Sony PSP 2 vs Nintendo 3DS

Specificatiile de mai jos ne arata ca Sony si Nintendo se pregatesc sa intre in razboiul consolelor. Ambele console promit lucruri interesante, dar care va reusi in cele din urma sa castige razboiul jocurilor portabile? Am comparat functiile si caracteristicile ambelor dispozitive pentru a vedea cum se prezinta cele doua console.

Sony_PSP_2_Nintendo_3DS

Sony PSP 2 vs Nintendo 3DS: Design si afisaj

Nintendo 3DS

In ceea ce priveste designul, Nintendo a ramas fidel radacinilor sale DS si de ce nu ar fi facut-o daca acesta s-a dovedit de succes in ultimii sase ani? Are doua ecrane, iar tehnologia utilizata la realizarea acestora este cu siguranta una extraordinara. Pentru a beneficia de continut 3D era necesara o pereche de ochelari speciali, dar Nintendo a reusit sa ofere 3D sterescopic.

Ramane totusi o problema majora faptul ca afisajul 3D este potential daunator jucatorilor de varste mici. Exista opinii in contradictoriu cu privire la acest lucru. Nintendo a anuntat oficial ca ar trebui evitate jocurile 3D de catre copii pe cat mai mult posibil deoarece tehnologia este amenintatoare pentru vederea lor in curs de dezvolraee. Ramane de vazut daca va fi daunatoare si pentru vanzari.

Sony PSP 2

Nu exista schimbari majore fata de designul de baza in cazul PSP 2, dar Sony sustine ca designul nou super oval se va potrivi perfect in mainile utilizatorilor, ajutandu-i in ''sesiuni lungi de joaca''.

Ecranul OLED mare de 5 inch este substantial mai mare decat ecranul de 3.53 inch de la 3DS si combinat cu un GPU quad-core ar trebui sa ofere grafica vibranta, plina de culoare. Sony sustine ca vei putea sa inclini consola si sa vezi imaginile clar din orice unghi. Optarea pentru OLED ar trebui de asemenea sa extinda durata de viata a bateriei care cu siguranta va fi un punct in plus.

Sony PSP 2 vs Nintendo 3DS: Controale

Nintendo 3DS

Aceasta este o zona unde majoritatea consolelor pot fi catalogate ca de succes sau ca un mare esec. In timp ce mentine aranjarea standard D-pad cu patru butoane, 3DS beneficiaza acum de senzor de miscare si pad circular analog stil PSP care va oferi control analog complet pentru jocurile 3D. Senzorii integrati pentru miscare si giroscopic inseamna ca 3DS reactioneaza atunci cand inclinati consola.

Sony PSP 2

Alaturi de butoanele D-pad si X, Square, Circle, Triangle, NPG beneficiaza de un display multi-touch in partea din fata si in partea din spate de dimensiuni identice. Panourile touch combinate ofera miscare tri-dimensionala. Exista, de asemenea adaugarea a doua sticks analogice care ofera experienta Dualshock si senzor giroscopic, accelerometru si compas, toate oferind sistem de miscare in sase axe.

Sony PSP 2 vs Nintendo 3DS: Camera

Nintendo 3DS

Avand in total trei camere, cele doua camere exterioare permit utilizatorilor sa realizeze imagini 3D. Camera din partea din fata poate capta imagini 2D.

Sony PSP 2

Sony PSP 2 ofera atat camera in partea din fata cat si in partea din spate dar nu exista inca detalii cu privire la tipul acestora. Cu microfon integrat ne imaginam ca exista posibilitatea pentru video conferinte Skype care a fost prezent la modele PSP. Sony nu a discutat inca despre integrarea potentiala Skype.


Sony PSP 2 vs Nintendo 3DS: Conectivitate

Nintendo 3DS

Conectivitatea WiFi inseamna suport pentru navigator web si faptul ca utilizatorii 3DS vor putea sa culeaga date prin intermediul hotspot-urilor Wi-Fi pentru a culege stiri, videoclipuri si in curand Mii.

Sony PSP 2

PSP 2 beneficiaza de asemenea de suport Wi-Fi, dar are in plus GPS integrat, Bluetooth si probabil, mai important, 3G. Chiar daca acestea nu vor adauga functionalitate consolei PSP 2, ar trebui sa faca descarcarea de continut digital ca video sau demo-uri mai usoara.

Sony PSP 2 vs Nintendo 3DS: Jocuri

Nintendo 3DS

In ceea ce priveste formatul, cardurile de jocuri 3DS vor fi ca acelea de la Nintendo DS/DSi. Compatibilitatea inseamna ca veti putea juca jocuri pentru DS si DSi.

30 de jocuri vor fi disponibile pana in iunie cu versiuni precum Pro Evolution 2011 3D, Mario Kart 3DS, Metal Gear Solid Snake si Super Street Fighter 4 editia 3D.

Sony PSP 2

Sony opteaza pentru carduri de memorie flash pentru PSP 2. Acest lucru ar trebui sa conduca la o mai mare capacitate pentru a stoca continut suplimentar si date jocuri. Combinata cu decizia Sony de a utiliza ecran oled, memoria flash ar treui sa ajute la pastrarea duratei de viata a bateriei.

Capcom, Sega, Konami si Activision au fost anuntate la anuntarea PSP 2 si in timp ce vom vedea Uncharted in actiune pe console portabile, Activision a confirmat de asemenea ca si Call of Duty isi va face aparitia pe platforma. Alte jocuri notabile sunt  LittleBigPlanet, Killzone, Monster Hunter Portale 3 si Hot Shots Golf.

Si asta nu e tot. PlayStation Suite ofera acces la jocuri pentru dispozitive Android portabile. Se sugereaza, de asemenea ca dispozitive precum Xperia Play (PlayStation Phone) ar putea fi primul dintr-o serie lunga de smartphone-uri pentru jocuri.

Sony PSP 2 vs Nintendo 3DS: Caracteristici speciale

Nintendo 3DS

Spot Pass care poate fi identificata in partea din dreapta sus a consolei permite utilizatorilor 3DS sa ia date de pe hotspot-uri Wi-Fi pentru a obtine stiri, videoclipuri si caractere Mii. Dar daca iti place sa faci schimb de date cu utilizatorii 3DS, Street Pass este o caracteristica noua inovativa care va consolida comunicarea. 3DS detecteaza celelalte console 3DS, datele pot fi transferate de la mai mult de un titlu chiar daca nu joci acel joc atunci.

Alt soft integrat include Activity log care urmareste obicieiurile de joc si alte decizii pe care le-ai luat referitoare la redare muzica, accesul la Nintendo 3DS e-Shop si o serie de jocuri 3D.

Sony PSP 2

Cea mai importanta functie speciala pentru PSP 2 este 'Live Area' care este in esenta un spatiu pe care il imparti cu alti jucatori. Vei primi informatii legate de jocuri si lansari de jocuri si vei putea sa sari la jocuri de la 'Live Area' unde vei putea vedea alti oameni jucand acel joc si sa le trimiti mesaje in timp real.

‘Near’ este un serviciu bazat pe locatie care functioneaza in colaborare cu PlayStation Network si iti va spune unde ai calatorit in oras, care sunt cele mai de succes jocuri din zona si ce jocuri se joaca prietenii tai. Sony lucreaza de asemenea la introducerea jocurilor bazate pe locatie, deci asteptam sa aflam mai multe despre asta in urmatoarele luni.

'Activity' log inseamna de asemenea ca vei fi la curent cu clasamentele sau realizarile utilizatorilor care se joaca acelasi joc.

Cele mai citite

Error: No articles to display