Eroare
  • Strange, but missing GJFields library for /var/www/clients/client1/web1/web/plugins/content/autoreadmore/autoreadmore.php
    The library should be installed together with the extension... Anyway, reinstall it: GJFields
Avertizare
  • Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Path not in open_basedir paths.
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /plugins/system/jqueryeasy/jquerynoconflict.js
  • JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.12.0/jquery-ui.min.js
Iti dau reducere 1% la PC Garage

SAP - cea mai vanduta solutie ERP in Romania in 2010

SAP Romania a inregistrat anul trecut vanzari de software ERP (Enterprise Resource Planning) in valoare de 10,5 mil.euro, devenind astfel cea mai vanduta solutie ERP din Romania in 2010, potrivit studiului de piata Pierre Audion Consultants (PAC). Pentru acest an, reprezentantii SAP estimeaza o crestere a vanzarilor de solutii ERP de peste 20%, la peste 12,5 mil. euro, in timp ce cota de piata a companiei va depasi nivelul de 25%.

''Anul trecut vanzarile de solutii ERP au urcat cu peste 11% fata de 2009, iar pentru acest an estimam o dublare a cresterii pe acest segment. Aceasta performanta a fost posibila datorita pozitionarii extrem de bune pe segmentul companiilor medii - mari, in special din domeniul energetic si cel al utilitatilor, care au continuat investitiile in informatizare'', a explicat Valentin Tomsa, CEO SAP Romania.

Peste 80% din vanzarile SAP ERP au fost generate de clientii cu peste 250 de utilizatori. De altfel, aceasta categorie de companii mari a achizitionat anul trecut licente si mentenanta software de tip ERP de aproape 30 de milioane de euro, dintr-un total al pietei de 44,1 milioane euro.

In ceea ce priveste piata totala de ERP (software si servicii), aceasta a scazut anul trecut fata de 2009 cu 3,2%, pana la valoarea de 95.8 milioane euro. Din acest volum, vanzarile de software (licente si mentenanta), cu SAP in pozitia de lider, au atins pragul de 44,1 milioane euro, in timp ce serviciile de implementare si training au generat furnizorilor venituri de 51,7 milioane euro.

Fata de 2009, segmentul de software a avut o crestere usoara de 2,5%, in timp ce serviciile au scazut cu 7,5%. SAP-logo

''O crestere in procente de aproape 5 ori mai mare decat cea a pietei confirma nevoia companiilor de a-si creste preformanta si reduce costurile prin solutii ERP consacrate, care benefiaza de best practice-uri acumulate in zeci de ani de experienta'' a continuat Tomsa.

In topul furnizorilor de proiecte ERP, SAP Romania s-a clasat pe pozitia a treia, in conditiile in care compania livreaza in general solutiile IT prin intermediul partenerilor locali si nu direct, astfel incat ponderea serviciilor de implementare si training in totalul afacerilor pe acest segment s-a pastrat redusa.

''Traditional vorbind SAP s-a concentrat intotdeauna pe dezvoltarea de software, vanzarile companiei fiind desfasurate prin intermendiul partenerilor nostri. In acest fel, serviciile proprii de consultanta oferite de catre specialistii SAP continua sa aiba o pondere de sub 10%. Pe viitor ne propune sa crestem importanta acestui segment de business'', a adaugat Tomsa.

In urmatorii 3-4 ani, ponderea serviciilor de consultanta in totalul afacerilor SAP pe piata locala se va ridica la cel putin 20%, nivel similar cu alte subsidiare ale producatorului german de software prezente in regiune, conform estimarilor PAC.

In 2011, PAC prognozeaza o crestere similara a vanzarilor de soft ERP, alaturi de o revenire a cresterii pe zona de servicii. Per ansamblu, piata va depasi in premiera pragul de 100 de milioane de euro, conform companiei de analiza.

''Potentialul de crestere al pietei locale de solutii ERP este departe de a fi ajuns la un nivel de saturatie. In acest an au fost implementate cateva proiecte majore, ceea ce practic a insemnat piata din acest an, insa intreprinderile mici si mijlocii abia daca au inceput sa realizeze astfel de implementari. Ținand cont de nevoie reale atat ale companiilor private, cat si cele ale administratiilor publice, in urmatorii 5 ani piata locala de solutii ERP are un potential de crestere la o valoare de 3-400 de milioane de euro'' a concluzionat Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director Eastern Europe PAC.

Cele mai citite

Error: No articles to display