Iti dau reducere 1% la PC Garage

ASRock a anunțat primele sale placi grafice

Cunoscuta pentru plăcile de baza excelente, compania ASRock si-a anunțat intrarea pe piața plăcilor grafice, cu seria Phantom Gaming, ceea ce indica direcția pe care o urmează, spre câștigarea unui procent mai mare de utilizatori ai pieței de jocuri.

ASRock se arunca in lupta prudent, pornind la drum, inițial, cu placi bazate pe cip-urile AMD Radeon RX 500. Personal, mi se pare o strategie excelenta sa debutezi cu placi grafice Radeon, pe o piață ahtiata după minat cripto-monede, într-un moment in care prețul de vânzare este mai mare decât cel normal.

ASRock Phantom Gaming set

Primele modele lansate sunt Phantom Gaming X Radeon RX580 8G, Radeon RX570 8G, Phantom Gaming Radeon RX560 4G/2G si Radeon RX550 4G/2G. Nu este menționat nimic despre Vega, însă.

Plăcile sunt dotate cu ventilatoare cu 2 rulmenți (Dual Ball Bearing) pentru filabilitate crescuta si zgomot redus. Cooler-ele sunt create de la zero si beneficiază de o baza consistenta si si conducte speciale, care accelerează disiparea căldurii de la GPU.

ASRock este un nume in overclocking, iar acest aspect este susținut si de noile placi grafice, prin versiuni care poarta emblema OC Certified. Acestea sunt supra tactate din fabrica, oferind performanta crescuta fata de variantele de referință. In plus, utilizatorii au posibilitatea sa le crească frecventele si mai mult, prin aplicația Phantom Gaming Tweak. Acolo exista profile predefinite, printre care si OC Mode, care oferă frecvente mai ridicate.

ASRock Phantom Gaming Tweak

Iată cum arata primele placi grafice ASRock, împreuna cu specificațiile aferente:

ASRock Phantom Gaming placi

ZOTAC GTX 1080 Ti ArcticStorm Mini – miniatura cu waterblock

ZOTAC a lansat o noua placa grafica, bazata pe cip-ul NVIDIA GTX 1080 TI, si denumita GTX 1080 Ti ArcticStorm Mini.

Caracteristica cea mai importanta a acestui produs este mărimea, fiind cea mai mica placa video, care folosește acest cip grafic. Dimensiunile sunt 212mm x 164mm x 41mm.

In plus, este beneficiara unui sistem de răcire cu lichid, ZOTAC instalând un waterblock si nu un cooler pe aer.

Zotac GTX 1080Ti ArcticStorm Mini set

In detaliu, vorbim despre un PCB de 212mm lungime, foarte compact pentru capabilitățile oferite. Placa este acoperita in întregime de blocul de răcire, care este construit din cupru nichelat.

Capacul waterblock-ului este din acrilic transparent, astfel încât se poate vedea lichidul circulând.

Zotac GTX 1080Ti ArcticStorm Mini waterblock

Exista si un LED acolo, iluminarea acestuia oferind un plus vizual in carcasa. Fitingurile suportate sunt cele cu filet G1/4. In pachet sunt incluse 2 bucăți, compatibile cu furtun cu diametrul interior de 10mm.

Pentru o răcire si mai eficienta, ZOTAC a adăugat si un backplate, care preia căldura de la PCB.

Zotac GTX 1080Ti ArcticStorm Mini backplate

AMD extinde optiunile de grafica embedded, cu Radeon E9170

AMD a anunțat lansarea procesorului grafic (GPU) AMD Embedded Radeon™ E9170. Noul procesor este primul GPU discret din seria AMD Embedded bazat pe arhitectura Polaris” şi este disponibil atât în format MCM (multi-chip module) cu memorie integrată, pentru sisteme de dimensiuni mici cu consum redus, dar şi în variantele PCI Express® şi MXM, pentru sisteme standard. Procesorul E9170 este ideal pentru dispozitive care necesită grafică premium şi capacităţi extinse de display, îndeplinind în acelaşi timp cerințe exigente de eficiență energetică și termică. AMD își extinde tehnologia grafică de bază, oferind o rezoluție clară și o experiență 4K uimitoare, pe display-uri multiple, către un număr tot mai mare de aplicaţii, inclusiv jocuri digitale de cazino, sisteme “thin client”, afișaje medicale, panouri comerciale digitale și sisteme industriale.

