Samsung EX2F, cel mai recent model din gama SMART CAMERA

Samsung a anuntat lansarea EX2F, cel mai recent model din gama SMART CAMERA, care se imbogateste in permanenta cu noi dispozitive. Construita pornind de la modelul de succes EX1, ce dispunea de o diafragma de F1.8, noul model ofera imagini ultra luminoase, datorita diafragmei de F1.4, care permite cel mai mare flux luminos pentru o camera compacta. Inalta calitate a imaginilor si videoclipurilor, captate cu ajutorul modelului EX2F, este dublata de avantajul stocarii si partajarii imaginilor prin intermediul functiei Wi-Fi.

Aparatul dispune de posibilitatea controlului manual complet si de un corp usor, fiind ideal pentru posesorii camerelor profesionale aflati in cautarea unui echipament mai usor de purtat sau pentru utilizatorii de compacte care vor sa faca un pas spre o calitate superioara a imaginilor, pastrand insa avantajul usurintei in folosire si al portabilitatii.

Samsung-EX2F

EX2F imbina o serie de functii ce ofera o calitate remarcabila a imaginilor, in orice conditii. Prin intermediul obiectivului avansat cu unghi de 24mm si diafragma de F1.4, lider in segmentul sau, aparatul ofera imagini si videoclipuri clare, chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Acestea pot fi controlate cu usurinta folosind rotita profesionala frontala si prin intermediul butoanelor „dual dial", ce permit navigarea intre parametri si moduri, pentru un control manual imbunatatit. Capabilitatile de fotografiere in conditii de luminozitate slaba ale lui EX2F se adauga senzorului BSI CMOS 1/1.7" de 12 Megapixeli, ce ofera imagini clare in orice situatie.

Samsung-EX2F-top

Imbinand calitatea si creativitatea, functia de inregistrare Full HD 1080/30p cu sunet stereo le permite utilizatorilor sa capteze videoclipuri de inalta calitate, ideale pentru a fi vizionate pe televizoare Full HD. In plus, EX2F poate capta fotografii de 12 Megapixeli in timpul inregistrarii video, folosind functia Dual Capture.

 

Cel mai luminos obiectiv disponibil pe o camera compacta

Obiectivul cu un unghi de 24mm si cu o diafragma de F1.4, de care dispune EX2F, este de aproximativ 4 ori mai luminos decat unul cu F2.8. O inovatie pe care o aduce modelul consta in faptul ca unitatea obiectivului este alcatuita din 11 elemente impartite in 9 grupuri, cu 4 lentile asferice si doua lentile de inalta refractie. Impreuna, acestea ofera o crestere cu 20% a cantitatii de lumina care atinge senzorul, o crestere cu 20% a calitatii imagini si cu 10% a ratiei de zoom.

Obiectivul lui EX2F incorporeaza, in acelasi timp, un filtru de Densitate Neutra (ND), ce ofera un control mai precis asupra timpului de expunere in conditii diferite, alaturi de un aspect mai natural imaginilor in situatii de supra-expunere. Filtrul permite, de asemenea, fotografierea la o adancime foarte mica a campului, ceea ce ofera un efect de izolare a subiectului de fundal, ideal pentru realizarea unor portrete spectaculoase. Pentru a face imaginile mai clare, EX2F include Dual IS (OIS si DIS), ce minimizeaza efectul pe care il poate avea tremurul mainii – o functie utila mai ales in conditii de iluminare slaba.

EX2F imbina calitatea imaginilor profesionale cu viteza si comoditatea, avand un corp de magneziu subtire si, in acelasi timp, foarte rezistent, pe care il putem gasi in mod obisnuit la camerele DSLR. Pentru cei obisnuiti cu nivelul de control creativ de pe camerele DSLR, EX2F permite captarea in modul RAW, destinat imaginilor standard profesionale.

EX2F dispune de control manual complet, precum si de modurile Aperture si Shutter Priority. Cadranul dual si rotita frontala permit utilizatorilor sa ajusteze rapid si cu usurinta expunerea. Toate aceste functii sunt gazduite de un corp compact si usor, ce permite purtarea camerei pretutindeni, pentru a realiza cadre de neuitat, in momente neasteptate.

