FUJIFILM si F64 Studio anunta lansarea FUJIFILM X-E1

FUJIFILM si  F64 Studio anunta lansarea FUJIFILM X-E1, cea de-a doua camera foto cu obiective interschimbabile, anuntata anul acesta de catre companie. Urmand indeaproape modelul foarte apreciat FUJIFILM X-Pro1, X-E1 dispune de acelasi senzor APS-C X-Trans CMOS de 16 megapixeli, cu vizor electronic OLED de inalta clasa, un corp al camerei mai mic cu blitz incorporat si aceeasi montura X pentru obiectivele din gama FUJINON XF. In plus, in aceasta toamna, Fujifilm a marit numarul de obiective disponibile de la 3 la 5, urmand ca la inceputul anului 2013 sa fie disponibile 10.

Cu dimensiuni compacte, ce ofera portabilitate, si un autofocus rapid, X-E1 promite sa fie o achizitie interesanta in varietatea de produse seria X. Disponibil in 2 variante – argintiu si negru, designul clasic al camerei X-E1 cu obiective interschimbabile este alegerea potrivita pentru pasionatii de fotografie.

 

Design clasic pentru o operare intuitiva

Fabricat in Japonia, X-E1 exprima clasa si o calitate inalta, asa cum se poate observa din fiecare componenta. Partile ce acopera varful si segmentul frontal sunt facute din magneziu turnat pentru un design rigid, dar totusi delicat. Cu o marime aproximativ similara cu cea a lui FUJIFILM X100, X-E1 este surprinzator de compact si usor (doar 350g), in ciuda setului sau de caracteristici avansate. Avand o aderenta crescuta datorita gripului cu invelis cauciucat, este o camera foto bine echilibrata cu obiectivele pe montura X pozitionate central pe aparat, astfel incat greutatea corpului si a obiectivului sa fie distribuita echivalent.

Fuji-X-E1

Usurinta cu care se foloseste a fost factorul primordial luat in considerare de expertii Fujifilm in momentul crearii camerei X-E1. La fel ca la celalalte modele din seria X, zonele laterale din partea superioara a aparatului contin un model texturat pentru ajustari fine. Utilizatorii pot roti inelul de pe obiectiv pentru deschiderea diafragmei cu mana stanga si pot folosi rotitele de pe partea superioara pentru modificarea timpului de declansare si a compensarii expunerii cu mana dreapta. Acest lucru permite schimbari rapide ale setarilor fara a mai fi nevoie sa isi ridice privirea din vizor. Functiile folosite frecvent in timpul fotografierii pot fi atribuite butonului Fn (Functie), pentru mai multa flexibilitate.

X-E1 este disponibil in versiunea argintie, perfecta pentru cei ce isi doresc o imagine cool, retro, care sa le accentueze propriul stil, si in versiunea neagra, pentru fotografii ce prefera sa se camufleze in imprejurimi, fara sa atraga atentia.

Functiile avansate si designul conceput pentru o greutate redusa nu stau in calea lui X-E1 cand vine vorba de numarul de cadre. Poate captura aproximativ 250 de poze per ciclu de incarcare, permitand utilizatorilor sa se concentreze asupra fotografiilor fara a se mai ingrijora de bateria ramasa. In plus, aparatul dispune de blitz incorporat de inalta precizie, echivalent cu numar director (GN) 7. Folosirea sistemului de masura TTL permite fotografierea indeaproape in spatiile inchise, cu o cantitate potrivita de lumina.

 

Vizor electronic OLED cu 2,36 milioane puncte, de inalta definitie si iluminare puternica

Spre deosebire de X-Prol, cu vizorul lui multihibrid, X-E1 se mandreste cu un vizor electronic OLED cu o rezolutie de 2.36 milioane de pixeli, transformandu-l in aparatul foto cu cea mai buna rezolutie disponibila la camerele digitale cu EVF. Vizorul lui X-E1 are o structura unica a obiectivului, formata din 2 elemente de sticla si un element asferic dublu, care impreuna cu OLED-ul ofera un display de o calitate superioara.

Panoul OLED ofera o inalta rezolutie de 2.36 milioane puncte, cu contrast 1:5000, ce permite reproducerea fidela a focalizarii, expunerii, balansului de alb si simularea efectelor de film in vizor.

Fuji-X-E1-ecran

Cele doua elemente de sticla si elementul dublu asferic folosite in constructia vizorului ofera o experienta similara celei oferite de un vizor optic, cu o imagine clara dintr-un colt in celalalt, fara distorsiuni sau aberatii geometrice.

Campul vizual orizontal deschis, de 25 de grade, permite utilizatorului sa scaneze intreaga imagine repede si usor. Includerea unui cadru soft pentru vizor permite celor ce poarta ochelari sa il foloseasca fara probleme, in timp ce rotita pentru dioptrie ajuta la ajustarea distantei dintre ochi si vizorul electronic la o pozitie potrivita pentru preferintele vizuale.