Procesorul AMD Embedded Radeon E9173, bazat pe arhitectura Polaris”, are la bază un proces de fabricație de 14nm FinFET care asigura o performanţă per watt triplă faţă de generaţiile precedente de GPU-uri AMD Embedded. Oferind sub 40W TDP într-un pachet de dimensiuni reduse, AMD permite accesul unei game mai largi de produse, adaugând un nou nivel de scalabilitate portofoliului de procesoare grafice AMD Radeon™ Power-Efficient Embedded GPUs. Suportând simultan pana la cinci display-uri 4K, GPU-ul  E9170 elimină practic nevoia de procesoare suplimentare şi componente duplicat pentru a crea o experienta multimedia captivantă. În plus, posibilitatea de a alege între modulele MCM, MXM si PCI Express, mărește flexibilitatea designului, minimizând complexitatea.

amd radeon e9170 

„Dezvoltatorii continuă să împingă granițele cu privire la ceea ce este posibil pentru sistemele integrate, cerând performanță marita, mai multe caracteristici și mai multe opțiuni de design, dar toate acestea cu un consum semnificativ redus de energie. La nivel de GPU, este esențial să oferim soluții versatile care să nu compromită performanța grafică sau capacitățile multi-display 4K”, a declarat Colin Cureton, director de management al produselor, AMD Enterprise Solutions. „Noua serie de GPU-uri AMD Embedded Radeon E9170 nu numai că atinge performanța per watt de până la 3 ori față de soluțiile anterioare, ci este primul GPU încorporat, bazat pe Polaris, disponibil în forma MCM, care permite un design elegant într-o varietate de dimensiuni, obţinând echilibrul optim între performanță și eficiență energetică.

 

Beneficii cheie pentru aplicații ale Seriei E9170

 • Jocurile digitale de cazino: seria de procesoare grafice E9170 reduce costurile de operare pentru sistemele de jocuri entry-level și midrange, atat datorita consumului redus de energie, dar si prin prisma amprentei termice mici, reducând disiparea termică, care afectează costurile instalațiilor de aer condiționat. Suportul pentru cinci display-uri independente simultan ajuta companiile sa creeze experiente care atrag privirile, cu mai mulți pixeli si mai multă acţiune.Suportul pentru DirectX® 12 permite o rata FPS mai mare cu latență redusă, pe când suportul cross-platform Vulkan® API ajută la asigurarea unei calități mai bune a imaginii, reducând în același timp blocajele procesării procesorului.
 • Sistemele “Thin client”: Sistemele “Thin client” alimentate de GPU-uri E9170 pot avea o amprentă hardware mai mică decât sistemele tradiționale PC, pot degaja mai puţină caldura și pot oferi spații mai fiabile de lucru în medii dense, limitate ca spaţiu, precum birourile de tranzacționare la bursă. În plus, rezoluția grafică 4K oferă o claritate perfectă atunci când sistemele “thin client” rulează în split-screen, îmbunătățind experiența utilizatorilor.
 • Afișaje medicale: Rezoluția grafică 4K de înaltă performanță redată de GPU-urile seria E9170 ajută la îmbunătățirea preciziei diagnosticelor la aparatura cu raze X și ultrasunete si oferă o claritate mare la analiza ţesutului osos, ajutând profesioniștii din domeniul medical să îmbunătățească îngrijirea pacientului.
 • Panouri comerciale digitale: Companiile de publicitate preocupate de costuri care integrează procesoare grafice din seria E9170 Series pot folosi până la cinci display-uri 4K simultan, pentru o experiență vizuală uimitoare care menține atenția privitorilor, fără a implica un preț premium.
 • Sisteme industriale: Pe lângă posibilitatea folosirii display-urilor multiple, în formatul consacrat MCM, seria Radeon E9170 permite stabilitatea necesară pentru cele mai stricte teste de șoc și vibrații în medii averse, specifice industriei, precum cockpiturile avioanelor.

