Camera foto compacta Canon Powershot G1 X - aproape un DSLR

Canon introduce modelul PowerShot G1 X – o noua compacta revolutionara dotata cu un senzor CMOS mare, conceput sa ofere imagini la calitate DSLR intr-un corp metalic ultraportabil. Creat pentru profesionisti si pasionatii de fotografie, PowerShot G1 X creaza o noua categorie in cadrul legendarei serii G, reusind sa redefineasca performantele obtinute de o compacta.

O camera foto compacta de top sau complementul perfect pentru un DSLR, modelul PowerShot G1 X combina tehnologia senzorului EOS cu puterea de procesare DIGIC 5, un nou obiectiv Canon de precizie si un control manual extins –creand cel mai bun aparat foto compact produs vreodata de Canon. Proiectat pentru a fi ultra portabil, PowerShot G1 X dispune de un obiectiv cu zoom ce se retrage intr-un corp metalic discret, o camera compacta care ofera imagini de inalta calitate si manevrabilitate superioara.

 

Canon-Powershot-G1-X-fata

 

Calitate a imaginii la nivel profesional

Incorporand expertiza si tehnologiile Canon apreciate de profesionistii din intreaga lume, PowerShot G1 X ofera imagini la o calitate obtinuta anterior doar cu un DSLR Canon. G1 X este prima compacta Canon ce detine un senzor CMOS mare, de 14.3 MP, cu aspect 4:3 si dimensiune de 18.7mm x 14mm – la fel de inalt ca senzorul APS-C folosit in modelele EOS DSLR. Dispunand de aceeasi structura si dimensiune a pixelului ca la modelul EOS 600D, precum si o arie a suprafetei de aproximativ 6,3 ori mai mare decat cea a senzorul din modelul PowerShot G12, noul G1 X ofera calitate DSLR intr-un corp suficient de mic pentru a fi utilizat in orice situatie.

Dimensiunea ridicata a senzorului permite fotografilor sa aiba un control mai mare asupra adancimii de camp, cu un potential ridicat de a izola in mod creativ si artistic un subiect din fundal. Intervalul dynamic range permite utilizatorilor sa captureze cu precizie umbre si zone illuminate puternic in acelasi cadru, in timp ce rezolutia de 14.3 Megapixeli asigura imprimarea fotografiilor la format mare sau decuparea acestora pentru creatii impresionante.

De asemenea, PowerShot G1 X dispune de o serie de avantaje ce rezulta din tehnologia avansata a senzorilor CMOS dezvoltata la gama Canon EOS. Reducerea zgomotului folosind componenta hardware garanteaza obtinerea unor imagini clare, chiar si la viteze ISO ridicate, in timp ce procesarea pe 4 canale ofera o captura rapida a imaginilor.

Combinand acest senzor mare cu procesorul de imagine DIGIC 5, sistemul HS din dotarea modelului PowerShot G1 X stabileste noi standarde pentru performanta la lumina scazuta, cu rezolutie maxima la sensitivitate ISO 100-12800 - un nivel nemaiintalnit la o compacta Canon. Utilizatorii pot fotografia folosind lumina ambientala, chiar si in cele mai slabe conditii de iluminare, capturand fotografii naturale cu detalii incredibile si un nivel de zgomot redus - oferind o baza puternica pentru fotografierea in lumina scazuta.

 

Tehnologie pentru lentile de precizie

Dezvoltata folosind designul, procesul de fabricatie si standardul de calitate similare cu celebra gama de obiective EF, lentila de pe PowerShot G1 X este construita astfel incat sa obtina o calitate a imaginii la nivel profesional. Folosind elemente cu indice de refractie asferic ridicat si tehnologie de laminare a sticlei la precizie mare, lentila obtine atat o dimensiune compacta, cat si o claritate exceptionala. Obiectivul se retrage compact in corpul aparatului foto si pune la dispozitie un zoom optic 4x (28mm - 112mm), oferind fotografilor posibilitatea de a folosi zoom-ul in mod creativ, schimband incadrarea si perspectiva fotorafiei. O apertura cu 6 lamele impreuna cu senzorul de mare dimensiune, ajuta la obtinerea unui efect de blur pe fundal.

 

Canon-Powershot-G1-X-top

 

Pentru a obtine imagini de calitate si filmari Full HD clare, lentila detine un stabilizator optic de imagine in patru pasi, ce permite utilizatorilor sa fotografieze in medii intunecate si sa foloseasca un timp de expunere cu pana la 4-stop mai incet fata de cat ar fi posibil fara un stabilizator de imagine. Stabilizatorul optic de imagine este suportat de modulul Intelligent IS ce analizeaza distanta focala si tipul de miscare realizat de camera, aplicand cel mai potrivit mod de stabilizare a imaginii. De exemplu, cand o miscare de rotire a camerei este detectata, modul Panning IS este activat pentru a stabiliza imaginea si a obtine un efect artistic. Tehnologia Hybrid IS a fost integrata pentru a fotografia in mod macro si elimina efectul de blur asociat cu miscarea camerei.