 

Senzor CMOS APS-C X-Trans creat de Fujifilm, randare de culoare si rezolutie exceptionale

FUJIFILM X-E1 are acelasi senzor APS-C X-Trans CMOS de 16.3 megapixeli ca si FUJIFILM X-Pro1. Gama unica a filtrului de culoare poate diminua in mod eficient modelul moiré si culorile false fara a fi nevoie de un filtru optic de tip low pass. Acest lucru face posibila maximizarea capturarii la rezolutie avansata si inregistrarea fiecarei fotografii in mod luminos si clar pe toata suprafata imagini.

Filtrele color conventionale folosesc un aranjament ce se repeta in seturi de cate 2x2 pixeli, fiind predispuse manifestarilor moire si culorilor false. Acestea sunt controlate cu un filtru optic de tip low pass introdus intre filtru si obiectiv. Totusi, filtrul low pass in sine cauzeaza degradari in rezolutia imaginii. Ca o comparatie, senzorul X-Trans CMOS, inspirat de aranjamentul aleatoriu granulatiei argintii prezente pe film foto, adopta un complex si aleatoriu aranjament de cate 6x6 seturi de pixeli  pentru a reduce modelul moiré si culorile false. Aceasta varietate inovativa de pixeli elimina nevoia de un filtru optic low pass si lasa senzorul X-Trans CMOS sa capteze lumina nefiltrata, prin obiectiv, evitand reducerea rezolutiei. Astfel, se asigura ca primesti o calitate ridicata a rezolutiei imaginii, care poate face fata unei imprimari la marime de 2700mm x 1800mm.

Acest aranjament unic al filtrului de culoare este, de asemenea, incredibil de eficient in separarea zgomotului in fotografia facuta la setari de sensibilitate inalta, producand imagini cu un zgomot redus chiar si la ISO-uri cu valori mari. In plus, un avantaj in utilizarea senzorului APS-C este abilitatea de a crea un bokeh frumos – efectul de neclaritate atunci cand te intereseaza profunzimea de camp cand fotografiezi.

O alta caracteristica a lui X-E1 este rapiditatea si precizia ridicata a procesorului Pro EXR pentru reactii rapide atunci cand fotografiezi. Procesorul Pro EXR primeste semnale ale imaginii de la senzorul CMOS X-Trans si proceseaza informatia rapid, asigurandu-te ca poti trece la urmatoarea fotografiere fara pauze.

 

X-E1 si obiectivul FUJINON XF18-55mm f/2.8-4 R LM OIS pentru o performanta maxima, cu un autofocus foarte rapid, de 0.1 secunde

Agilitatea crescuta a motorului liniar in noul obiectiv XF18-55mm, impreuna cu viteza de procesare a semnalului venit din senzorul CMOS, functioneaza perfect cu ajutorul procesorului Pro EXR nou dezvoltat, pentru a obtine un salt urias in viteza AF si performanta preciziei. Detectarea contrastului camerei X-E1 focalizeaza extrem de clar in mai putin de 0.1 secunde.

O capodopera in tehnologia optica, structura obiectivului din sticla de inalta calitate este formata din 14 elemente in 10 grupuri, incluzand 3 lentile asferice, inca un element de dispersare joasa si diafragma rotunjita cu 7 lame. Zoom-ul obiectivului acopera o varietate larga de focalizari folosite frecvent, de la 18mm unghi larg pana la 55 mm mid-telephoto, pentru a furniza o varietate de imagini tip landscape si snapshot.

La o diafragma f/2.8-4.0 larg deschisa, obiectivul rapid este perfect pentru fotografia la o luminozitate scazuta sau imagini cu un bokeh frumos. Designul compact al obiectivului, realizat prin optimizarea componentelor layout-ului, ii sporeste portabilitatea. Designul optic si mecanic avansat este optimizat astfel incat sa pastreze obiectivul compact, masurand 65.0mm x 70.4mm (larg), chiar si la o deschidere maxima a diafragmei la f/2.8. Obiectivul dispune, la fel ca celelalte din gama XF, de un inel de diafragma, astfel incat utilizatorii sa poate ajusta deschiderea printr-o miscare naturala, in timp ce tin camera in dreptul ochiului. Obiectivul include si stabilizare optica a imaginii (OIS), pentru a asigura o stabilizare echivalenta cu pana la 4 trepte, controland efectul de tremur al camerei si permitand utilizatorilor sa profite de oportunitatile fotografice.

 

Montura X originala, creata pentru o performanta maxima

Sistemul monturii Fujifilm X dispune de o distanta de la senzor la montura de doar 17.7mm, pentru a maximiza avantajele designului mirrorless al camerei, care elimina mecanismul oglinzii.