 

Caracteristicile principale ale Seriei E9170

 • Putere a plăcii de pana la 1.25 TFLOPi la sub-40W TDP, stabilind un nou punct de referință în cadrul portofoliului de procesoare grafice AMD Radeon™ Power-Efficient Embedded, oferind o performanţă per watt triplă faţă de generaţiile anterioare.
 • Optimizare 4K și configurabilitate flexibilă multi-display, care permit un design versatil si complexeitate multimedia.
 • Decodare și codare 4K HEVC/H.265 și AVC/H.264 și până la cinci ieșiri HDMI® 2.0 și/sau DisplayPort 1.4.
 • Disponibil în format compact MCM, standard MXM si PCI Express.
 • Disponibilitatea planificată până în 2024 pentru a asigura continuitatea suportului pentru produsele cu durată de viață lunga și modelele de generație următoare.
 • Suportul 4K și 3D asigură o imersiune vizuală de neegalat.
 • Memorie video 4GB GDDR5 (128bit) pentru nevoi de înaltă performanță.

 

Disponibilitate

Seria AMD Embedded Radeon E9170 GPU în configurații PCI Express și MXM este planificată să fie disponibilă în Octombrie 2017, iar configurațile MCM sunt planificate pentru Noiembrie 2017.

AMD a anunțat lansarea plăcilor grafice Radeon RX Vega

AMD a anunțat lansarea plăcilor grafice Radeon RX Vega, oferind celor 4 milioane de gameri acces către cea mai bună experiență de joc din segmentul entuziast. Pentru cei care deja dețin un PC din acest segment, impreuna cu un monitor pe măsură, și doresc să treacă la următorul nivel în ceea ce privește capabilitățile grafice, plăcile Radeon RX Vega 64 sunt disponibile începând de astăzi la prețuri ce pornesc de la $499. Plăcile grafice Radeon RX Vega 56 vor fi disponibile începând cu data de 28 August la un preț recomandat de $399.

Anterior disponibilă doar pentru produse grafice high-end, seria RX Vega include tehnologii pionier, precum High Bandwidth Cache, 8GB memorie HBM2, de ultimă generație, Rapid Packed Math, High Bandwidth Cache Controller și noi motoare pentru Geometrie and Pixelare, pentru o integrare completă cu jocuri ce folosesc DirectX 12 și Vulkan.

AMD RX Vega64 Liquid

AMD RX Vega64 Black

Pentru mai multe informații și partenerii unde produsele Radeon Packs și Radeon RX Vega sunt disponibile, vizitați http://radeon.com/RXVega.

NVIDIA a lansat GeForce GTX 1080 si GTX 1070

Nvidia GeForce GTX 1080

NVIDIA a lansat GeForce GTX 1080, prima unitate de procesare vizuală (GPU) de gaming, construită pe noua arhitectură Pascal, care oferă o performanță de până la 2 ori mai bună în realitatea virtuală, comparativ cu GeForce GTX TITAN X. Pascal permite salturi uriașe în ceea ce privește performanța, lățimea de bandă a memoriei și eficiența energetică, față de precedenta arhitectură, Maxwell. Totodată, introduce funcții grafice inovatoare și tehnologii care redefinesc PC-ul drept cea mai bună platformă de gaming pentru titluri de top și pentru realitatea virtuală.

NVIDIA a proiectat arhitectura Pascal pentru a veni în întâmpinarea puterii de procesare extrem de ridicate cerute de tehnologii precum realitatea virtuală. Arhitectura încorporează cinci tehnologii inovatoare:

