Sony a lansat camera video Handycam NEX-VG900E Full HD

Sony a lansat camera video Handycam NEX-VG900E Full HD cu obiective interschimbabile pentru realizatorii de clipuri video pasionati. Modelul vine impreuna cu NEX-VG30E, succesor al camerei NEX-VG20E, care s-a bucurat de mare succes, avand acelasi senzor de imagine APS-C, plus cateva imbunatatiri.

Handycam NEX-VG900E este prima camera cu senzor de 35mm exploatand la maxim potentialul obiectivelor interschimbabile marca Sony si Carl Zeiss pentru o calitate extraordinara a imaginii. Cu o rezolutie de 24,3 megapixeli efectivi, senzorul CMOS Exmor dezvoltat de Sony regasit in camera NEX-VG900E este de aproximativ 40 de ori mai mare decat echivalentul sau din camerele video obisnuite. De asemenea, este de doua ori mai mare decat senzorul APS-C, disponibil in alte modele Handycam cu obiective interschimbabile.

Gama larga de obiective α permit realizarea de efecte „bokeh" (defocalizare), iar sensibilitatea ridicata asigura imagini clare, cu zgomot de fond redus. Dimensiunea mare a senzorului asigura reproducerea fidela a celor mai fine variatii de ton, raspunzand cerintelor celor mai pretentiosi cineasti.

De asemenea, senzorul permite camerei NEX-VG900E sa fotografieze full-frame la o rezolutie de 24 megapixeli efectivi, la o calitate de DSLR din clasa profesionala. Pozele pot fi facutein format RAW ceea ce asigura o mare libertate de procesare ulterioara .

Clipuri video la calitate de film pot fi obtinute prin inregistarea in modul progresiv 25p/24p, cu ajutorul Cinema Tone Gamma™ si Cinema Tone Colour™, care asigura un control precis asupra efectelor de clasificare a culorilor. In plus, este permisa inregistrarea AVCHD versiunea 2.0 standard 50p, maximizand gama de optiuni creative pentru utilizatori. O si mai mare flexibilitate este asigurata prin modurile Picture Effect care permit aplicarea de efecte artistice din camera atat pentru poze, cat si pentru filme HD.

Sony-Handycam-NEX-VG900E

Filmarea video este imbunatatita printr-o maneta "balansoar" care permite controlul fin al zoom-ului. Maneta ajusteaza zoom-ul optic atunci cand sunt utilizate obiective cu montura E compatibile. Controleaza, de asemenea, zoom-ul electronic, atunci cand camera este utilizata cu obiectivele cu distanta focala fixa.

Pentru un plus de rafinament, NEX-VG900E comuta automat de pe full-frame pe APS-C in momentul in care un obiectiv cu montura E sau cu montura A este atasat. Acest lucru permite utilizatorilor sa puna in valoare obiectivele DT, optimizate pentru camere cu un senzor de imagine APS-C.

Camera video vine cu un adaptor LA-EA3 care permite fotografilor sa foloseasca obiective DSLR full-frame cu montura A la distanta focala prestabilita.

Optiunile de control si setarile manuale sunt variate pentru a multumi cei mai pretentiosi entuziasti ai filmarilor video. Deschiderea diafragmei, viteza obturatorului sau expunerea pot fi selectate manual, la fel si balansul de alb pentru a raspunde cerintelor oricarei instante de filmare.Iris, viteza obturatorului si ajustarilepot fi facute cu usurinta prin intermediul butoanelor de acces direct pozitionate logic. Focalizare manuala precisa este rafinata prin functia de afisare pro-style, la care se adauga butonul de marire one-touch aflat pe partea de sus gripului.

Pasionatii de fotografie si clipuri video vor fi incantati de vizorul Tru-Finder XGA OLED, care ofera monitorizare a imaginii cu contrast inalt siredare naturala a culorilor. Vizorul Tru-Finder completeaza monitorul tactil LCD XtraFine ajustabil, cu tehnologia unica de la Sony pentru imagini cu contrast mare.

Sunetul de inalta calitate este o componenta esentiala a experientei video HD cu NEX-VG900E. Un microfon Quad Capsule Spatial Array unic dispune de patru capsule omnidirectionale care pot fi pornite pentru inregistrare stereo sau surround 5.1ch. Nivelurile de inregistrare sunt reglabile, cu o confirmare vizuala exacta oferita de aparatul de masurat nivelul audio de pe ecranul LCD. De asemenea, camera dispune de o mufa pentru casti pentru monitorizarea directa a sunetelor in timpul inregistrarii.

Adaptorul Multi Interface Shoe ofera compatibilitate cu accesoriile produsului, respectiv kitul de adaptor optional XLR-K1M care adauga un microfon mono shotgun de inalta calitate si conexiuni pro-standard XLR.

Handycam®NEX-VG30EH/VG30E

Incluzand multe dintre imbunatatirile camerei NEX-VG900E, Handycam NEX-VG30E este succesoarea camerei NEX-VG20E. Cu o rezolutie de 16,1 megapixeli efectivi, senzorul CMOS Exmor™ APS HD al noi camerei video asigura o calitate exceptionala a imaginii cu ajutorul gamei de obiective interschimbabile cu montura E.

La fel ca in cazul NEX-VG900E, este posibila filmarea Full HD la o calitate cinematografica cu 50p, 25 p, 24p (progresiv), la care se adauga o paleta de moduri Picture Effect pentru imagini artistice.

De asemenea, NEX-VG30E dispune de acelasi vizor Tru-Finder OLED XGA, functii extinse de control manual si zoom de tip „balansoar" la fel ca NEX-VG900E.

NEX-VG30H este livrat ca si kit cu noile lentile E PZ 18-200mm F3.6.3 OSS Power Zoom care ofera o gama variata de optiuni de filmare. Pe langa autofocalizarea lina si silentiosa si stabilizarea imaginii SteadyShot, obiectivul dispune de o maneta tip balansoar pentru un control bun si un zoom profesional, cu viteze reglabile.

Camerele video Handycam NX-VG900E si NEX-VG30E de la Sony vor fi disponibile in Europa incepand cu luna noiembrie, respectiv luna decembrie.

Cele mai citite