iPhone 5: Vinovat de scaderea vanzarilor din al doilea trimestru?

iPhone 5 a fost anuntat ca principalul vinovat al scaderii vanzarilor de telefoane mobile. Expertii spun ca oamenii boicoteaza vanzarile telefoanelor actuale, preferand sa astepte noua generatie de telefoane de la Apple.

Cererea de telefoane mobile a stagnat in al doilea trimestru al anului 2012.

Expertii sustin ca oamenii nu-si mai cumpara telefoane mobile noi pentru ca asteapta sosirea noului iPhone 5, anuntat pentru septembrie.

Apple iPhone5

Statisticile Gartner arata ca sectorul smartphone a inregistrat un declin de 2.3% de la an la an, Samsung fiind lider incontestabil cu 21.6% din vanzari.

Intre timp, Apple a crescut cota de piata cu doua procente de la an la an.

Ansul Gupta, analist Gartner a declarat: "Mediul economic dificil si amanarea de catre utilizatori a avansarii pentru a pune mana pe dispozitive de profil inalt si promotii disponibile in cursul acestui an au scazut cererea pe piata."

"Cererea de telefoane cu tehnologie inalta a continuat sa scada, slabind in mod considerabil piata intreaga de telefoane mobile."

A fost deja un an foarte interesant pentru industria de telefonie mobila, lansarea in luna mai a telefonului Samsung Galaxy S3 a fost punctul culminant dar mai sunt multe lansari mari de acum inainte; alte produse importante sunt asteptate pana la sfarsitul anului. 2012 ar putea defini piata smartphone in urmatorii ani.

Cele mai citite