• O nouă generație de arhitectură GPU. Pascal este optimizată pentru peformanță per watt. GTX 1080 este de trei ori mai performantă din punct de vedere al consumului de energie decât arhitectura Maxwell.
• Proces 16nm FinFET. GTX 1080 este primul GPU de gaming proiectat pentru procese 16nm FinFET, care folosește tranzistori mai mici și mai rapizi, care pot fi asamblați mai dens. Cei 7,2 miliarde de tranzistori oferă o creștere radicală a performanțelor și a eficienței.
• Memorie Avansată. GPU-urile Pascal sunt primele care beneficiază de puterea chipurilor de memorie GDDR5X de 8GB de la Micron. Interfața de memorie 256-bit are o frecvență de 10Gb/secundă, ceea ce ajută la o creștere a eficienței lățimii de bandă de 1,7 ori comparativ cu standardul normal GDDR5.
• Performanțe tehnice. Îmbunătățirile aduse lățimii de bandă și eficienței energetice permit GPU-ului GTX 1080 să ruleze la frecvențe standard nemaiîntâlnite până acum, de peste 1700 MHz, cu un consum energetic de doar 180 de wați. Noile progrese de calcul asincron îmbunătățesc performanțele de gaming și eficiența energetică, iar noua tehnologie GPU Boost 3 oferă funcționalități avansate de overclocking.
• Tehnologie de gaming inovatoare. NVIDIA schimbă gamingul, de la dezvoltare la experiențe împărtășite. Noul software NVIDIA VRWorks permite dezvoltatorilor de jocuri să aducă o profunzime fără precedent în decorurile jocurilor. Tehnologia NVIDIA Ansel le oferă gamerilor posibilitatea de a-și distribui experiențele de joc și de explora lumi virtuale în moduri noi.

Pentru a integra complet utilizatorii în lumea virtuală, kitul de dezvoltare a software-ului NVIDIA VRWorks imbină ceea ce utilizatorul vede, aude și atinge cu mișcarea fizică a mediului, pentru a-l convinge că experiența este reală.

• Performanță Grafică superioară în VR: VRWorks Graphics include acum capabilități de proiecție multiplă redată nativ la dimensiunea unică a display-urilor VR, în locul monitoarelor tradiționale 2D. De asemenea, redă geometria pentru ochiul stâng și ochiul drept simultan, într-o singură trecere
• Enveloping Audio: VRWorks Audio folosește un motor NVIDIA OptiX pentru ray-tracing, pentru a identifica traseul sunetelor din mediul înconjurător în timp real, în concordanță cu dimensiunile, formele și materialele din lumea virtuală.
• Interactive Touch and Physics: NVIDIA PhysX pentru VR detectează interacțiunea dintre un controller și un obiect virtual, permițându-i motorului jocului să genereze un răspuns vizual și haptic precis. De asemenea, tehnologia modelează răspunsul mediului virtual înconjurător, astfel că interacțiunile precum exploziile sau o mână care lovește apa să genereze un răspuns similar celui din lumea reală.

NVIDIA a mai lansat Ansel, o unealtă performantă de captare in-game care le permite gamerilor să exploreze, capteze și să partajeze imagini artistice din jocuri, într-un mod revoluționar.

Cu Ansel, gamerii pot crea imaginile in-game pe care și le doresc, poziționând camera în orice direcție, din orice unghi, în mediul jocului. Aceștia pot capta screenshot-uri cu rezoluție de până la 32 ori mai mare decât cea a ecranului și pot face zoom pe fiecare element, fără a pierde fidelitatea imaginii. Filtrele foto permit adăugarea de efecte în timp real. De asemenea, utilizatorii pot capta fotosfere stereo de 360 de grade pentru vizualizarea cu o cască de VR sau un cardboard Google.

NVIDIA GeForce GTX 1080 “Founders Edition” va fi disponibilă începând cu 27 mai. De asemenea, unitatea de procesare vizuală va fi disponibilă de la ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac.

NVIDIA GeForce GTX 1070 “Founders Edition” va fi disponibilă începând cu 10 iunie.

AMD a anunțat astăzi lansarea tehnologiei AMD XConnect

AMD XCONNECT

AMD a anunțat astăzi lansarea tehnologiei AMD XConnect, făcând mai ușoară conectarea unei plăci grafice puternice din seria Radeon la un laptop compatibil folosind un port Thunderbolt 3. Tehnologia AMD XConnect este o facilitate de ultimă generație disponibilă prin intermediul Radeon Software Crimson Edition 16.2.2.

În mod traditional, gamerii de PC au ajuns de multe ori în situația dificilă de a alege între un laptop de gaming sacrificând portabilitatea în detrimentul performanței, sau un laptop ultra-subțire, sacrificând performanțele de gaming pentru portabilitate. Un notebook subtire și ușor cu conexiune Thunderbolt 3 și compatibil AMD XConnect combină avantajele ambelor situații intr-un singur scenariu. Legătura dintre carcasa plăcii externe în care este instalat un Radeon R9 300 Series a fost realizată printr-un conector Intel Thunderbolt 3 și de aceea GPU-ul poate fi conectat sau deconectat in orice moment, o premieră pentru plăcile grafice externe.