Deschiderea larga permite obiectivului sa fie montat la aproximativ 7.5mm in interiorul corpului. Distanta focala din spate a fost redusa cat de mult a fost posibil pentru a realiza designul compact si usor al obiectivului pentru o portabilitate crescuta. Distanta focala mica din spate previne, de asemenea, vignettarea, pentru a pastra rezolutia inalta in toate marginile unei imagini.

Montura contine 10 tinte de contact pentru a facilita comunicarea la o viteza ridicata intre corp si obiectiv. Informatiile despre autofocus, diafragma si celalalte miscari ale lentilelor sunt extrem de repede catre aparat.

Folosind un adaptor FUJIFILM M Mount, X-E1 poate folosi o varietate larga de obiective M pentru a oferi mai multe posibilitati.

 

Diverse moduri de a fotografia pentru a reproduce cu exactitate texturile distinctive din filmulul foto conventional

X-E1 ofera modul creativ FUJIFILM de “simulare a filmului”, pentru a simula texturile distinctive de pe un film conventional. Folositi saturatia ridicata “Velvia” pentru fotografiile panoramice ce cuprind culori primare uimitoare, “ASTIA” pentru a reproduce un ton al pielii precis si neted, iar pentru cei mai versatili, “PROVIA” pentru un aspect cat mai natural, precum si doua setari suplimentare, bazate pe filmele color profesionale negative. Soft tonal PRO Neg.Std si modul pentru claritate PRO Neg.Hi sunt ambele corespunzatoare pentru fotografia tip portret de interior. Trei tipuri diferite de filtre sunt disponibile pentru simularea efectului monocrom si sepia. Functia “Film Simulation Bracketing”  utilizeaza o singura expunere pentru a produce trei imagini cu efecte aplicate pe Film Simulation.

Procesarea digitala avansata permite expunere multipla - doua expuneri sunt suprapuse pentru a crea o singura imagine. Dupa selectarea modului Expunere Multipla, faceti prima poza si afisati imaginea fie pe EVF sau pe un monitor LCD ca referinta cand va lua a doua poza. Acest sistem faciliteaza pozitionarea mai exacta si focalizarea.

Capacitatea de a lua doua poze in timp ce verifica vizual imaginea terminata permite utilizatorilor sa produca fotografii cu expresii unice.

 

Filmarea Full HD

Filmeza clipuri Full HD (1920 x 1080) la 24 fps. In plus, acum poti folosi Monochrome sau modurile “Simulare a Filmului” cand filmezi, si profita de senzorul mare al X-E1 si de obiectivul luminos XF pentru a imortaliza filmari cu un superb efect bokeh defocusat.

Conecteaza un microfon (disponibil in magazine), cu un jack de Ø2.5mm, impreuna cu telecomanda si inregistreaza audio cu o claritate sporita. X-E1 iti permite sa filmezi fara sa iti faci griji in legatura cu zgomotul operational al corpului aparatului sau a sunetului motorului obiectivului atunci cand captezi imagini.

 

Caracteristicile FUJIFILM X-E1 :

  • Senzor APS-C X-Trans CMOS de 16.3 megapixeli
  • Procesor Pro EXR
  • FUJIFILM X mount ( Pentru obiectivul FUJINON XF)
  • Vizor electronic OLED cu o foarte ridicata rezolutie de 2.36 pixeli
  • 2.8-inch (460K puncte) LCD (Contrast ridicat, Luminozitate ridicata si unghi de privire larg)
  • Blitz pop-up incorporat (hotshoe diponibil, de asemenea, pentru blitz extern)
  • ISO 200-6400, ISO 100, 12800, 25600 extins (ISO 400-6400 cand se foloseste ISO Auto)
  • Intarziere a timpului de fotografiere de 0.05 secunde
  • Buton rapid pentru setarile din meniul de fotografiere
  • Convertor in-camera RAW
  • Moduri de Simulare a Filmarii (Velvia, Astia, Provia, Monochrome, Sepia, PRO Neg Std si PRO Neg Hi)
  • Caracteristici aristice incorporate. expunere multipla si fotografiere panoramica
  • Functii Auto Bracketing (AE/ISO/DR &FS)
  • Filmare Full HD
  • Microfon in butonul de declansare (Ø2.5mm)
  • Aproximativ 350 de cadre per ciclu de incarcare a bateriei

 

Accesorii pentru FUJIFILM X-E1 :

  • Carcasa de piele BLC-XE1
  • Obiectiv FUJINON XF
  • Adaptor M Mount
  • Hand Grip HG-XE1
  • Trei modele de blitz speciale din care se poate alege in functie de cereri (EF-X20, EF-20, EF-42)
  • Filtre protectoare (PRF-39, PRF-52 si PRF-58)
  • Remote release RR-80 

 

 

Cele mai citite