iPhone 4 vs Samsung Galaxy S 2: Pe care il alegi?

iPhone 4 si Samsung Galaxy S2 sunt doua dintre cele mai atragatoare smartphone-uri premium disponibile pe piata. Afla care dintre acestea este demn de atentia ta... Piata de smartphone-uri a ajuns la un nivel la care este greu sa determini castigatorul clar. Ce ai alege dintre iPhone 4 si Samsung Galaxy S2? Le-am pus cap la cap. Cat timp iti ia sa citesti? 10 minute. Timpul de deliberare din magazinul de telefoane economisit? Nelimitat. Citeste mai departe...

 

iphone-vs-galaxy-s2

iPhone 4 vs Samsung Galaxy S2: Design

Samsung Galaxy S 2
Ridica telefonul si primul lucru pe care il vei observa este cat de usor este - doar 116 g. Masurand 8.49mm, este incredibil de subtire in comparatie cu Galaxy S - 9,9mm; iPhone 4 - 9,3 mm si Sony Ericsson Xperia Arc - 8,7mm. Chiar daca Galaxy S2 poate fi purtat in buzunarele unor jeansi mulati, compromisul este calitatea - carcasa pare ieftina si neinspirata. Lucrurile nu se imbunatatesc daca inlaturi partea a din spate pentru a introduce cartela SIM - ne-am ingrijorat sa nu se rupa. Controalele sunt limitate la volum pe o parte, pornire/oprire pe alta parte, port MHL care serveste atat la alimentare prin USB cat si output HDMI si orificiu casti de 3,5mm, Samsung include o gama de optiuni de streaming, inclusiv DLNA. Samsung Galaxy S2 inregistreaza vanzari record.

iPhone 4
Atunci cand ti telefonul iPhone 4 si acoperi coltul din stanga jos, exista o pierdere de semnal. Lasand asta la o parte, nu se poate nega faptul ca iPhone 4 este o un telefon uimitor. Este cu 24% mai subtire decat 3GS care are o grosime de 9,3mm, are un design compact elegant cu o banda de otel inoxidabil care separa sticla rezistenta la zgarieturi. Posibil ca aceasta banda de otel sa creeze probleme, dat fiind ca o carcasa rezolva toate problemele. Lasand defectul bizar deoparte, iPhone 4 este un exemplu excelent pentru puterea tehnologica si designul Apple.

iPhone 4 vs Samsung Galaxy S2: Ecran

galaxys2invs Samsung Galaxy S2
Punctul forte al telefonului S2 este ecranul de 4,3 inch 800x480 care incorporeza tehnologia Super AMOLED Plus. Culorile sunt vii, iar nuantele de albastru si verde pur si simplu sar din ecran si vin la tine. Ungiul de vizualizare este excelent - primul telefon care atinge performantele iPhone 4. Un ecran mare inseamna si un telefon mare, dar e o bucurie cand vine vorba de vizionat filme. Nuantele de alb nu sunt la fel de pure sau stralucitoare ca cele de pe iPhone 4.

 


iphone4invs iPhone 4
Ecranul de 3,5 inch Retina este o alta mare imbunatatire fata de 3GS. Cu o rata de contrast de 800:1 si rezolutie 960x640p - conform Apple, mai mult decat ochiul uman poate procesa - Retina aduce noi standarde in ecranele telefoanelor mobile. Ecranul Retina este perfect pentru utilizarea in injterior si afara la majoritatea nivelurilor de lumina, desi este greu de vazut pe ecran atunci cand este orientat direct in lumina soarelui care se reflecta pe ecran.



iPhone 4 vs Samsung Galaxy S2: Procesor

Samsung Galaxy S 2
Galaxy S2 beneficiaza de procesor Qualcomm de 1.2 GHz. Este incredibil de rapid - unul dintre cele mai rapide smartphone-uri. Intr-adevar, atunci cand navighezi pe internet sau sari de la o aplicatie la alta, nu ruleaza lent si pare sa gestioneze bine toate sarcinile. Nu este un Nvidia Tegra 2, dar are o colectie de jocuri decente pentru Android.

iPhone 4
iPhone 4 are acelasi procesor pe care il gasim la iPad-ul original. Ai crede ca acest voinic determina o durata de viata a bateriei mica, dar bateria noului iPhone 4 are o durata de viata asemanatoare 3GS, iar Apple sustine ca e mai lunga. Cand rulezi continut HD, miscarea este rapida, fara trepidatii atunci cand rotim ecranul.

iPhone 4 vs Samsung Galaxy S2: Camera


Samsung Galaxy S 2
Samsung a marit rezolutia camerei de la 5 megapixeli la 8 megapixeli. S2 este destul de bun la reducerea zgomotului, iar culorile sunt foarte naturale. S2 inregistreaza video HD la 720p si 180p la 30 fps si rezultatele sunt bune.

iPhone 4 - Review iPhone 4
Ca urmare a strigatelor consumatorilor, iPhone 4 ofera LED flash. Camera are 5 megapixeli. Calitatea video este mult imbunatatita, cu video HD 720p cu detalii complete pe ecranul Retina, calitatea pare sa scada atunci cand incarcati videoclipul direct pe YouTube. Editarea este de asemenea simpla, poti adauga aplicatia iMovie daca vrei o editare complexa a videoclipurilor tale.

Cele mai citite