“Tehnologia AMD XConnect este încă o dovadă a devotamentului Radeon Technologies Group către gameri. Prin introducerea acestei soluții prietenoase plug-and-play, gamerii nu vor mai fi nevoiți să sacrifice portabilitatea pentru performanță”, a spus said Raja Koduri, Vicepreședinte Senior și Chief Architect, Radeon Technologies Group, AMD.

AMD are plăcerea să anunțe disponibilitatea imediată a unui notebook ce poate debloca potențialul tehnologiei AMD XConnect, iar acest lucru a fost posibil în urma unei colaborări istorice cu grupul Intel Thunderbolt și Razer: Razer Blade Stealth, un nou laptop ultra-subțire compatibil cu tehnologia AMD XConnect, și Razer Core, o carcasă pentru plăci grafice ce se conectează la Razer Blade Stealth via Thunderbolt 3. Instalarea unei plăci grafice din seria Radeon R9 300 pe un Razer Core va permite gamerilor să se joace la rezoluții ridicate pe ecrane IGZO, sau chiar pe un monitor compatibil AMD FreeSync pentru o experiență de joc cursivă.

Pentru o listă cu sisteme compatibile, procesoare GPU și carcase destinate AMD XConnect, vizitați www.amd.com/xconnect.

SAPPHIRE a anunţat R9 290X Vapor-X OC

SAPPHIRE a anunţat un nou model din seria R9, respectiv SAPPHIRE R9 290X Vapor-X OC, care beneficiază de overclock din fabrică, pentru a oferi cele mai bune performanţe, cu nivel redus de zgomot.

Avȃnd la bază arhitectura AMD GCN, cu 2816 procesoare stream, SAPPHIRE R9 290 Vapor-X vine cu 4GB memorie GDDR5, cu frecvenţe de 1410MHz (5.64GHz efectiv), şi nucleul grafic la 1080 MHz. 

Sistemul de răcire Vapor-X a fost proiectat ȋmpreună cu o combinaţie de tehnologii inovatoare SAPPHIRE, pentru a oferi nu doar o răcire eficientă, dar şi o operare silenţioasă. Noul cooler Vapor-X utilizează structura Tri-X, cu 5 conducte din cupru şi 3 ventilatoare. Conducta principală de transfer termic are 10mm diametru, urmată de două conducte de 8mm şi două de 6mm, ce asigură distribuţia uniformă de căldură de-a lungul cooler-ului. Cele trei ventilatoare, de 90mm, dispun de pale tip turbină, pentru un flux de aer maxim, cu nivel redus de zgomot şi fiecare dintre acestea este echipat cu rulmenţi anti-praf. Carcasa ventilatorului este prevazută cu şanţuri turnate special pentru a controla fluxul de aer ce străbate cooler-ul. Combinaţia dintre tehnologiile Vapor-X şi Tri-X rezultă ȋn scăderi de temperaturi cuprinse ȋntre 5-10 grade faţă de varianta Tri-X. 

Sapphire R9 290X Vapor-X OC

Incă o caracteristică specială la acest model este componenta PCB de distribuţie a căldurii. La marginile plăcii, PCB-ul este extins, iar unul dintre straturile de cupru este expus. Un radiator suplimentar, aflat ȋn contact direct cu acest strat, permite căldurii absorbite de PCB, de la GPU şi de la alte componente, să fie transferată către radiator. Introducerea acestei caracteristici reduce temperatura nucleului cu cȃteva grade.

Pentru a furniza suficientă energie pentru performanţe maxime, seria Vapor-X utilizează control de alimentare digital şi o nouă secţiune VRM, denumită Aero10, cu 10 faze de alimentare şi tehnologie Direct-FET pentru GPU, memorie şi circuit. Acest design adoptă cea mai nouă versiune de bobine SAPPHIRE Black Diamond. Condensatori solizi, de ȋnaltă calitate, sunt utilizaţi pe ȋntreaga suprafaţă. 

