stage (SS) sau chiller-e (aparate care răcesc lichidul din circuit, la temperaturi sub 0C). Nachtfalke este omul care construiește astfel de unități, dar la modul restrâns, mai ales ca nu locuiește in Romania.

Concursul a cuprins 10 stagii, o premiera in istoria competiției:

Stage 1 - HWBOT x265 Benchmark - 4k - 8 subs

Stage 2 - Cinebench - R15/core - 8 subs

Stage 3 - Maximum Reference Frequency - 6 subs

Stage 4 - SuperPi - 32M - AMD CPUs only - 6 subs

Stage 5 - GPUPI for CPU - 1B - single core CPU - 3 subs

Stage 6 - 3DMark05 - Dual GPU cards only - 5 subs

Stage 7 - 3DMark2001 SE - AMD CPU/Single videocard - 5 subs

Stage 8 - GPUPI - 32B - AMD single core GPUs only - 5 subs

Stage 9 - 3DMark - Night Raid - IGP only - 5 subs

Stage 10 - 3DMark - Time Spy - Nvidia GPUs only per family - 5 subs

 

La sfârșitul fiecărui rând, vedeți cate scoruri sunt necesare pentru fiecare stagiu. Primele 5 sunt pentru CPU, ultimele 5 pentru VGA.

In total, au fost 56 de teste, pe zeci de platforme, atât vechi, cat si moderne. Ca sa va faceți o idee, noi am utilizat 16 placi de baza si 20 procesoare, la care s-au adăugat 19 placi grafice dedicate si 5 integrate.

Ca overclocker entuziast, păstrezi diferite platforme, dar mai ales placi grafice. Pe scurt, fiecare noua generație, atât de procesoare, cat si de placi grafice, aduce scoruri mai bune, deci puncte mai multe pentru cel care le utilizează. Alt exemplu este ca scorurile date cu placi grafice mai vechi, pot fi mărite folosind procesoarele din noile generații, așa ca, la fiecare noua apariție, poți reface testele, pentru a-ti păstra locul in clasament.

Da, overclocking-ul poate fi un hobby scump, dar care dambla nu este? Iau ca exemplu tuning-ul de mașini, in care unii cheltuiesc zeci de mii de Euro. Așadar, poți sa arunci cu bani sau nu. Este doar alegerea ta.

Revenind la Country Cup 2018, a fost o munca de echipa, in care planificarea si organizarea comuna au dat roade. Unii dintre noi au dat scoruri si de Craciun, alții au stat noaptea, când temperatura de afara scădea sub zero grade, ca sa scoată radiatorul (de la răcirea cu lichid) pe geam, pentru a avea temperatura lichidului cat mai mica. Practic, am făcut tot ce puteam, ca sa obținem cele mai bune scoruri.

Si a venit ziua de 31 Decembrie, când, la ora 14.00 (ora României), se încheia competiția. Am stat toți pe WhatsApp, ultimele 2 ore ramase, numărând secundele si evaluând scorurile, ca sa fim siguri ca toate erau corect postate, conform regulilor concursului.

Am așteptat cu sufletul la gura si, pe măsură ce secundele se scurgeau către zero, nivelul adrenalinei creștea, dar si entuziasmul nostru, când vedeam, in ultimele 3 minute, ca nu apăreau scoruri mai bune ca ale noastre.

Când ultima secunda s-a scurs, am explodat toți pe grup. Ieșisem pe locul 2, după Australia. Eforturile noastre fuseseră răsplătite din plin. Bucuria era imensa, însă cea mai mare satisfacție venea din faptul ca formasem o echipa omogena, care se organizase coerent.

cc2018

Eram si surprinși, pentru ca nu au apărut, in top 10, tari la care ne așteptam sa ocupe locuri fruntașe, precum Indonezia. Însă si asta face parte din concurs: poți ocupa un loc mai bun, pentru ca s-a diminuat concurenta.

Așa am încheiat noi, cei 14, anul 2018.

Găsiți aici pagina oficiala a competiției, cu toate stagiile si rezultatele: http://hwbot.org/competition/hwbot_country_cup_2018/

 

Aprecieri si multumiri

Vreau sa mulțumesc coechipierilor pentru eforturile depuse, precum si celor de la Asus Romania, care ne-au împrumutat un RTX 2080 Ti Strix, pentru a-l folosi in concurs.

