Apple - cel mai mare producator de smartphone in 2011

Lupta grea ce se da intre Apple si Android continua. Apple a fost incoronat ca cel mai mare producator de smartphone-uri in 2011, iar Android domina sistemele de operare.

Chiar daca sistemul de operare Android de la Google domina partea de software a scenei smartphone, noile informatii arata ca Apple a vandut mai multe dispozitive decat orice alt producator in 2011.

iPhone 4S

Responsabil pentru 19 procente din toate smartphone-urile vandute anul trecut, Apple a inregistrat vanzari mari in cel de-al patrulea trimestru al anului 2011, o data cu lansarea telefonului iPhone 4S, avand o cota de piata de 23,8% din toate smartphone-urile vandute in ultimele trei luni ale anului.

"Europa de Vest si America de Nord au contribuit cel mai mult la cresterea Apple din cel de-al patrulea trimestru al anului 2011," spune Robert Cozza, analist la Gartner.

Chiar daca Apple conduce pe frontul de hardware, cifrele, analizate de Gartner, au oferit o imagine a dominatiei sistemului de operare Google Android. Constituind alegerea a mai mult de jumatate dintre cei care si-au cumparat un smartphone in ultimele doua trimestre ale anului 2011, platforma Android a dominat intregul an cu o cota de 46,5% in sectorul smartphone.

Cu ajutorul succesului inregistrat de Samsung Galaxy S2 si o rafala de telefoane cu Android, Samsung a fost al doilea producator de telefoane, iar producatorul BlackBerry, Research in Motion, a avut o cota de doar 10,9%.

Cele mai citite