Realizȃnd faptul că seria R9 nu va funcţiona ȋntotdeauna ȋn regim intens de funcţionare, SAPPHIRE a implementat o nouă caracteristică la modele Vapor-X şi anume Intelligent Fan Control (IFC). Cu această funcţie activată, dacă sistemul rulează aplicaţii simple, precum conţinut 2D sau video, numai unul dintre cele trei ventilatoare va fi activ, rezultȃnd ȋntr-o operare aproape insesizabilă. Odată cu creşterea temperaturii din GPU (peste 60C), rezultate ȋn urma sarcinilor mai solicitante, precum gaming sau randare 3D, toate ventilatoarele vor porni şi vor acţiona cu vitezele prestabilite, din profilul de tempetaturi. Utilizatorii extremi sau anumiţi gameri si-ar putea dori funcţionarea tuturor ventilatoarelor tot timpul, aşadar placa este echipată cu un switch, care poate activa sau dezactiva funcţia.

SAPPHIRE R9 290X Vapor-X este echipat cu Dual-BIOS – la atingerea unui buton poate fi schimbată compatibilitatea cu cea mai nouă interfaţă UEFI sau pentru utilizarea ȋn sistemele cu suport nativ.

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC este ȋn curs de livrare şi va fi disponibilă prin intermediul partenerilor etail şi retail SAPPHIRE.

ASUS a lansat Striker Platinum GTX 760

ASUS a lansat Striker Platinum GTX 760, o placă grafică motorizată de NVIDIA GeForce GTX 760, cu 4GB de memorie GDDR5 și tehnologii de răcire și de stabilizare a alimentării. Cunoscut de pasionații de jocuri, GTX 760 este o referință în materie de performanță, în timp ce răcirea DirectCU II, ventilatorul CoolTech, regulatoarele de tensiune DIGI+ și componentele Super Alloy Power asigură operarea silențioasă și oferă un potențial ridicat de overclocking.

ROG Striker Platinum GTX 760 beneficiază de GPU-uri special selectate, oferind performanțe mai bune față de modelele obișnuite. Unitatea are o frecvență de 1085MHz, iar atunci când este supratactată urcă până la 1150MHz, cu 105MHz, respectiv 117MHz mai mult decât modelele de referință. Plusul de performanță, de 10%, este completat de cei 4GB de memorie GDDR5. Striker Platinum GTX 760 rulează în mod fluid jocuri la rezoluții de până la 2560x1600 pixeli.

ASUS Striker GTX 760 Platinum

Striker Platinum are un PCB simplificat și conducte de răcire în stilul DirectCU II. Acesta pune în contact direct conductele de cupru (cu diametrul de 10mm) și nucleul grafic, eliminând căldura eficient. Striker Platinum GTX 760 dispune de ventilatoarele CoolTech, o altă exclusivitate ASUS, care oferă lamele de tip hibrid, cu ventilator radial interior și lame exterioare de tip floare, pentru un flux de aer multi-direcțional, accelerând disiparea căldurii. Ventilatorul este echilibrat, astfel încât placa Striker Platinum să rămână cât mai silențioasă și cât mai rece, indiferent de intensitatea acțiunii de pe ecran.

Inginerii ROG au creat Striker Platinum GTX 760 cu ajutorul componentelor durabile DIGI+ VRM și Super Alloy Power. Condensatorii metalici solizi, bobinele Super Alloy Power și tranzistorii MOSFET rezistă la solicitări și temperaturi mai mari, grație materialelor cu formule speciale. DIGI+ VRM asigură un curent fără bruiaje, reglat cu precizie, pentru alimentarea nucleului grafic. Această combinație crește fiabilitatea și durata de viață a plăcii.

Pentru a veni în ajutorul pasionaților de overclocking, Striker Platinum GTX 760 include GPU Tweak. Această aplicație ASUS oferă utilizatorului controlul asupra frecvențelor nucleului grafic și memoriei video, asupra vitezelor ventilatoarelor și a limitelor de consum, astfel încât placa să poate fi supratactată cu încredere. GPU Tweak Streaming transmite în timp real acțiunea de pe ecran, astfel încât alți pasionați să poată urmări live jocurile rulate. Mai mult, este posibilă personalizarea fereastrei de streaming, prin adăugarea unui titlu, a unui text rulant sau a fotografiilor și imaginilor captate prin camera web.