Majoritatea dintre noi, cei 11, avem propriile familii. Si am rupt din timpul petrecut cu ele, de sărbători, ca sa participam la concurs. Uneori, apar si astfel de compromisuri. Dar nu se numește familie, daca nu exista înțelegere si compasiune. Le mulțumim soțiilor noastre ca ne-au sprijinit pentru Country Cup.

La final, va urez un an nou plin de bucurii si împliniri. Stați pe Techzone.ro pentru review-uri la cele mai noi componente, iar daca v-am trezit interesul pentru overclocking, ne găsiți pe forumoverclocking.ro pentru comunicare.

Pe HWBot, va invit in echipa forumoverclocking.ro, in caz ca sunteți interesați de colaborare.

 

Câștigă o invitație de acces 3 zile la DreamHack Bucharest 2016

Dreamhack se apropie si stiu ca vreti sa mergeti acolo, sa fiti parte din aventura celor 3 zile. Ei bine, Techzone.ro este partener media pentru acest eveniment si pune la bataie 20 invitatii, pentru ca voi sa puteti participa la cel mai mare eveniment de gaming din Romania. Evident, anuntati-va si prietenii, ca sa mergeti impreuna la Dreamhack.

 dreamhack 2016

Regulament concurs „Câștigă o invitație de acces 3 zile la DreamHack Bucharest 2016”

Organizarea concursului
1. Organizatorul concursului „Câștigă o invitație de acces 3 zile la DreamHack Bucharest 2016” este Techzone.ro.
2. Toate obligațiile privind desfășurarea concurului revin exclusiv organizatorului.
3. Respectarea regulilor din prezentul document este obligatorie pentru toţi participanţii. Prin înscrierea la concurs, participantul declară expres că a citit, a înţeles şi este de acord cu termenii şi condiţiile prezentului Regulament.
4. Regulamentul oficial este adus la cunoştinţa publicului pe site-ul www.techzone.ro.
5. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica şi/sau schimba regulamentul, dar nu înainte de a anunţa public participanţii.
6. Acest concurs nu este administrat sau asociat cu PGL, organizator DreamHack Bucharest 2016.

Durata concursului
Concursul „Câștigă o invitație de acces 3 zile la DreamHack Bucharest 2016” se desfășoară în perioada 6 – 12 Septembrie 2016. Tragerea la sorti va avea loc pe 13 Septembrie 2016.

Modul de desfășurare a concursului
1.Participantii au de facut urmatoarele:

- dati like paginii Techzone.ro de pe Facebook

- dati like paginii Dreamhack.ro pe Facebook

- lasati un comentariu pe pagina Techzone.ro, de pe Facebook, cu textul #dreamhacktechzone

2. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți, folosind aplicatia http://www.miniwebtool.com/random-name-picker/, si va fi anunțat pe website-ul organizatorului, www.techzone.ro , și pe pagina de social media https://www.facebook.com/techzone.ro

Premiile și modalitatea de acordare
1. Premiile constau în 20 de invitații de acces 3 zile la DreamHack Bucharest 2016, festival care se desfășoară între 16-18 septembrie, la Sala Polivalentă din București.
2. Un participant are dreptul la o singură invitație.
3. Pentru a intra în posesia premiului , câștigătorul trebuie să trimită datele de contact (nume complet, adresă de e-mail, număr de telefon) la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. După ce a primit invitația pe e-mail, câștigătorul trebuie să-i confirme organizatorului, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., că a intrat în posesia ei.
4. Premiul (invitația) va fi trimis pe e-mail-ul încris de participant. Invitația este un document pdf ce conține un cod de bare. Invitația va fi printată de către câștigător și se va prezenta la intrarea în Sala Polivalentă, în timpul DreamHack Bucharest 2016. Invitația nu trebuie decupată, colorată sau modificată. Fiecare invitație are un cod unic de bare, iar la prima scanare a acestuia, codul este introdus în baza de date, iar deținătorul primește o brățară de acces 3 zile la DreamHack Bucharest 2016. A doua scanare a aceluiași cod de bare va fi respinsă de sistem, iar deținătorului nu-i va fi permis accesul la festivalul DreamHack Bucharest 2016. Prin urmare, responsabilitatea ca invitația să nu ajungă la altă persoană, ci doar la cea desemnată, aparține exclusiv utilizatorului adresei de e-mail furnizate de participant.
5. Premiile nu pot fi convertite în bani.

