Directorul Yahoo, Marissa Mayer, primeste 100 de milioane de dolari

Directorul Yahoo, Marissa Mayer e pe cale sa primeasca aproape 100 de milioane de dolari, dupa ce a renuntat la Google pentru a conduce operatiile companiei.

Noul director Yahoo, Marissa Mayer, va primi un pachet de aproape 100 de milioane de dolari, dupa ce a parasit barca Google pentru a conduce operatiile de la nivel global ale companiei.

Mayer este platita in prezent cu un salariu anual de 1 milion de dolari, dar includerea unui bonus anual de doua milioane de dolari si 42 de milioane de dolari in actiuni - a fost platita cu 14 milioane de dolari in compensatie pentru plecarea de la Google - umfla salariul sau anual la 20 de milioane de dolari sau 100 de milioane de dolari in cinci ani, a declarat un purtator de cuvant Yahoo pentru Reuters.

Marissa Mayer, care are 37 de ani si este in prezent insarcinata, a acumulat deja o avere de mai multe milioane de dolari cat timp a lucrat pentru gigantul cautarilor Google - averea sa este estimata la aproximativ 300 de milioane de dolari.

MarrisaMayer

Plictiseala pe barca

Angajarea sa vine dupa un an agitat pentru Yahoo, dupa ce a schimbat doi directori executivi intr-un singur an.

O vedeta, este adesea considerata oun lider in Silicon Valley, si adesea gazduieste petrecri faimoase in cercurile tehnologiei.

S-a casatorit cu investotorul in imobiliare Zachary Bogue, cu care asteapta primul sau copil, un baiat, in Octombrie.

Unii cred ca absolventa univeristatii Stanford, care odata s-a descris ca "tocilara", va ajuta compania Yahoo sa-si sporeasca averea.

Cele mai citite