NVIDIA anunță suportul CUDA pentru Python

NVIDIA anunță suportul CUDA pentru limbajul de programare Python, oferind programatorilor posibilitatea de a folosi puterea unităților de procesare vizuală (GPU) pentru aplicațiile HPC și analiză a datelor.

Fiind considerat unul dintre cele mai populare limbaje de progamare, Python se numără printe cele 10 limbaje de programare cu peste 3 milioane de utilizatori. Limbajul permite utilizatorilor să scrie cod pentru aplicații complexe, fără a fi nevoie să intre în detalii de programare complicate. Bibliotecile de date ale limbajului Python și caracteristicile sale îl recomandă pentru o gamă largă de aplicații HPC, de inginerie sau analiză de date.

Suportul NVIDIA CUDA pentru procesare paralelă exste oferit prin intermediul NumbaPro, un compilator Python disponibil în noul produs Anaconda Accelerate al companiei Continuum Analytics.

Suportul oferit aplicațiilor accelerate de GPU este rezultatul contribuției NVIDIA cu codul sursă al compilatorului CUDA în firul de execuție LLVM.

nvidia-logo

Sistemul de dezvoltare al compilatorului Python, folosește kitul de programare LLVM și NVIDIA CUDA pentru a oferi utilizatorilor Phyton posibilitatea integrarii accelerarii GPU.

Modularitatea infrastructurii LLVM permite adăugarea facilă a suportului pentru GPU de către dezvoltatorii de limbaje de programare și librării. Capabilitățile de compilare oferite de LLVM le oferă programatorilor posibilitatea de a compila limbaje dinamice precum Python pentru o varietate de arhitecturi.

Cele mai citite