Lansare camera foto Samsung NX10

Samsung Electronics Romania a lansat camera foto NX10 in cadrul unei seri sub cerul liber, avandu-l ca amfitrion pe Catalin Beldea, singurul fotograf roman premiat de NASA. Catalin este primul care a testat camera NX10, impartasind experientele foto avute timp de doua saptamani si pasionatilor de fotografie, reuniti pe terasa unei cladiri impunatoare din Bucuresti.

Dincolo de lansarea propriu zisa, cei prezenti au putut admira prin obiectivul camerei NX10 acoperisurile cartierelor linistite din zona Casin cufundate in lumina asfintitului de Soare. Pasionat de fotografierea astrelor ceresti, Catalin Beldea a propus ca experiment pozarea craterelor de pe Luna prin atasarea camerei NX10 la telescop.

NX10 incorporeaza un sistem autofocus (AF) rapid si precis, un senzor CMOS APS-C de 14.6 MP si un ecran AMOLED de 3.0", permitand utilizatorilor sa vizualizeze imagini cu usurinta, chiar si in lumina puternica a soarelui. Ecranul ofera de asemenea un raspuns de 10.000 de ori mai rapid decat LCD-urile conventionale, are un consum de energie mult mai scazut si o rata de contrast mai mare - 10,000:1 vs 500:1.

Pentru a imortaliza intreaga poveste, NX10 poate inregistra clipuri video in format High Definition (codec H.264). Mai mult, nu vei pierde niciodata un moment important, datorita uneia dintre cele mai rapide autofocalizari existente pe piata. Cea mai noua inovatie Samsung, procesorul de imagine DRIME II Pro si algoritmul avansat AF ofera viteza de autofocalizare ultra rapida cu precizie imbunatatita

Samsung NX10 detine structura unui model DSLR incorporata unei camere digitale, integrand cu succes senzorul CMOS APS-C cu obiective interschimbabile, fara oglinda. "Senzorul lui NX10 este identic cu cel al unei camerele profesionale si mult mai mare decat cel folosit la camerele compacte. De aici rezulta calitatea mult mai buna a imaginilor", spune Catalin.

Samsung a largit gama initiala de 3 obiective (Standard Zoom, Tele Zoom si Pancake Lens) cu 5 noi modele de dimensiuni mai mici decat cele standard ale unui aparat DSLR: Compact Zoom Lens, Wide Lens si Pancake Lens. Aceastea ofera utilizatorilor un nivel ridicat de performanta optica, iar Tele Zoom, Macro si cele doua noi modele de Standard Zoom sunt destinate celor ce cauta niveluri de focalizare sau de adancime a perspectivei noi. "NX10 va da posibilitatea sa schimbati obiectivele pentru scena pe care urmariti sa o surprindeti. Astfel, puteti folosi 18-55mm pentru all-around. Obiectivul 30mm extrem de rapid (f/2) cu care puteti obtine imagini in low-light. Pentru cei care vor sa se apropie fara a se deplasa, 50-200mm."

Samsung NX10 contine de asemenea o serie de caracteristici inteligente care inlesnesc realizarea de catre fotografii amatori a unor imagini la standarde profesionale. Permite unui utilizator amator sa se bucure de anumite functii profesioniste mult mai facile, iar unui impatimit al fotografiei ii indeplineste toate cerintele legate de inalta calitate. NX10 include control manual al adancimii de camp vizual si, de asemenea, functia Smart Auto, care detecteaza automat mediul inconjurator si selecteaza modul potrivit de fotografiere. Caracteristica Smart Range permite redarea atat a zonelor luminoase cat si a zonelor intunecate, in acelasi cadru. Sistemul Supersonic Dust Reduction indeparteaza particulele de praf de pe senzorul de imagine ce pot afecta de multe ori o fotografie.

Disponibil in doua culori, noble black si titan silver, Samsung NX10 este mic, usor si ergonomic, conceput sa asigure o portabilitate maxima pentru utilizarea de zi cu zi.

  samsung-nx10

Specificatii Samsung NX10:

       NAME

    ZOOM

       FOCAL LENGTH

Pancake Lens

(Jan 2010)

30mm

F2

Standard Zoom Lens

(Jan 2010)

18-55mm

F3.5-5.6 OIS

Tele Zoom Lens

(Jan 2010)

50-200mm

F4-5.6 OIS

Standard Zoom Lens

(H1 2010)

18-55mm

F3.5-5.6, Non OIS

Compact Zoom Lens

(H2 2010)

20-50mm

F3.5-5.6

Wide Pancake Lens  

(H2 2010) 

20mm

F2.8

Super Zoom Lens 

(TBD)

18-200mm

F3.5-6.3 OIS

Macro Lens 

(TBD)

60mm

F2.8

Cele mai citite