Completată de elementele ROG, în culorile roșu și negru, Striker Platinum GTX 760 dispune de un LED multicolor, ce își schimbă culoarea și intensitatea luminii în funcție de încărcarea nucleului grafic, furnizând un indiciu vizual jucătorilor.

Specificații tehnice:

STRIKER-GTX760-P-4GD5 (Platinum)

STRIKER-GTX760-4GD5 (Standard)

 • NVIDIA GeForce GTX 760
 • PCI Express 3.0
 • OpenGL 4.3
 • Memorii GDDR5 4096MB (4GB)
 • Frecvență nucleu 1085MHz (1150MHz boosted)
 • Frecvență memorii 6008MHz
 • Nuclee CUDA 1152
 • Interfață memorie 256 biți
 • Ieșire dual-link DVI-I
 • Ieșire dual-link DVI-D
 • Ieșire HDMI
 • Ieșire DisplayPort 1.2
 • Cabluri pentru alimentare și SLI bridge
 • Drivere, GPU Tweak
 • NVIDIA GeForce® GTX™ 760
 • PCI Express® 3.0
 • OpenGL® 4.3
 • 4096MB (4GB) GDDR5 memory
 • 980MHz (1033MHz boosted) core speed
 • 6008MHz memory clock
 • 1152 CUDA cores
 • 256-bit memory interface
 • Ieșire dual-link DVI-I
 • Ieșire dual-link DVI-D
 • Ieșire HDMI
 • Ieșire DisplayPort 1.2
 • Cabluri pentru alimentare și SLI bridge
 • Drivere, GPU Tweak

 

Sapphire a lansat placa video R9 290 Vapor- X OC

Sapphire a lansat un nou model din seria R9 de plăci grafice: SAPPHIRE R9 290
Vapor-X OC.

Noul produs promite să ofere performanță, la un zgomot foarte redus. SAPPHIRE R9 290
Vapor-X OC este o ediție overclocking, care vine cu 4GB GDDR5, la o frecvență de
1400MHz şi nucleul grafic ruland la 1030 MHz.

 

În ceea ce privește inovațiile, R9 290 Vapor-X OC este echipat cu un sistem de
răcire bazat pe tehnologia Vapor-X. Să nu uităm că SAPPHIRE este un pionier în
privința utilizării tehnologiei vapor chamber pe plăci grafice. Această 'cameră de
vapori' este montată între unitatea de procesare vizuală și baza radiatorului,
pentru a asigura transferul maxim de căldură de la GPU.

 

O parte importantă a sistemului de răcire Vapor-X este integrarea Tri-X. Format din
cinci heatpipe-uri și trei ventilatoare: un heatpipe central de 10mm, flancat de
două conducte de 8 mm și două de 6mm, sistemul asigură disiparea rapida a caldurii.
Cele trei ventilatoare, de 90mm, echipate cu două seturi de dispozitive, cu rol de
respingere a prafului, utilizează lamele speciale, pentru a asigura fluxul de aer
adecvat și zgomot minim.

 

Această combinație de Vapor-X și tehnologia Tri-X permite temperaturi cu pâna la 10
grade mai mici ale GPU, spre deosebire de funcționarea tehnologiei Tri-X, de una
singură.

 

Sapphire R9 290 Vapor-X

 

O altă caracteristică de remarcat este distribuitorul de căldură PCB, care cu
ajutorul unui strat de cupru expus și un radiator suplimentar, permite căldurii să
fie absorbită și transferată către radiator, pentru a fi răcită de fluxul de aer.
Producătorul afirmă că doar această funcție, lucrând pe cont propriu, poate reduce
temperatura cu câteva grade.

Pentru a sustine performanta , SAPPHIRE R9 290 Vapor-X OC este dotat cu un
controller digital și modul Aero6 VRM cu 6 faze, bazat pe tehnologie Direct- FET,
pentru alimentarea GPU, memoriei si circuitului de control.