Obiectivul include un filtru Neutral Density in 3-stop, ce permite o deschidere mai mare a diafragmei pentru a obtine adancimi de camp mai mici, sau utilizarea unor viteze mai mari a shutter-ului pentru a crea un efect de blur intentionat.

 

Control extins

Plecand de la acelasi meniu de control utilizat la seria PowerShot G, modelul PowerShot G1 X detine un control manual complet cu acces rapid la modurile de fotografiere si la setarile de compensare a expunerii. Pentru un control complet asupra imaginilor finale, PowerShot G1 X se potriveste perfect in fluxul de lucru al fotografului EOS, suportand captura RAW pe 14-bit pentru tonuri graduale si culori naturale ce pot fi ajustate in suita software Digital Photo Professional (DPP).

Oferind fotografilor posibilitatea de a captura actiuni la secunda, PowerShot G1 X detine optiunea High-speed Burst HQ, capturand rafale a cate sase fotografii de rezolutie maxima la 4.5fps pentru a captura o actiune rapida. Alternativ, utilizatorii pot fotografia continuu la 1.9fps in format JPEG.

 

Calitate ridicata, filme Full HD

PowerShot G1 X suporta captura video Full HD (1080p) la 24fps, prin intermediul unui buton de film dedicat. Profitand de senzorul CMOS al camerei, utilizatorii pot experimenta filme de calitate, chiar si in conditii de lumina scazuta.

 

Manevrare profesionala

Dotat cu o carcasa metalica robusta si design compact, modelul PowerShot G1 X ofera o manevrare profesionala. Ecranul PureColor II VA LCD vari-angle, de 7.5cm (3.0") permite utilizatorului sa fotografieze din orice unghi sau pozitie. Ecranul LCD luminos cu rezolutie ridicata (920k pixeli) pune la dispozitie o platforma puternica ce ajuta la incadrarea si vizualizarea imaginilor, in timp ce vizorul optic cu reglare a dioptriei ofera utilizatorilor posibilitatea de a fotografia dupa propriul stil.

 

Moduri avansate de fotografiere

O gama completa de moduri avansate de fotografiere sunt oferite pentru a ajuta utilizatorul sa captureze scene si situatii provocatoare. Atunci cand fotografiezi in conditii slabe de iluminare fara trepied, modul Handheld Night Scene captureaza foarte rapid mai multe cadre, combinand datele obtinute pentru a produce o imagine bine expusa cu un minim de blur. In plus, modul High Dynamic Range (HDR) captureaza scenele cu o gama ridicata de tonuri luminoase si intunecate, luand mai multe expuneri si combinandu-le pentru a furniza detalii bogate in zonele cu umbre si cele puternic luminate.


Potential extins prin accesorii

Ideal pentru utilizatorii EOS DSLR, PowerShot G1 X este compatibil cu o gama de accesorii EOS System, permitand fotografilor sa extinda imediat potentialul camerei foto. Unitatile flash Canon EX Speedlite pot fi utilizate pentru o iluminare creativa, in timp ce carcasa WP-DC44 rezistenta la apa ofera protectie la o adancime de pana la 40m – ideal pentru fotografierea pe ploaie sau sub apa– cu acces complet la toate controalele.

Un adaptor optional pentru filtrele de lentila, model FA-DC58C, permite fotografilor sa foloseasca o gama larga de filtre, precum cele polarizate ce ajuta la amplificarea albastrului din cer si elimina reflexiile. Pentru mai multa lumina atunci cand sunt fotografiati subiecti macro, adaptorul Macro Ring Lite (MLA-DC1) permite folosirea unitatilor Canon Macro Ring Lite sau Twin Lite flash de pe sistemul EOS.

Oferind controale profesionale si o calitate a imagini fara precedent, modelul PowerShot G1 X este camera ideala pentru profesionisti si fotografii pasionati care cer de la o camera compacta flexibilitate si calitate DSLR.

 

PowerShot G1 X – optiuni cheie:

• Senzor CMOS de 14.3 MP, procesor DIGIC 5, Sistem HS

• Zoom optic 4x; Intelligent IS

• Ecran LCD vari-angle de 7.5 cm (3.0"); OVF

• Full Manual, RAW, DPP

• Full HD, HDMI

• High-speed Burst HQ

• Smart Auto

• Mod HDR si filtru ND

Cele mai citite