Dreptul de participare
1. Concursul „Câștigă o invitație de acces 3 zile la DreamHack Bucharest 2016” este deschis tuturor participanţilor rezidenţi în România, cu excepţia angajaţilor partenerului media precum şi a membrilor familiilor acestora.
2. În cazul constatării folosirii unor conturi de social media special create pentru fraudarea acestui concurs, participanţii respectivi vor fi descalificaţi.
3. Participanții au obligația de a citi, înțelege și respecta regulamentul. În caz contrar vor fi descalificați.

MSI Giveaway - castigatorii!

MSI giveaway

Ei bine, a venit si momentul mult asteptat! Am tras la sorti castigatorii celor 3 premii!

{youtube}TiTbvv7oLzk{/youtube}

Asadar:

- Premiul 3 -> Adrian Cosmin

- Premiul 2 -> Antonio Bogdan

- Premiul 1 -> Florea Paul Constantin

 

Felicitari tuturor! Castigatorii sunt rugati sa-mi dea mesaj privat pe Facebook, cu adresele unde sa trimit premiile.

 

MSI Giveaway - ai 3 sanse de castig

In parteneriat cu MSI Europe, organizam acest giveaway.

Aveti 3 sanse de castig!

- Premiul 1: Casti MSI DS502 Gaming + Tricou MSI + Emblema MSI + 4 pixuri + mascota mare MSI

Premiul 2: MSI DS200 Gaming mouse + Stick USB MSI + Emblema MSI + mascota mica MSI

Premiul 3: Kit MSI pentru curatare ecran + Joc GTA V + Insigne Fallout + Emblema MSI

 MSI giveaway

Ce aveti de facut pentru a participa:

- Dati Like paginii MSI Europe

- Dati like paginii Techzone.ro

- Lasati un comentariu pe pagina de Facebook Techzone.ro cu tag #msitechzone

 

Invitati si prietenii. Poate castigati in gasca!

Castigatorii vor fi anuntati pe pagina Techzone.ro si prin mesaj pe Facebook.

Inscrierile vor dura pana pe 22 Iulie (inclusiv), iar tragerea la sorti va avea loc pe 24 Iulie 2016!

Succes!

Techzone.ro si TP-LINK ofera 3 invitatii la DreamHack Cluj-Napoca 2015

Techzone.ro alaturi de TP-LINK va ofera 3 invitatii la DreamHack Cluj-Napoca 2015, cel mai mare eveniment eSports din afara Capitalei. ce va avea loc Joi, pe 29 Octombrie, la Sala Polivalenta, Cluj.

Primul mare eveniment de eSports din afara capitalei, DreamHack Cluj-Napoca va avea loc Joi, pe 29 Octombrie, in cea mai moderna sala polivalenta din Romania.

TP LINK Dreamhack Cluj

Festivalul va fi impartit in urmatoarele zone:

eSportsZona competițiilor de sport electronic din Sala Polivalentă Cluj-Napoca va fi cu siguranță cea mai mare și spectaculoasă din tot ce a avut România până acum. Vezi care sunt marile competiții esports de la DreamHack Cluj-Napoca 2015.
Competition – Pentru fanii sporturilor electronice, care nu sunt jucători profesioniști, dar vor să participe la competiții, PGL le oferă posibilitatea să se înscrie la mai multe concursuri dedicate amatorilor. Alegeți competiția și fii câștigător!
Passion – Pasiunea gamerilor trece de multe ori dincolo de limita ecranului. La DreamHack Cluj Napoca există zone special concepute pentru a oferi vizitatorilor produse și spectacol offline. Află ce surprize ți-au rezervat youtuberii, cosplay-erii și alte partenerii evenimentului.

Invitatiile oferite vor fi valabile pe intreaga durata a evenimentului, iar pentru a putea participa, va trebui sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

Ce produs prezinta TP-LINK la Dreamhack?
Ce viteza de transfer asigura routerul ce va fi prezentat de TP-LINK la DreamHack Cluj-Napoca?
Cine e gazda competitiilor de gaming la standul TP-LINK?

  • Scris de Devon
  • Categorie: Concursuri

Techzone.ro oferă 10 invitaţii pentru DreamHack Bucuresti 2014

Techzone.ro pune la bătaie 10 invitaţii pentru DreamHack Open Bucharest 2014, de pe 26-27 Aprilie, la Sala Polivalenta, Bucuresti.

Pentru a participa, da click pe bannerul de mai jos care te va duce pe pagina noastra oficiala de facebook, unde vei gasi ce trebuie sa faci pentru a intra la tragerea la sorti pentru invitatii! 

dreamhack-2014 banner

Despre DreamHack

DreamHack Bucharest este cel mai mare eveniment eSports din România, aducând cei mai buni jucători de Counter Strike, League of Legends şi Starcraft II din jurul lumii. Evenimentul revine în România pentru al treilea an consecutiv, în ceea ce a devenit o tradiţie, care va fi continuată şi în următorii ani.