Funcția Intelligent Fan Control (IFC) recunoaște tipul de aplicații care rulează,
așa că, în cazul în care vizionați un film, sistemul va opera doar unul dintre cele
trei ventilatoare, diminuând zgomotul și mai mult. Pe de altă parte, dacă efectuați
mai multe operațiuni solicitante (jocuri), toate cele trei ventilatoare vor
funcționa. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți toate cele trei ventilatoare
rulând tot timpul, aveți și această opțiune.

Cu ajutorul LED-uri iluminat, de pe partea laterală a placii, utilizatorii vor putea
știi în orice moment temperatura plăcii: albastru înseamnă rece, galben este un semn
că lucrurile sunt pe cale să devină... încinse (roșu).

În materie de compatibilitate, SAPPHIRE R9 290 Vapor-X este echipat cu dual BIOS,
ceea ce înseamnă că poate fi folosit cu cele mai recente sisteme UEFI. Pentru a
asigura o performanță optimă, ar trebui utilizata o placă de bază cu sloturi de
extensie PCI Express Gen3.0. Cardurile multiple pot fi folosite în AMD CrossFire, pe
o placă de bază compatibilă.

SAPPHIRE R9 290 Vapor-X vine echipat cu dual DVI-D, HDMI 1.4a și DisplayPort 1.2.
Placa este disponibila la comercianții SAPPHIRE.

SAPPHIRE a introdus trei plăci noi - R5 230

SAPPHIRE a introdus trei noi modele mainstream la seria AMD Radeon R. Noua serie SAPPHIRE R5 230 include trei plăci grafice, ce nu necesită conector de alimentare auxiliar şi sunt ideale pentru sistemele entry level sau pentru ȋmbunătătirea sistemelor PC existente, prin faptul că oferă suport pentru configuraţii cu mai multe monitoare.

Două dintre modele sunt standard si dispun de 160 procesoare Stream şi frecvenţe de 625MHz. Modelele vin cu 1 sau 2 GB memorie DDR3, pentru a dezvolta un bun raport preţ-performanţă. Ieşirile video disponibile sunt DVI, VGA şi HDMI, cu suport pentru majoritatea tipurilor de monitoare, iar plăcile sunt dotate opţional cu backplate pentru şasiuri low-profile sau standard.

Sapphire R5 230

Al treilea model este R5 230 FleX, ce beneficiază memorie la 800MHz (1600MHz efectivi). Modelul FleX oferă suport pentru trei monitoare DVI ȋn mod Eyefinity, fără a fi nevoie de adaptoare active. Două dintre monitoare sunt conectate la două ieşiri DVI. Al treilea monitor DVI poate fi conectat la ieşirea HDMI cu ajutorul adaptorului inclus. Aceasta placă oferă cea mai accesibilă soluţie Eyefinity, pentru ȋmbunătăţirea productivităţii ȋn sarcini precum editarea documentelor multiple sau aplicaţii business. De asemenea poate fi utilizată la sisteme multi-monitor, unde 3 monitoare low-cost pot fi conectate, direct, la fiecare placă FleX instalată.

Sapphire R5 230 FleX

Fiecare membru din gama SAPPHIRE R5 230 este dotat cu un decodor hardware on-board UVD (Unified Video decoder), ce reduce ȋn mod semnificativ din sarcinile CPU şi oferă decodare pentru formatul Blu-ray şi conţinut HD DVD, atȃt pentru codec-uri VC-1 şi H.264, cȃt şi pentru fisiere Mpeg. Componenta UVD poate decoda ȋn mod simultan două stream-uri video HD ȋn format 1080p şi poate reda conţinut HD video cu Windows Aero mode activat.

R5 230 dispune de interfaţa HDMI 1.4a ȋn format Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio, ce include suport pentru redare 3D. Familia SAPPHIRE R5 230 beneciază de driver-ul grafic AMD WHQL, ce oferă suport pentru toate caracteristicile DirectX 11, necesar pentru rularea celor mai noi jocuri şi accelerarea noilor generaţii de aplicaţii.

Seria SAPPHIRE R5 230 va fi disponibilă prin intermediul reţelei de parteneri etail şi retail SAPPHIRE.

Cele mai citite

Error: No articles to display