Doua obiective noi, Canon EF 24-70mm f/4L IS USM si EF 35mm f/2 IS USM

Canon isi extinde faimoasa gama de obiective EF, odata cu lansarea a doua modele pentru amatori si profesionisti – EF 24-70mm f/4L IS USM si EF 35mm f/2 IS USM. Cu o tehnologie optica de top si un design compact, noile obiective sunt perfecte pentru o multitudine de activitati creative cum ar fi reportaj, fotografie de calatorie, portret sau peisaj.

Ideale pentru a fi folosite impreuna cu DSLR-uri precum noul EOS 6D, ambele obiective utilizeaza cea mai noua tehnologie Canon pentru a obtine rezultate cat mai bune, in mod constant. Cele doua obiective beneficiaza de lentile asferice si un strat protector Super Spectra optimizat pentru fiecare element individual, iar renumita tehnologie de stabilizare de imagine (IS) cat si sistemul de autofocus USM (Ultrasonic Motor) ofera performante superioare. EF 24-70mm f/4L IS USM este si cel mai recent obiectiv care beneficiaza de Hybrid IS - imagini stabile de la orice distanta, inclusiv pentru distantele de focalizare macro.

EF 24-70mm f/4L IS USM – performanta superioara, flexibilitate, Hybrid IS

Obiectivul EF 24-70mm f/4L IS USM reprezinta cel mai recent model ce vine in completarea seriei L si largeste astfel gama obiectivelor EF zoom disponibile atat pentru fotografii amatori, cat si pentru profesionisti. Acesta este ideal pentru reportaj si fotografia de nunta si combina o gama de focalizare esentiala pentru utilizarea zilnica, la care se adauga constructia de calitate a seriei L, rezultatul fiind fotografii clare la calitate profesionista in diverse situatii. De asemenea, o noua functie macro optimizeaza plasarea grupelor de lentile macro in timpul realizarii fotografiilor de acest tip si permit realizarea de imagini cu focus de pana la 0.7x – reducand astfel nevoia fotografilor de a folosi un obiectiv dedicat.

 

Caracteristici principaleCanon-EF-24-70mm-f4L-IS-USM


• Obiectiv 24-70mm cu diafragma f/4 fixa

• Greutate redusa

• Sistem optic de stabilizare incorporat

• Functie macro

• Rezistent la umiditate/praf

 

 

Acest sistem performant include doua elemente asferice alaturi de doua lentile cu dispersie redusa (UD), fiecare fiind dotate cu strat protector Super Spectra pentru a reduce aberatia cromatica si arderea culorilor. O deschidere constanta a diafragmei f/4 pe toata plaja focala le ofera fotografilor un control creativ superior, permitand estomparea fundalului unei scene de la orice distanta de focalizare. De asemena, o diafragma circulara cu noua lamele ofera fotografilor posibilitatea de a scoate in evidenta subiectul prin estomparea fundalului, oferind un bokeh creativ, pentru crearea unei atmosfere mai placute.

Obiectivul EF 24-70mm f/4L IS USM beneficiaza de Hybrid IS – noul sistem de stabilizare Canon, oferind imagini perfecte pe toata plaja focala. Acesta poate oferi pana la 4 diafragme de stabilizare, iar Hybrid IS compenseaza eficient miscarile angulare si eventualele miscari de translatie aparute in timpul fototgrafiei macro.

Performanta autofocusului este oferita cu ajutorul unui motor ultrasonic in forma de inel, de mici dimensiuni (USM). Fiind folosita impreuna cu un procesor peformant si algoritmi de autofocus avansati, tehnologia USM ofera un focus corect si silentios. De asemenea, este posibila si corectarea manuala a autofocusului in orice moment.

EF 24-70mm f/4L IS USM beneficiaza de un design centrat pe utilizare, de la interior la exterior. La exterior acesta este creat dintr-un material cu textura de piele de calitate ridicata, o forma revizuita asigura usurinta utilizarii, iar inelele pentru focus si zoom au fost create pentru operabilitate ridicata. În plus, obiectivul beneficiaza de o constructie rezistenta la praf si picaturi, o functie de blocare protejeaza lentilele de ciocniri in timpul calatoriilor, in timp ce stratul pe baza de flour minimizeaza cantitatea de praf, murdarie si amprente care pot aparea pe lentila frontala si cea din spate a obiectvului - ajutand la mentinerea calitatii superioare a imaginii si la reducerea nevoii de curatare.

 

EF 35mm f/2 IS USM – priveste lumea dintr-o perspectiva extinsa

Noul obiectiv EF 35mm f/2 IS USM a fost creat pentru a oferi o flexibilitate ridicata – permitand fotografilor sa surprinda o gama extinsa de scene si subiecti intr-un unghi larg. Acesta este primul obiectiv Canon cu distanta focala de 35mm care beneficiaza de tehnologia optica de stabilizare a imaginii, care combina calitatea elementelor, greutatea redusa si corpul compact pentru a oferi performante deosebite. De asemenea, distanta focala de 35mm ofera posibilitatea de a surprinde cele mai mici detalii, de la portrete in prim-plan, pana la peisaje largi, transformand obiectivul intr-un companion ideal pentru calatorii sau reportaje.

Specificatiile avansate ofera fotografilor o flexibilitate mai mare in a surprinde o gama extinsa de scene si subiecti. O deschidere maxima f/2 a diafragmei permite fotografilor sa utilizeze o profunzime de camp mica, iar sistemul optic de stabilizare ofera un avantaj de 4 trepte, permitand realizarea unor imagini clare in conditii slabe de iluminare, chiar si atunci cand nu se foloseste un trepied. Detectia inteligenta a miscarii de panoramare este, de asemenea, oferita cu ajutorul modului Panning IS, care poate fi activat automat pentru a le permite fotografilor sa surprinda diferite miscari cu si mai multa acuratete.

 

Caracteristici principaleCanon-EF-35mm-f2-IS-USM

• Obiectiv grandangular de 35mm

• Stabilizator de imgine in 4 trepte

• Diafragma maxima f/2

• Dimensiuni reduse si design compact

• Diafragma circulara

 

Creat pentru a oferi o calitate superioara imaginii, obiectivul EF 35mm f/2 IS USM beneficiaza de un element asferic de sticla (GMo) pozitionat in partea din spate a sistemului optic care ajuta la corectarea aberatiilor cromatice pentru intregul sistem optic. De asemenea, fiecare element individual detine straturi protectoare Super Spectra, care reduc arderea culorilor si umbrelor – asigurand un balans performant al acestora cu o nevoie de procesare redusa la minimum. Combinatia motor de focalizare USM in forma de inel si CPU peformant ofera un autofocus superior, mai rapid, cat si focus manual permanent pentru utilizatori care isi doresc un control mai ridicat.

 

Ambele obiective sunt insotite de noile capace Mark II. Acestea renunta la vechiul sistem de prindere, in favoarea unuia ce foloseste o singura clema centrala in locul celor 2 laterale existente in prezent. Sistemul de prindere va usura utilizarea capacelor mai ales in cazul folosii parasolarelor. Aceste capace vor fi folosite pentru intreaga gama de obiective EF a Canon incepand cu ianuarie 2013 si vor putea fi achizitionate si separat.

Capac-Canon-Mark-II

 

 

Cele mai citite