În cadrul evenimentul, fanii scenei eSports pot să îşi întâlnească jucătorii preferaţi, să vizioneze live bătăliile dintre aceştia, să participe la concursuri, tombole, oferte speciale din partenerilor oficiali şi multe altele.

Ediţia de anul trecut a DreamHack Bucureşti a avut aproximativ 4000 de spectatori pe durata celor două zile de eveniment, cu peste 1 milion de vizite şi 375 de mii de clienţi unici online.

 

Techzone.ro te trimite la DreamHack Bucharest

{multithumb popup_type=none enable_thumbs=0 resize=0 }

Techzone.ro pune la bătaie 10 invitaţii pentru DreamHack Open Bucharest 2013, de pe 14-15 Septembrie, la Sala Polivalenta, Bucuresti.

Pentru a participa, da click pe bannerul de mai jos care te va duce pe pagina noastra oficiala de facebook, unde vei gasi ce trebuie sa faci pentru a intra in posesia invitatiilor! 

Techzone Dreamhack Banner

Despre DreamHack

DreamHack Bucharest este cel mai mare eveniment eSports din România, aducând cei mai buni jucători de Counter Strike, League of Legends şi Starcraft II din jurul lumii. Evenimentul revine în România pentru al doilea an consecutiv, în ceea ce a devenit o tradiţie care va fi continuată şi în următorii ani.

În cadrul evenimentul, fanii scenei eSports pot să îşi întâlnească jucătorii preferaţi, să vizioneze live bătăliile dintre aceştia, să participe la concursuri, tombole, oferte speciale din partenerilor oficiali şi multe altele.

Ediţia de anul trecut a DreamHack Bucureşti a avut aproximativ 4000 de spectatori pe durata celor două zile de eveniment, cu peste 1 milion de vizite şi 375 de mii de clienţi unici online.

Evenimentul este organizat la noi în ţară de CompterGames.ro, fiind în parteneriat cu Romtelecom, Coca-Cola, Nvidia, D-Link, htc, Asus, PC Garage, Logitech, Asus, Nanoxia şi mulţi alţii. Partenerii media sunt ProFM, Adevărul, Go4it.ro, ZonaIT, Level, Techzone.ro şi Playtech.ro.

  • Scris de Devon
  • Categorie: Concursuri

Techzone.ro oferă zece invitaţii pentru ReC

Techzone.ro pune la bătaie 10 invitaţii pentru finala Romanian eSports Championship (ReC) 2013, de pe 25-26 Mai, la Turbohalle, Bucuresti.

Dacă vrei să fii prezent la marea finală, tot ce trebuie să faci este scris mai jos. O săptămână mai târziu, pe 22 Mai 2013, vom selecta cei 10 câştigători, pe care îi vom anunţa atât pe site, cât şi pe Facebook.

Pentru a va ridica invitaţiile, pur şi simplu va prezentaţi la Turbohalle în 25-26 Mai, cu un act de identitate.

Din nou, pentru a fi eligibili, tot ce trebuie să faceţi este:

• Daţi un like articolului şi paginii noastre de pe Facebook;
• Share articolul mai departe;

Despre ReC

Romanian eSports Competition, este o competiţie aflată la cel de-al treilea sezon, organizată de ComputerGames.ro. Evenimentul are mai mulţi parteneri media, inclusiv Computerblog.ro, Das Cloud, GO4IT, Playtech.ro şi Techzone.ro s.a.m.d. dar şi Rometelecom, care îl va difuza în direct, pentru al doilea an consecutiv, pe canalul Dolce Sport 2 şi site-ul www.dolce-sport.ro.

Calificările pentru această competiţie s-au desfăşurat online, pe o perioadă de 8 săptămâni. Finala va avea loc în Bucuresti, în cadrul Turbohalle. Premiile puse la bătaie, au o valoare totală de 6900 de dolari, fiind împărţite în mod egal pentru cele trei jocuri: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive şi DoTA 2.

Totodată, Romanian eSports Competition mai promite şi o zonă dedicată spectatorilor dornici să participe la concursuri, organizând competiţii de Starcraft II, FIFA 13 şi Shootmania în cadrul evenimentului.

Romanian-eSport-Championship-3

  • Scris de Devon
  • Categorie: Concursuri

Cele mai citite

Error: No articles to display