Samsung-EX2F-ecran

Ecranul AMOLED rabatabil, de 3.0", este perfect pentru a incadra scene impresionante si pentru a le vedea in maxima claritate in orice conditii de luminozitate, toate acestea, cu un consum minim al bateriei. Ecranul raspunde foarte rapid comenzilor si afiseaza imaginile intr-un contrast optim, iar atunci cand este rabatat, permite realizarea de fotografii din orice unghi – chiar si autoportrete. Ecranul incorporeaza interfata Samsung Smart Panel, ce integreaza toti parametrii, pentru un control mai usor al rezultatului final.

 

Fotografiere si partajare, de oriunde v-ati afla

EX2F este cea mai recenta camera SMART de la Samsung, ce ofera imagini de inalta calitate si un nou nivel de conectivitate. Conexiunea Wi-Fi permite stocarea in siguranta a imaginilor pe un PC sau in Cloud, prin Auto Backup. In plus, fisierele pot fi incarcate pe retelele sociale precum Facebook sau Picassa, ori trimise prin email.

Tehnologia Mobile Link de pe modelul EX2F ofera posibilitatea conectarii la smartphone-uri, fara a avea nevoie de redimensionarea imaginilor sau videoclipurilor. Utilizatorii pot accesa, in acelasi timp, Remote Viewfinder-ul, pentru a folosi smartphone-ul pe post de ecran si sa incadreze cu ajutorul acestuia imagini dintr-o varientate de unghiuri. Prin intermediul butonului SMART LINK, toate aceste functii pot fi accesate cu o singura atingere, pentru partajare si stocare facile.

„Am creat EX2F pentru a demonstra ca, pentru a realiza imagini de inalta calitate, nu este nevoie sa avem cu noi un DSLR greu si voluminos. Pentru ca imaginile cele mai bune sunt cele spontane, EX2F ofera control manual si o luminozitate superioara a imaginilor, intr-un corp destul de mic si de usor pentru a fi purtat pretutindeni. Modelul este o alternativa perfecta pentru camerele DSLR, oferind cea mai buna calitate a imaginilor si posibilitatea controlarii tuturor setarilor, insa alaturi de un plus de portabilitate," a declarat Myoung Sup Han, Vicepresedinte Senior si Sef al Diviziei Digital Imaging, in cadrul Samsung Electronics. "Includerea inovatiei Wi-Fi pe camerele foto aduce cu sine avantajul impartasirii instantanee a imaginilor, direct din camera, oferind libertatea de la capta si partaja, indiferent de destinatiile de calatorie."

 

Specificatii

Senzor de imagine

12.4 megapixeli efectivi 1/1.7" BSI CMOS

Lentile

F1.424mm 3.3x Lens

IS

Dual IS (OIS + DIS)

Ecran

3.0” Swivel VGA AMOLED display

ISO

Auto, 80~3200, (6400 ~ 12800 modul extins)

Imagine

12M, 10MP, 9MW, 8M, 8M(1:1), 5M, 3M, 2MW, 1M

Video

Full HD 1080/30p (H.264)

* 3.3x zoom optic in timpul inregistrarii video

Output Video

AV, HDMI 1.4

Functii cu valoare adaugata

Live / Action / 3D Panorama, Smart Auto, Picture in Picture (Image / Movie), Split Shot, Artistic Brush,

Magic Frame, ND Filter On/Off, Dual Capturing, Continuous Shot(10M), High speed recording

Wi-Fi Connectivity

Mobile Link, Remote Viewfinder, Social Sharing, Email, Sky Drive, Auto Backup, TV Link,

Wi-Fi Direct

Bundle PC software

iLauncher, PC Auto Backup, Samsung Raw Converter

Stocare

SDSC, SDHC, SDXC

Baterie

SLB-10A

Dimensiuni (WxHxD)

111.9 X 62.0 X 28.9 mm

Greutate

294.3g (fara baterie)

Accesorii

OVF1 (Optical View Finder), EM10 (External Microphone), SEF42A (GN.24 Flash)

 

 

Cele mai citite